LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Gym Around The World

 

Leírnék pár alapvető dolgot a konditermi edzésekkel kapcsolatosan, amiket félek még azok sem tudnak, akik már évek óta a konditeremben vergődnek, és számukra az edzés még mindig annyit jelent, hogy oda- vissza jegyük van a fekvenyomópad és a bicepsz rúd között.  Nevetséges, hogy egyesek mennyire fogalmatlanul lézengenek a konditermekben még hosszú évek után is, a koncepció minimális szikrája nélkül. Kezdjük az alapokról. Szálkásítást magasabb sorozat számokkal végezzük, azaz 3x15, 4x12, és 5x10. Ez alá nem megyünk mert akkor az már tömegnövelés lesz, de haladók próbálkozhatnak a 20-15-12-10-8 féle gyilkoló variánsokkal is. Tömegnövelésnél alacsonyabb sorozatok kellenek olyan súlyokat használva, amivel kiütöd a határaidat. Olyan sokkot kell adnod az izmaidnak, hogy azok fejlődjenek, és ebben lesznek segítségedre a későbbiekben a tápkiegészítők is. 3x10, 4x8, 5x6 a klasszikus tömegnövelő ismétlés számok, valamint a piramis itt is jelen van, csak itt úgy néz ki, hogy 10-8-6-5.  

Leraktuk az alapokat, de ezzel a tudással még nyugodtan kitörölheted a segged mert most tartunk ott, hogy nem vagy teljesen fogalmatlan. A kondi ugyanolyan sport mint a foci vagy a jégkorong, vagy bármilyen másik fizikai igénybevétellel járó tevékenység. Vagy van hozzá tehetséged, szorgalmad, kitartásod és eredményeket fogsz elérni, vagy nincs és menjél inkább squasholni a sznob seggfejekhez kispadozni. Egyik haverom azért nem jár le kondizni mert nem látja értelmét a súlyok ide oda pakolgatásának. Valóban így tűnhet kívülről szemlélve, de azért ez valamivel bonyolultabb és összetettebb folyamat annál, mint hogy emelgeted a súlyokat baszottul. A testépítéshez és a testformáláshoz meg kell tanulnod a helyes légzést, a gyakorlatok kivitelezését, és folyamatos kontroll alatt kell tartanod magad, figyelve a testedet, és összpontosítva edzeni az izmokra. Nem azért van tele minden konditerem tükrökkel mert ott mindenki egy önimádó pojáca, hanem mert ott tudod ellenőrizni, hogy helyesen végzed-e a gyakorlatokat vagy sem. Kontrollálnod kell az edzéseidet a tükörben miközben a gyakorlatot végzed, mert ha csak pózerkodásra használod, akkor te csak egy faszivadék vagy és nem árt ezzel tisztában lenned. A technikailag helyes kondizáshoz és az izmokra összpontosított tudatos edzések elsajátításához hónapok, de megkockáztatom évek kellenek. A tanulási fázis csak a beugró mert egy dolog megtanulni valamit de a tudást átültetni a gyakorlatba azért egészen más. Van aki hibátlanul teljesítve elsőre átmegy a KRESZ vizsgán de a forgalomban vezetni vagy parkolni soha a büdös életben nem fog tudni. Kérdezzétek erről anyámat vagy a csajomat. Így van ez a kondival is. Nem mindenki alkalmas rá. Vagy a testalkata miatt nem fog tudni produkálni, vagy azért mert tehetségtelen, vagy mentális gondok vannak. Nem tudom te ezek közül melyikkel rendelkezel, mindenesetre indulj el ezzel a bejegyzéssel aztán a többi ahogy jólesik. A súlyzós edzések lényegét most 9 pontban foglalom össze, amiket nem ártana betartanod, különben időpocsékolás az egész konditermi léted, és fejlődni sem fogsz. Ez igaz a nők testformálására, és a férfiak izomépítésére is egyaránt...

1. Testalkatodra igazított gyakorlatok, súlyok, és ismétlés számok. Ez az alap, az origó, a mindenség lényege, nem tudom jobban érzékeltetni, hogy ez mennyire fontos. Ha ezt elbaszod, a konditeremben töltött minden egyes perced teljesen értelmetlen.

Endomorfoknak magas sorozatszámok kis súlyokkal. Az endomorf csak és kizárólag szálkásítson, meg se forduljon a fejében más. Egy endomorf férfi még tömegnövelés alatt is tömegnövelő light - szálkásító vegyes programot csináljon. Mezomorf szálkásíthat, tömegnövelhet, az esetében csak a helyesen összerakott program fogja megszabni, hogy milyen eredményt fog elérni a testével. Ektomorfok kevés sorozatszám mellett nagyobb súlyokkal növeljenek tömeget, ill. formázzák a testüket, ugye nemtől függően. Egy ektomorf ne szállkásitson. Hova? Így is elég gond lesz tömeget növelnie. De ha úgy akar kinézni mint egy inas útmunkás paraszt, akkor csak rajta.

2.  A kardio gépek azért vannak a termekben, hogy azokon bemelegítve készülj fel az edzésre. Erre jók, de félek még néha ennyire sem. Senkinek ne forduljon meg a fejében, hogy az ottani mocsok szar gépeken fog futni mert az semmire sem jó most mondom, mint ahogyan a bicaj gép sem ér lófaszt sem. Egyetlen gép van ami hasznos, az pedig nem más mint a taposógép. Nőknek meg buziknak. Szóval aki egy kicsit is magáénak érzi ezt az egész LifeT!lt életformát és edzés dolgot, az nyugodtan hugyozza le a konditermi kardio gépeket.

3. Izmok edzésére leadható maximális gyakorlatok száma. Ez elsősorban azért rohadt fontos mert ha ezek fölé mész, az izmod belép egy olyan tartományba, amikor már nem fog reagálni az edzésre, már nem tudod stimulálni a sejtjeidet. Tehát Kis izomra kicsit edzünk, nagy izomra nagyot. Ezek a maximális gyakorlat számok.

Nyakra 2 gyakorlat, vállra 3, mellre 4, bicepszre 3, tricepszre 3, hasra 3, hátra 6-7, fenékre 3, lábra 7, vádlira 2, alkarra nem kell.

4. A fenti sorozatokból a szellemileg tehetségesebbje már rájöhetett, hogy a hát és a láb magas gyakorlat száma miatt egy külön edzésnapot kell neki szentelni, és a hasat kivéve semmi más izomcsoporttal nem vonható össze. Tisztázzuk is le gyorsan hogyan néz ki egy edzésterv 1 hétre lebontva, és milyen izomcsoportokra dolgozhatunk egy edzésnapon belül. Ha elkezdesz edzeni egy izomcsoportot, akkor úgynevezett kapcsolódó izmokat is stimulálni fogsz. Ezek a másod és harmadlagos izmok, amivel mintegy előmelegíted az izmaidat a közeledő gyakorlatoknak. Rengeteg olyan edzéstervet látok ami pl. úgy néz ki, hogy láb - tricepsz nap. De ez mégis hogy a picsába jön ki, és ezek az emberek hol tanulják ezt? Ledolgozol lábra és utána a teljesen érintetlen bemelegítetlen hideg tricepszet kezded el csinálni? De láttam már hát - mell napot is, és bicepsz –tricepszet is….

Mell – Bicepsz nap… Hát nap külön… Váll – Tricepsz nap… Láb nap külön….

Kész ennyi. Így néz ki egy fasza emberi kondis program, és így variálhatóak egy edzésen belül az izmokra edzett gyakorlatok. Ja és hasizom edzése minden edzés nap végén. Kurva szar tudom. Nőkre a testfelépítésük és a menstruáció miatt sajnos nem húzhatunk ilyen sablonokat, nekik egyedien kialakított edzésnapok kellenek minden esetben.  

5. Recepció. Ez egy érzékeny, nagyon fontos és szerves része a konditermi életünknek. Mielőtt elkezdeném taglalni a pultban lévő démonok taglalását mint üdítők és egyéb kapcsolódó oda nem való termékek anyázását, leírnám az egyik legfontosabb dolgot a konditeremmel kapcsolatosan, és kérlek titeket jegyezzétek ezt meg egy életre. A recepciós csajokkal le kell feküdni !!! Mármint a jobbakkal. Nincs mese ezt meg kell tenni. Egy program alatt a teremben töltöd a fél életedet legalábbis úgy érzed, és nem árt jóba lenni az ott kvaterkázó női egyedekkel. További előnyök szex esetén, hogy ingyen van a törölköző, soron kívül kapod a kulcsot, kapsz egy csomó ingyen fehérje turmixot meg amit akarsz, tudni fogja melyik szekrényt szereted, és összeturmixolja neked az otthonról hozott fehérje port is az ottani tejet felhasználva. Kurva sok előnye van szóval csak ügyesen.

6. A tápkiegészítők szedése. Fehérje vagy tömegnövelő turmix ivás kötelezően edzés után azonnal, ha aminosavat vagy anabolt szedsz akkor az ajánlott mennyiség felét edzés előtt 20 perccel, majd  a másik felét edzés megkezdés után 20 perccel. Kreatint edzés után, BCAA-t edzés közben. Minden energizáló cuccot közvetlenül edzés előtt. Edzés előtt másfél órával már nem eszünk semmit, edzés közben TILOS bármit is enni, edzés után 1 órán belül kötelezően enni kell, hogy feltöltsd a raktáraidat.

7. Edzés alatt elengedhetetlen a folyadék pótlás ugye, és itt jön képbe a pultban kapható sok szarság. Ha nekem egyszer lesz egy konditermem (lol) oda be nem teszi a lábát a Coca Cola meg semmi cukrozott multi. Rengetegszer láttam már, hogy edzés közben isszátok a 1,5 literes jeges teákat, és 3 perc fekve nyomás után mennek le az energia meg iztonoiás italok. Egy konditermi edzéssel, főleg ha az egy bohóc edzés ami a leginkább jellemző a konditerembe járó emberek 70%-ra, akkor azzal elégettek jó esetben 250-300 kalóriát. Na most ha edzés közben lemegy 1,5 liter Nestea amiben van 560 kcal, akkor mégis miről beszélünk? Lent vagyok a teremben állok a pultnál, egyszer csak odajön mellém egy 40-es fickó törölközővel a nyakában, (ha valakinek a konditeremben törölköző van a nyakában és úgy járkál, azt nyugodtan dobáljátok meg valamivel) és kér egy fél literes barackos jeges teát. Röhögök egyet magamban, mire bemondja Szandika a recepciós csaj, hogy ez neki már a második. Fasza, de én ezeken már meg sem lepődök. Megfordulok, gondolom megnézem miket madárkodik emberünk a gépeknél, erre azt látom, hogy a sráccal egy személyi edző foglalkozik… De most komolyan fejberugjalak? Hát ettől kapok én agyfaszt, hogy egy „edző” ott áll a srác mellett és tényleg nem mondja neki, hogy nem kéne inni azt a szart? Próbálna meg valaki az én edzéseim alatt meginni egy Cappy körtét. Jóhogy nem majszolt el vele egy vattacukrot mindjárt. Természetesen ezzel még nem volt vége mert 20 perc múlva érkezett egy Vöröslauder is. Magyarul a csávó edzése masszív kalória pluszban zajlott le egy „hozzáértő” felügyelete mellett.

Soha nem fogtok eredményeket elérni ha nem figyeltek oda a piálásra. Tarthatsz te 400 kalóriás diétát, ha egy nap megiszol 1.300-at. Mentes víz, tej, lefőzött filteres tea, 3 naponta fél liter light kóla, és NÉHA egy ízesített ásványvíz. Nem kell O2, sem Vöröslauder, sem Jana eper, meg faszom zöldalma. Egy feles vodka 224 kcal, az Unicum 334, egy mai-thai 670, 1 dl vörösbor 72 kcal. Gondoltam leírom.

8. Ütem, ritmus, és légzés. Amikor azt írom tehetség kell a kondizáshoz, akkor ezeknek az együtthatójára gondolok, mert a gyakorlatok helyes elvégzéséhez és a minőségi izomstimuláláshoz szükség van egy bizonyos szintű összehangolt mozgáskordinácíóra. Itt válik el a tudatos edzés és a súlyok rángatása. Vegyük példának a legegyszerűbb gyakorlatot amit mindenki ismer, a fekve nyomást. Lefekszel és kitolod  a rudat. Ennyit mindenki tud és kb. mindenki ennyi tudással fekszik rá a padra. Csak egy példa hogy miről is van szó.

  • Lefekszel, a tested felső részét hátrafeszíted, és a vállaidat hátraengeded, és ott tartod  végig  a gyakorlat közben is, azaz kitolásnál sem mozdulhat el. Akinek nincs képzelőereje az most elég nagy szarban van, a többiekkel megyünk tovább. 
  • Megfogod a rudat attól függően a melled melyik részére akarsz dolgozni, és itt jön be a légzés. 
  • A rudat LASSAN leengedve beszívod a levegőt, lent megtartod, hogy ne lendületből a mellkasodról visszapattanva dolgozzál, majd kitolásnál kifújod a levegőt, miközben persze a hátad egyenes, stabilan fekszel és az 1—es pontban leírtak. Lassan engeded le és gyorsan tolod ki, mindezt ütemesen folyamatos mozgással az izmokra koncentrálva. Soha ne csak felemelni akard a súlyt, hanem az izmokra koncentráltan dolgozni. Ezt most még nem érted, de talán majd egyszer… 

9. Szünetek tartása két sorozat között, amit szinte senki nem tart be. Ilyenkor van a járkálás meg telefonálgatás. Maximum egy perces szüneteket lehet tartani két sorozat között, hogy az izmaid ne hűljenek ki. A nőket sem véletlenül kell felizgatni és melegen tartani szex előtt és közben.

Minden gyakorlatnak megvan a saját maga technikája. Lemenőzöl a terembe és elkezdesz 90-el szériázni és azt hiszed… Azért majd egyszer próbáld ki technikailag helyesen is, és garantálom, hogy a 40 is problémát fog okozni és akkor talán még fejlődni is fogsz. Két út van a kondizásban és úgy általában az edzéseknél. Az egyik, hogy minőségi használható információt gyűjtesz össze kajálásról, edzések helyes kivitelezéséről, és a számodra megfelelő tépkiegészítők szedéséről ami által eredményeket fogsz elérni és egy szépen megformált testet. Vagy van a másik út, az éveken át tartó kilátástalan vergődés a termekben, amivel tönkreteszed az izületeidet, eldeformálod a testedet, diétát sem tartasz ha edzel akkor ugye minek, nulla sikerélmény te nem ezt akartad te nem ezért jöttél, ráunsz, abbahagyod majd megint elkezded de bazmeg akkor is hogyan, és minek, és milyen koncepció alapján? Szóval szörnyen szánalmas. Ha jól csinálsz mindent még abban az esetben is minimum 1 év kell mire olyan eredményeket fogsz produkálni, hogy a csajok kérdés nélkül keressék a párnát, hogy megóvják a térdüket az erős igénybevételtől.

Tegyük fel már nincs rajtad felesleg és kockás hasat akarsz. Oké minimum fél év kemény edzései és meglesz, feltéve persze ha tartasz mellette egy diétát. Ez ilyen ez sajnos így megy mert ahogyan nem létezik turbó diéta sem úgy itt sincs valós és hosszan tartó eredmény rövid távon. Kabaré amiket néha látok és végtelenül szánalmas is, hogy emberek beletesznek éveken keresztül a kondi bérletekbe meg az edzéseikbe több százezer forintot és a legjobb az egészbe, hogy semmit nem ér mert szarul csinálják ahelyett hogy utána olvasnának legalább 20 percet. Mindent kifizettek, mindent megvesztek, csak ne kelljen megizzadni, meg ne fájjon, és ne kelljen szenvedni. Az ilyen nullszériás emberekre épít a TeleShop meg az összes buzi a selejtes termékeivel együtt. A kondi mint a csajozás. Vagy megtanulod a nők nyelvét és megtalálod az igazi értékes nőket, vagy egy életen át balfaszkodva lepattanózol a selejtek között...     

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr523180915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása