LifeT!Lt

LifeT!lt

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Testalkat edzéstervek nőknek

 

 

El kell keserítenem azokat, akik ettől a bejegyzéstől intenzív fosban tapicskolást várnának, (az a következő posztban lesz) ugyanis ez a poszt olyan tiszta és fedhetetlen lesz, mint anyánk múltja. Legalábbis ez a terv, aztán majd meglátjuk hogyan alakulnak a gondolataim. Ha közben a fejemben mégis elszabadulna a pokol, úgy természetesen az anyáink rész törölve.

Még a blog kezdeti időszakában írtam egy cikksorozatot a tudatos táplálkozásról, aminek köszönhetően a blog látogatottsága megnégyszereződött egy héten belül. Azóta is, az öt legolvasottabb cikk között ott van kettő a TT sorozatból. Ezzel egyébként vastagon rácáfoltam egy blogger haverom szavaira, mivel ő azt állította, hogy igazán sikeres csak akkor lesz egy blog, ha  szerepel benne a magyarokat leginkább megmozgató hívószavak mint buzi- kurva- drog- zsidó- és cigány szóösszetétel, és lehetőleg ezeknek minél nagyobb változója. A srác az Izomtibi blog írója, és ez a cikke 14 ezer olvasót hozott neki, szóval nem lehet akkora hülyeség amit beszél, de ez nem az én stílusom a kurvákat leszámítva persze. Nade most, hogy ezzel a mondattal sikeresen köptem egyet a levegőbe majd aláálltam, akár tovább is haladhatnánk, mivel épp most töröltem a gondolataimat tisztaságról és fedhetetlenségről. A tudatos táplálkozás sorozatban egyébként már tettem említést a testalkat típusokról, de mivel azóta már több olvasója lett  a blognak mint az SZDSZ országos tagságának, ezért idézzük fel mit írtam akkor a testalkatokról.

Három fő testalkat típus létezik az ektomorf az endomorf és a mezomorf, valamint ezek kombinációja. Tudnod kell melyik csoportba tartozol, mert ehhez kell igazítanod a diétát, és az edzéseket. Teljesen más a testfelépítés az anyagcsere, és ami jó az egyik alkatnak, az kifejezetten hátrányos a másiknak, szal nem árt ezzel tisztában lenni.

Ektomorf  Magas sovány testalkat, nőknél kifejezetten előnyös ez a típus, mert ezt nevezzük modell alkatnak. Gyors anyagcsere, vékony, karcsú homokóra alak, egyáltalán nem hízékony. A férfiaknál már más a helyzet, mert aki ektomorf  alkat és férfi, az nagyon mélyen beszopta. Embertelen erőfeszítések árán tud csak izmot növelni, szigorú étkezések betartása mellett, és nagyon hamar visszasoványodik.

Nőknél ez a típus tökéletes. Ezekből a nőkből lesznek azok a szeretők általában, akik nős férfiakkal kefélnek 28 és 40 éves koruk között. Nagyon edzeniük sem kell, lazán tudják tartani az alakjukat, azért néha nem árt ha odafigyelnek az étkezésekre. Ilyen alkatú például Kate Moss, Christiano Ronaldo, Carl Lagerfeld, Gemma Ward, Karolina Kurkova Collin Farrel, és Paul Kalkbrenner. 

Endomorf Az igazi szopó ág, a legundorítóbb testalkat. Ez a típus akkor is hízik, amikor a másik eszik. Szinte lehetetlen ezt az alkatot kezelni, de a keserves és szigorúan betartott diéta és az edzés megoldás lehet, de az alap testfelépítés miatt nem kell csodákat várni. Puha és kerekded testalkat jellemzi, a végtagok felső része sokkal vastagabb mint az alsó. A  csontok szélesek, a has körfogat nagy, (bazmeg durva lehet) lassú anyagcsere, és az átlagnál nagyobb zsírsejt szám. Könnyedén híznak, de az izom kis erőfeszítéssel épül .Ahhoz, hogy ezt az alkatot kordában lehessen tartani, minimum heti 5 alkalommal kéne lemenni edzeni. diéta mellett persze ami hatalmas alap. Ilyenek a brittek 80 %-a Lamperth Mónika, Kőbán Rita, Kirstie Alley és Hugó a víziló. De igazából minden olyan nő aki hajlamos az asszonyodásra, Liptai Claudia például vagy Mariah Carrey, de ide tartozik Janicsák Veca  is. Számomra Veca A NŐ. Kurva jó csaj. Ebből is látszik, nem kell egyből eret vágnia annak aki ebbe a csoportba tartozik. 

Mezomorf  Háhhhhhhh  ilyen alkat vagyok én. Könnyedén épít izmot, és gyorsan képes zsírt veszteni, ha követi az étkezésekkel és az edzéssel kapcsolatos szabályokat. Hadd idézzek egy oldalról, csak hogy elkerüljem az önszopás látszatát. (de csak a látszatát)

A mezomorf szervezet a legirigylésreméltóbb típus. Ennek az az oka, hogy álom-testalkatot képesek kiépíteni. A mezomorf alkatú nőknek tipikusan homkóra alkatuk van, míg a férfi mezomorf alak általában téglalap alakú.

A csontok erősek, a váll általában szélesebb. Bár ehetnek bármilyen tipusú ételt, a fehérje-diéta segít megőrizni jó alakjukat. Az ilyen típusú szervezet ideális testépítésre, mivel rendelkezik a megfelelő erővel és fizikai képességgel.

Híresebb mezomorfok Vin Diesel, Markus Schenkenberg, Sergio Ramos, Russel Crowe, Christian Vieri  és szinte kivétel nélkül az összes modell, aki az olasz divatházaknak dolgozik. De ilyen még Calvin Klein, Christian Bale és Cameron Díaz is. 

Kurva nagy ezeket igy visszaolvasni. Olyan mintha családi fotó albumot nézegetném évekkel ezelöttről, pedig alig egy hónapja írtam ezeket. Na hagyjuk inkább menjünk tovább, mert az egy dolog, hogy mostanra már nagyjából mindenki belőtte magának, kb. hova tartozhat, de lenne itt egy módszer, amivel 80%-os pontossággal meghatározhatod, hogy te melyik kategóriába tartozol.

 

 

Zeibig és Székely kisasszony már túl van ezen a teszten, szal itt az ideje, hogy ti is megcsináljátok. Ha elolvastad a leírást, és megcsináltad a csuklótesztet, és hogy végképp biztosra menjünk a testalkatodat illetően, itt van egy táblázat ami felsorolja az Isten(ördög?) adta anatómiai adottságokat, amik a leginkább jellemzőek egy testalkat típusra.

Tudtok mindent, nézzük az edzésterveket. Azonban mielőtt kiválasztanád a neked megfelelő programot, lenne itt egy apróság. Ha most először mentek le kondizni, vagy már régebben jártatok, de 1 éve nem voltatok, akkor előtte mindenképpen fel kéne készíteni a tested és az sejtjeid a súlyzós edzésekre.  Mindenki számára tökéletes edzésprogram nincs, de egyéni szempontból ideális létezik. Azaz olyan, amely a legjobban igazodik egyéni szükségleteidhez, céljaitokhoz, és a hétköznapi igénybevételedhez. A testalkatodat már tudod, diétákat már írtam, (na nem mintha be tudnád tartani) testalkatra írt diétákat pár napon belül felteszek, kardio edzésekről is írtam már, és a P4P sorozatnak köszönhetően a gyakorlatok helyes elvégzését is nagyjából tudjátok már. Én itt leírok mindent amire szükségetek van, de a sikeres edzésekhez úgy látom ennyi nem elég. Személyesen tapasztaltam pár LifeT!iLtes csaj edzése közben, hogy mindezek ellenére mekkora homályok, és milyen sűrű köd van a fejetekben akkor, amikor az itt megszerzett tudást a gyakorlatba kéne áthelyezni.

Vettem egy havi bérletet Life1-be, gondoltam kipróbálom már én is Budapest legjobban hájpolt edzőtermét. Később majd írok róla egy értékelést külön bejegyzés formájában, de elöljáróban annyit, hogy a Life 1 tipikusan az a hely, ahol a legellenszenvesebb trendmajmoló divatbuzik maximálisan megtalálják a számításukat, azaz ahol én már-már otthon érzem magam. Azt tudtátok, hogy azért nem adnak törölközőt, mert a MOM parknál lévő hasonlóan felső kategóriás teremből az első fél évben 3.000 !!! törölközőt loptak el ? Mert ha a ll. kerületi termet így szétrabolták, akkor a Vlll. kerületben már konkrétan maga az épület is veszélyben van, nemhogy ingyen törölköző. Imádom ezt az országot. Pedig én szentül meg voltam győződve arról, hogy az alföldbe fúrt alagutakat, és síkság fölé épített völgyhidakat, már tényleg nem lehet alul múlni. Persze hogy nem lehet, de azért én keresztbe fosom magam ezektől a mindennapjainkat átitató okosításoktól. Én is hoztam el törcsit még a World Classból nem azt mondom, de bazmeg egyet, nem annyit, hogy raklappal vigyem a Röltexbe eladásra.

Nincs törölköző havi 14.900-ért oké. A hajszárítókról a fej már le van lopva, tök normális. A pultos csajtól megkérdezem, milyen tipusú fehérjeporokat lehet kapni. Azt mondja 2 féle ízben. Itt beestem a kardio gépek mellé, de mivel csajjal beszéltem meg sem kellett volna lepődnöm... DE ! Az milyen már, hogy lemegyek két LifeT!Ltes csajjal edzeni, mutatom a gyakorlatokat, erre odajön AZ ARC, és bemondja, hogy ezt az edzegetést nem nagyon kéne erőltetni, itt ugyanis csak azok edzhetnek vendégeket akik a Life1 alkalmazásában vannak. Jól mondta nagyfater labanc világ ez, amit már csak azért is sajnálok mert pont kezdett volna beindulni a LifeT!Lt hogyan edzünk technikailag helyesen járatai. Life1-ről részletesebben később.

Addig is folytassuk a teljes fogalmatlanság gondolatmenetét, ugyanis ott hagytuk abba, hogy szürke köd. Leírtam már párszor, de leírom megint. KÉRJETEK SEGÍTSÉGET legalább az első edzések során. Nyugodtan menjetek oda a teremedzőkhöz, kérdezzetek, és kérjétek, hogy mutassa meg nektek melyik gyakorlatot hogyan kell helyesen elvégezni. Minél jobb csaj vagy, annál több ingyen tanácsot fog adni, főleg ha elhiteted vele, hogy bejön neked. Magyarul mintha bulikban lejmolnál piákért meg taxiért. Igen ez a legjobb taktika szerintem. Ha jól csinálod, és sikeresen vered át szerencsétlen idiótát (és erre képes bármelyik nő efelől nincsenek kétségeim), nos akkor akár egy teljes edzésprogramot kihúzhatsz belőle tök ingyen. Sok sikert kívánok az edzésekhez.

 Alapozó edzésterv

Ez az edzés 6 hétig tart, és 2 hetente emelni kell a sorozatszámot. Hetente kétszer kéne lemenni a terembe és emellett 2x kardiozni. A sorozatszám emelés úgy néz ki hogy első két hétben minden gyakorlatot 2x15, a 3-4 hétben 3x15, az 5.-6.hétben pedig 4x15. Has gyakorlatok minden esetben 20 darab szorozva annyival amelyik hetet éppen csinálod.

A-nap 

B-nap

 

A súlyokat mindenkinek saját magának kell megtalálnia. Az ideális az, ha a sorozat utolsó két ismétlést már alig, de inkább egyáltalán ne tudjátok megcsinálni. Ha az utolsó kettő simán megy lépjetek szintet, mert ha nem teszitek, nem fogtok faszán fejlődni  és egy idő után már nem reagál a test a terhelésre.  Ja és még valami. BEMELEGÍTÉS edzés előtt értitek ? BE-ME-LE-GÍ-TÉS. Elkerülendő a sérüléseket, ugyanis előjátékkal a szex is jobb csak hogy  női agyal próbáljak érvelni.

 

Ektomorf edzéstervek

Bemelegítésnél ektomorfnak tilos használnia az elliptikus gépeket ! 

 

 

 has super set = lebegő ülés – hasprés - levegő taposás egymás után

 

Mezomorf edzéstervek

 Bemelegítésnél mezomorfnak tilos lépcsőzőgépet használnia, és a taposó gépet sem kéne erőltetni.

 

 

 BOSU 

Hasi stabilizálás = hanyatt fekve láb egyenesen felhúz derékszögben majd vissza

 Endomorf edzéstervek

A lépcsőző gépet kerülje az endomorf bemelegítésnek futás minden mennyiségben 

 

 

Zárásképpen minden idők legnagyobb Facebook eseménye... 

 

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr782792574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2011.05.04. 14:50:41

A törülközők /Ha jól tudom az első széria törülköző IKEAs volt. 700-1000 Ft egy darab./ a Liteban (MOM Park) először eltűntek, A4-es nyomtatvány a falon, hogy kedves vendégeink plíííz!
Ciki.

Nem volt semmi foganatja, tehát be lettek chippelve az immáron új, szponzoros törülközők.
Hasonló ütemben párolgott el az állomány: kisollóval kivágták belőle (!!!) a chipet, és vitték. Nem volt olyan nap, hogy a takarítók a szemetes zacskóval ne indították volna be a riasztó szirénát.
Nagyon ciki.

Így megszületett a vérciki megoldás, magunkat exkluzív klubnak tituláljuk - hamarosan zártkörű lesz, ezért végy éves, de legalább féléves bérletet, a napijegy és a havi lehetőségek megszűnnek - szóval tehát letét 1000,- Ft a törülközőért illetve fekete kártya a klubtagoknak (tudjuk, ők éves bérlet, de legalább féléves).
Ha a bárnál bedobtad a használt törit a szennyesbe: mehetsz, visszakapod a lét, vagy klíringelik a klubkártyádat a törülköző jelzálogjog alól. Ez azzal jár, hogy felöltözve, utcai cipőben visszatrappolsz az edzéstérbe, külön kör, nagyon exkluzív!

Éééés:
Az ultraciki.
ÜberMagyarosch rész a legvégére: van aki, vannak akik, klubtagként visszakéri(k) az ezrest a kezdő/túlterhelt, emiatt figyelmetlen alkalmazottól, több ezres hiányt okozva a kasszában egy-egy nap végére!!! :-D

Jobban járunk, ha megadjuk magunkat előre a románoknak. Reménytelen! :-)

Más: a csuklóm alapján ektomorf lennék, de maga vagyok a színtiszta mezomorf, zaba esetén hízik; sport, figyelem és diéta esetén izmosodik, fogy. Csípőm keskeny, pár centi közeliben akkora mint a mellbőség, derekam vékony.

A csukló kört én korábban (és eddig kizárólag) a csontozat vastagságának belövésére olvastam: vékony-közepes-vastag csontozat.

A blog pedig nagyon jó! Gratulálok! És egyedi!
Egy-egy dolgot talán máshogyan látok, de kérlek semmin ne változtass!
Átmegy az üzenet. Clear and net! :-)))

Seang Lee 2011.05.22. 19:14:58

na ez itt nyugaton ugy megy hogy bar baromi idegesito hogy nincs napijegy, es csak ugy mehetsz le egy gymbe ha tag vagy, de! nincs torulkozo lopkodas, meg semmi magyarban "divatos" dolog. meg kell adnod a bank szamod es a havonta levonjak a havi kondiberlet dijat. eszedbe nem jut lopkodni, mer azt is levonjak a szamladrol gondolkodas nelkul... es kinek van kedve fizetni egy uj torulkozo arat amikor csak egy hasznatat tudnal elvinni amugy is.de nem?

Natalienewmann 2012.06.13. 09:58:11

Lenne egy kérdésem, ha nekem nem ér össze a csuklóm körül a hüvelyk és a mutatóujjam mégis homokóra alkatom van akkor...?

dena12 2012.06.16. 22:10:00

Sziasztok,
lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű...
az lenne a kérdésem, hogy ha minden igaz, a szopóághoz tartozom és nézegettem az edzéstervet, hogy mit hogyan...
Nos, azt nem értem, hogy pl az első 3 kis táblázatban szerepelnek az első 10 hét edzései, ami a táblázatra van írva, hogy heti 3x meg 4x az akkor azt jelenti, hogy azt az összes gyakorlatot heti 3szor, illetve 4szer kell elvégezni? és emellett még a kardió? vagy hogy van, nem értem...
az alapozó edzésterv oké, azt értem! vizont ez nekem soknak tűnik 1-1 alkalomra, mármint időben...
Légyszi válaszoljatok!
Köszi

kovacs.kankalin 2012.06.17. 01:21:07

szia, ha jól értelmezem akkor a táblázatok alapján azt kéne kiválasztanod, hogy 1 héten hányszor jársz el. Heti 2x, 3x, v 4x, ahogy az időd engedi. Mindegyikből van 2 féle, mondjuk nevezzük A és B hétnek, ezeket váltogathatod. De ezek már csak az alakformálásnál lesznek érdekesek, fogyásnál Bence 4x futást javasol. Ld.:lifetilt.blog.hu/2011/08/17/testalkat_dietak_noknek

dena12 2012.06.17. 20:59:41

köszi,
el tudtam olvasni reggel, de már nincs fent sajnos valami miatt...
szóval ha jól értem, addig, amíg fogyni szeretnék csak fussak heti 4szer + diéta és amint elértem a kívánt testsúlyt, utána lehet elkezdeni alakformálni?
Illetve ami le van írva futás edzésterv, az szerint csináljam?

kovacs.kankalin 2012.06.18. 22:24:09

Igen, Bence új étrendeket ír, azért szedte le őket. Amúgy 20-ától júl.4-ig blog se lesz átmenetileg. Akkor kerülnek fel az új étrendek és az oldal is megújul. Igen, addig "csak" fussál, ill. Hajni szerint (testépítő, aki segít Bencének) kardiózhatsz taposón.. de ez is testalkatfüggő. Szal hajrá :-)

kovacs.kankalin 2012.06.18. 22:37:47

Itt :lifetilt.blog.hu/2011/03/27/a_springspiration_hatas van némi átfedés, mert itt 2x futást, 2x kondit ír... máshol csak futást. Én 2x futok, 1x kondi, 1x aerobic. Amúgy itt van egy frankó oldal, ahol megnézheted, mivel mennyi kalóriát égetsz: www.healthyweightforum.org/eng/calorie-calculator.asp

dena12 2012.06.19. 07:35:58

szia,
köszi a segítséget, nagyon kedves tőled, hogy segítesz eligazodni:)
a futásnál te hogyan csinálod? az edzésterv szerint, amit Bence készített?

bibitta 2012.07.25. 20:26:19

"Elkerülendő a sérüléseket, ugyanis előjátékkal a szex is jobb csak hogy női agyal próbáljak érvelni."

Ezt le se lehet tagadni, hogy ferfi irta...:P
:)))

Btmn 2013.01.28. 18:11:56

Christiano Ronaldo ektomorf, Sergio Ramos pedig mezomorf? oké, hogy ki van pattintva, de sztem 1 kategória a kettő, és akkor legyen ekto már inkább. Egyik sem egy Emile Heskey.

Letícia Mezriczky 2016.02.11. 11:30:16

Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re
Add a Facebook-hoz