LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Első hét összegzése

        0.nap 96,3 kg                                                                   9.nap 92,1 kg

 

 

 

   

                         

Túl vagyok az első héten, a legkritikusabb időszakon. így utólag elmondhatom, hogy voltak rossz pillanatok, de olyan hihetetlenül erős vagyok most fejben, hogy most úgy áll a helyzet semmi nem gátolja meg, hogy ne csináljam végig a 64 napot. Pedig volt lehetőség a feladásra bőven. Az átéhezett nappalok és éjszakák, a kimerítő edzések, a negyedik napi rosszul létem, a pókeres este pizzákkal, vagy a roston sült csirkéhez ajándékba kihozott csokis baklava. És akkor még anyám "gyere át van kaja amit szeretsz" hívásait nem is mondtam. 

9 nap alatt, -4,20 kg. Ez brutálisan sok. Ha ez így megy tovább, a második kör végére 8 és fél kilót fogyok le, kevesebb mint 20 nap alatt. Ez sok. Ha így lesz, pár nappal korábban felfüggesztem az eredetileg 24 naposra tervezett diétám radikális részét. Mint írtam mentálisan nagyon erős vagyok. Fizikálisan is egyre jobban érzem magam, de mielőtt beleélveznék a fürdőkádba, eszembe jut, hogy előttem van még több mint 53 nap. Figyelnem kell a szervezetemet, és egy idő után már nem a mérleget kell nézni, hanem a tükröt. Ha már a tükör szóba került. Mostantól mindig ugyanabban a tükörben csinálom a fotókat. Ugyanarról a helyről, hogy elkerüljem az önbecsapást, mert ez a változás nekem is kicsit soknak tűnik. 

11 km futás, 9 és fél óra a konditeremben napi 2.000 kcal alatt tartott energia bevitel. Az étkezéssel annyi gond van, hogy amit vettem kaját 14 napra, abból már alig van csirke meg hal, pedig nem ettem mindig itthon. Magyarul többet ettem jóval mint a 15dkg hús / étkezés.  És még így is több mint 4 kg mínusz. Nagyon durva. Mivel nagy valószínűséggel hamarabb abbahagyom a keményebb diétát, ezért leÍrom, hogy miket ettem az elmúlt 9 napban. Ha edzést és diétát kezdtek, ne ennyire radikálissal kezdjétek, mert az élettől is elmegy a kedvetek.                                       

1.nap 

Reggeli:     5 tojásfehérje, 1 sárgája omlettnek, 2 szelet rozskenyér

Tízórai:      1 alma 2 puffasztott búza 

Ebéd:         Fél zacskó rizs (pl.Uncle Ben’s) 15 dkg csirke roston savanyúság 

Uzsonna:   ugyanaz, mint az ebéd 

Vacsora:    Fehérje turmix

2.nap 

Reggeli:     Fél doboz zsírszegény túró (Bakony túró) 3-4 puff. búza    

Tízórai:      ugyanaz, mint a reggeli 

Ebéd:         2 db főtt burgonya 15dkg hal roston saláta 

Uzsonna:   Fehérje turmix 

Vacsora:    Fehérje turmix 

3.nap

Reggeli:     4 szelet pulykamell sonka 2 rozskenyér paradicsom 

Tízórai:      1 dz 0%-os joghurt (lehet gyümölcsös is) 2 puff. búza 

Ebéd:         15 dkg csirke roston zöldköret (brokkoli legyen benne) savanyúság 

Uzsonna:   ugyanaz, mint az ebéd

Vacsora:    Fehérje turmix 

4.nap 

Reggeli:     2 szelet rozskenyér 2 szelet sonka mozarella golyó paradicsom 

Tízórai:      Gyümölcs saláta (pl.: 1szilva, 1kiwi, 1alma) 

Ebéd:         Fél zacskó rizs 15 dkg hal roston zöldség 

Uzsonna:   Fehérje turmix 

Vacsora:    Fehérje turmix 

 

Answer Questions


7.- 8.nap pihenőnap

Ehhez nincs nagyon mit hozzáfűznöm, két napom van regenerálódni.  Ebben a két napban semmit, de semmit nem fogok csinálni aminek köze van a sporthoz. Egy Széchényi fürdőt beterveztem  szaunával gőzzel, meleg vizes medencében ázással. Még az is lehet nyomok egy parti sakkot az ott élő vén faszokkal.

 

Answer Questions


6.nap

A társadalom időről-időre kiemeli a saját maga szimbólumait, rendszereit, vagy alkotásait, ami az idő múlásával kultikus, legendás már-már misztikus ikonná növi ki magát az évek során. Ilyen volt az 1961-es Audrey Hepburn féle Chanel ruha, az 1967-es Mustang Shelby, az 1991-es Nirvana Nevermind album, vagy a 94-es Ponyvaregény. De azt hiszem bőven idesorolhatnám a világ leghíresebb fotóját, vagy a Jimmy choos női cipőkre,és a Szex és New York nőkre gyakorolt hatását. A lényeg, hogy mind mozgalmat indítottak, válaszokat adtak, vagy meghatározták egy generáció szociológiai mozgását, irányát. Meggyőződésem, hogy a 2000-es évek az előző évtizedekhez képest, nemhogy egy halhatatlan legendát, de egy valamirevaló zenei bálványt sem adott a mi generációnknak. Mozgalmakról meg ideológiák születéséről már nem is beszélve. Legyünk őszinték, a XXI. század első tíz éve pont akkora tévedés volt mint a 80-as évek, de ott legalább jó zenék, és legendás együttesek születtek. Mert milyen évtized az, ahol ha a legnagyobbakra gondolunk akkor Lady Gaga elbaszott feje jelenik meg, és az új ideológiák születésénél, a buzeráns emosok ugranak be.Te jó Isten, micsoda szégyen.

De akárhogy is, nem volt teljesen hiába való ez a pár év, mert a 2000-es évek elhozta nekünk az újkori történelem legfaszább technológiai újítását, amit úgy hívunk hogy iPhone. Mindent megváltoztat. Hírdetik a Cupertoi marketing szakemberek, és mennyire kurvára igazuk van. Ha meg kéne neveznem minden évtizedből egy embert, vagy eseményt a XX. századból, nem nagyon gondolkoznék. Mindenki tudna mondani kapásból valamit. 60' John lennon vagy a Woodstock 70' Elindul a Microsoft 80' A kommunizmus bukása 90' Diana és a gazdasági válságot megalapozó szemlélet kialakulása, és igen a 00'-ás évekből Steve Jobs és a 911.

Volt egy interjú Horváth Andrással az Apple magyarországi helytartójával. Megkérdezték tőle ha nem lennének Apple boltjai milyen telefont használna, erre gondolkodás nélkül azt válaszolta "azért van iPhone-om mert ez a világ legjobb telefonja" Igaza van. De most már azt is megértem, az Apple miért egy vallás. Az iPhone és alkalmazásai, szinte tudat alatt kapcsolják rá az embert egy olyan társadalmi áramkörre, ami nélkül egy idő után már képtelen élni, mellesleg már nem is akar. És hogy ez az egész mégis hogy a francba jön a hatodik napomhoz ? Az iPhone és alkalmazásai, nagyban megnövelik az edzési élmény indexünket (háhhhhhh).

Hatodik, tehát az utolsó nap az első héten, és futás van a mai programban. Vannak napok amik úgy szarok ahogy vannak. Legalábbis ez a nap így indult, és egy jó ideig ebben a szellemben is folytatódott. Kezdve úgy, hogy reggel elaludtam, amivel  az egész napom úgy borult fel, ahogy volt. A napirend írásáról majd később, most legyen elég  annyi, hogy a kelés utáni fél órában, még kétszer sikerült tökön szúrnom magam. Először is elfelejtettem bevenni a vitaminokat, majd az ebédre tervezett húst, és a reggelit is szénné égettem.  így se vitamin, se reggeli kaja, (ami a legfontosabb étkezés) se előreláthatóan emberi ebéd. Fasza. Ami a fizikai állapotomat illeti, beszéltem a méregtelenítésről aminek a negatív hatásairól majd akkor beszélek amikor már nálam jelentkeztek, utaltam erre a 2.napon. Ez a perc is eljött. Hiába iszunk napi 4,sőt edzés mellet néha 5 liter folyadékot, olyan mennyiségű méreganyag kering bennünk a fogyás miatt, hogy képtelenség mindet kihajtani magunkból. Egy része bizony a bőrön keresztül fog távozni, és ez a bőr nálam most többek között az arc. Tele lett az arcom pattanásokkal . Tisztulunk emberek, tisztulunk, mint az ország 2010-ben. Nincs ezzel semmi probléma, egy kozmetikus simán helyre hozza, és általában pár napon belül elmúlik, a baj inkább az, hogy a tegnapi póker után mindenki lement valahova bulizni, én meg otthon ültem mert ilyen fejjel lehetetlen lemenni bárhova is. Azért örülök is, mert ezek olyan visszaigazolások, hogy helyesen végzem a diétát. A kötelező tünetek nagyjából akkor jelentkeznek, amikor az várható.

Dél van, és a reggel el nem készített csirkehúsomat szeretném megenni valahol. Igazán nincs nagy igényem, egy natúr csirkemell szeletet szeretnék enni fél adag rizsel, és salátával. Ezek az igényeim kifognak több vendéglátó ipari egységen is, mert vagy azért néznek rám hülye fejjel, mert meg kérdezem, van-e olyan hús amit nem paníroztak be,  vagy mert azt kérdezem hogy mennyi olajjal sütötték ki az amúgy rostonsültnek kiírt csirkét. Én nem tudom, de tényleg olyan nagy hülyeséget mondok amikor azt mondom, diétás ételt szeretnék enni, de úgy hogy az úgy is legyen elkészítve? Nos, nem sikerült natúr csirkét találni, így aki a Lechner Ödön fasornál szeretne csirkét enni, az a kínai illatosnál nem nagyon talál jobb alternatívát. Maradt a rizs meg a saláta. Délután 5. Otthon beveszem a vitaminokat, és készülök a szigetre futni, amikor is haver hív aki mostantól csak Dávid, szóval Dávid hív hogy ma jönne ő is futni, menjünk ki a városból, fussunk tiszta levegőn. Na, kezd megszünnni talán a mai szaráradat. Elindulunk. Hova menjünk ? Fasz tudja. Budai hegyek ? Jó ott nincs cigány. Ekkor már tök sötét lett, mondom Dave-nek, nagy szopó lesz erdőben futni . Azt mondja ne izguljak hozott kesztyűt !!! Ja, hát így már oké. Végülis rátaláltunk Hűvösvölgyre, és egy templomi parkhoz meg is érkeztünk. Hűvösvölgy hegyvidék, tehát tényleg jó a levegő. Ez lett a mi pályánk.

Pár szót a terepről. Mivel hegyvidék, sanszos volt, hogy emelkedőre is fogunk futni. Kék a relativ sima szakasz, piros az emelkedő. Az emelkedő lehetett kb. 5-6 %-os. Runkeeper apps indul, minden kör pont 1 km-re jött ki. Az elsőt én vezettem, és nagyon jó erőben éreztem magam. Mondtam is Dave-nek, mi lenne ha a  másodikat úgy futnánk, hogy az emelkedő egy részén iramban felmegyünk ? Like. 2. kör fel iramban, zsííííír oké jól ment. Dave lemaradt.  3. kör én vezetek jön az emelkedő fel megint, és akkor én itt bedobtam a vasmacskát. Mire felértem a lábam alig akart engedelmeskedni. Az volt a mák hogy ugye ezután jött a lejtős szakasz, ott összekapartam magam ,de éreztem innentől nekem saját tempó. 5 km volt megbeszélve, vagy 35 perc futás.  4.kör fel emelkedőre, meg sem fordult a fejemben hogy gyorsítsak. Szörnyen elfáradtam, és azért azt ne felejtsük el hogy ez a 6. napom. Dave még így is látótávolságon belül volt, előttem mehetett úgy 15-20 méterrel, de a távolságot tartottam. Az 5.körre tökéletes és teljesen meghaltam. Minden emelkedőn tett méteren megakartam állni, végül Dave után értem be kb. másfél percel. 4.99 km 33:38 alatt. 

A vicc az egészben az, ha nem menőzöm el az emelkedőre  futást, simán bírtuk volna a 7-8 kört is, ami hegyi futásnál kicsit átértékelte a Margitsziget kört. Itt határoztam el, hogy a következö futásomon lefutok egy olyan távot sík szakaszon amennyit még nem futottam soha. Kurva jó volt így visszagondolva. Kocsiba be ablakot nem le vissza a városba, hívom Ákost hol vagy mivanmost. Nyugatinál Costaban. Kérdezem Dávidot megyünk ? Alap. Úgyhogy benéztünk még Costaba szétizzadva, melegítőben, nulla fogyasztással. Nekem a kávézókról egyébként mindig egy laptop kereskedés jut eszembe. Azért a sarki boltban vettem két másfél literes ásványvizet biztos ami biztos, azzal ültünk be kicsit kvaterkázni.

Ezzel végére is értem az első hétnek. Két pihenőnap következik minden mást a hét összegző postban... 

Answer Questions


Kondis napok

 

Mielőtt belekezdenénk a különböző gyakorlatok és izomcsoportok elemzésébe, tisztázzunk le valamit nagyon gyorsan. Semmi értelme kondizni járni, ha nem a megfelelő technikával, és odafigyeléssel csinálod a gyakorlatokat. De azt hiszem ez igaz az élet minden más területére is. A helyes technika elsajátításával nem csak formásabb és jobban kidolgozott izmokat tudsz építeni,  hanem a régen elhagyott helyes testtartásodat is visszanyerheted. Mutatok valamit. Most egy nagyon egyszerű gyakorlattal foglak szembesíteni azzal, hogy mekkora taliga szar a testtartásod, és ez mennyit ront az összhatásodon. Ha van rajtad felesleg, ha nincs. Tehát. Álljatok meg a tükör előtt oldalt. Ne húzd ki magad,csak állj meg ahogy szoktál. Először álljatok lábujjhegyre , majd vegyetek egy mély levegőt. A két karotokat tegyétek a testetek mellé és a nyakatokat egyenesítsétek ki. Nézzétek meg  a különbséget. Valahogy ilyennek kéne lennie a tartásotoknak mindig. Most menj vissza az eredeti állapotba, abba ami jól esik, és sírd el magad. Többek között ezen is lehet változtatni. 

Egyenes testtartással végzett, technikailag helyes gyakorlatok + megfelelő légzés gyakorlatok közben. Ez a kondis edzések szentháromsága. Egy edzéstervet legalább 1x edzétek végig személyi edzővel, különben rosszul fogjátok csinálni, berögzülnek a rossz mozdulatok, és aránytalanul lesztek izmosak, - ha egyáltalán- és kidobott pénz lesz a konditerembe járás. Akkor inkább menjetek buzulni a capoeirasok közé.

Ez tehát az én edzéstervem, ezt edzem le heti 4x az elkövetkezendő mostmár csak 7 hétben. Nem fűzök hozzá semmilyen kommentárt, a gyakorlatokra kattintva megkaptok minden információt.

A.nap Mell-Bicepsz                                                          

Bemelegítés 10 perc futópadon.                                    

1. 30'-os tárogatás 3x12

2. Fekve nyomás 4x10

3. 45'-os nyomás 4x10

4. Tárogatás gépen 3x10

5. Bicepsz állva francia rúddal 4x10 

6. 45'-os bicepsz (nagyon durva ) 4x10

7. Kalapács bicepsz ülve 3x10

8. Has prés padon 3x20

9. Térdfelhúzás ferde padon 3x20  

B.nap Hát                                                        

Bemelegítés evezőgép 2.000 méter

1. Lehúzás csigán nyak mögé 4x10

2. Evezés döntve (nagyon óvatosan, sőt inkább ezt hagyjátok ki) helyette ezt. Non-stop, tehát nincs pihenő idő. Egyik kéz, vált, másik kéz. 4x10

3. Lehúzás csigán mellhez 3x10

4. Evezés csigán 3x10

5. Döntött oldalemelés 3x10

6. Hasgép 4x20

7. Törzshajlítás non-stop 3x15-20 / oldal

8. Hasprés 3x20

9. Homorítás padon 3x max, tehát amennyi megy. Durva lesz. 

C.nap Váll-Tricepsz

Bemelegítés karergométer 10 perc

1. Oldalemelés 4x10

2. Nyakból nyomás 4x10

3. Döntött oldalemelés fekve váltva (non-stop) háhh ehhez nincs link kurvaélet. Az a baj hogy ez nagyon komplikált leírni sem tudom. Váltsátok ki ezzel. 3x10

4. Előreemelés 3x10

5. Letolás csigán vállszélesen 4x10

6. Tricepsz fekve egykezes súlyzókkal 3x10

7. Hátsó tolódzkodás 3x max.

8. Tricepsz fej felett non-stop 3x10

9. Térdfelhúzás ülve 4x15 

D.nap Láb

Bemelegítés bicikli gép 12 perc

1. Lábnyújtás 4x12

2. Lábtolás gépen 4x12

3. Lábhajlítás Gyakorlat közben MinDííííg nyújtani ! 4x10

4. Kitörés Súly nélkül is elég lesz az elején. 3x10 / láb

5. Vádli lábtológépen 3x15-20

6. Felülés 3x20

7. Hasprés oldalra 3x20 / oldal

8. Taposó hasprés Ez sincs. Ez az amikor bicajozol a levegőben. 3x50 

             Az Isten áldja ezeket a csajokat.....

 

Answer Questions


5.nap

Megszületett az első Lifetilt baba. Egyik lány ismerősöm barátnője, ugyanis a blog hatására elkezdte a mentális felkészülést, egy  több hetes edzés program elkezdésére. Csak gratulálni tudok hozzá tündérke, természetesen segítek mindenben amibe tudok, és remélem jó csaj vagy. 

Ötödik napnál járunk. A tegnapi hatalmas mélypontom után, egész jó állapotba kerültem mára. A közérzetemeről ennyit, mert ennél sokkal fontosabb az, hogy megérkezett a láb nap. Az a nap, amit tízből nyolc ember simán kihagy. Bevallom én is magasról szartam erre a napra évekig, egyszerűen azért mert nem tartottam fontosnak. Kondis edzés lábizomra tehát. Rengetegen nem tartják fontos izomzatnak, mert úgy tartják a strandon a nők, úgyis a felsőtestet nézik. Bár a nőknél ugye soha, semmit nem lehet tudni , ugyanis a realitás és a kiszámithatoság vonatára nem nagyon szoktak felszállni. Pár napja volt egy randim, és néha felteszem a kérdést, hogy "de tényleg mi az istent akarnak a nők"? Erre jött a válasz: "MI nők sem tudjuk, de elvárjuk, hogy TI pasik tudjátok". Na most kevés dologtól hányok akkorát és olyan messze, mint a pasi szótól, de én megpusztulok ettől a, mi nők, meg ti pasik szarakodástól is. Hála istennek ezt sikerült egy mondatba sűrítenie a lánynak. Nem tudom, hogy ezért nem ül itt a kiscsaj most az ágyamon, vagy csak abba annyi volt amennyi ,de miért kell erőltetni ezt a TI meg MI szöveget ?  

Na haladjunk inkább. A lábizomra dolgozás messze nem arról szól elsősorban, hogy izomformálás meg jó fenék. A lábizom a test legnagyobb izomfelülete. Olyan hatalmas izomfelületről beszélünk, aminek a megdolgozása olyan szinten emeli meg a hormonokat, aminek hatásait még napokig élvezi a szervezet. Egyszerűbben és pontosabban fogalmazva, minden láb nap, még az edzést követő 3 napig emeli meg a testben a tesztoszteron szintet, nőknél nyilván az ösztrogént. Így láb napon nem csak combot meg vádlit formálunk, hanem telepumpáljuk hormonokkal és vérrel a test többi izmait is, és a megemelt hormon szint még napokig dolgoztatja azokat. Csak egy példa az edzések hormonokra gyakorolt hatásairól. Csaj kollegával beszélgetek, aki éppen azt ecseteli, hogy már két napja nem szexelt a barátjával és ezért brutális szex hiánya van (lol). Na ez volt az a pont, amikor már tudtam, ez a csaj bizony meg lesz dugva . Teltek a hetek, egyszer csak jött a memo egy beszélgetés formájában felém, hogy akkor ö most  szakított  a barátjával. Jó. Oké. Megyek óvszert venni. Pár nap elteltével javasoltam neki hasonló kiéhezettségi állapot mellett, hogy ugyan menjen már el edzeni, és vezesse le a feszültséget. (Akinek még nem esett le miért javasoltam ezt neki, az tegye meg azt  a szivességet hogy kiugrik az ablakon. Köszönöm.) Megtörtént elment edzeni, majd hív hogy ez így nem lesz jó mert még durvábban be van indulva mint edzés elött. Hát naná hiszen az edzésel megdobjuk a hormon szintünket, a szexuális étvágyunk így megnő. Ezután mivel a kölcsönös szimpátiával sem volt probléma, sikeresen belájkoltuk az irodai szex alkalmazást. Remélem olvassa a blogot, és most kurva ideges, hogy ezt elmeséltem. 

Terelődjünk vissza az edzésre. Láb naphoz a kötelező bemelegítés a futógép vagy a bicaj .Én a bicajra szavazok, egy 10-12 perces bemelegítés megfelelően felkészít minket. Szeretem ezt a napot. Az edzés maga nagyon jól ment. Tele voltam energiával, sikerült úgy edzenem, hogy remegjen a lábam. Olyan izomterhelést értem el, hogy alig tudtam lábra állni, és ezen a napon nekünk pont erre van szükségünk. Sietnem kellett, mert edzés után ugye jött a masszázs, és Óbudáról a Klinikákhoz érni 25 percen belül nehezebb mint bejutni az Ötkertbe éjfél körül.   

Masszázs.Újabb nehéz terep. Egy idő után a nagy izom terhelés miatt, valahogy ki kell lazítanunk magunkat, és eljön az a pont, amikor nem lesz  elég a gyakorlatok közötti nyújtás, meg a szauna. Kell egy lazító sportmasszázs. Nehéz lesz találni előre szolok. Persze rengetegen hirdetik magukat, de higgyétek el, 10-ből 9 masszőr kurva. de minimum beveszi, és aki egyszer már odatette a punciját 10-15 ezerért, az nem fog téged masszírozgatni  4-5 ezer forintért egy órán keresztül, vagy ha igen abban nem lesz köszönet. De miért is tenné ? Egy szex átlag 10k, és benne van a pakliban hogy 15-20 perc alatt végeznek rajta. Most komolyan, melyik csaj fog ezután 1 óráig masszírozni téged 5 ezerért. Ráadásul úgy, hogy komoly erőkifejtést igényel tőle. És akkor még a megfelelő technikáról nem is beszéltem.  Ja igen, hogy menjen férfihoz...Pfhejj te hülye buzi nekem nő kell.  Engem ne fogdosson egy férfi 1 órán keresztül. Csinálja nő, még  akkor is ha tovább tart a megfelelő felkutatása. 

Mondjuk akihez mentem az pont egy férfi :))))))))) Jó most ez bebaszott nagyon, mert ez csak most esett le. De meg tudom magyarázni. Évek óta jár szüleimhez, és tényleg nagyon jó + ő ruhában masszíroz mármint hogy :))))))) Najó ebből már tényleg nem jövök ki jól, hagyom is a faszba. A lényeg hogy találjatok egy jó masszőrt. Geci egy nap volt ez egyébként. Reggel 7-kor keltem, és még mindig messze nem volt vége a napnak. Este ugye jöttek át haverok pókerezni. Össze is gyűltünk, erre mi volt az első dolguk ? Na mi ? Nyilván rendeltek 3 hatalmas pizzát. Bazmeg. Hoztak chipset, ropit amit el tudtok képzelni. Tudják, hogy programban vagyok erre arc bekérdezi mit hozzon. Mondom nekem light kólát. Meg is jelent a barom egy 2,5 literes simával ahogy kell. Nem tudom elmondani milyen jó érzés volt ülni, és nézni ahogy a többiek eszik a pizzát. Hat napja nem láttam kaját 200 kcal fölött, erre tessék. Kísérőnek hagymás chips alap. Böhm hozott 5 sört. Király. Elnézegetem én még 59 napig a hűtőben, nincs jelentősége. Hát igen erre még nem tértem ki, egy ilyen diéta lemondásokkal jár. Nincs piázás, a bulikba pia nélkül kell lemenni, nincs éjszakai gyrosozás, a céges kajálásokon is meg kell húzni a határt. Az ilyen összejöveteleknél nem tehetsz mást szépen veszel egy nagy levegőt, és elkészíted a fehérje turmixot amíg a többiek várják a futárgyereket és a második doboz pilóta kekszet bontják ki. Meg is nézem lesz-e  valamelyik havernak születésnapja, mert akkor mehetünk a Trófeába. Na az lesz még gyilkos. 

Végül is Q8 treffel  all in mentem short stackként, Viktor call A9 off.  Ász magassal ki is ejtett, ahogy kell. Nem jött  a kurva 6 out. A póker vége felé járhattunk amikor is Ákos felhívta a figyelmemet a karácsonyfám tetejére -amit februárban akartam leszedni- nos ezt a tervemet egy pók rajzás keresztül húzta. Nem vicc, több száz pók jelent meg a fa tetején. A fán éltek a fából, és kirajzottak a tetejére. Petya azt hiszem le is fotózta, ha átküldi a képet kiteszem. Ez így viccesen hangzik, de én kurvára beszartam az Arachnophobia c. film megtette hatását. Éjjel 1-kor át anyámékhoz a porszívóért, nem tudom nekem miért nincs, még jó hogy az utcában laknak. Elég fail volt a szitu, ahogy hulla sápadtan felkeltem őket, hogy kéne a porszívó mert több száz pók van a lakásban. Elég Trainspotting jelenet lehetett.Porszívó be, fát dobom ki ablakon a faszba. 5 perc alatt le lett kapva a fa, alig mertem elaludni. Lassan zárom az első hetet, ezzel a nappal a kondis edzéseknek erre a hétre vége. Órákon belül kiteszem hogy végül is milyen programot edzek le ebben a 8 hétben, már ami a kondit illeti. Az már kicsit szakmaibb poszt lesz. 

Holnap futás, majd utána egy hétösszegzés, és lassan belekezdek a nagyobb lélegzet vételű kutatóbb cikkekbe is. Addig is próbáljatok ne minden szart össze enni.

 

 

 

Answer Questions


4.nap

Az ember felkel, és miután magához tér és eszébe jutnak a tegnapok történései, megtervezett élete újabb állomásához érkezik. És sokszor rohadtul nincs felkészülve arra, ami aznap történni fog vele. Van akinek belép egy nő az életébe, másokkal szakítanak, van akit kirúgnak és úgy érzi összedől az élete, vagy csak simán nem kapja meg azt az állást, amitől megváltást várt volna. Ezt csak úgy mondtam, mert velem nem történt semmi különös, azt leszámítva, hogy beköszönt az első kimerültségi rosszullét.

Mára az egész testem kimerült. Kimerültek az izmaim, a testem jelentős részét megdolgoztam, amivel nem lenne probléma, de a kemény diéta miatt alig maradt energiám. A regenerálódásra sem maradt szinte semmi ideje a szervezetemnek, hiába a vitaminok és a kiegészítők. A legszarabb mégis az, hogy ma a második legnehezebb kondis nap várt rám, és még 3 nap van hátra a pihenő napokig. Addig két kondi, és egy futás ólálkodik még a heti programok között. Érdekes lesz az egyszer biztos. Váll  és tricepsz nap érkezett ma. Bemelegítésnek ma egy olyan gépet használtam, aminek a nevét sem tudom, pillanat utána kell néznem....Na megvan. Karergométer. Tökéletes választás, ugyanis nagyon faszán  bemelegíti a vállakat, és a másodlagos izomcsoportokat. Amely jelen esetben a karok, és a mellizmok egy része. Szokásos 10 perc elég is belőle.

Körülbelül a 6. gyakorlatnál kezdtem érezni, hogy kurva nagy gondok vannak, és akkor én most kezdek is készen lenni. Iszonyatos fáradtság tört rám. Kimerültem. Egy magas szénhidrát tartalmú, nagy kalória értékű kaja egyből helyre rázott volna, csak ezzel az a probléma, hogy aznapra már csak két fehérje turmix volt előírva, és ilyenkor nem lehet csak úgy bedobni valamit. Beszélgettem egy csaj ismerősömmel, és szóba került a blog, meg a diéta. Amiről dumáltunk az a reggeli elhatározás, hogy ma, értitek MA diétásan fog enni, ami úgy nagyjából általában a nőknél azt jelenti hogy délután 5-6 fele bedől az egész. Mert ugye "olyan rohadt éhes voltam és időm sem volt enni meg KÜLÖNBEN IS, ma csak salátát ettem kis husival, úgyhogy bedobtam 4 pogit a Fornettibe". Tipikusan de tényleg olyan szinten nőkre jellemző ez az egész. A nők azt hiszik hogy attól lesz diétás egy étkezés hogy a saláta (amit nyilván leöntenek szószokkal) után nem baj ha megesznek egy szelet tortát tejszínhabbal, mert úgyis light kólát isznak mellé, és a saláta meg már alapból diétás. Tényleg hihetetlen, de ez van, ezzel találkozom nap mint nap. Van egy nagyon jó barátom. A nővére a következő diétát követte fogyás gyanánt. Mindenki fogjon meg valamit nehogy kiessen a székből. Délután 5-ig csak fehérje, és 5 után, már BÁRMIT LEHET ENNI lefekvésig. Képtelen vagyok ezt kommentálni, úgyhogy folytatom is.

Hazafele menet a Kolosy térnél kért időt a szervezetem. Na ott majdnem jött egy ájulás. Nem volt kellemes, de ezekkel számolni kell. Ma is kihajtottam magam, de egyszer Janics Natasa mondta azt, hogy ha edzés után, nem érzed azt, hogy meg akarsz halni, nem tudsz fellépni  a dobogóra. Jelen esetben nálunk ilyenről nincs szó, de a céljaink ha nem is az olimpia arany mindenesetre kivannak tűzve. Ha eredményeket akarunk hoznunk kell érte pár áldozatot. Mire hazaértem, már rendbe jöttem. Azt hiszem 10. napja nem mosogattam el de kb. arra sem volt erőm hogy átkapcsoljam a tévét az RTL klubról (Ildikó esett ki). Az egész felsőtestem lüktet, a mellemtől az alkaromig mindenem. A futástól meg a lábizmaim kaptak erős terhelést, ezek a legszarabb pillanatok, főleg úgy hogy holnap lábnapom lesz. (nagyon fontos edzés). muszáj kicsit regenerálódnom, úgyhogy  holnap megyek egy izom lazitó masszázsra. Kurvára rám fog férni.

Anyámék megtalálták a blogot és elkezdtek aggódni az edzéseim miatt,  úgyhogy innen üzenném nekik hogy a holnap délutáni látogatásom,  nem csak a "sziasztok, hogy vagytok" jegyében fog telni. Holnaptól már egyel kevesebb oldalt fognak tudni böngészni.

Holnap jön át pár haverom pókerezni. Itt szeretnék üzenni az APEH-nak, hogy ha razziazni szeretnének, olyan fél 8 - 8 magasságában jöjjenek, és hozzanak valami sósat, meg valami piát. 1.500 huf unlimited re-buy lesz.

 

Answer Questions


3.nap

Kicsit kizökkent a blog. Bocs mindenkitől, de egyszerűen nem tudtam volna másról írni tegnap. Elmesélek egy sztorit, amiből talán megértitek miért érintettek érzékenyen az események, és miért volt bennem ennyi indulat és érzelem.  És akkor ezzel  le is zárnám ezt a témát.

Szilveszter éjszakáján került sor a következő jelenetre. A sors fintora, hogy pont a Nyugati pályaudvarnál  történt. Két haverommal volt megbeszélve találkozó. Este 22.00 Nyugatinál, a non- stop bolt előtt. A két madár nyilván késett, így volt időm nézelődni. Néztem a miniszoknyás  csajokat a -10 fokban, az elmebeteg  fejeket, és a totális káoszt kihasználó leirhatatlan arcokat, akik épp a sárga Raiffeisen ház ablakit célozták meg  tűzijátékaikkal.

Tök rendben volt az egész, és akkor megláttam két nagyon szép kiscsajt, szoknyában, kabát nélkül, egy szál rövid ujjú felsőben. Nem lehettek többek 17-18 évesnél. Ahogy néztem őket, nem az ugrott be, hogy uuuuuu bazmeg de jó csajok, hanem az, hogy nincs rajtuk kabát, és meg fognak fázni !!! Nem értettem  mi van, aztán leesett. Egész egyszerűen előjöttek belőlem az apai ösztönök. Az aggódás,hogy meg fognak fázni és, hogy semmi bajuk ne essen. 2 éve (múlt héten) még simán odamentem volna hozzájuk, és nyomtam volna a szar stílust, de most nem. Életemben először éreztem ennyire erősen ezt az apa dolgot a gondoskodást. 28 évesen. Hát igen erre azért nem számítottam.

Megjött a két búza, és ezzel el is felejtettem az egészet. Egészen addig, amíg meg nem láttam a hírt, három lány meghalt a West balkánban. Nabazmeg. Egyből beugrott az érzés. Ugyanazt éreztem mint szilveszterkor. Ekkor még csak ledöbbentem, majd amikor elkezdtek szállingózni az első beszámolók, majd megláttam ezt a képet, hát kurvaélet az erős volt. Dühös lettem és elkeseredett. Éjjel 2-3  lehetett ekkortájt, nagy valószinűséggel a szülei még nem is tudtak az esetről. Nem hittem volna, hogy bennem ilyen érzések vannak, de kegyetlen apai dühöt éreztem. Hát ennyi. Nekem  ugye nincs gyerekem, de ha lesz én egész biztosan belepusztulok abba, ha történik velük valami.

A továbbiakban is a fő vonal a 64 napos edzésem lesz, aminek minden napjáról beszámolok, és hozzá minden segítséget megadok. De ha történik valami, ami megmozgatja a gondolataimat arról írni fogok.

3.nap... 

Pssz, pssz ,kisköcsög . Fonákkal. Fonákkal baszod, nem érted ?

Ahogyan arra Santiago Segura is utal, a technika mindenek felett. A mai nappal megkezdtem a futó edzéseket.  Sokan nem tudják, de ha helyes technikával  futsz, akkor akár  18-20%-os távnövekedést és mintegy 30%-al megnövekedett kalória égetést tudsz elérni.  Mielőtt végig mennénk a futás 9 pontján, kiemelném a legfontosabbat. SOHA NE DÖLJ ELŐRE.

A helyes futótechnika

  • A kar mozgási ereje legyen egyenesen arányos a láb erejével, tehát a karod kövesse a lábad gyorsaságát.
  • Megfelelő testtartás. Próbáljatok egyenes háttal futni (kondis hát edzések megvannak?) Minél jobban előre dőlsz az oxigént annál nehezebben fogod tudni felvenni.
  • A sebesség megöli az állóképességet, az állóképesség  a sebbeséget. Ne váltogasd az edzés intenzitást, mert egyik sem fog menni. Ha izmot építesz sebesség futás, ha fogyni akarsz állóképességi.
  • Nyújtás edzés előtt. Futás után várj pár percet, amíg a szervezet kicsit megnyugszik, a vérnyomás normalizálódik.
  • Levegővétel orron be szájon ki. Hetekig esélytelen, hogy ne szájon át lélegezz, de törekedjetek az orron be szájon ki módszerhez.
  • A láb első harmadán landoljunk ne a sarkunkon.
  • A könyök 90 fokban, a karok kissé keresztben legyenek a mellkas előtt.
  • Ne erőlködj maradj laza
  • Futás előtt 1 órával ne egyél semmit.

+1 Vegyetek egy jó futó cipőt. Ez alap. Ezen ne spóroljatok, tehát nem kínai fos, meg Wink, meg fasz tudja még milyen szarok vannak. Akinek még van 8 perce, annak itt egy szemléltető videó. (fej 1:45-től) A világ legjobb edzést segítő programja, a Runkeeper. Letölthető androidra innen, és iPhonera nyilván iTunesról innen. Használjátok. 

Pár szóban a napról. Rosszul aludtam ezt leszögezhetjük. Többször felkeltem az éjjel és nehezen tudtam vissza aludni. Mégsem érzem azt, hogy ne lennék kipihent, Az anyagcserém érezhetően felgyorsult, szinte érzem ahogy áll át a testem egy másik ritmusra . Közeledik az a pont amikor már nem a test irányítja az agyamat stimulálva az éhség központot, hanem  én irányítom  és szabályozom azt. A test ekkortájt kezdi megtanulni, hogy jóval kevesebb  kalóriát kap, de sokkal rendszeresebben mint egészségtelen életünkben. Az anyagcsere felgyorsulása, és a zsírlebontási folyamata az edzésekkel együtt most kezd majd csak igazán felpörögni. Lassan lehet elővenni a régi farmereket a ficakból. Miniszoknyákat még hagyjátok a szekrényben, túlzásokba nem kell  esni. Erre majd 3 hét múlva visszatérünk.  

Kicsit féltem a futástól,  ugyanis megsaccolni sem tudom milyen állapotban lehetek. Hónapok óta nem futottam.  November óta szinte nem is lehetett, a folyamatos mínuszok miatt. -8 -14 fokokba meg lehetetlen futni. Megpróbáltam, de kb. 200 méter után feladtam, nem is egészséges, a futópadokat meg mindenki felejtse el. -5 fokig fussunk, az alatt maradjunk otthon Xboxozni.

A futás meglepően jól sikerült, különösebb holtpontok nélkül, bár a 4.km körül volt egy kis mélypont. Egy triatlonos csapat is futóedzést tartott, úgy mentek el mellettem, hogy azt hittem szemböl jönnek. Ami a számokat illeti. A Jászai Mari téri Rossmann, régebben Rotschild (szép magyar üzletek) elől kezdtem futni be a hídon, le a lépcsőn szemben a gyrosossal, és úgy körbe a szigetet. A Runkeeper szerint 5,86 km ezt 36.50 alatt 487 kalóriát égetve sikerült megtennem. Meggyőződésem hogy ez az eredmény a legszomorúbb dolog ami az elmúlt pár hónapban történt velem,  pedig novemberben volt egy randim ahol azon kaptam magam, hogy a T-mobileban fizetem be az internet számlát.

Szeretném felhívni a figyelmet, 37 percet kellett futnom ahhoz, hogy ledolgozzak egy dupla sajtburgert a Burger King-ből. Egy Whopper szendvics 611 kcal, ugyanez menűben 1071 kcal. De erről majd később hosszabban külön postban. Holnap váll, és tricepsz napos kondi lesz. Nem indulhat rosszul a holnap, hiszen a ma reggeli rozskenyér + két szelet pulykamell sonka helyett, holnap már négy !!! szelettel dőzsölhetek.

Kb. hasonlóan jól fog esni.... 

 

Answer Questions


Westbalkáni állapotok

Nehezemre esik most bármiről is írni. A Westbalkános tragédia megérintett, és teljesen a hatása alá kerültem. Valahogy ez most más, ez most kurvára rólunk szól. Rólunk, akik hétről hétre kimegyünk az éjszakába. Három tizenéves lány értelmetlen halála... Ez egyszerűen felfoghatatlan. A felelősök megvannak, ezt tudjuk jól. A felelősségük vitathatatlan. 2881 eladott karszalag, egy olyan helyen, ahol a befogadóképesség nagyvonalúan is max. 1500 fő.  Ami a Westbalkan-ban történt, az a felelőtlenség, a  profit hajhászás, és a biztonsági szabályok megsértésének egyenes következménye.

A befogadóképesség betartása, a menekülési útvonalak biztosítása, a legalapvetőbb kiindulási pont kellene, hogy legyen egy ilyen buli megszervezésénél. Arról már nem is beszélve, hogy mi lett volna, ha tűz üt ki a helyen ? Mert csak most olvasom, hogy tűzoltósági szakvélemény a helyről, az üzemeltető trükközése miatt, soha nem is készült !!!  Természetesen magasról szartak bele minden biztonsági intézkedésbe. Hiszen kinek van ideje több ezer, tizen és huszonéves gyerek biztonságával törődni, amikor ezresével pörög kifele a karszalag, ezer forintos darab áron.

Nem meglepő, a szar maszatolása már a déli harangszó előtt megkezdődött.

A "Noise Night Life csapata" aláírással ellátott közlemény szerint a West Balkán emberei voltak a felelősek "a vendégek beengedéséért, a létszám konrollálásáért, a vendégek testi épségének biztosításáért, és a rend folyamatos fenntartásáért az épületen belül és az épület elött egyaránt"

A West Balkán Kft. vasárnap adott ki egy közleményt, miszerint fix áron adták ki az NNL-nek a helyet, így a jegyeladásban nem voltak érdekeltek. " A jegyértékesítést és a létszámkontrollt is a Noise Night Life végezte".

Röhejes.

Itt szeretnék üzenni a Noise Night Life team, és a Westbalkan Kft. tagjainak, akik részt vettek a szervezésben, - akik egyébként csak heteket készülnek az ilyen bulikra- hogy  amíg azt bizonygatják, hogy ök, mennyire nem tehetnek semmiről, ugyan nézegessék már ezt a videót. Lehetőleg a Vl. kerületi rendőrkapitányságról.

 

Ugyanis, ha én csinálok egy házibulit, másnap én vállalom a felelősséget a szomszédoknál. Aki szervez, az felel. Tiszta sor. Mind a két team hibás, mindketten felelősek. És ezért három lánynak kellett tegnap éjjel meghalnia.

Most persze ott van mindenki. Hassay Zsófiától kezdve Tóth Tamáson át Pintér Sándorig. Minden hivatalnak viszket az ujja a billentyűzeten és kapkod a mikrofonok után. Izzik a levegő az intézkedésektől. Fontosnak érzik, hogy nyilatkozzanak valami méretes baromságot. Engedélyek, a biztonsági meg a jogszabályok ugye. Persze. Mert eddig valahogy nem hengerelt a gépezet. Eddig valahogy nem volt fontos ellenőrizni a papírokat, vagy kiadni az engedélyeket. Mert ebben a kurva országban embereknek kell meghalniuk, ahhoz, hogy mindenki által ismert sumákságokra, hiányosságokra, szabályok maximális teleszarására fény derüljön.

"A szombat éjjel történt tragikus diszkó baleset miatt az önkormányzat, valamint a polgármesteri hivatal vezetése a helyi rendőrkapitányság illetékeseinek bevonásával 2011. január 16-án délelőtt tanácskozást tartott."

Aha. Köszönjük. És mégis hol a picsába voltak ezek a hatóságok, akkor amikor a Westbalkan folyamatos szabálysértések, és elbugázott biztonsági ellenőrzések alól kibújva, vígan üzemeltették a helyet hónapokon keresztül, úgy, hogy semmiféle engedéllyel nem rendelkeztek, tömeg rendezvények lebonyolítására ? Max. 300 fő, este 22.00-ig. Takarodj.

De, hogy tovább fűzzem a balfaszkodás fonalát, íme egy hatósági közlemény. Komolyan mondom mindjárt elsírom magam. Elképesztő mi megy ebben az országban.

"Az üzemeltetőnek – az előzőeken túl – legalább öt nappal korábban be kellett volna jelentenie, hogy ilyen nagyszabású rendezvényt kíván tartani. Ám ilyen bejelentés nem érkezett sem a polgármesteri hivatalhoz, sem a rendőrséghez, így a hivatalos szerveknek nem volt semmilyen tudomása erről a rendezvényről."

Értitek. Tehát nem jelentette be a bulit sem a Noise, sem a Westbalkan az összes többit, amit mellesleg cirka 3-4, de ki tudja hány honapja illegálisan tartanak. Tényleg ennyire hülyének néznek minket ? Először is az ilyen bulik szarrá vannak promózva. Facebook, (az igen, levették a Január15.-i bulit) plakátok, zenei portálok. De az Istenért, hát a Nyugati tér-ről beszélünk, Budapest legforgalmasabb csomó pontjáról. Ahol azért csak feltünik valakinek, hogy hetente 2-3 alkalommal tömeg van, egy amúgy közismert szórakozóhely elött, ha bevan jelentve ha nincs. És akkor a kamionosok és kurvák bulit, meg sem említem ahol konkrétan tele volt a tér emberekkel. Szánalmas. Nincs rá szó, mennyire szánalmas

Nyilván most beindul a szarhenger. Példás büntetés, precedens értékű per, a többi szórakozóhely átvilágítása, az engedélyek felülvizsgálata. Hát hogyne, örök élet ingyen lőszer. Teljesen leszarom hogy Kecskés Tomika meg a többi majom milyen büntetést kap (nyilván semmit). Pár nap és lecseng ez az egész. De a három kislány meghalt. Most akkor ezzel mit kezdünk ?  Nem akarok érzelmi húrokat pengetni, de három családot kivégeztek január 15-én, és a Noise meg a Westbalkan húzta meg a ravaszt. Teljesen mindegy kettejük közül melyik. De a tetteikért felelniük kell.

Tehetetlen dühöt érzek, és mint említettem, ez rólunk is szól. Hány helyet mondjak kapásból. ahol ez bármikor megismétlődhet ? Süss fel nap vagy a Morrison's  2 pincehelyiségei megvannak ? A Stúdió mega bulijai 6000 emberrel ismerős ? Kíváncsi lennék, ott vajon hány vészkijárat van, ha hasonló eset történik. A fesztiválok sátorba terelése, 1,5 méter széles fém kordonok között mond valamit ?

De nehogy azt gondoljuk egy percig is, hogy változni fog bármi is. Mert amíg van elég karszalag, elég tinta a pecséthez, van elég jegy nyomtatva, addig minden belépő el lesz adva. Sőt ha lehet utána is, efelől ne legyen kétségünk. Mert kibaszott magasról fognak rá szarni, hogy hányan vannak bent. Vagy, hogy már a ruhatárban sincs hely egy órája. Levegő hiány ? Nem érdekes. A tömeg ereje ? Megbírják. Tűz üthet ki ? Nem probléma. Végül is, csak több százan cigiznek odabent.

"A szórakozóhely üzemeltetője egyébként tavaly tavasz óta több ízben kérte a nyilvántartásba vételt, majd ezeket vissza is vonta, mielőtt még befejeződtek volna a hatósági vizsgálatok."

A Night Noise, és a Westbalkan, átlépte a kritikus pontot. Most szánalmas közleményekben magyarázzák a magyarázhatatlant. Lehet nem betartani a szabályokat, trükközni a nyilvántartásba vétellel, röhögni a biztonsági előírásokon, de egy valamit nem lehet. Mindezek tudatában ilyen tragédia történte után, kibújni a felelősségre vonás alól, és másra mutogatni. Nagyon remélem, hogy ezzel a rendőrség az ügyészség és minden felelős szerv is egyet ért és tisztában van. Mert ha ők nem, mi hozzuk meg az ítéletet.

Nyugodjatok békében gyerekek.

 

Answer Questions


Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása