LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Tudatos Táplálkozás IV. Vegetáriánusok

tumblr_lwlhswus3U1r7g4xoo1_500.gif

A vegetáriánusokat két nagy csoportra lehet bontani. Az egyik csoportban a valódi vegetáriánusok vannak, akik a tudatos életre és tudatos táplálkozásra helyezik a hangsúlyt, míg a másik nagy csoportot a divat vegák alkotják, azaz mindazok, akik miatt folyamatosan kapják a savat a tudatos vegetáriánusok. Divat vegetáriánusnak lenni és így hipszterkedni életérzés, egy múló hóbort mint a plankingelés vagy az instagramma, de igazi vegának lenni tudatosan leélt életet jelent. A vegaság továbbá egy igen vonzó társadalmi alternatíva, mert egyértelműsített jelzése a középosztályhoz való tartozásnak, és ebben van is valami, mert én konkrétan még nem láttam senkit sem páfrányt kajálni az alsóbb rétegekből kikerülve, jegyeket bérleteket ellenőrizve...

Úgyhogy kerestem egy igazi vega csajt, aki bemutatja milyenek is valójában a vegetáriánus mindennapok. Mik a gondolatai, miért döntött így, és hogy miért kell korlátolt sötét seggfejekkel nap mint nap megküzdenie csak és kizárólag azért, mert ő vegetáriánus. A vegaság egy döntés, amit tiszteletben kellene tartani, és nem leesni a székről amikor valaki azt mondja, „nem eszek húst”. Ha valaki két pofára zabálja a sok szart akkor az teljesen normális. Ha valaki kikér egy rohadt nagy adag pacalt és utána rágyújt két szofira, senki nem fogja őt basztatni érte, de ha mellette kérnek egy sült cukkinit zöldségkörettel, akkor úgy néznek rá mintha egy öngyilkos szekta tagja lenne és a gyerekkoráról kezdik el kérdezgetni, és hogy egyébként biztos hogy minden rendben ?

Szóval majd jön egy vega lány, aki 70 napos Lifetilt Vega diétás programot fog csinálni, és rajta lesz letesztelve a rendszer is. De mielőtt nagyon bemutatnám őt, beszéljünk egy kicsit a vegaságról. Először is több féle vegetáriánus van a már említett igaziak, és a madárkodó cosmo vegákon kívül.

Szemi vegetáriánus aki eszik halat, és néha még csirkét vagy pulykát is, de marhát már azért nem annyira.

lakto ovo.jpg

Lakto-Ovo vegetáriánusok csak tojást és tejtermékeket fogyasztanak, semmi más állati eredetűt, vagy aminek arca van vagy hangot ad ki.

ovo diéta.jpg

Ovo vegetáriánus tejtermékeket nem, de tojást igen.

lakto diéta.jpg

Lakto vegetáriánus tojást nem, de tej termékeket igen. Ne kérdezzétek én sem értem.

A vegánok az igazi betegek, mert ők teljesen elhagynak minden állati eredetű táplálékot. A vegánokból lesznek a szcientologusok, és nincs igazi Greenpeaces sem komoly vegán múlt nélkül. Majd valaki azért egyszer mondja el a vegánoknak, hogy a növények is élőlények, és bizony ők is megéreznek egy erősebb gallyazást, hogy a fűnyíró holokausztról már ne is beszéljek. A lényeg, a vegánok kizárólag növényi eredetű élelmiszereken élnek. Ezenkívül még vannak akik csak gyümölcsökön meg mindenféle leveken tartják életben magukat, de az igazi elmebetegekről most nem beszélnék részletesebben.

tumblr_m929qaPhGu1rbu0z1o1_500.gif

A vegetáriánusok általában tudatos táplálkozóként aposztrofálják magukat,  hiszen rengeteg utánajárással, olvasással jár, hogy elkerüljék a hiánybetegségek kialakulását. Tudatosan összeállított, egészséges étrenden élnek, de van aki csak azt nézi hogy minek nincs vérkeringése, így egyből komoly alternatíva lesz a csoki, a Burger Kingben a hagymakarika, az édességek és a tészták bőséges választéka, ami okozhat komoly elhízásokat, vegetáriánus lét ide vagy oda.

A vega kajálásnak ha az ember jól csinálja és nem egyoldalúan táplálkozva, akkor valóban egészségesebben tud élni mint egy ún. átlagos ember. A vegák között kisebb a szívinfarktus, az agyvérzés, a magas vérnyomás, cukorbetegség és bizonyos daganatos betegségek előfordulása is,  mint például a belek megbetegedései. Egy bizonyos Colin Campbell, 30 évig tartó tanulmánya bebizonyította, hogy a szív- és érrendszeri zavarok, a rák és a diabétesz annál gyakoribb, minél magasabb az állati fehérje mennyisége a táplálékban. Tehát minél több húst eszel, annál hamarabb kerülsz az onkológiára. Egyébként ez a vega dolog tényleg nem hülyeség, és okosan összeállítva baromira egészséges élet élhető vele, a gond ott kezdődik, hogy betartani, és önmagunknak helyesen összeállítani rohadtul nehéz. Mert itt vannak például azok a vegák, akik nem isznak tejet. Több tej kevesebb csont, ha nagyon leakarnám egyszerűsíteni a dolgokat. Még akkor is így van ez, ha gyerekkorunkban belénk égették, hogy igyunk tejet mert attól erősek lesznek a csontjaink. Igen ám, de az agitációs központ direktívája ott hibádzik, hogy manapság minél magasabb a tejtermékek fogyasztása, annál magasabb a csontritkulás esélye, mert az emberi szervezet a tejet természetes állapotában tudja csak feldolgozni, és a tejben levő kálcium kizárólag ilyenkor képes beépülni a csontokba. Ez így volt még talán a 30-as évekig, csak aztán utána elkezdték pasztörizálni és homogénezni a tejeket, amivel egyben ki is ölték a tejből azokat az enzimeket, amik segítenék a beépítési folyamatokat. Szóval ahelyett, hogy beépülne a kálcium, csak mész rakódik le a csontokba. Úgyhogy fejjetek kecskét személyesen, az a biztos.

:)))))))))))))))))))))))))))))) Bazmeg ezt nem lehet elégszer megnézni. Bocs, csak ez a csontritkulásos téma eléggé unalmas volt, úgyhogy elmentem közben YouTubeozni, és itt kötöttem ki. És ha már itt voltam megnéztem vagy harmincszor hát kurva nagy.

Most jöjjön egy lista, amolyan vegetáriánus biblia címmel. Egy nagyon hasznos lista, hogy vegaként mindenki magára szabhassa a dolgokat, ha a Tiltes minta diéták nem lennének szimpatikusak számára, de ha ez így van akkor nyugodtan ki is ugorhattok az ablakon. Emellé, és hogy ez a bejegyzés a Tudatos Táplálkozás lV. része lehessen, az egy plusz infó, azaz hogy a vitaminokat és nyomelemeket melyik ételekből nyerhetőek ki. Ez nem csak vegáknak hasznos.

Vega kaják

Gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, olajos magvak, gombák, hüvelyesek, burgonya, durum tésztahús, szejtán(búzahús), szójavirsli, szójapárizsi, gabonakolbász, fehérbab, mungobab (szójabab)
tojás,zabpehely,sárgaborsó,csicseriborsó, tej, tejföl, joghurt, kefír, sajt, rizstej, zabtej, szójatej, szójatejföl,szójatúró,növényi sajtok

tumblr_m3er0dnAge1qezvoz.gif

Vitaminok, nyomelemek forrásai

Vitamin

A- répa, paradicsom, kelkáposzta, spenót, brokkoli, cékla, sárgabarack, áfonya, sárgadinnye, csipkebogyó, zeller, csalán, petrezselyem. A csalántea kurva jó vízhajtó, csak mondom.
B1- olajos magvak, dió, mogyoró, gesztenye, búzacsíra, napraforgó, paradicsom, uborka, kelkáposzta, répa, csalán
B2- gabonafélék, búza, kukorica, burgonya, sörélesztő, saláta, káposzta, aszalt szilva
B3- minden nyers zöldség, karalábé, paradicsom, füge, szilva, dió, búza
B5- narancs, búzacsíra, sörélesztő, olajos magvak, méhpempő
B6- burgonya (héjában sütve), búzacsíra, sörélesztő, napraforgó, káposzta, vöröshagyma
B12- sörélesztő, búza, malátaméz, barnarizs, szójalecitin, algák (hello sushimaki :P)
C- citrusfélék, csipkebogyó, fejeskáposzta, brokkoli, petrezselyem, paradicsom, kelképoszta, csalán
D- zabpehely, búzacsíra, hidegen sajtolt olajok, sörélesztő
E- napraforgó, mandula, dió, szója, búzacsíra, brokkoli, kel, spenót, gabonafélék
H- dió, sörélesztő, barnarizs, mák, mogyoró, lencse, ribizli
K- csalán, lucerna, szója, tengeri hínár
P- citrusfélék, szőlő, sárgabarack, paprika, szeder, cseresznye, csipkebogyó, citrom, hajdina
U- csalán, káposzta

Nyomelemek

Szelén- lilahagyma, spárga, búzacsíra, búzakorpa, paradicsom, brokkoli
Vas- csalán, kamillagyökér, ánizs, gyümölcsök, erdei szamóca, mák, őszibarack, dió, bab, zabpehely, spárga
Kalcium- búza, szezámmag, csalán, káposzta, mák, petrezselyem, narancs, mandarin, hagyma, szójabab, amerikai mogyoró, dió, napraforgó, szárazbab
Magnézium- zab, csalán, füge, citrom, grape, kukorica, mandula, dió, alma, minden zöld növény
Nátrium- árpa, sárgarépa, cékla, articsóka
Kálium- rozs, citrusfélék, paradicsom, vízi torma, menta, napraforgó, banán, burgonya
Cink- rozscsíra, búzakorpa, zabpehely mandula, datolya, csalán
Réz- csalán, szárazbab, borsó, búza, szilva

És végül viszonyításképpen pár történelmi személy aki vegetáriánus volt, csak hogy legyen kikhez viszonyítanunk magunkat. Hitler, Lincoln, Einstein "Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyeire, mint a vegetáriánus étkezésre való áttérés.", Benjamin Franklin, Charles Darwin, Kant, Goethe, Leonardo da Vinci, Gandhi, Edison, Van Gogh.

Az V. részben a cukorbetegek lesznek, de az még odébb van.

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr434722427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása