LifeT!Lt

LifeT!lt

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Westbalkáni állapotok

Nehezemre esik most bármiről is írni. A Westbalkános tragédia megérintett, és teljesen a hatása alá kerültem. Valahogy ez most más, ez most kurvára rólunk szól. Rólunk, akik hétről hétre kimegyünk az éjszakába. Három tizenéves lány értelmetlen halála... Ez egyszerűen felfoghatatlan. A felelősök megvannak, ezt tudjuk jól. A felelősségük vitathatatlan. 2881 eladott karszalag, egy olyan helyen, ahol a befogadóképesség nagyvonalúan is max. 1500 fő.  Ami a Westbalkan-ban történt, az a felelőtlenség, a  profit hajhászás, és a biztonsági szabályok megsértésének egyenes következménye.

A befogadóképesség betartása, a menekülési útvonalak biztosítása, a legalapvetőbb kiindulási pont kellene, hogy legyen egy ilyen buli megszervezésénél. Arról már nem is beszélve, hogy mi lett volna, ha tűz üt ki a helyen ? Mert csak most olvasom, hogy tűzoltósági szakvélemény a helyről, az üzemeltető trükközése miatt, soha nem is készült !!!  Természetesen magasról szartak bele minden biztonsági intézkedésbe. Hiszen kinek van ideje több ezer, tizen és huszonéves gyerek biztonságával törődni, amikor ezresével pörög kifele a karszalag, ezer forintos darab áron.

Nem meglepő, a szar maszatolása már a déli harangszó előtt megkezdődött.

A "Noise Night Life csapata" aláírással ellátott közlemény szerint a West Balkán emberei voltak a felelősek "a vendégek beengedéséért, a létszám konrollálásáért, a vendégek testi épségének biztosításáért, és a rend folyamatos fenntartásáért az épületen belül és az épület elött egyaránt"

A West Balkán Kft. vasárnap adott ki egy közleményt, miszerint fix áron adták ki az NNL-nek a helyet, így a jegyeladásban nem voltak érdekeltek. " A jegyértékesítést és a létszámkontrollt is a Noise Night Life végezte".

Röhejes.

Itt szeretnék üzenni a Noise Night Life team, és a Westbalkan Kft. tagjainak, akik részt vettek a szervezésben, - akik egyébként csak heteket készülnek az ilyen bulikra- hogy  amíg azt bizonygatják, hogy ök, mennyire nem tehetnek semmiről, ugyan nézegessék már ezt a videót. Lehetőleg a Vl. kerületi rendőrkapitányságról.

 

Ugyanis, ha én csinálok egy házibulit, másnap én vállalom a felelősséget a szomszédoknál. Aki szervez, az felel. Tiszta sor. Mind a két team hibás, mindketten felelősek. És ezért három lánynak kellett tegnap éjjel meghalnia.

Most persze ott van mindenki. Hassay Zsófiától kezdve Tóth Tamáson át Pintér Sándorig. Minden hivatalnak viszket az ujja a billentyűzeten és kapkod a mikrofonok után. Izzik a levegő az intézkedésektől. Fontosnak érzik, hogy nyilatkozzanak valami méretes baromságot. Engedélyek, a biztonsági meg a jogszabályok ugye. Persze. Mert eddig valahogy nem hengerelt a gépezet. Eddig valahogy nem volt fontos ellenőrizni a papírokat, vagy kiadni az engedélyeket. Mert ebben a kurva országban embereknek kell meghalniuk, ahhoz, hogy mindenki által ismert sumákságokra, hiányosságokra, szabályok maximális teleszarására fény derüljön.

"A szombat éjjel történt tragikus diszkó baleset miatt az önkormányzat, valamint a polgármesteri hivatal vezetése a helyi rendőrkapitányság illetékeseinek bevonásával 2011. január 16-án délelőtt tanácskozást tartott."

Aha. Köszönjük. És mégis hol a picsába voltak ezek a hatóságok, akkor amikor a Westbalkan folyamatos szabálysértések, és elbugázott biztonsági ellenőrzések alól kibújva, vígan üzemeltették a helyet hónapokon keresztül, úgy, hogy semmiféle engedéllyel nem rendelkeztek, tömeg rendezvények lebonyolítására ? Max. 300 fő, este 22.00-ig. Takarodj.

De, hogy tovább fűzzem a balfaszkodás fonalát, íme egy hatósági közlemény. Komolyan mondom mindjárt elsírom magam. Elképesztő mi megy ebben az országban.

"Az üzemeltetőnek – az előzőeken túl – legalább öt nappal korábban be kellett volna jelentenie, hogy ilyen nagyszabású rendezvényt kíván tartani. Ám ilyen bejelentés nem érkezett sem a polgármesteri hivatalhoz, sem a rendőrséghez, így a hivatalos szerveknek nem volt semmilyen tudomása erről a rendezvényről."

Értitek. Tehát nem jelentette be a bulit sem a Noise, sem a Westbalkan az összes többit, amit mellesleg cirka 3-4, de ki tudja hány honapja illegálisan tartanak. Tényleg ennyire hülyének néznek minket ? Először is az ilyen bulik szarrá vannak promózva. Facebook, (az igen, levették a Január15.-i bulit) plakátok, zenei portálok. De az Istenért, hát a Nyugati tér-ről beszélünk, Budapest legforgalmasabb csomó pontjáról. Ahol azért csak feltünik valakinek, hogy hetente 2-3 alkalommal tömeg van, egy amúgy közismert szórakozóhely elött, ha bevan jelentve ha nincs. És akkor a kamionosok és kurvák bulit, meg sem említem ahol konkrétan tele volt a tér emberekkel. Szánalmas. Nincs rá szó, mennyire szánalmas

Nyilván most beindul a szarhenger. Példás büntetés, precedens értékű per, a többi szórakozóhely átvilágítása, az engedélyek felülvizsgálata. Hát hogyne, örök élet ingyen lőszer. Teljesen leszarom hogy Kecskés Tomika meg a többi majom milyen büntetést kap (nyilván semmit). Pár nap és lecseng ez az egész. De a három kislány meghalt. Most akkor ezzel mit kezdünk ?  Nem akarok érzelmi húrokat pengetni, de három családot kivégeztek január 15-én, és a Noise meg a Westbalkan húzta meg a ravaszt. Teljesen mindegy kettejük közül melyik. De a tetteikért felelniük kell.

Tehetetlen dühöt érzek, és mint említettem, ez rólunk is szól. Hány helyet mondjak kapásból. ahol ez bármikor megismétlődhet ? Süss fel nap vagy a Morrison's  2 pincehelyiségei megvannak ? A Stúdió mega bulijai 6000 emberrel ismerős ? Kíváncsi lennék, ott vajon hány vészkijárat van, ha hasonló eset történik. A fesztiválok sátorba terelése, 1,5 méter széles fém kordonok között mond valamit ?

De nehogy azt gondoljuk egy percig is, hogy változni fog bármi is. Mert amíg van elég karszalag, elég tinta a pecséthez, van elég jegy nyomtatva, addig minden belépő el lesz adva. Sőt ha lehet utána is, efelől ne legyen kétségünk. Mert kibaszott magasról fognak rá szarni, hogy hányan vannak bent. Vagy, hogy már a ruhatárban sincs hely egy órája. Levegő hiány ? Nem érdekes. A tömeg ereje ? Megbírják. Tűz üthet ki ? Nem probléma. Végül is, csak több százan cigiznek odabent.

"A szórakozóhely üzemeltetője egyébként tavaly tavasz óta több ízben kérte a nyilvántartásba vételt, majd ezeket vissza is vonta, mielőtt még befejeződtek volna a hatósági vizsgálatok."

A Night Noise, és a Westbalkan, átlépte a kritikus pontot. Most szánalmas közleményekben magyarázzák a magyarázhatatlant. Lehet nem betartani a szabályokat, trükközni a nyilvántartásba vétellel, röhögni a biztonsági előírásokon, de egy valamit nem lehet. Mindezek tudatában ilyen tragédia történte után, kibújni a felelősségre vonás alól, és másra mutogatni. Nagyon remélem, hogy ezzel a rendőrség az ügyészség és minden felelős szerv is egyet ért és tisztában van. Mert ha ők nem, mi hozzuk meg az ítéletet.

Nyugodjatok békében gyerekek.

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr392589357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tedthebad 2011.01.17. 10:46:27

inkább maradtál volna csendben. profithajhászásról írsz - igaz azt sem tudod, hogyan írják - miközben fel sem merül benned, hogy a kis szerencsétlen fasz inkább bukott a rendezvényein, mint nyert. (segítek: 3000 gyerek x 1000 HUF=3M, bérleti díj: 1,6k, hangfény: 800k, djk: 800; summa -2k)
autista majmoknak nevezed ismeretlenül azokat a szervezőket, akik korábban évekig baleset nélkül mozgattak hasonló tömegeket más helyszíneken, anélkül, hogy tudnád, kik ők.
"kapásból" helyeket sorolnál, ahol mindezek újra megtörténhetnek, nyilván a kevésbé szimpatikusak közül, mert igazából fogalmad sincs arról, hogy azok megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak.
azt mondod, ha a bíróság nem, majd ti meghozzátok az ítéletet. inkább "fűzd tovább a balfaszkodás fonalát", ahogy írod. nem is tudsz többet.

benedek bence 2011.01.17. 11:09:36

@tedthebad: Azért azt a több százezer (millió ?) forintos bevételt, ami a pultból becsordogál ne felejtsük ki.
Tőlem rendezhetnek 30 évig is bulikat, voltam én is Noise-os bulin, de ha csak egyszer is megtörténik egy ilyen eset, akkor pont leszarom hogy mi volt régen.

Hibás a Noise, a West, és az összes hatóság, aki nem járt el időben, és nem gondoskodott a helyszín minden területre kiterjedő biztosításáról. Bocs ha ezt szóvá teszem, és érzékenyen érint ez a post, de beszélgess már el ugyanerről a Kadosa családdal. Vagy kit kéne hibáztatni ombre ? A tömeget mert elindult ? vagy a 3 kiscsajt ?

tedthebad 2011.01.17. 11:41:33

@benedek bence: ha a házibulidon, ahol a posztod szerint vállalnád a felelősséget, valaki fagyállót iszik és meghal, nem kívánnálak börtönbe, ahogy te a 'Noise Night Life team, és a Westbalkan Kft. összes köcsögét, akik részt vettek a szervezésben'. a fagyálló gyártóját arra kötelezném, hogy legyen szar íze a mérgének, a hozzád hasonlókat meg, akik fagyállót tartanak otthon arra, hogy halálfejes flakonban tartsák, lehetőleg a garázs mélyén. a lényeg, hogy ne forduljon elő több ilyen "baleset".
ugyanígy messzebre vezet ez az ügy is. miért a west balkán ma magyarországon a legnagyobb nem szabadtéri rendezvényt befogadó undergroud helyszín?
miért képtelenség a jelenlegi jogszabályok betartásával akkora klubot üzemeltetni, ahol elfér 4000 fiatal?
miért nincs dohányzási tilalom egy alacsony, tűzveszélyes pinceklubban? (ha már a tűzzel is riogatsz a postban)
az, hogy feszegeted az ügyet, rendben van, de a fogdába üzengetve osztani az észt, szerintem kisstílű.
vö. aphroshinobi.blog.hu/2011/01/16/egy_generacio_altamontja_west_balkan_tragedia

timsoo 2011.01.17. 12:06:37

@tedthebad: a "logikád" szerint a 3 lány volt a hibás*. erre nem lehet mit mondani, csak azt, h hülye vagy. igaz, a post indulatos, érzelmektől túlfűtött, de ez egy blog, nem az mti, hogy tényszerűen és érzelemmentesen tájékoztasson, ezért nincs vele semmi gond. a 3 ember haláláért valakinek felelnie kell, ezek pedig a szervezők kell, hogy legyenek, de az illetékes politikusokat sem zárnám ki. szóval nem kell őket megvédeni, mert az ő hibájuk - ez tény!

*: a házibuli szervezőjét felmented, ha valaki mérget iszik a buliján, mondván, ő a hülye, mé' issza meg?! - párhuzamba állítva - a WB-os buli szervezőjét felmented, m a lányok (mondjuk) nem voltak elég erősek, h talpon maradjanak, vagy levegőt vegyenek.

nem releváns példát hoztál fel, ennek nincs értelme.

benedek bence 2011.01.17. 14:14:54

@tedthebad: A tények.

- A hely tulajdonosa, a Westbalkán Kft.

- A party szervezéséért FELELŐS a Noise.

- Nem volt engedélye a helynek az üzemelésre.

- 300 főben maximalizálták a beengedhető emberek számát, ha jól számolom csak 7x több ember volt ott aznap este(mellesleg 4000 embert vártak(tok).

www.facebook.com/noisenightlife/posts/184994181519479

Azon nem gondolkoztál még el, hogy az a 300 ember azért annyi, mert ennyi tud biztonságosan elférni, és egy lehetséges tömeg pániknál előre nem tervezhető eseménynél is biztonságosan kijutni az épületből ? Nem 2811, nem 3000, nem 4000... 300.

Igazából csak ismételni tudom magamat. A postban leírtam mindent, mind a három általam felelösnek tartotttakat megneveztem, és indokoltam. West, Noise, Hatóságok. Közöttük van a felelős mert más érintett NINCS.

Innentől kezdve véleményem szerint már csak azon múlik a dolog, kiknek lesznek jobb ügyvédei. A blog egy vélemény én a Westnoise-t tartom felelősnek. A hatóságokat csak azért, mert ez a buli egyáltalán létrejöhetett.

"A rendőrség öt embert vett őrizetbe foglalkozás körében, több ember halálát okozó veszélyeztetés bűntettének gyanújával. Ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat főszervezője"

Itt tartunk most.

Aztán most még ezen rugózhatunk egy ideig, de van egy olyan érzésem hogy nem éppen a pártatlanság szemével követed az eseményeket. Semmi gond ezzel de az érzelem vita szerintem felesleges. A tényeket leírtam, az álláspontok ütköznek. De igérem ha kiderül, nem nekem volt igazam majd, arrébb állok hátha onnan más szögből látom majd a világot.

A Nyugatinál a gyertyák továbbra is égnek...

tedthebad 2011.01.17. 16:03:36

@benedek bence: dehogy a lányok a hibásak! a véleményed, meg az indulatod pedig tényleg a tiéd. sőt, jogos.

Csomorkány 2011.01.18. 21:44:30

@tedthebad: A h�m l� nyilv�nem hib�bb, mint az �es t�, aki odament, de basszus, mi az �ezet abban, hogy bezs�dsz 4000 ember k�egy sz�eveg�n helyre? Mi� volt meg az emberis�100 000 �g ilyen bulik n�� az a probl�, amit most ez old meg?

WB, Noise, Hat�ok, rendben. Tov��sz�akik elengedt�a sr�kat, �sr�k. Az �es.

Csomorkány 2011.01.18. 21:49:26

Nem semmi a blogmotor. No megeccer.

A harom lany nyilvan nem hibasabb, mint az osszes tobbi, aki odament, de basszus, mi az elvezet abban, hogy bezsufolodsz 4000 ember koze egy szuk, levegotlen helyre? Miert volt meg az emberiseg 100 000 evig ilyen bulik nelkul, es mi az a problema, amit most ez old meg?

WB, Noise, Hatosagok, rendben. Tovabba szulok, akik elengedtek a sracokat, es sracok. Az osszes.

mrgumby1 2011.01.18. 23:09:06

@benedek bence: szóltam már egyszer privátban, hogy nem tudsz az ügyről semmit, csak okoskodsz. ezt mint közeli ismerősöd mondtam neked.

az nnl-es srácok nem barátaim, nem ismerőseim. csak tudom hogy mi volt a megállapodás. azt is elmondtam, hogy mi volt az. ezek után nem nagyon tudom mire vélni a dolgaidat.

benedek bence 2011.01.19. 09:57:32

@mrgumby1:

"Arról, hogy a West Balkán nem rendelkezik érvényes működési engedéllyel, mi is a híradásokból értesültünk, erről korábban semmilyen tájékoztatást nem kaptunk."

Maradjunk annyiban, hogy várjuk meg az első rendőrségi vizsgálati eredményeket. Annyit viszont már tudunk, hogy a Noise közlemény szerint, ha jól értettem a Westet terheli minden felelőség. Tehet a Noise csak a büfét vitte meg a hangfalakat. Namost a Westbalkán ügyvezetőjét tegnap helyezték szabadlábra.

Meg ez a híradóból értesültünk szöveg is nekem annyira szarnak tünik. Egy több milliós megállapodás aláírásakor, ugyan tisztázzanak már pár részletet. Mondjuk kezdjék azzal, hogy ellenőrzik a szükséges papírokat.

Mindenki felelős aki 22.01 perc-kor bármilyen formában is részt vett a szervezésben, és köze volt a bulihoz.

Szerintem.

mrgumby1 2011.01.19. 10:01:46

@benedek bence: a szabadlábon védekezésnek az égvilágon semmi köze nincs a felelősségi fokhoz. jogi rálátás nélkül elhiszem, hogy megtévesztő lehet pár ilyen dolog.

előzetes letartóztatást 3 okból lehet elrendelni: fennáll a veszélye h az illető
- befolyásolja a tanúkat
- bizonyítékot semmisít meg
- megszökik

a szerződést nem fogom tudni már beszerezni, de mivel én láttam, te meg nem láttad, így az hogy mire irányult a felek akarata, azt max megerősíteni tudom h az egymás között egyértelmű volt. 1.6m volt a bérleti díj, a normafát 0.5mért szokták kivenni, ugyanekkora rendezvényre, igaz abban lófasz sincs benne.

benedek bence 2011.01.19. 10:28:29

Updatelem a sztorit. Ha bármi érdemi történik, és kiderül nem volt igazam, le fogom irni.
Add a Facebook-hoz