LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Közéleti Való Világ

Emlékszem 2001 májusára, amikor az első valóságshow bomba robbant Magyarországon. Kevesen hallottak róla, de akik igen, azok megszerették a műfajt, egy akkor még kis költségvetésű, éppen induló kereskedelmi  csatorna, első nagy dobásaként. Hatalmas siker volt, mely letette a Viasat 3-nak azt az alapot, amelyre a mai napig épül. Nem kellett sokat várni a folytatásra, mert ami kicsiben nagyot szól, az nagyban fülsüketítő mennydörgés. Tudta ezt a Tv2 is, és rögtön berendelt három évadot az Endemoltól, majd addig soha nem látott promóciót követően 2002 szeptember 1-én elindult a Big Brother, immár egy országos kereskedelmi csatornán. Ekkor már javában zajlottak a Való Világ előkészületei is, de a műsort eredetileg csak December 1-én akarták elindítani. Hatalmasat robbant a Big Brother, soha nem látott nézettségi adatokat produkálva, szó szerint az egész ország ezt nézte. Az akkori állapotokat jól jellemzi, hogy többen kerestek a bigbrother szóra mint a szex kifejezésre. Ilyen pedig, ember emlékezet óta nem fordult elő, de nemcsak Magyarországon.

A detonáció akkora volt, hogy ellepett mindent és mindenkit, ha akarta, ha nem. Az újságok ezzel voltak tele, a tévéből csak ez szólt. Az akkor még gyerekcipőben járó internetes oldalak is, vezető hírek között szerepeltették Renato, vagy éppen Zsanett megmozdulásait. Szociológusok, etológusok elemezték a műsort, és a 0-24 órás streamet az indulás után 2 héttel sem lehetett elérni. Egyszerűen nem volt akkora server ami bírta volna a terhelést,  pedig akkor még az net előfizetők száma, a tizede volt a mostani előfizetői számokhoz képest.

A robbanás repeszei elértek mindenhova, és olyan messzire szálltak, hogy beleálltak Árpa Attila programigazgató, az RTL akkori tejhatalmú vezetője fejébe is, és a decemberre tervezett Való Világot három hónappal előre hozva, szeptember 11-én el is indították Majkáékkal. Nem is tehetett mást az RTL, hisz a Big Brother agyon vert minden műsort amit ellene indítottak, tehetett be bármit a legnagyobb kereskedelmi homokos gyűjtő központ. Ám ezzel el is indult a soha nem látott mocsok áradat. Pontosan 1 évvel a WTC leomlása után, nálunk is leomlottak bizonyos falak, és korlátok, csak nálunk nem egy épület, hanem az erkölcs és a morál, egyébként is megrogyott pillérei dőltek össze. Én hiszem azt, hogy a társadalom jelenlegi kaotikus fertőjéhez, nagyban hozzájárult a Való Világ és a két nagy kereskedelmi csatorna. Természetesen a magyar oktatás katasztrofális leépülése mellett. Egy egész generáció erkölcsi romlásáért felelős az RTL, amely generációnak a tagja én is vagyok, mert mintául szolgált egy olyan viselkedéshez és eszmerendszerhez, amit a köznyelv csak úgy hív, a mindennapi fosfolyam. Ráadásul  tette ezt olyan sikeresen, hogy a mögöttem felnövő generációra már szavak sincsenek, de hívjuk csak őket a night noize generációnak.

Cikkek ezrei születtek már a témával kapcsolatban, a valoságshowk magyarországi megjelenéséről, és meggyőződésem szerint, már minden negatív jelzőt felsoroltak előttem, ismételni meg felesleges. Viszont álszentség, és ostobaság lenne azt mondani, hogy az évadonkénti 10-14 ember felelne itt minden Szodomai állapotokért, akármennyire is szélsőséges ember típusokat válogatnak be, egy-egy ilyen műsorba. Hiszen valljuk be, a háztartások 70%-ban előfordulnak hasonló szituációk, és élethelyzetek. Mert aki azt mondja, hogy nála ugyan nem, az nézzen már át másik szobába. A családi ebédekről már nem is beszélve, főleg úgy ha a család szót nehezen lehet ráaggatni pár formációra. Annyi a különbség, hogy nem forog a kamera. A társadalom tükrei ezek a műsorok, mondhatnám azt is hozott anyagból dolgozunk, hiszen ha nem néznénk, pillanatok alatt mennének az éjjel 1 órás műsor sávba, ha ugyan előtte meg nem köszönnék a részvételt. (bár 2.0)

Nagyon trendi nem nézni a valóvilágot, a "nincs tévém" emberektől kezdve, akiknek egyébként a National Geographic a kedvenc adójuk, a Facebookos hírfolyamokon lévő ismerőseimen át, akik tényleg rohadtul nem nézik, DE azért ez mekkora beszólás volt már Szandikától, egészen a marketing manager faszfejekig aki "nem érek rá ilyen szarokat nézni" persze előtte 3 perccel csatlakozott a Járj úgy mint Alekosz világnap csoporthoz.  Mindenki nézi, mert amíg a 18-49-es korosztály között stabilan 40% fölötti adatokat produkál a show, ami 880.000-es átlagnézettséget eredményez, addig nincs miről beszélni. És ez csak a 18-49-es korosztály közötti felmérés!!!!!!!

Azon gondolkoztam, hogy egyre kevesebb ismerősömtől hallom azt, hogy Úristen bazmeeeeg ezt hallottad ? Zsófi és Ildi örökzöldjét leszámítva.

A tojásból csak a fehérjét eszem, meg mert a sárgája az gyerek. Gyereket azért sosem ennék, de a fehérje a magzatvíz azt megeszem.

Én a csirkemellet azért tudom megenni mert az nem állat, hanem csirkemell.

Mikor volt a ll. világháború ? 19.század. Ja nem. 1918.

De ne felejtsük el Ágica klasszikusát, sem hisz azóta tudjuk, Villon egy focista volt.

Ezeken kívül is történnek bőven olyan események, amik időről-időre azért kikéne hogy bassza a biztosítékot. Gondolok itt a mai adásra, ahol is Olivér és egy tampon volt a főszereplő. De ilyenekből legalább harminc volt bent a két hónap alatt, de sem lesajnáló facepalm cikkeket nem látok, sem tiltakozó csoportokat Facebookon, (pedig ami ott nincs, az nem probléma, vagy nem is létezik) sem egy nyavalyás 140 karakteres kiakadást Twitteren. Mi történt velünk ? Mert azért 2003-ban legalább szociólogosuk, szülők, felháborodott nézők tiltakoztak, és követelték a műsor befejezését. Ti tudtok akár egyetelen 2 perces büntetésről is, amit kiszabtak a Való Világra ? Pedig  ha Ice-T sok volt Szalai Annának és csahosainak, akkor a VV4-et egyenesen be kellene szántani. A mostani társadalom lett ennyire közömbös minden iránt, vagy egyszerűen a való világ működik konszolidáltabb keretek között? Aligha hiszem, hogy utóbbi a helyes a válasz.

vv_20110104(1).jpgViszont a mai adásban meglépett egy olyat a VV 4 szerkesztősége, ami a széria 8 éves fennállása során, még szerintem nem történt meg, amikor is kitalálták a tanulás hetét. Hibátlan gondolat, csak támogatni tudom.  Főműsoridőben, egy több milliós nézettségű műsorban, olyan történik ami ha csak minimálisan is, de legalább valami pozitív elmozdulást mutat, és nevelni próbál. Mert van a műsornak egy olyan rétege, ami kérdés nélkül nemhogy elfogad mindent, ami villalakókkal történik, hanem egyenesen rajong érte. Alaposan ráfér erre az országra az, hogy egy olyan mintát lásson mégha light kiadásban is, ahol egy tanár tiszteletet, és fegyelmet követel, hogy a tanulás igenis fontos dolog. Jó volt látni egy teljesen  elzüllőt, 20 éves rúdtáncos lány arcán az örömöt, hogy ő megtudott csinálni egy matek példát, pedig én azt hiszem az értékrend egy rúdtáncos konzumlánynál, meg az öröm fogalma valahol egészen máshol kezdődik. . Nem mondom azt hogy le a kalappal RTL, mert tengernyi szarfolyam kiengedése után, a problémát nem lehet egy csepp Domestosal orvosolni. 

A határok kitolódtak, mert a médiavezérek rájöttek két nagyon fontos dologra. Negatív reklám nagyobbat szól és több nézőt vonz mint bármi más, (ezt köszönjük meg Árpa Attilának az ö áldásos munkája kellett  ennek nézetnek az elterjedéséhez) és arra, hogy nincs az a botrány vagy társadalmi nyomás ami a pozícióban lévőket el tudná mozdítani a helyükről, az érinthetetlenességük meg egyenesen megkérdőjelezhetetlen. Vizsgáljuk meg egy kicsit mélyebben elemezve a múltat, és keressük meg a gyökerét annak, hogyan lehetséges az hogy Stohl "kokain" András, nap-nap után fő műsoridőben jelenjen meg a képernyők előtt úgy, hogy ez már szinte senkit nem zavar.

images(3).jpgHaladjunk kronológiai sorrendben. Visszamehetnénk az eljátszott rendszerváltásig, Vis Major, Bős Nagymarosi milliárdok, a kommunista vezetők elszámoltatásának teljes hiánya, a botrányos MDF kormányzás, egészen a Békési Bokros lidérc korszakig. Felesleges mert bőven akadnak ugyanis olyan jelentőségű, társadalom által napi szinten követett események, amik szépen lassan, de biztos karcolták le az emberek idegrendszerét, és taszították őket a közöny legsötétebb gödrébe. Azzal, hogy pofátlan bűncselekmények, üvöltő sikkasztások, egész egyszerűen büntetlenül maradtak, az megágyazott  a mi mindent megtehetünk hozzá állásnak.

Kezdjük az illusztis névsort, Princz Gábor volt Postabankvezérrel. Laza 35 milliárd forintot sikkasztott el még 1997-ben, amikor is a forint, még valamivel többet ért mint most. Csak úgy tájékoztatásképpen, ez mai pénzben körülbelül 180-200 milliárdnak felelne meg. Nincs jelentősége, aki nem hiszi, itt utána számolhat.

Az íítélet: 3,6 millió forint büntetés. Nem, ne számoljatok. Kurva kevés. Még annál is kevesebb. Főleg ha hozzávesszük, hogy Princz fizetése 8, 8 millió forint volt  akkor, és azóta volt némi infláció is. A három másodrendű vádlott fejenként 1,5 milliós büntetést kapott. Sőt, négyüknek együtt kell kifizetniük a per 3 milliós költségeit. Hatalmas veszteség. Takarítás közben ezen összegek tripláját találhatják meg otthon egy-egy elhagyott aktatáskában. Az összeg nevetséges nehezen lehetne morálisan lejjebb csúszni és valóban talán ez minden idők legpofátlanabb közéleti húzása a magyar közéletben, de maradjunk 97-ben. Nem tudom feltünik-e de választások közeledtek ekkor és a ciklus végére jo szocialist aszokás szerint elindult a bespájzolás egy esetleges szükösebb időszak eljövetele esetére.

01 princz Gábor 20080627princzgab.jpg

Tocsik per. A rendszerváltás utáni nagy privatizációs business 98-as madameja. Csak a siker díja 804 millió forint volt. A szerepe meghatároz volt, a nagy állami cégek magántulajdonba helyezésével, amihez mint jogász adta a nevét, és hitelesítette a szerződéseket. Természetesen a piaci ár töredékéért, ezzel több 100 milliárd forinttal megkárosítva  a magyar államot. A nagy lenyúlást nem ö vezényelte, ő csak jogilag papíron legálissá tette az ipari méretű állami vagyon ellopását. Nem meglepő módon a legmagasabb politikai körökig nyúltak a szálak. Egy újabb fantasztikus húzás az MSZP-SZDSZ kollegáktól. Az ítélet az Orbán kormány alatt 2002-ben született meg. Hűtlen kezelésért 4 év börtönre és 640 millió forintos vagyon elkobzásra ítélte a legfelsőbb bíróság, majd a kormány váltás után jöttek a haverok, és immár újra MSZP-SZDSZ kormányzás alatt felmentették a vádak többsége alól. Az új ítélet szerint 80 milliót MEGTARTHAT és 562 milliót vissza kell fizetnie. Ne legyenek kétségeink hogy voltak bőven akik kisegítették.

Császár Előd ügy. 1998 az első igazi bulvár tragédia, egy akkor népszerű énekes kábítószer hatása alatt karambolozott egy rendőrautóval, és megölt egy 25 éves rendörtsztet. Nem tudom ismerős-e a szitu a közelmúltból. Az ítélet lófasz. Felfüggesztett fogház. És mi történik most ? Shane 54 néven röhögi végig európát Laptop dj nevű műsorában és celebként vacsoracsatázik. NEM TAKARODSZ ? 

Kulcsár sztori 2003 A legnagyobb bróker csalás a K&H Bank vezetésének hathatós közreműködésével, 23 milliárdot vett ki az állam és a magánemberek zsebéből. Volt ott minden, a sikkasztás mellett köz- és magánokirat hamisítás, minden létező banki szabály megszegése, csalás, hűtlen kezelés. Majd amikor a PSZÁF elkezdett vizsgálódni, hogy mégis mi az isten folyik a Pannonplast papírok felvásárlása körül? Akkor bedőlt a rendszer. Ekkor kétségbeesetten próbálták eltusolni az ügyet, Szász Károly megveretése volt a hab a tortán, de a lavinát már nem lehetett megállítani. A pénz kipumpálása mint minden olyan esetben amikor a pénz megcsapolása üzemi szinten folyik, mindig ahoyg most is a politika és a kormányzó pártok voltak a háttérben amik igy közvetetten hozzáájuk, vagy cégeikhez vándoroltak. Az ítélet első fokon 8 év börtön, másodfokon hatályon kívül helyezve, a tárgyalás mai napig tart. Rejtő E. Tibort felmentették. Végülis ő csak a K&H Bank akkor vezérigazgatója volt.

2006 minden morális gátat, minden köz és jogrendszerbe vetett hitünket  semmivé foszlatta, a  legendás Öszödi beszédet követően. Mindenki ismeri a sztorit, és a folyamatot amit ez kiváltott.  A polgárháborús hangulatot, egy elsöprő önkormányzati Fidesz győzelem ugyan lehűtötte, de minden közélettel kapcsolatos, minden állami szervbe vetett hitünk itt megroppant. Az ítélet 2010 április 25.-e

Sorolhatnám még itt a nagyobbnál nagyobb szemétségeket, BKV botrányok, (már csak Hagyó parizer Miklós van letartóztatva) síkságba épített alagutak, Alföld fölé emelt völgyhidak,  8-12x áron épített autópályák, haveri cégeknek kiirt pályázatok,.és akkor a 4-es Metro 600 milliárdjáról nem is beszéltem, ami még félig sincs kész !!!!!!

 

Na most ezek után csodálkozunk, ha egy Stohl András, aki szénné kokainozva szétpiálva magát balesetet okoz, majd elhajt a helyszínről, és mindezek után elénekli vigyorgó fejjel a rossz vagyok de használhatót a Manhattentől ? Fömüsoridöben  bazmeg a legnézettebb müsor vezetöjeként, erkölcsi magasságokba helyezve saját magát hellllózik be a villalakóknak. Katasztrófa .

Itt tartunk 2011-ben gyerekek, de ne csodálkozzunk, mert minden ami körülvesz minket annak részesei vagyunk. Minden ami körülvesz, az a lelkünk lenyomata csupán.

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr282632484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása