LifeT!Lt

LifeT!lt

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

HammAdó CigarettaVég

  


Örömmel tölt el, hogy a Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület, továbbá a Gazdasági Minisztérium, és az Egészségügyi államtitkár is figyelemmel kiséri a LifeT!lt blog eseményeit,  aminek hatására benyujtották az utobbi év egyik legkirályabb törvény javaslatát. Hamburger adó mondanák Bukarestben,(ami lesz még magyar falu) ugyanis Romániában 2009 óta él ez a dolog különadó formájában. A törvény romániai szomszédunknál köszöni jól van,  és köszönjük meg mi is, mert éppen ideje volt intézményesen fellépni a teljesen felesleges, és totál egészségtelen hulladék kaják ellen, amelyek létezésének egyetlen indoka van csupán, hogy állítólag finom.

Külön adó a cigire, chipsekre, gyorséttermi kajákra, színezett italokra, és édességekre. Tehát minden olyanra amit nyugodtan hívhatunk a szervezetünk elleni terrorista merényletnek. Nem értem mi a probléma, de onnan tudhatjuk  kíváló ötletről van szó, hogy minden érintett  tiltakozik ellene, kivéve az orvosok, a kórházigazgatók, valamint az egészséges életet lájkoló non profit szervezetek, civilek. Ha az MSZP is elkezdene tiltakozni, akkor már biztosak is lehetnénk benne, nem csak egy jó javaslatról van szó, hanem egy jól müködö rentábilis rendszerről is. Mert amig a Csontos Csabák olyanokat tudnak lenyiltakozni, hogy „nincs egészségtelen étel Magyarországon csak egészségtelen táplálkozás” addig itt komoly szemléletbeli gondok vannak. Ja, ez az okos fiú egyébként a Nestle Hungaria vállalati igazgatója.

Nézzük meg, kinek áll, illetve kiknek nem áll érdekében ez a törvény javaslat elfogadása.

Mint emlitettem az egyik oldalon az egészségügyi szakma áll, na de ki állhat a másik oldalon? Azon még tényleg senki nem gondolkozott el úgy igazán, hogy kiknek állhat érdekében a minél  egészségtelenebb, lehetőleg a lehető legtöbb tartósítószerrel és mesterséges anyagokkal teletömött kajákat a polcokra juttatni ? Túlságosan kézenfekvő lenne azt válaszolni, hogy a gyártóknak és a forgalmazóknak. De nem ez az igazi nagy business. Nem kerülgetem tovább a közmondásos forró kását, a válasz az egyik legnagyobb maffia, akit gyógyszer lobbinak hivnak. Ők azok, akiknek érdekükben áll teletömni a népet mindenféle szarral, előidézni cukorbetegséget, magas vérnyomást, rákos megbetegedéseket, sziv és érrendszeri katasztrófákat, mert még a végén nem jönne össze a gigapofit, és nem tudnának eladni minden doboz vérnyomás csökkentőt vagy agyvérzés utáni tablettát. A fogyasztói rétegéről minden vállalat saját maga gondoskodik, a gyógyszergyártók sem kivételek ez alól. Kitermelik a betegeiket, így biztosítva fennmaradásukat. Hisz biztosabban beleesik valaki a gödörbe ha belelökik.

 Ja, hogy összeesküvés elmélet gyártás. Aham. Feltennék egy egyszerü kérdést. Miért nem lehet, ha nem is kizárólag, de nagyrészben egészséges ételeket és italokat forgalmazni ? Az emberek azt veszik meg amit eléjük tesznek. Ha nem lehetne mást kapni, akkor azt ennék és azt innák amit meg tudnak venni ami a boltba kerül. Extra profitot ebböl is el lehetne érni, sőőőt a csapból is az folyik, hogy az egészséges ételek és életmód mennyivel drágább, és az egészséges vitamin dús táplálkozás, az valami felső középosztálybeli úri mulatság. Akkor meg ? Senkinek nem áll érdekében, minket leszámitva. Ha nincs beteg, nincs profit. Erre szokott jönni a közhelyes érvelés,  hogy az államnak kell kezelnie a betegeket, így a befolyt plusz pénz elveszik. Speciel  a magyar állam 3500 milliárdot költ el egy évben az egészségügy fentartására. Akkor ez mégsem akkora business.? Igen ám, csakhogy a tendencia nem éppen afelé tendál, hogy itt minden egyes állampolgár biztositva legyen, és a közegészségügyi ellátás alanyi jogon járjon. Így a cigiből befolyó horror pénzeket sem kell majd visszaforgatni az egészségügybe, mivel azt már egy idö után nem az állam fogja finanszirozni, hanem majd a magánbiztositok, és a személyre szabott biztositási rendszerek. (emlékszik még valaki a 2008-as népszavazásra ? Ott valami hasonló tétje volt a dolognak és messze nem a 300 forint). Gondolok itt a világ trendre USA, Ausztrália, Japán, Hollandia, Kanada, Finnország csak hogy pár példát emlitsek. De hogy egy kézzelfogható példát is írjak. 2008-ban dánia szinte szórol szóra ugyanezt a különadót akarta bevezetni, majd  jött egy Novo Nordisk nevű Dán mamut gyógyszeripari cég, és az egész elképzelést tövestül tépte ki, és akadályozta meg. A sors fura fintora, hogy a Novo Nordisknak Magyarországon is vannak érdekeltségei. Kiváncsian várom a fejleményeket ez ügyben.

A vészharangokat természetesen már elkezdték kongatni, de maradjunk még egy percre ennél a Csontos Csaba nevű gyereknél. Hogyassszongya.

 Az adó kivetését rossz iránynak gondoljuk. Az áru szabad mozgása fontos az Európai Unióban, ez egy stigmatizálás lenne egyes termékekre, és a fogyasztói szokások változását jelenthetné”

"A fogyasztói szokások változását jelenthetné". Igen, még a végén leszoknának a cigiről, meg a szervezetet simán hazavágó gyorséttermi kajákról. Valóban borzasztó lenne. És persze nyilván ahogy az lenni szokott, a munkahelyek megszünésének belebegtetése valamint a mindenható multik költözése is előkerült a szerszámos ládából.

Ezzel egyes termékek egyszerűen drágábbak lesznek, az egyetlen aki károsodhat, az a fogyasztó. Mivel az adó költségoldali növekedést jelentene a cégeknek, ez nem viselhető el sokáig, így az árak emelkednének, vagy munkaerőtől kellene megválni”

2011 február 11-én született ez a nyilatkozat. Most menjünk vissza az időben, egészen 2010 január 7-ig ,amikor is egy bizonyos Dragos Formusu hasonló pánikot kivánt kelteni 2009 végén, a hamburger adó bevezetésével egyidőben. Olyan pánikot, aminek az előszelei már  nálunk is kezdenek érzödni. Formosu úr mellesleg a Román Élelmiszeripari Szakszervezetek Országos Szövetségének az elnöke.

 

 Nem tudom feltünt-e valakinek, hogy van némi hasonlóság Csontos Csaba és Dragos Formusu nyilatkozatában. A baj csak az, hogy Dragos ezt 2010 januárjában több mint egy éve nyilatkozta le. A törvény azóta  második évét kezdi meg Romániában. A törvény bevált,  müködik, a multik maradtak, elbocsátásokról, ráadásul tömeges mértékben nem érkezett semmiféle hír.

 Hülyének lenni mindenkinek jógában áll. Darwini evolúcíós kiválasztódás ez, mert ha valaki 2500 forintért akar majd cigizni, tegye meg. Ha egy zacskó chipsért 1200 forintot akar majd kiadni, tessék el lehet menni meg lehet venni. Mindennek ára van, a retardáltsagnak is, és aki élni akar alkotmányos jogával jelen esteben, hogy hülye legyen, attól nem szabad elvenni a lehetőséget, többek között a demokrácia egyik fontos vivmánya ez. Mert még a végén Debreczeni Józsefnek lesz igaza, és akkor ott már tényleg nem ment meg minket senki a teljes butulástól.  

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr442653385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrgumby1 2011.02.11. 11:05:40

ím: legyen a szőke kóla litere 50ft. vessék ki rá a különadót, legyen 58ft. és legyen a 100%os narancslé litere 300ft.

amikor egy ismerősöm vásárolt gyümölcssalátát, meg vmi 100%os frissen facsar gyümölcsnektárt, majdnem 2000,- Ft-ot fizetett érte. szőke kólát stb. javarészt a kevésbé tehetős rétegek vásárolnak, legalábbis a roncsolt fogak, kevésbé egészséges életmód, nuku fitnessbérlet, stb. és a szegényebbek alkotnak nem is kicsi közös halmazt.

pusztán a különadó miatt az immáron 8 forinttal drágább, 58 forintos szőke kóláról át fognak-e térni a 300ftos 100%os narancslére? nem. kicsit megint a szegényebbek lettek megszopatva? igen.
lett-e a különadónak ezen kívül bármiféle pozitív hordaléka? nem.

benedek bence 2011.02.12. 21:36:33

Ez a blog egy társadalmi réteg alatt már nem hallatszik ezt te is tudod. Lehetetlen napi másfél órákat konditeremben lenni, futni és viselni mindazt atöbblet költséget ami ezzel az életmóddal jár ami esetenként akár havi 60-80.000 forinttal is többe kerülhet. Ez az életvitel csak egy szint, és egy bizonyos társadalmi réteg felett érhető el. A blog nekik szól a középosztályhoz és felfelé.

Felesleges itt nyomni a jómunkás ember szöveget, meg ezt a "több pénzt az önkormányzatoknak" stilust eröltetni. Nem tudom mi kell a szőke kólás társadalomnak de biztosan erre is megvannak a megfelelő médiumok. Puruttyát, Subbát ATV-t és minden olyan műsort tudnám javasolni amiben feltünik Kiszel Tünde.

mrgumby1 2011.02.14. 16:33:10

@benedek bence: jó, de akkor felesleges a hamburgeradó.

AdolfinaDeath 2011.05.13. 10:25:07

Hm. Megtetszett ez a blog, annak dacára, hogy nem mindennel értek rajta egyet szó szerint, de az irányelv nagyon is példamutató.

Ehhez a poszthoz konkrétan és az alatta szereplő első kommentelőnek:
Nem, nem kell annak sem kólát innia, aki nem a középosztályban van, hanem alatta. Folyik a csapból is víz és 100 ftért árulják az olcsó ásványvizek 2 literjét. Csipsz helyett egyen zöldséget. Én személy szerint irtózom a gumicukor/csipsz/csoki és az ilyen hasonlóan műanyag nasiktól.
A hamburger adótól sem félek, egy évben ha egyszer betévedek enni és utána köszönöm szépen elég volt. :D

Viszont, mint megírtad, ez a blog és a mondanivalója egy bizonyos felsőbb réteget céloz meg. Addig nincs is baj vele, amíg csak ebben a felsőbb rétegben elemzed a testsúly és a külső fontosságát, ám úgy veszem észre(aztán elnézést ha mégsem úgy van, szeretném jelezni, nem kötekedni jöttem ide, tetszik a blog), hogy cakumpakli mindenkit jellemzel a külseje alapján. Kint a strandon sem csak 260 ezerft nettó fizetésű emberek járnak áztatni magukat. Bulizni sem csak luxuskurvák(akinek munkaköri kötelességük viaszbabaként élni) és a macsó üzlet emberek mennek, hanem egy hónapban egyszer az átlag alatti életszínvonallal rendelkezők is eljuthatnak, vagy a jobb munkásrétegek tagjai. Viszont megvan az az átka, hogy sajnos a nem olyan tehetősek nem is néznek ki úgy, ahogy te szeretnéd, mégha szennyezik is ezzel a látókörödet. ELhatározás, akarat erő, akkor mit sem ér, ha fehérjekoktél, kondibérlet és gyümölcs helyett kenyeret kell venni, rendes ebédet kell főzni. Aki rendes munkát végez, annak normálisan kell étkezni, főtt ételt, különben össze esik, ezt tapasztalatból mondom.
Nem is tudom, nekem sokszor pár mondat, nagyon általánosítónak tűnik. A túlsúlyosok többsége nem a gazdagok és jobb életszínvonalúak közt vannak. Legalábbis én ezt látom.
Mindenesetre, sok minden nagyon hasznos itt. Rengeteg értékes infót kaptam a táplálkozásról, köszönet érte.

Nitanita 2011.05.14. 00:12:39

Végre valaki nemcsak felismeri, de ki is mondja ezeket a dolgokat. Sajnos a legtöbb ember a mai napig nem tudja elképzelni, mire képesek a vállalatok (és az általuk megvett politikusok - az összes), hogy mennyire semmit sem ér nekik senki egészsége, vagy egyáltalán élete.
A Novo Nordisk-ról annyit, hogy olyan elképzelhetetlen mértékben termel profitot a cég, hogy a beszerzőik rühellik, mert senki sem veszi őket komolyan. Egyszerűen senkit sem érdekel hogy másik gyártótól olcsóbban lehetne beszerezni a fecskendőket, mert amúgy is tonnaszám dől a lé. De persze, a gyógyszergyártókat csak az egészséged érdekli, meg hogy neked segítsenek, és a kutatásért fizetsz annyit, amennyit. A vitaminokról elhitetik veled hogy káros, és ha netán megveszed az agyonreklámozott szupradint és társaid, mérget vehetsz rá, hogy abban a mennyiségben semmilyen hatása sem lesz. Szentgyörgyi Albert bácsi rég megmondta.

Frucsasz 2011.08.18. 14:26:52

No... pár napja találtam magam szembe a bloggal, és mivel pont a jelenleg zajló életmódváltásos terveimhez kapcsolódott, ezért nekiugrottam az elejétől olvasni. Sok mindenhez lenne hozzáfúznivalóm, néhol ellentmondásokat láttam az érvelésben, és persze sok olyan gondolat is felmerült, amivel az ember utál szembesülni, tehát nem mondja ki. Úgy terveztem, hogy előbb végigolvasom az összes eddigi posztot, megemésztem, és majd utána büfizek fel valami véleményformát.
De itt most meg kellett állnom egy szusszanatra, mert amit írtál, az szinte pontról pontra megegyezik a Dr. Lenkei-féle véleménnyel. Talán ismered Dr. Lenkei Gábor könyveit-világnézetét, gondolok itt elsősorban a Cenzúrázott egészség című könyvére.
Én annak idején, sajnos már túl későn, anyám halála (mellrák) után jutottam a könyvhöz. Ebben is pont azt fejtette ki a doki, hogy a gyógyszeripari cégek milyen hihetetlen mértékben befolyásolják az állami döntéseket... hogy mást ne említsek, a rák megelőzésében-kezelésében rendkívül hatékony B17 vitamin ellehetetlenítése, a túl hatékony vitaminok betiltása, vagy annak a baromságnak az elhíresztelése, hogy a túl sok C-vitamin vesekövet okoz, és elég napi 60mg. Lófaszt, mama....
A probléma az, hogy a gépezet minden vele szembe menő álláspontot bedarál. Lenkeiről pl villámtempóval elkezdték hirdetni, hogy szcientológus (ami manapság igen csúnya szitokszó), tehát hülye. Érdekes, hogy a könyvben leírt érvelését akkor és azóta se voltak képesek megcáfolni, így inkább maradtak az erkölcsi mocskolódásnál...

Tehát, ha még nem találkoztál vele, és érdekel,akkor ajánlom a Cenzúrázott egészséget. Tanulságos.

Más. Hamburgeradó. Az ötlet jó, de ott bukott meg, amikor kitalálták, hogy készételre nem vonatkozik. Basszus, pont a mekis-börgeres-kfc-s emészthetetlen műanyagokra kellene kivetni, nem a boltban kapható kekszre...
Add a Facebook-hoz