LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

HammAdó CigarettaVég

  


Örömmel tölt el, hogy a Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület, továbbá a Gazdasági Minisztérium, és az Egészségügyi államtitkár is figyelemmel kiséri a LifeT!lt blog eseményeit,  aminek hatására benyujtották az utobbi év egyik legkirályabb törvény javaslatát. Hamburger adó mondanák Bukarestben,(ami lesz még magyar falu) ugyanis Romániában 2009 óta él ez a dolog különadó formájában. A törvény romániai szomszédunknál köszöni jól van,  és köszönjük meg mi is, mert éppen ideje volt intézményesen fellépni a teljesen felesleges, és totál egészségtelen hulladék kaják ellen, amelyek létezésének egyetlen indoka van csupán, hogy állítólag finom.

Külön adó a cigire, chipsekre, gyorséttermi kajákra, színezett italokra, és édességekre. Tehát minden olyanra amit nyugodtan hívhatunk a szervezetünk elleni terrorista merényletnek. Nem értem mi a probléma, de onnan tudhatjuk  kíváló ötletről van szó, hogy minden érintett  tiltakozik ellene, kivéve az orvosok, a kórházigazgatók, valamint az egészséges életet lájkoló non profit szervezetek, civilek. Ha az MSZP is elkezdene tiltakozni, akkor már biztosak is lehetnénk benne, nem csak egy jó javaslatról van szó, hanem egy jól müködö rentábilis rendszerről is. Mert amig a Csontos Csabák olyanokat tudnak lenyiltakozni, hogy „nincs egészségtelen étel Magyarországon csak egészségtelen táplálkozás” addig itt komoly szemléletbeli gondok vannak. Ja, ez az okos fiú egyébként a Nestle Hungaria vállalati igazgatója.

Nézzük meg, kinek áll, illetve kiknek nem áll érdekében ez a törvény javaslat elfogadása.

Mint emlitettem az egyik oldalon az egészségügyi szakma áll, na de ki állhat a másik oldalon? Azon még tényleg senki nem gondolkozott el úgy igazán, hogy kiknek állhat érdekében a minél  egészségtelenebb, lehetőleg a lehető legtöbb tartósítószerrel és mesterséges anyagokkal teletömött kajákat a polcokra juttatni ? Túlságosan kézenfekvő lenne azt válaszolni, hogy a gyártóknak és a forgalmazóknak. De nem ez az igazi nagy business. Nem kerülgetem tovább a közmondásos forró kását, a válasz az egyik legnagyobb maffia, akit gyógyszer lobbinak hivnak. Ők azok, akiknek érdekükben áll teletömni a népet mindenféle szarral, előidézni cukorbetegséget, magas vérnyomást, rákos megbetegedéseket, sziv és érrendszeri katasztrófákat, mert még a végén nem jönne össze a gigapofit, és nem tudnának eladni minden doboz vérnyomás csökkentőt vagy agyvérzés utáni tablettát. A fogyasztói rétegéről minden vállalat saját maga gondoskodik, a gyógyszergyártók sem kivételek ez alól. Kitermelik a betegeiket, így biztosítva fennmaradásukat. Hisz biztosabban beleesik valaki a gödörbe ha belelökik.

 Ja, hogy összeesküvés elmélet gyártás. Aham. Feltennék egy egyszerü kérdést. Miért nem lehet, ha nem is kizárólag, de nagyrészben egészséges ételeket és italokat forgalmazni ? Az emberek azt veszik meg amit eléjük tesznek. Ha nem lehetne mást kapni, akkor azt ennék és azt innák amit meg tudnak venni ami a boltba kerül. Extra profitot ebböl is el lehetne érni, sőőőt a csapból is az folyik, hogy az egészséges ételek és életmód mennyivel drágább, és az egészséges vitamin dús táplálkozás, az valami felső középosztálybeli úri mulatság. Akkor meg ? Senkinek nem áll érdekében, minket leszámitva. Ha nincs beteg, nincs profit. Erre szokott jönni a közhelyes érvelés,  hogy az államnak kell kezelnie a betegeket, így a befolyt plusz pénz elveszik. Speciel  a magyar állam 3500 milliárdot költ el egy évben az egészségügy fentartására. Akkor ez mégsem akkora business.? Igen ám, csakhogy a tendencia nem éppen afelé tendál, hogy itt minden egyes állampolgár biztositva legyen, és a közegészségügyi ellátás alanyi jogon járjon. Így a cigiből befolyó horror pénzeket sem kell majd visszaforgatni az egészségügybe, mivel azt már egy idö után nem az állam fogja finanszirozni, hanem majd a magánbiztositok, és a személyre szabott biztositási rendszerek. (emlékszik még valaki a 2008-as népszavazásra ? Ott valami hasonló tétje volt a dolognak és messze nem a 300 forint). Gondolok itt a világ trendre USA, Ausztrália, Japán, Hollandia, Kanada, Finnország csak hogy pár példát emlitsek. De hogy egy kézzelfogható példát is írjak. 2008-ban dánia szinte szórol szóra ugyanezt a különadót akarta bevezetni, majd  jött egy Novo Nordisk nevű Dán mamut gyógyszeripari cég, és az egész elképzelést tövestül tépte ki, és akadályozta meg. A sors fura fintora, hogy a Novo Nordisknak Magyarországon is vannak érdekeltségei. Kiváncsian várom a fejleményeket ez ügyben.

A vészharangokat természetesen már elkezdték kongatni, de maradjunk még egy percre ennél a Csontos Csaba nevű gyereknél. Hogyassszongya.

 Az adó kivetését rossz iránynak gondoljuk. Az áru szabad mozgása fontos az Európai Unióban, ez egy stigmatizálás lenne egyes termékekre, és a fogyasztói szokások változását jelenthetné”

"A fogyasztói szokások változását jelenthetné". Igen, még a végén leszoknának a cigiről, meg a szervezetet simán hazavágó gyorséttermi kajákról. Valóban borzasztó lenne. És persze nyilván ahogy az lenni szokott, a munkahelyek megszünésének belebegtetése valamint a mindenható multik költözése is előkerült a szerszámos ládából.

Ezzel egyes termékek egyszerűen drágábbak lesznek, az egyetlen aki károsodhat, az a fogyasztó. Mivel az adó költségoldali növekedést jelentene a cégeknek, ez nem viselhető el sokáig, így az árak emelkednének, vagy munkaerőtől kellene megválni”

2011 február 11-én született ez a nyilatkozat. Most menjünk vissza az időben, egészen 2010 január 7-ig ,amikor is egy bizonyos Dragos Formusu hasonló pánikot kivánt kelteni 2009 végén, a hamburger adó bevezetésével egyidőben. Olyan pánikot, aminek az előszelei már  nálunk is kezdenek érzödni. Formosu úr mellesleg a Román Élelmiszeripari Szakszervezetek Országos Szövetségének az elnöke.

 

 Nem tudom feltünt-e valakinek, hogy van némi hasonlóság Csontos Csaba és Dragos Formusu nyilatkozatában. A baj csak az, hogy Dragos ezt 2010 januárjában több mint egy éve nyilatkozta le. A törvény azóta  második évét kezdi meg Romániában. A törvény bevált,  müködik, a multik maradtak, elbocsátásokról, ráadásul tömeges mértékben nem érkezett semmiféle hír.

 Hülyének lenni mindenkinek jógában áll. Darwini evolúcíós kiválasztódás ez, mert ha valaki 2500 forintért akar majd cigizni, tegye meg. Ha egy zacskó chipsért 1200 forintot akar majd kiadni, tessék el lehet menni meg lehet venni. Mindennek ára van, a retardáltsagnak is, és aki élni akar alkotmányos jogával jelen esteben, hogy hülye legyen, attól nem szabad elvenni a lehetőséget, többek között a demokrácia egyik fontos vivmánya ez. Mert még a végén Debreczeni Józsefnek lesz igaza, és akkor ott már tényleg nem ment meg minket senki a teljes butulástól.  

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr782653385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása