LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Budapestaurant Breathe

Ne szívjuk tovább a hanyatló nyugat ópiumát, azt javaslom hagyjuk el  a vadkapitalista bevásárlóközpontok akolmelegét és nézzünk körül Budapesten, hol vannak azok az éttermek melyek konyhái gondoltak azokra is, akik a gasztronómiai élvezeteket nem 5 kiló főzőzsírral tudják csak elképzelni, hanem mondjuk salátával, mozarellával, csirkemellcsikokkal, és sárgadinnyével. Nehéz nagyon nehéz, hiszen nagyságrendileg 60 éttermet szedtem össze szétszórva a városban, ahol nem kell megfeszülni egy-egy étkezés alkalmával akkor sem, ha egészséges és diétás kajákat akarunk enni. Mert ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség (beszarok ezen a filmen minden jelenete hatalmas alap). Természetesen itt is mint az előző bejegyzésben súlyozni kell az éttermek között azzal a különbséggel, hogy amit alább felsorolok, azt mindet ajánlom, azaz nincsen tiltó lista. Maradva a jól bevált színkód rendszernél, jelen esetben csak a zöldet használva, és azok árnyalatait.

A bejegyzésen belül egy külön fiók lesz a sushi éttermeknek, és nagyon úgy néz ki nincs bejegyzés tévhitek eloszlatása nélkül, így most ezt a sushi és wok éttermek szolgáltatják. Elöljáróban annyit, hogy a sushi éttermek kajáinak jó ha 20 %-a diétás, sőt az ételeik jelentős része vetekszik a Burger King és Pizza Hut kínálatával, már ami a kalória és energia bevitelt illeti. Magyarul kevés károsabb dolgot tudok elképzelni, mint egy all you can eat opciót a Wasabiban.

Kaptam egy olvasói levelet, hogy túlságosan Budapest központú vagyok, és nem gondolok azokra akik vidéken élnek. Mondjuk azért mert itt élek baszod. 97 óta nem voltam vidéken Gödöllőn Pécsen, Érden és a Balatonon kívül, azaz fogalmam sincs mi folyik ott Gyöngyösön. De még mielőtt végképp igazi pesti köcsögnek lennék elkönyvelve lesz egy külön rész a vidéki Magyarország számára is éttermi kalauz szinten, mert amikor szedtem össze az anyagot ehhez a bejegyzéshez, egész sok vegetáriánus és bioéttermet találtam az úgymond vidéken is, bár nem tudom mi a politikailag korrekt megnevezése a vidéknek 2011-ben. Teszem ezt többek között azért is, mert a blogot elég nagy számban olvassák Miskolcról, Szegedről, Kistarcsáról, a Cívis városból, és Európa 2010-es kulturális fővárosából (Pécs).

Térjünk vissza a Duna két partjához, és lássuk azt ami kiszúrja a szemünket. Elképesztő számban szinte egymás hegyén hátán találhatóak a vega kajázók a belső kerületekben, de különösen az 5. kerület bank negyedében. Ami a külső kerületeket illeti hervasztó a helyzet. Ugyanis szinte sehol egy light étterem, de még egy salátabár is alig, ami meg van azt jobb lenne nem is a saláta szóval illetni. Íme tehát Schindler listája.

Ezek az úgymond main stream éttermek amik minden jómunkásember számára elérhetőek, de lenne itt még egy kategória, amely egy szűk réteg igényeit elégíti ki. A kiemelet kategóriás éttermekben az a jó, már ha leszámítjuk az arcoskodó sznobizmust, és persze a valós szakértelmet, és igényes gasztronómiai fogásokat az az, hogy itt szinte minden étel diétás. Még az is ami nem, mert az átlag adag ötödét szolgálják fel, szal olyan kis mennyiséget amit ha meg is eszünk még az is szinte a megengedett kalória bevitel alatt van. Ha már szóba jött a megengedett kalória adag, akkor számszerűsítsük. Minden étel ami a 250 kcal értéket nem haladja meg egy étkezésen belül, az diétásnak számít, természetesen a megengedett kajákon belül. tehát 2 evőkanál vaj az nem diétás mint ahogyan egy negyed kakaós csiga sem. Magyarul egy 368 kalóriás közepes krumpli a Wendy’s-ben elég nagy vagon szar.

Íme 6 kiemelt kategóriás étterem. Javaslom mindenkinek, akinek a cég megtéríti az éttermi számláit, vagy azoknak akik sikeres embereknek akarják magukat érezni attól, hogy 2600 huf-os levest esznek + 12%-os service prize. De tényleg legalább egyszer érdemes elmenni egy ilyen helyre, még akkor is ha nem engedheted meg magadnak. De bazmeg nem első randin.

Costes Restaurant 1092 Ráday utca 4.

Egy Michellin csillagos útikalauz szerint, a 3 csillagos éttermek kajáiért akár több 100 kilométereket is érdemes utazni. Nyilván nálunk erről nincs szó, de azért az egy csillagot behúztuk. Gerendait mindig is jó arcnak tartottam, mert fostos punkoknak rendezett tarhálós 3 színpadból, fesztivál birodalmat épített ki, bár az üzletmenet és a kialkudott bérleti díjak törvényes keretei erősen megkérdőjelezhetőek. Mindenesetre kiváncsi vagyok, hogy vajon ha Karcsinak sikerült a semmiből csinálni egy Michellin csillagos éttermet, akkor vajon a szakma nagyarcainak ez miért nem sikerült a 22 év alatt ?  Mert nem igazán hiszem azt, hogy a sziget nem éppen magas színvonalú gasztronómiai sátrai fektették volna le azt az alapot amire  Costes felépült.

Király Restaurant 1014 Táncsics Mihály utca 25.

Amikor még volt komoly barátnőm, és ünnepeltük az 1 éves évfordulónkat, akkor a Várba vittem fel vacsorázni konkrétan az Alabárdos étterembe. Nem tudom miért ide írom ezt, mert arról az étteremről is lesz szó, na a lényeg annyi, hogy kurvára a külföldiekre van speckozva az összes Váras étterem. Mondom ezt azért is mert egy magyarnak nem hiszem, hogy olyan vonzó lenne a különleges programok között az az extra, hogy élő cigányzene. Van egy különleges ajánlatuk 16.990-ért, négyfogásos gyertyafényes vacsora, és állják a taxi költséget is. Kihagyhatatlan ajánlat mondanom sem kell.

Jaigen 50-en lájkolták ezt a szart, szal ha megtenné valaki, hogy nyom egy lájkot a LifeTiLtre azt megköszönném, és akkor sikeresebbnek érezhetem magam, mint a Király Restaurant.

Callas Café & Restaurant 1062 Andrássy út 20.

Nem biztos, hogy kiemelt kategóriás a hely, de rohadtul tetszik a neve meg az egész étterem. A hely előtt kötelezően áll egy minimum 40 gurigás járgány, konkrétan egy Bentley Continental. Sanszos hogy a tulajé, és egy újabb remek példája annak, hogy mennyi árrés van egy szelet húson meg egy pohár boron. Kilátás a Vuitton házra, a Gucci és a Cavallira ficakban az Opera, az újgazdag gyíkok kedvenc helye mellesleg. Kiegészítőként szinte kötelező magunkkal vinni legalább az egyik megélhetési kurvát. Választék van bőven, Bódy Szilvi, Horváth Éva, Kustánczi Lia, Zimány Linda, Debreczeni Zita, Dukai Regina szóval akit éppen nem Dubaiban kefél egy elhízott arab milliárdos.

Belcanto Étterem 1061 Dalszínház utca 8.

Ritka igénytelen honlapja van ahhoz képet, hogy 6.200 forintot kérnek el egy lazacért zöldkörettel.  Tovább rontja a helyzetet, hogy részt vesz a torkos csütörtök féle parasztvakító mozgalomban. Borkínálatukat nem tisztem értékelni, mivel rohadtul nem értek hozzá, de nekem gyanús, hogy rárejszolnak a hatalmas borválasztékukra de a legrégebbi boruk egy 94-es Tokaji, és a legtöbb boruk 2004 után született. Továbbá van egy bizonyos menza szaga utánérzése az étteremnek főleg összehasonlítva a többi hellyel. Asztalok egymás hegyén-hátán egy nagy teremben, bazmeg nem a trófeában vagyunk, namindegy. Állítólag legendás hely nagy tradíciókkal, színházi berkekben az egyik legkultikusabb helynek számít.

XO Bistro 1088 Rákóczi út 5

Nagyon szép hely, de valami nincs rendben mert nincsen kaja 5000 forint fölött, mondjuk ez lehet szól annak is, hogy a 8. kerületben van. Borválasztékról egyáltalán nem beszélhetünk, sanszos ha valahogy be tudtok csempészni malaclopó kabátban egy üveg bort a Matchból, akkor kb. ugyanott lesztek mintha ott rendeltétek volna helyen. Mondjuk elég tág fogalom náluk a vegetáriánus étel az egyszer biztos. Volt Bálint napi menü ezt csak most veszem észre. Takarodj.

 NOBU Restaurant 1051 Kempinski Hotel Erzsébet tér 7-8.

Nem tudom ki volt ott a megnyitón, én mondjuk pont nem mert valahol elkavarodhatott a postán a  meghívóm, de érdemes megnézni a nyitó ünnepségről a beszámolókat. Mindenki ott volt aki egy kicsit is oda akar tartozni, ahova nem tartozik. Főszerkesztők, fodrászok, kertévés asszisztensek, és önjeleölt stylestok gyüjtőhelye volt ez, akik karrierjük fellendülését egy De Niroval közös képtől remélték. A szánalmas karrierista jelző mellesleg Magyarországon új értelmet nyert Szabó Patríciával, aki beleégett mindenki tudatába. Kapaszkodjatok meg valamiben és aki most evett, az hozzon egy vödröt maga mellé, mert ilyet még nem láttatok mint ami most jön.

Bence: Kérdés. Tudnod kell. Ki volt a Cosmo főszerkesztője akit kirúgtak, majd az önégetést csúcsra járatva leforgatott egy jelenetet a Szex és New Yorkból ?

Babett: Szabó Patrícia

Vissza a Nobuhoz. Elképesztő luxus és profizmus uralja a helyet. Legutóbb egy céges vacsorán 5 emberre 170 ezer forintos számlát tudtak kihozni. A saláta választékuk első osztályú, de tényleg nagyon nehezen tudnék belekötni bármibe is. A legszomorúbb az, hogy szerintem a mosdó kialakítása többe került, mint a lakásom.

 Alabárdos étterem 1014 Országház utca 2.

Ez az a bizonyos étterem ahol évfordulót ünnepeltünk. 8-ra volt foglalva az asztal, és oda is értünk 9-re. Nyilván nővel mentem, úgyhogy ez az 1 órás késés egyértelmű. A helyen van egy főúrszerűség aki nem találtam rá jobb szót, a pincérek stricije, ugyanis ő ott az úristen. Nem viccelek az arc megemlítette, hogy 1 órát késtünk.  Ez az a hely ahol kellemetlenül érzed magad annyira durván betartanak minden protokollt. Antik bútorok, asztalok, fotelek, festmények a falon. Mindenhol és mindenről az igazi régi vágású felső kategóriás hely köszön vissza, ahol ha leiszol a poharadból, a pincér egyből újratölt. Jaigen ott áll melletted egy pincér végig az asztalnál. Úgy kellet elküldenem. Tölteni akartam a borból, erre a főúr odaugrott, kivette kezemből, töltött, és láttam rajta hogy ideges. Biztos vagyok benne, hogy minimum 30 íratlan protokolláris szabályt meg illemtani törvényeket rúgtunk fel, de hát ez van. A kaja végülis okés, ott csinálják az asztalnál ha úgy kéred. Elég rendben volt a hely, de engem spec feszélyezett ez az egész szarakodás.

Ha már szóba jött a felső kategóriás életvitel, hadd mutassak egy helyet Moszkvában, ami az egyik legmenőbb helynek számit az Uráltól a Portugál partokig. A hely neve RaÍ, egy exkluzív klub, ahova csak és kizárólag kőgazdagok juthatnak be, de még köztük is komoly szűrés van. Átlagemberként bejutni lehetetlen, úgyhogy már tervezzük Ádival és Ákossal, hogy nyáron megnézzük a klubot (kívülről) Ha nem vagy a listán, a beléptetés pofára megy és simán elkérhetnek 2-300 de akár 500 dollárt is egy-egy belépőért. Kurva nagy hely lehet, Isten a zene és 2:42-nél milyen csajok vannak már. Egyébként úgy fogok táncolni Mixben most szombaton, mint az arc 0:28-nál ezt megfogadtam.

Most azon gondolkozom, hogy beleférjen-e ebbe a postba még a sushikról is egy írás, vagy hagyjam a következő budapestaurant bejegyzéshez. A baj csak az, hogy az már a netről rendelhető kajákról fog szólni, és most akkor abba, hogy illesszem bele. Külön post lesz a sushiknak ez lesz a megoldás igen.

Folytattam az edzéseket, este felkarmolom a kényszerszünet utáni első beszámolót az edzésemről, valamint várható még cikk ugye, mint említettem az internetes kajálásról Budapestrestaurant.com címmel, lesz poszt akkor a sushikról és arról, hogy a Nordsee miért nem diétás üzletlánc, és úgy általában arról, hogy a franchise alapon működő hálózatok miért képtelenek egészséges kajákat kínálni még akkor sem ha látszólag ez lenne az üzletpolitikájuk, és  én itt most globális franchise rendszerről beszélek. Lesz poszt még az edzésekről úgyhogy mellette cigizel vagy felszalad egy utca kóla hétvégenként, a vitaminokról és a kiegészítőkről bővebben. A cikken belül esik majd még pár szó a bulizásokról is, azaz hány Mai Thait és Zombiét ihatsz meg büntetlenül, és még arról miért nem lájkolhatjuk be Facebookon a hazafelé még egy gyrsot ennem kell csoportot.

Ezt meg köszönöm, el is érzékenyültem nem tagadom. 100 lájknál füttyel indul a buli.

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr162701345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása