LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

5. RunTilt futás November 13

  

RunTilt futás November 13 Vasárnap 16.00 Margitsziget szökőkút 

Ez lesz az első téli RunTilt. Ez lesz az első RunTilt light. Jó eséllyel 0 fok körül lesz a hőmérséklet, de inkább – 2, ami azt jelenti, hogy kb annyian leszünk mint bármelyik Nike Runningon, azaz megalázóan kevesen. Az emberek jelentős része hatalmas madár, mert 15 fok alatt már nemhogy futni nem megy le, hanem még a közértbe leugrást is meggondolja, aztán persze marad mackóban és rendel valamit online. Amíg ebből a komfort zónából nem tudtok kilépni és bevállalni egy kis hideget, addig minimálisan sem álltok készen a jelenlegi életviteletek megváltoztatására. Apró visszaigazolási pontok ezek egyébként, amivel lemérhető egy ember hajlandósági indexe...

A tél a lehető legfaszább idő a futásra higgyétek el nekem, mert én konkrétan -7 -10 fokokban kezdtem el az edzéseimet most már lassan 1 évvel ezelőtt. 5 fok alatt nincsen sok választásod, mert elkúrtuk nem kicsit nagyon európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált mint amit mi csináltunk… vagy futsz, vagy szarrá fagysz, és ennél nagyobb hajtóerő nagyon nem is kell. Amíg nyáron a meleg miatt nagyon könnyen megadod magad, addig télen a hideg miatt nincs megállás menned kell tovább, különben jön mögötted tüdő gyula és ha megállsz utolér, és szevasz.

Éppen ezért a téli futás igényel némi előkészületeket. Lehetőleg rétegesen öltözzetek. A testtel érintkező ruházat legyen nedvesség elvezető, hanyagolni kéne a pamut pólót, mert ha mégis megállnátok futás közben, a nedvességet magába szívó pamut - különösen ha nem öltöztök rétegesen - a párolgással azonnal elkezdi a hőelvonást, ami kihűléshez vezet, és te ott állsz megizzadva nedves felsővel a -1 fokban. Úgy kell öltözni, hogy amikor kimész a szabadba, még kissé fázol, és 5-10 perc bemelegítő futás után már érezzétek azt a fajta kellemes meleget, amit Dumber is érzett akkor, amikor Jim Carrey lehugyozta őt a motoron az Aspen felé vezető úton.

Sapka és kesztyű hatalmas alap! A sapka különösen fontos, mert a test hőleadásának. 30-40 %-a a fejen keresztül történik. Aki sapka nélkül jön az nem futhat, legalábbis a RunTilten biztosan nem. +5 és -5 fok között elegendő egy vékony kesztyű, -10 foknál már vastagabb kötésű kesztyűt vegyetek. Nem kell félni a hidegtől, meg hogy megfázik a torkotok a hideg levegő miatt meg hasonló férgeskedések. Rétegesen, de mégis a test szabad mozgását nem korlátozva fel kell öltözni rendesen, nem megállni, és nem lesz itt semmi probléma. Ha kürtös kalácsot tudtok enni -4 fokban a Vörösmarty téren, akkor futni is tudtok ugyanilyen hidegben, nyilván ehhez minimális akaraterő és elhatározás szükséges. A Slim3-as csajok is ott lesznek, mondjuk erről ők még nem tudnak, de higgyétek el, hogy ott lesznek.

A csoportbeosztások maradnak. Még a végére is akartam írni valami politikai utalást, de semmi nem jut eszembe, úgyhogy a bejegyzésnek itt most vége akárcsak az euró övezetnek.

Apropó halott dolgok. Megalakult a Demokratikus Koalicíó…

Kategóriák

A. csoport 25 perc alattiak. Ez lesz a király kategória, itt indulnak majd az arcok. 25 perc alatt futni 5350 métert komoly fizikumot és edzettségi állapotot igényel. Ehhez 4 perc 30-4.40-es kilómétereket kell tudnod futni. 

B.csoport. 30 perc alattiak. Itt lesznek a legtöbben. Ahhoz, hogy lefusd 30 perc alatt a sziget kört, 5.30 – 5.50-es idő kell, ami egy átlagosan edzett ember számára simán teljesíthető feladat. Akin súlyfelesleg van, cigizik, vagy nem futott már legalább fél éve, az inkább ne erőltesse ezt a csoportot.

C. csoport 35 perc alattiak. Én lennék a legboldogabb, ha Budapest lakosságának csak a 20%-a  körbe tudná futni a szigetet ennyi idő alatt. Ebben a csoportban azok lesznek, akiknél már gondot fog okozni a táv lefutása, és egyáltalán nem azért, mert fizikailag ne lennének képesek rá. A legnagyobb gátló tényezők ugyanis fejben lesznek, mert akik itt indulnak azok még nem, vagy nagyon nehezen képesek kijönni a komfort zónájukból, és a sport okozta kihívásokat még szenvedésnek élik meg nem könnyen leküzdendő akadálynak. Ebben a csoportban jön elő mindaz, amiről én itt a blogban beszélek, hogy le kell győznöd a saját magad gyengeségeit. 5 km-t mindenkinek le kell tudnia futni éljen bármennyire is mozgás szegény életet, max. összefossa magát annyira szét fogja szenvedni a távot, de le tudja futni, és a célban jön majd az a felemelő érzés, hogy igen bazmeg megcsináltam.

D.csoport. 35 perc felettiek. Az itt indulók félnek a legjobban a távtól. Jó eséllyel meg fognak állni, és a táv többi részét gyalog fogják teljesíteni, mert az ugye mindenki számára egyértelmű, hogy nincs megállok, megvárom a buszt és azzal jövök be a célba buzgálkodás. Aki megáll, annak is be KELL érnie a célba. Ha sétával hát sétával, de a lényeg, hogy aki lejön a RunTiltre az körbe mozogja a szigetet vagy így, vagy úgy, de teljesítenie kell a távot. Ez az egyetlen szabály ami mindenkire vonatkozik.

A D. csoport rajtol el elsőként, és 2 percenként indulnak rá a többiek is, értelemszerűen a C. a B. majd az A csoport. Ez azért is lesz fasza, mert ha rosszul mérted fel a fizikai állapotodat, akkor is tudsz váltani és csatlakozni egy lassabb csoporthoz, akik mögötted jönnek majd és te beállhatsz hozzájuk. A a 3. és 4. csoportban a célba érkezés legyen a cél, azaz ne hagyjátok el egymást. Húzzátok egymást, figyeljetek egymásra, mert most ezért jöttök le, hogy együtt, közösen mozogjatok, és lehetőleg mindenki sikerélménnyel menjen haza és érjen el önmagához képest olyan eredményt, hogy hazafele azt tudja mondani magának, hogy na bazmeg ezt nem is gondoltam volna magamról… 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr723369178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása