LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Home A Felszerelés

 

Utoljára talán az 50-es évek Rákosista Magyarországán a húsjegyre volt akkora igény, mint most arra, hogy legyen egy bejegyzés, a hogyan lehetne hasznos és eredményes edzésmunkát végezni akkor ha az embernek nincsen lehetősége havi több tízezer forintot elkölteni, vagy egyszerűen az Alföld közepén lakik, ahol nemhogy konditerem nincs, de még egy rohadt fehérje port sem lehet kapni 70 km-es körzetben. Nagyon könnyen ráléphetnék most a vidéken nem lehet normálisan élni típusú mondatok vékony jegére, de jelen esetben nem csak erről van szó. Budapesten kívül, a vidéki nagyvárosokat és pár megyeszékhelyet leszámítva, tényleg nem lehet sem normálisan táplálkozni, sem érdemi edzésmunkát végezni és akkor még az egyéb társadalmi lehetőségekről nem is beszéltem. Rengeteg levelet kaptam, amiben babájukat otthon nevelő kismamák kérték, legyen egy bejegyzés  az otthon végezhető edzésekről mert attól még, hogy szült egy gyereket attól ő még nő és vannak bizonyos igényei magával szemben, de ha egyszer nem tud otthonról elmozdulni, és a gyerek mellől edzegetni járni, akkor mégis mit csináljon. Aztán itt vannak azok, akik nem engedhetik meg maguknak a kondi bérletet vagy a több ezer forintos kiegészítőket minden hónapban, végül a már említett földrajzi akadályoztatás volt a legtöbbet emlegetett problémaforrás. Az első ilyen levelet februárban kaptam, azóta eltelt 5 hónap, amin tökéletesen látszik, hogy ameddig tudtam halasztgattam ennek a bejegyzés sorozatnak a megírását mert ez egy nehéz és igencsak szerteágazó téma, ami igényel némi utánajárást…

Női körökben közkézen forog egy virtuális biblia, amit bodyrocksTv-nek hívnak, és aki rákeresett az edzés otthon kifejezésre, az már biztosan találkozott a soft pornó eme különös vállfajával amit egy bizonyos Zuzana Drabinova jegyez. A bodyrocksTv alternatívát nyújt és gyakorlatokat mutat be az otthoni edzésekhez, és bemutatja azt is, hogy egy partvisnyéllel és két székkel otthon is elérhetünk eredményeket. Egy nagy faszt érhetünk el, mert aki tényleg azt hiszi, hogy a kiscsaj a videóban attól néz ki így, hogy egy polifonon fetreng, és bebújik egy szék alá, az minimum naiv, de leginkább hülye. Az otthon edzésnek vannak bizonyos felső határai. A fejlődés megköveteli a folytonos emelkedő terhelést, amit otthon ugyan el tudunk érni egy bizonyos szintig gumikötelekkel meg kézisúlyzókkal, de egy szint fölött már nem lesz elég ásványvizes palackokkal baszakodni.

Az otthon edzés igényel némi kreativitást, amivel én úgy látom a magyar lakosság 70%-a nem rendelkezik mert mi az, hogy a mai napig is megkérdeznek tőlem olyanokat Facebookon, hogy az „IKEA meddig van nyitva nem tudom?” Bazmeg hát ott a Google !!! Értsük már meg azt, hogy 2011-ben nem tehetünk fel kérdéseket a gép előtt ülve, hanem Google, Bing és Wikipedia. Egy csaj 3 hónapja, heti rendszerességgel megkérdezi, hogy mikor lesz már az otthon edzéses bejegyzés ahelyett, hogy beírná a következő szóösszetételt a Larry Page féle banda keresőjébe. „edzés otthon”. Komolyan mondom, most hagyjátok abba a bejegyzés olvasását, és próbáljátok ki ezt az úttörő módszert. Ugyanez áll  az edzéstervekre is, és a benne szereplő gyakorlatokra. Ha nem tudjátok hogyan kell végrehajtani, vagy hogy egyáltalán mi ez, akkor nem remegő kézzel kell nekem e-maileket írogatni, hanem megnyitni azt  a kurva Youtube-ot és beleírni „fekvenyomás.

Odabasz mi ? Mikre képes ez a net. Durva nem ?

Most, hogy már mindenki megkapta a tűz serlege szintű tudást, akár tovább is mehetnénk mert lenne itt még pár dolog. Akármennyire is nincs pénzed, minimális befektetésre akkor is szükséged lesz, ugyanis nem lehet a virágcserepet emelgetve testet formálni. Minden kiegészítőt, és az azok adta terhelés mértékét mindenki alakítsa ki saját magának. Ebben aztán végképp nem tudok segíteni nektek. Erre gondoltak a sportszergyártók is, úgyhogy minden felszerelésből kapható már különböző méret és kiszerelés, gondolva a legdurvábban elhízott getvadékokra, és az egészen fitt és terhelhető emberre egyaránt.  

Felszerelés

A Decathlonban megtaláltok mindent egy helyen. Az árakat azért írtam oda mert nem árt ha tudjátok, mennyivel borul a költségvetés.

Gumikötél

Hatalmas alap. Nélküle egyszerűen nem lehet élni akkor, ha otthon akarsz edzeni. A különböző színek a gumi erősségét jelzik, a gyurma ellenállású rózsaszíntől, egészen az aranyszínű drótkötélig. Aki nagyon szar állapotban van, az kezdje a leggyengébbel és még a jó erőállapotban levőknek sem ajánlom egyből a feketét. Az otthon edzés alapja, hogy reálisan és objektíven mérd fel a határaidat és a teljesítőképességed. Anyám csinálja mindig azt, hogy bemondja, „ma megcsinálok 300 felülést”. Megmutattam neki milyen egy szabályos felülés. Ha jól számoltam 7 után már sietnie kellett közgyűlésre. Visszatérve a gumikötélre, a létező összes gyakorlatot meg lehet vele csinálni, de itt is fontos megemlítenem, amit még elmondok párszor nyugi, hogy az erőállapotodnak és az eddzettségi szintednek megfelelő sorozat számot válassz. Kezd mondjuk 3 x 8 lábemeléssel a sárga kötéllel, és ha megy, emeld a sorozat számot de mindig fáradj ki a harmadik sorozat végére. Ha már gond nélkül megtudsz csinálni valamiből 3-4 x 50-et, akkor vegyél egy nagyobb ellenállású kötelet. Ugynaigy igaz lesz ez a kézi súlyzókra is, de ne rohanjunk ennyire előre. A gyakorlatokat egy külön bejegyzésben írom le, most még csak ismerkedjetek meg azokkal a tárgyakkal amik szénné fognak szívatni benneteket az elkövetkezendő pár hónapban, már ha egyáltalán nem megy egyből ficakba porosodni.

Az árak még változhatnak a kötelek hosszúságtól is, és nem árt tudni, hogy kapható hozzá fogantyú is ami + 2.000-be fáj. 

Fitball

A has gyakorlatok elengedhetetlen kelléke. Nagyon hasznos cucc, és ha megtanuljátok helyesen használni, nagyságrendekkel hatékonyabban tudsz vele majd edzeni, mintha a földön egy polifonon fetrengenél. Az is jó, de miért csak a seggét fognád meg a csajnak ha le is fektethetnéd ? Úgyérzem ezzel a példával a velejéig illusztráltam a dolgok lényegét, úgyhogy írnám is az árakat. Ez már kicsit véresebb kiadást igényel majd, de megéri beszerezni egy ilyet higgyétek el.

Akinek ez túl sok az tényleg keressen másik állást, vagy vegyen Polifoamot 1.290-ért.

Kézi súlyzó

A másik megkerülhetetlen tényező. Ezen sajnos nem lehet spórolni, de tényleg nem. Inkább ne egyél 2 napig, de ezt muszáj megvenned. Én a nőknél az 1-5 kg-os súlyokat ajánlanám, srácoknál 4-9-et. Az otthoni edzés fontos része a kézi súlyzós gyakorlatok. Amikor azt mondom kreativkodás, akkor azt az edzésekre értettem és nem arra hogy fogsz egy 2 literes Fantát, celluxszal ráragasztod a kézfejedre, és úgy kezdesz el bicepszezni.  Jó meg poén, de azért nem kellene teljesen megőrülni. Oldalemelésnél még elképzelhető az elején egy fél literes üdítő, vagy a 3 kilós Persilt emelgetni, de nem hiszem, hogy célravezető lenne például a macskát használni előreemelésnél mert az ilyen folyamatoknak általában az egyik neurológiai intézet a vége, vagy a demokratikus charta tagság.

Ezek az alapfelszerelések, és akkor innentől kezdve mindenki elkezdheti szinezni magának, hogy mit szeretne még otthonra beszerezni, vagy mit engedhet meg magának. Kapható például sima konditermi pad 26.000 forintért, vagy egy komplett fekvenyomó pad rúd nélkül 119.000, amit faszán be lehet állítani a garázsba. Láttunk már ilyet Kevin Spaceytől az Amerikai Szépségben.

Aerobic

Felejtsd el az otthoni aerobicot. Tényleg semmi értelme nincs hidd el. A test egy memorizáló központ, amelyik úgy segít túlélni, hogy alkalmazkodik.  Így történhet meg, hogy extreme szélsőséges életet élő emberek szervezete hozzászokik olyan terhelésekhez, amibe mi simán belehalnánk órák alatt.  Figyeljetek mert fontos.  A test alkalmazkodik az edzésekhez, és egy idő után semmilyen hatással nem lesz rá az edzésmunka ha nem változtatsz vagy váltogatod az intenzitást. Ha megveszel egy aerobic DVD-t otthonra, az első edzésnél megpusztulsz, nem kapsz levegőt, de az 5.- 6. napon már ki sem fogsz fáradni, mivel ugyanaz a lemez megy ugyanazzal a gyakorlattal. Megszokod és nem hat. Ezért van az, hogy évekig tornázol otthon egy szaros filmre és nincs vagy alig van változás. Ha minden nap 1 órát futnál azonos tempóban, a 3. hét után a szíved megszokná a terhelést és úgy megerősödne, hogy a pulzus számod alig fog már megemelkedni, azaz olyan mintha sétálnál hiába futsz rengeteget.

Máglyára tehát az összes aerobic dvd-vel. Ha eljársz órákra, akkor váltogasd a típusokat. Egy héten háromszor akarsz aerobicozni akkor tedd azt, de akkor az három különböző óra legyen. Lehetőleg egy hónapban max 2x menj ugyan arra. Ez érvényes a spinningre, a step aerobicra és bármire. A nők hajlamosak beleszeretni egy órába, vagy az oktatóba, esetleg csak azért aerobicra járni mert ott jó a társaság. Hatalmas trend most arra az elcseszeszett zumbára járni, ami már önmagában is egy hatástalan szar, de ha hozzávesszük az egy azon edzés megszokhatósági szorzóját, akkor már megkapjátok a választ arra a kérdésre, hogy „miért nem fogyok amikor annyit járok edzeni”.

Ha van otthon szobabiciklid dobd ki a francba nyugodtan, vagy add el és az árából vegyél egy normális bicajt. Nem lakhatsz olyan eldugodt helyen, hogy ne tudnál bicajozni vagy futni. Futni mindnehol lehet és pénz sem kell hozzá. Ha kismama vagy, akkor a babakocsi lesz a kardio géped. Sétáljatok nagyokat, keresd az emelkedöket és told fel a gyereket ütemesebb tempóban. Határtalan lehetöségek állnak rendelkezésre, csak körül kéne nézni, és nem árt némi képzelőerő és kreativitás. Most ott ülsz a gép előtt. Nézz körbe, és fél percen belül találni fogsz valamit amivel mondjuk elkezdhetnél edzeni tricepszre. A fegyencedzést olvasgatom mostanában ami röviden arról szól, hogy emberek, akik napi 23 órát töltenek egy 6 nm2-es cellában, hogyan gyúrják ki magukat úgy mintha profi testépítők lennének. Pedig nekik csak egy ágyuk van, egy fém WC, meg 1 óra séta az udvaron. Bárhol lehet edzeni és látványos eredményeket elérni, csak ne várjátok el, hogy valaki azt is leírja nektek hasazás után fel kéne kelni a földről.

Ennyit terveztem az első részben. Ha gondolod vedd meg ezeket a szereket mert jön a folytatás, amiben otthon végezhető komplett minta edzésterveket írok majd le külön nőknek és férfiaknak, valamint arról is szó lesz, hogyan fejleszd a futásaidat és mik azok a mentális pontok amik segítségével fejlődni fogsz… 

  

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr173031737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása