LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

A Springspiration hatás

 

Új korszak kezdődik a LifeT!Lt Blog életében. Hétfőtől egy 25 éves lány, és Április 4-től egy 29 éves fiú átváltozását kísérhetitek majd figyelemmel. Az általam írt diétát és edzéstervet fogják követni, és ahogy időm engedi folyamatosan mellettük leszek, és felügyelem a programot . A lány Petra, Március 28-án kezdi el új életét, és nyit teljesen új fejezetet a mindennapjaiban. Petrától kaptam egy levelet, ami meggyőzött arról, hogy ő lesz az, aki a LifeT!Lt történelmének első női szereplője lesz, már ami a dokumentált átváltozást illeti. Egy levél, amit követendő példaként szeretnék állítani minden nő elé aki olvassa ezt a blogot, és éppen azon van, hogy végre rávegye magát a nyárra való felkészülésre, és végérvényesen megváltoztassa az életét. Ebben a levélben benne van minden, amiért érdemes késő estig fent maradnom, és folyamatosan mozgásban tartanom ezt a blogot. Ez a levél tartalmazza minden nő elkeseredettségét, fájdalmát, bizonytalanságát, sérülékenységét és sebezhetőségét. De benne van a fejlődni akarásra való vágy, a hit saját magában, a bizakodás, de elsősorban az a bátorság, amivel mert szembenézni mindazokkal a problémákkal, amikkel csak egy nő képes szembesülni amikor nem érzi jól magát a bőrében. Azt ugye mondanom sem kell, hogy Petra szakítás után van.  

 

Szió!

Egész éjjel forgolódtam tegnap, és rengeteg minden kavargott a fejemben. Amit beszéltünk, amiket írtál, főleg az elmúlt 3 hétben nagyon nagy hatással voltál rám. Bár nem vagyok a legjobb állapotomban, de egyet tudok:

Bármilyen paradox is, most érzem magam a legérettebbnek az előttem álló feladatra!

Az elmúlt négy hónapban keményen dolgoztam azért, hogy Önmagam legyek, olyan döntéseket hoztam, melyekről fogalmam nem volt, milyen hatással lesznek az életemre és ez által a körülöttem élő fontos emberek számára.

Belevágtam, mert bíztam magamban. Sikerült, mert elhittem, hogy képes vagyok rá. (Először igazán)

Fogalmam nincs arról, hogy mire vállalkozok, csak önmagamban vagyok biztos,remélve, hogy ez akarattal párosulva eredményes lesz, de tudom, hogy egyedül ezt nem bírom véghez vinni.

Maximális Rád bízom magam!

Az éjjel rengeteget agyaltam azon, hogy biztosan készen állok-e rá, tehát, hogy a biztosnál is biztosabb, mert egy olyan ember segítségét fogadom el, akinél egyetlen esélyem van.

Magyarán, ha eljátszom, nincs második esélyem.

Átgondoltam, bár a konkrétumok még tisztázatlanok előttem…

Nagyon hiányzik valami: esténként úgy fekszem le, hogy mindent megtettem, hogy sikeres legyek, de reggel a tükörben azt gondolom, nem tettem meg mindent azért, hogy sikeres nőnek érezzem magam. ÉN MAGAM, ez az elsődleges.

Mindig is szartam mások véleményére, csak a sajátom számított, arra pedig nem alapozhattam, mert beleszartam abba is
L, ha nem ezt tettem volna nem akadt volna ki tegnap a digi mérleg. 

A lehető legtisztábban látom önmagam pro-kontra es nem mondom, hogy nem szar érzés.

Nehéz volt rá állni a mérlegre mérlegre 2 év után…szembesülni a nyers igazsággal, amiről eddig fejemet a homokba dugva épp nem vettem tudomást hülye picsa módjára.

Ha nem próbálom meg, sosem derül ki, képes vagyok-e rá!!!

Nehéz lesz, amikor:

…kollektív zabálásokon veszek részt

…elhangzik az „üljünk be a legközelebbi étterembe kajálni”

…  barátnőm csokis pattogatott kukoricát hoz

… a moziban a film mellé nincs kukorica

…a vajas kenyér illata a friss uborkával

…akaratlanul megbántok másokat, csak mert éhes vagyok és emiatt ingerült

… elmegyek egy cuki előtt

…teljesítenem kell a munkahelyemen, de más sem jár az eszembe csak, hogy istenem, éhen halok.

…céges csapat építőn mindenki részegen szakmáz, csak én teszem józanul.

…sex után nincs cigi

…már rosszul vagyok a több liter víztől, de még mindig döntöm magamba

… este haza érek hulla fáradtan és tudom, még az edzésprogi hátra van.

…külföldön dolgozom és éjjel kell futni mennem, mert 22 előtt nem szabadulok

..”2 nap diéta és edzés” után azt gondolom megváltottam a világot, de magam alá kerülök, mert nem ugrott le egyből rólam 10 kg zsír és ugrott fel 5 kg izom. 

…látom az eredményt és elégedett vagyok, hogy ne álljak meg.

…megkívánom a Gyros-t.

... 1 óra futás után azt érzem, megérdemlek egy fagyit a szigeten + egy cigit

és még ki tudja mennyi minden, de ezt úgy is mondod, bár nincs két egyforma ember.

(Tudom vagy Te, akinek sikerült és vannak azok, akik belebuknak) J J

Tejes kávét szabad???

Na pusz, hétfőn kezdünk…

 

Ezekért a lányokért és visszajelzésekért csinálom én ezt az egészet. Miattuk alszom most már lassan 70 napja négy óránál kevesebbet, miattuk írom a blogot, és fektetek jóval több energiát a LifeTiLt-be mint eddig bármi másba az életemben.  Lehet kiakadni a stílusom miatt, apám például tegnap küldött el a picsába, mert hogyan lehetek ekkora prosztó, meg micsoda stílus ez már. De egy valamit értsetek meg. Valahogyan el kell jutnom hozzátok, mert  egy bizonyos zajszintet el kell érnem, hogy meghalljátok amit mondani akarok, és a faszfej lécet is elég magasra kell tennem ahhoz, hogy meglássátok amit mutatni akarok. Írhatnám így is ezt a blogot vagy így, de most komolyan ki az Isten olvasná ?  Az előző bejegyzésben írtam, hogy 4 lány, a napokban teszi meg az első lépéseket az új élete felé vezető úton.  A könnyek ösvénye lesz ebben biztos vagyok, mert ez az út pokolian nehéz, de ennek a négy lánynak volt bátorsága szembe nézni ezekkel a kihívásokkal, és büszke leszek rájuk akkor is ha elbuknak, mert legalább megpróbálták, és bennük van az a lelkesedés és tenni akarás, ami az első kilométerkő a változás és a boldogabb, sikeresebb élet országútján ( mekkora mondat). Mert ez bizony kurvára nehéz lesz. A programok, amiket én teszek össze, nehezek, de amilyen embert próbálóak, olyan hatékonyak is, ezt garantálom.

Petra 25 éves, irodai munkát végző endomorf testalkatú nő. Súlyfelesleg +13 kg.  10 hetes program, és felkészülés az esküvőre Augusztusban. Cél és motiváció „beleférni a kinézett esküvői ruhába”. Én ezeken a célokon egyébként képtelen vagyok túltenni magam. Kész.

Petra  vállalta, hogy fotókkal dokumentálja a programját, így folyamatosan követhetitek ti is, immár egy nő fejlődését a blogon. Hétfőn indul a buli, és én kíváncsian várom az eredményeket. Folyamatosan mellette leszek, az első futásainál, és az első kondis edzéseinél is. Sőt Vasárnap elkísérem az első bevásárlására is, hogy tudja, később milyen sonka melyik túró, és hogyan is néz ki egy natúr müzli vagy zabpehely. (Nem, nem kefélem a csajt) Ja és higgyétek el, élőben tudok csak igazán kegyetlen geci lenni, és leszek is, ha azt látom, hogy elkezdett lazsálni, nem tartja a diétát, vagy elszállni látszik a motivácíó.

 

Inkább bukj el 37x egymás után, minthogy otthon zabálj a tévé előtt és sajnáltasd magad. Én az ilyen embereket vetem meg a legjobban. Szánalmas, életüket már évekkel ezelőtt feladó, jelen nélküli jövőtlen emberek, akikbe annyi tartás és igényesség sincs magukkal vagy a környezetükkel szemben, hogy ne úgy nézzenek ki mint elrettentő példa. De nem is az a legrosszabb, hogy magukkal mit művelnek, engem az basz fel a legjobban, hogy nekem ezt miért kell végig néznem ? Ha a nőknek külseje és a férfinak egzisztenciája van akkor egy magára nem adó igénytelen elhízott nő számomra egyenértékű egy férfi hajléktalannal. Mert soha, ismétlem SOHA egyetlen érzelmi állapot, vagy körülmény sem indokolhatja azt hogy elhagyd magad, mert az ész nélküli kajálás és a semmit tevés még egyetlen problémát sem oldott meg ezen a földön. 50 és 70 fölött sem áll meg az élet, csak akkor már mások a célok és a ritmus. Ismerek olyan 76 éves embert, aki heti 3x lejár futni, normálisan táplálkozik 40 éve, de nem is költi el a fele nyugdíját gyógyszerekre, meg nem remeg a vérnyomás mérő mellett napi 2x. Tessék, miért nem ő a követendő példa ? Miért a „nekem már mindegy” hozzáállás az uralkodó ? És hogy mit gondolok azokról az elhízott tizen- húszon- harmincas éveikben járó fiatalokról akikről most itt beszéltem ? Én azt hiszem mindannyian jobban járunk ha bele sem kezdek, de olvassátok el még egyszer a jövőtlen emberek részt, és szorozzátok fel kilencezerrel. 

70 nap, két fajta diéta, az egyik 28 a másik 42 napig. Heti 5 edzés, 2 futás 2 kondi és egy aerobic, de az aerobic kiváltható kondis nappal. Természetesen ebben a programban minden, így a diéta a súlyzós edzések, a fehérje turmixok és a vitaminok is a női testre,a női anyagcserére vannak szabva. Testalkat meghatározás után kalóriaszámítás, amiről már írtam részletesen ebben a bejegyzésben, szal ha nem értenétek mik ezek a számok a linkre kattintva megtudjátok.

Alapanyagcseréje 14,7 x 63 + 496 = 1422 Kcal. RMR 1422 / 24 = 59,25 Kcal

RMR szám egy órára 59,25 Kcal

Petra életvitele a következő képpen zajlik egy hétre lebontva.

6 óra alvás 6 x 59 = 354 kcal.

0,5 óra súlyzós edzés 0,5 x 59 x 5 = 147 kcal.

0,5 óra kardio edzés 0,5 x 59 x 2,7 = 79 kcal.

17 óra napi tevékenység, irodai ülő munkával 17 x 59 x 1,4 = 1404 kcal  

Petra napi kalóriaszükséglete :  1984 Kcal

Ahhoz hogy Petrának biztosítsam a folyamatos fogyását, 15 %-al bemegyünk a napi kalóriaszükséglete alá, azaz Petra naponta 1700 kcal-t fog bevinni, az 1984 Kcal helyett. A szervezet a számára szükséges energiát nem kapja meg, így folyamatosan a feleslegből fogja elvenni azt, így biztosítva a folyamatos testsúly csökkenést, és nem utolsó sorban így kerüljük el a jojó effektust is. Ehhez jön még hozzá az edzések kalória égetéséhez szükséges energia, ami edzésnapokon további 3-500 további kalória mínuszt fog jelenteni.

 

És ez az a pont ahol eljönnek a nagy halálok. Az első 3-14 nap a legkritikusabb, ezt kell túlélni és ez a legnehezebb. A legtöbbször én is itt buktam el régebben. Erre az időszakra kell fejben nagyon felkészülni, és ott lenni. A szervezeted követeli az energiát, a szénhidrátot, nem érti mi folyik itt,  plusz terhelést is kap az edzések miatt, és nem utolsó sorban a diéta  belép az első fázisába, azaz elkezdi folyamatosan lekarcolni a felesleget. Mert ha kajából nem kapja meg, akkor elveszi az elraktározott zsírrétegből. Igen ám, de mivel omlik le a felesleg, a hájban elraktározott, addig bevitt méreganyagok szépen szabadulnak fel, bekerülve a véráramba, ami a fejfájást és az általános rossz közérzetet okozza. Ezt napi 3-4 liter folyadékkal kell folyamatosan kitisztítani magunkból. Igen igen ezek azok a mérgek amiket a csokikkal, hamburgerekkel meg mindenféle panírozott szarokkal, majonézekkel, pizzákkal, cukrozott üdítőkkel magatokba tömtetek. Felszabadulnak a tartositó és, emulgálószerek, szinezékek, mesterséges aromák. Jó érzés mi ? Hát igen, nem kellet volna annyit zabálni, meg megváltást várni egy doboz fagyitól szakítás után. Most döntse el mindenki, hogy az a televert csoki milyen boldogságot is okoz nektek akkor, amikor ott kering a véráramotokba méreg formájában. Istenem de jó érzés ez, amikor erről írok, mert most fogtok  szembesülni azzal, hogy a szodomai kajálásoknak mik a következményei.

Kérdezz meg 100 nőt, az edzésekkel mit szeretne elérni, és mit formálni. 99 nő a következő választ fogja adni. „Szeretnék vékonyabb lenni, de nem szeretnék kondizni mert nem akarok nagy izmokat. Nőies vékony, de formás karokat akarok, és szeretném ha sokkal de sokkal izmosabb lenne a combom, és persze a fenekem a lehető legformásabb legyen. A vádlimmal nincs gond az oké, viszont A MELLEMBŐL NEM AKAROK FOGYNI MINIMÁLISAN SEM!!!!!! Ja és feszes hasat is akarok”. A maradék 1 nő aki nem ezt mondta az nem jött el, de később elkérte az edzéstervet a többiektől. A vádlira edzés valóban felesleges akkor, ha egy nő teljesíti kötelességét, és amikor csak teheti magas sarkúban járkál. Ennél jobb edzés nem kell vádlira.

Van tehát egy ősi  hülyeségkód  a nőkben a súlyzós edzésekkel kapcsolatban, ami úgy szól, hogy ha kondiznak akkor izmosak lesznek, meg lemegy a mellük, úgyhogy belepusztulnak a lépcsöző, meg a lábgépekbe, és akkor ezzel minden rendben van. Most olyan apróságokba nem megyek bele, hogy pl. a lépcsözőgép kifejezetten káros az endomorf testalkatú nők számára, és egyes gyakorlatok tiltólistán vannak az mezomorfnál, mivel ha sokat edzenek egy izomcsoportra akkor egész egyszerűen a felesleg alá fognak rétegesen izmosodni, és ettől lesznek nagydarabok, amit később iszonyat nehézségek árán lehet csak helyrehozni. Nem lenne jobb rendesen felépíteni egy házat, és nem egy szart eleve rosszul felépíteni és javítgatni évekig ami így is bármikor összedőlhet ?  Könyörgöm csajok mielőtt belekezdtek egy edzés programba, KÉRJETEK SZEMÉLYRE SZABOTT EDZÉSTERVET megfelelően képzett szakembertől, és ugyanígy járjatok el a diétával is, de mindenek előtt olvassátok el ezt a bejegyzést.

Egy nő számára készített edzésterv során figyelni kell pár fontos dologra. Például a menstruációs ciklus alatt egy nő olyan változásokon megy keresztül, ami tönkretette már pár millió férfi életét, de ezen felül  ilyenkor úgy felborul a hormon és folyadékháztartás, az ösztrogén szint olyan magas lesz a szervezetben, hogy ugyanazt a terhelés teljesen más hatást fog kifejteni, mint „normál”  időszakban. Menstruáció alatt nem ajánlott az emelgetés és a súlyosabb dolgok cipelése sem, mivel megnöveli többek között az endometriózis veszélyét. A hasizom gyakorlatok elvégzését a vérzés megindulását követő 3-4 napig én kifejezetten megtiltom majd Petrának.

Két kondis edzés két 5 km-es futással az első 6 hétben, majd a hetedikhéttől, három kondis edzés, két  7 km-es futással. Lesz aerobic is az első pár hétben, maximum jóga vagy pilates, majd ahogy tűnik el a felesleg, szépen áttérünk majd az alakformáló aerobicra is. Thai-bo, spinning de ez ügyben még egyeztetnem kell Hajnival, aki mellesleg fitnesz Európa bajnokságra készül éppen, szóval benne maximálisan megbízom szakmailag. 

Vitamin a megnövekedett terhelés miatt. A szervezetnek szüksége van edzés alatt erős vitaminokra, és mivel a gyógyszertárakban kapható készítmények hatóereje megegyezik egy átpiázott éjszaka utáni hányáséval, ezért profibb segítségre lesz szüksége Petrának 

Mit kívánhatnék még mást, mint sok sikert Petra. A többit mondja el helyettem Will Smith. Ha valaki tudja milyen zene megy a videó alatt az írja már le.

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr102772308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása