LifeT!Lt

LifeT!lt

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Dani Hétösszegzés 15 nappal később...

 

                    15.nap 102,8 kg                                   0.nap 110,2 kg    

                               

Az elmúlt napokban történt pár fontos, és meghatározó jelentőséggel bíró esemény Magyarországon. Történelmi jelentőségű eseményekről beszélek, többek között arról, hogy a Magyar Köztársaságnak 62 év után új alkotmánya lett, de ami még ennél is lényegesebb, Dani fogyott 7,4 kilót. Magunk mögött hagytuk tehát az 1949-es Hruscsovista Dobi féle ideiglenes alkotmányunkat, és remélhetőleg Dani régi életmódját is. 35 kiló feleslegről beszélünk Dániel esetében, szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy az út elején járunk. 15 nap alatt 7,4 kg fogyás soknak tünik ugyan, de ebben a fázisban a fogyás 80%-a viz 20%-a zsir, és a program neheze csak most jön el majd igazán. Petra mellett Danira negyed annyi időm sem jut, de Dani nem is igenyli azt a fajta figyelmet mint Petra. Szerencsém van velük és örülök, hogy őket választottam, mert mind a ketten eltökéltek, lelkesek, kitűztek maguk elé egy célt, és haladnak szépen semmilyen gátló tényezővel nem törődve. Dani célja a család alapítás elötti egészséges élet megalapozása ami az egyik legerősebb motiváló tényező kell hogy legyen számára ahhoz hogy ne adja fel a programot, vagy ne adja meg magát a diétának vagy az edzéseknek. 

én : Petra olvastad a legutóbbi cikket ?

Petra : Azt a kis rövidet, azt a 20 naposat ?

én : Milyen rövidet ? A tovább gomb ott alul nem tünt fel ?

Petra : Jaaaa hogy volt több is, akkor majd elolvasom 

én : ........ 

Dani számára az első nagy próbatétel a Müncheni üzleti út volt amiről beszámolót is írt, és ami a legjobb példa arra hogy igenis lesznek olyan szituációk a 3 hónap alatt amikor egész egyszerűen nem olyanok a körülmények, hogy tartani lehessen szigorúan minden egyes étkezést. Fejben viszont, ilyenkor nagyon ott kell lenni, mert ha te MINDENT MEGTETTÉL, de a körülmények nem voltak adottak, hát ez van, de ez nem azt jelenti hogy vége és boritasz mindent, elbaszod több hét lemondásokkal teli megfeszitett munkáját. Amikor egy életmód változtató program mentális felkészüléséről beszélek, többek között erre gondolok. Felkészülni az ilyen, és ehhez hasonló szituácíókra, ezeket átvészelni, legyőzni az előre nem tervezhető akadályokat amit egyszerűen le kell szarni és menni tovább, mert erősnek kell lenned, és különben is röhejes, hogy ennyi akaraterőd ne legyen. Inkább ne egyetek semmit, de ne toljatok az arcotokba helyette minden általatok helyesnek vélt szart. Fejben ott lenni, és maximálisan akarni, betartani a programot. Ez a lényeg. Amikor a diétám alatt kimentünk Bécsbe 2 napra, én úgy oldottam meg az esti fehérje vacsorámat, hogy kerestünk egy konditermet bementünk és kértem egy fehérje turmixot. Megoldás mindig van, csak néha kreatívkodni kell kicsit. Dani nagyon lelkes. Épp futni mentünk a ligetbe, egyszer csak megszólal a telefonján az ébresztő. Mondom ez mi, este 6-kor ? Mutatja 18.00 vacsora. Igen ezt valahogy mindenkinek így kellene. Ez a hozzáállás az, amivel sikereket lehet elérni. Máshogy nagyon nem is lehet. Az edzésekről pár szót. Dani 2 kilómétereket fut 5 x 400 méteres bontásban egy perces pihenőkkel, folyamatos pulzusmérések mellett. Két dologra kell nagyon odafigyelni a 20 vagy annál nagyobb tömegű túlsúly esetén. A szívre és az izületekre.

BREAKING !!! Pulzusszám legfelső határának megállapítása. 220-ból az életkorod, így megkapod azt a számot amit ha túl lépsz azonnal hagyd abba az edzést. Tehát ha te 25 éves vagy akkor a te halál számod a 195. Van egy tartomány amit anaerob zónának hívunk amibe tartós tartoozkodás esetén, -azaz több mint 2 perc- rosszullét, hányás, ájulás várható. Csak hogy mindenki értse. 220 az alap pulzus szám ebből kivonod az életkorod megkapod azt  a számot ami fölé nem mehetsz mert meghalhatsz, ebből a számból kell kivonni a 10%-ot ami jelen példával számolva 195 – 10% = 176. Ez az anaerob zóna 176 és 195 között. Ezt mindenki számolja ki magának, kinél hol vannak ezek az értékek, mert ez elengedhetetlen a biztonságos, kontrollált edzésekhez. Remélem mindenki érti, aki nem az nyugodtan százalékoltassa le magát.  

Írok is a pulzusszámokról egy külön bejegyzést... 

Danival a futásokat és az edzésterhelést fokozatosan fogjuk emelni, mert ahogy veszít a súlyából a szívet és a verkeringést egyre kisebb terhelés éri. Most még semmiféle izomformálásról nem beszélhetünk a súlyzós edzések ellenére sem, most még csak fogyasztunk ezerrel és égetjük le a zsírt. Basszus van miből. Dani megkérdezte hogy mikor lesz kockás hasa. Mondom majd ha eltüntettük azt a 30 kiló felesleget, de én a helyében 2012 tavasza előtt azért erre nem gondolnék olyan sűrűn. 2x voltam futni Danival, egyszer a KSI-n, egyszer a Ligetben. Most a Fitness 2000 nevű konditerem gyárba kisérem el, ahol én még brutálisabb állatokkal még nem találkoztam pedig mozgok már az éjszakában pár éve. Annyival bicepszeztek ott páran mint amennyivel én fekvenyomok. Komolyan azt kerestem, hol van a srác a sarokban a nyugató lövedékkel, ha valmelyik elszabadulna edzés közben. Dani ide jár, neki kocsival 10 perc. A hely maga egyébként egy volt munkásőr szállás szerintem 5.000 m2-en. Egy egész szint van csak a kardionak de basszus legalább 80 futogéppel. Én ugyan nem voltam katona, de valami ilyesmi stílus lehetett az egész. Főleg az öltözö volt különösen laktanyás, szóval nem éppen az a Life1 sznobfaszkodó hely.

Danit háromszor kisérem majd el ide amíg végig eddzük mind a 3 kondis napot, és arra jutottam, látva az edzését, hogy kicsit átirom az edzéstervét mert az izomzata még nem áll készen ezekre a gyakorlatokra. Én voltam a gyík, mert egy full kezdővel akartam piramis gyakorlatokat csináltatni, a szuper szettekről nem is beszélve, szóval kicsit átrendezzük itt a bútorokat és felszaggatunk pár kárpitot. A diétát is átírtam kicsit, csökkentettük az adagokat, visszavettünk a rozskenyérből meg a tejből, a narancsot csak edzés napokon, és a fehér rizst felváltja a barna rizs.    

Mindent egybevetve nem látom semmiféle akadályát annak, hogy Dani ne csinálná végig a programot. A felesége is segíti, naná hogy segíti mert nem lenne nő ha ebbe nem akarna beleszólni. Sőt ő is elkezdett valamilyen diétát, ezzel is segitve kenyéradó gazdáját az elhatározásában. Kicsit fura is, hogy Danival túl simán megy minden, de aztán lehet csak a petrával eltöltött 23 nap teszi ezt, mert ugye nála azt szoktam meg, hogy bármikor bármi megtörténhet. Mert az mi, hogy megyünk szombat éjjel 1-kor az Andrássyn részeg faszok mindenhol. Alap hogy össze vissza mennek át az úton, mondom Petrának bazmeg dudáld már le a fasz fejüket. Petra mondja nyugodjak meg ne idegeskedjek. Erre mit csinál 150 méterrel arrébb ? Basszus egy kurva szó nélkül ráhúzza a kormányt  2 srácra a Nagymező Andrássy sarkánál, de nehogy azt higgyétek, hogy ilyen kis kormány rángató manőverrel. Nem. Full rájuk húzta de úgy, hogy ha nem ugranak hátrébb, nyomvonalon elütjük őket, és az egészben az a a legszörnyebb, hogy ha a 2 srác nem kifele ugrik hanem befelé akkor ki sem tudjuk öket kerülni és egy gázolás. Két csaj ült még velünk hátul, az egyiket ez annyira megviselte hogy kiszállt a Liszt Ferenc téren. Nem volt ez ám annyira humoros ott. Tényleg nem normális ez a nő, és ilyenekre bármikor képes és akkor ne legyek ideges ? Danival ilyen problémáim nincsenek. Kérdezek válaszol, ha valamit mondok megcsinálja, ha valami nem jó azon változtatunk. 

Hála istennek ismét vége lett egy olyan ünnepnek amikor a teljes családdal kell eltölteni 25 percnél hosszabb időt. Bevallom egyre nehezebben viselem ezeket a családi összejöveteleket. Ilyenkor értékelődnek fel a teljesen átlagos hétköznapok. Évről évre ugyan azok az arcok, ugyan azok a bejáratott hülyeségek, a fosásig ismételt sztorik. Sztenderd dolgok ezek, olyan ez mint egy rossz forgatókönyv, amit évről évre eljátszunk. Nagymutter utálja apámat, nagyapám az anyámat, a két nagyfater ősi politikai ellenállása, anyám és a testvére csak 10 évig nem beszéltek egymással, a felesége meg szívből gyűlöl mindenkit, és ezt a második óra után már egyre nehezebben tudja palástolni. Mi meg ott ülünk az unokatesómmal és a faszunk tele van már ezzel az egésszel. Nagyfater meg bepiál, naná hogy bepiál mert én iszok vele, hogy el tudjam viselni ezt az egészet. Aztán nagyfater elkezd szavalni, és ez a legbiztosabb jele, hogy rohadtul menni kell, mert ezt általában egy masszív balhé követné, a kimondatlan feszültségek ugye. Most hála Istennek Karácsonyig megint nem kell eljátszanunk ezt az egy család vagyunk féle álszent színjátékot.

Mindenkinek így utólag kellemes ünnepeket kívánok. Csak mondom, idén senkit nem locsoltam meg, és erre büszkébb vagyok mint arra, ahogy irodalomból leérettségiztem. (balról a harmadik Madách Az Ember Tragédiája)  

 

 
 Akinek ez a pár kép nem mond semmit, az soha többet ne olvassa ezt a blogot... 

                                                     

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr82855026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeru44 2011.04.26. 10:14:14

Köszi Tomi, én ki is húztam balról a harmadikat. Madách: Az ember tragédiája.
Ott olvastam el miről szól, majd elmondtam a tanároknak is, mint egy "Kötelezők Röviden" könyv. Nem értékelték, mert a tartalmát már ismerték :)

cöcö 2011.04.26. 11:13:44

"Magunk mögött hagytuk tehát az 1949-es Rákosista ideiglenes alkotmányunkat"

Ember, Te tudod miről beszélsz???
Inkább maradj a kaptafánál: edzésterveknél, és a diétás sztoriknál...

benedek bence 2011.04.26. 12:00:47

@szeru44: te is azt húztad ? lol én konkrétan csak azt tanultam meg ezért kellett lebeszélnem a tanárral ezt a balrol a harmadik dolgot. töri ugyanez 2. világháboruval

akkor te is 2002ben érettségiztél?

benedek bence 2011.04.26. 12:03:27

@cöcö: "Magyarország alkotmányát 1949. augusztus 18-án, az 1949. évi XX. törvénnyel fogadta el az Országgyűlés, a jogszabály két nappal később, augusztus 20-án lépett hatályba. Ez az alaptörvény az 1936. évi szovjet alkotmány mintájára készült, amelyet fő kidolgozója után a szakirodalom buharini alkotmánynak is nevez."

"1989-ben a rendszerváltás keretében sor került az Alkotmány alapvető, gyökeres módosítására, melynek eredményeképpen Magyarország államberendezkedése – a modern demokráciák mintáját követve – átalakult. Természetesen egy teljesen új alkotmány kidolgozásának elképzelése is felmerült a rendszerváltó erőkben, de ehhez az akkor hatályos rendelkezések értelmében népszavazásra lett volna szükség, amelynek kimenetelét - a még az országban állomásozó szovjet csapatokra is figyelemmel - kétségesnek ítélték."

ha van kérdésed tedd fel

szeru44 2011.04.26. 12:04:41

@benedek bence: 2003 :) és a szisztéma nálunk kicsit kegyetlenebb volt. én sajna nem "direkt" húztam azt. BÁRCSAK ÍGY LETT VOLNA! :)

cöcö 2011.04.26. 12:17:14

@benedek bence: megválaszoltad: tehát akkor nem rákosista. Mindegy is, nem ez a poszt lényege. Hajrá Dani!

cöcö 2011.04.26. 13:31:05

@benedek bence: hát valóban, 1949-es keltezésű az alkotmány. Lehet, hogy kicsit lejjebb kellett volna görgetned, és nem leragadni a "címnél"?
és hűűű, a polgári perrendtartásról szóló törvény meg 1952-es, a Ptk. 1959-es. most dobjuk ki azokat is a kukába?;)

2011.04.26. 15:18:52

Hali, tegnap akadtam a blogra, és komolyan két órát eltöltöttem itt, nagyon tetszik , és hatalmasakat röhögtem. De egy csomó kérdést felvetett bennem ez az egész szitu, a fogyókúrákkal kapcsolatban. Nem tudom lenne e esélyem ilyen keményen csinálni ezt az egészet mint ahogy Petra és Dani csinálja. Szó se róla, le a kalappal, és drukkolok is nekik!
De én a heti 60 kilométer futás mellé egyszerűen nem bírom betartani azt a diétát amit példaként előírsz mert nem megy és kész. Ha leájulok a padról meg hiperventillálok, cseszd meg nem tudok futni. Írod, hogy majd azért hagy el a fickóm mert ronda dagadt fuj leszek, de hidd el jobban adja a faszim, ha két kiló plusszal egy végig röhögött este után lefekszem vele, mintha nulla kaja után nézek rá mint egy zombi. Nem akarok kötözködni, se lehúzni itt bármit, csak ne általánosíts már megállás nélkül. Szerinted TÉYLEG csak az számít egy telibe vert strandoláson, hogy van e rajtam egy miliméter zsír? :-) Peace

benedek bence 2011.04.26. 15:28:41

@Kiarablogol: üdv a pokolban

semmi bajom nincs azzal ha egy nőn 3-5 kiló + van sőőt én itt a 10-15 és efölötti elhízásokról beszélek és az ezzel egyenes arányban járó eligénytelenedő életről...

muti egy képet be akarlak fogadni vizuálisan

2011.04.26. 15:37:48

@benedek bence: nem tudom milyen formában tudnék képet küldeni.Itt tuti nem linkelem. egyébként rajtam minimum 5 kiló full felesleges. Bár másfél éve van barátom, pont ezért határoztam el , hogy mennie kell a zsírnak, ezért beiratkoztam a sznob wellnes-be... Spinning meg futás megy mint írtam nagyon nem marad ki nap, és próbálom a fos kajáktól távol tartani magam, de nem tudom mi a véleményed pl a tejes kávéról (cukor nélkül) meg a fehérborról , amikről nem fogok lemondani.:-) Szted nincs esélyem? Ja és még egyet akartam tőled kérdezni, mi a véleményed a heti egy nap almanap dologról? Mert az nálam még egy opció. Semmi értelme, mert másnap elraktározom az egész reggelit? Nagyon köszi a választ.

benedek bence 2011.04.26. 15:54:04

@Kiarablogol: hopp az elsöző bejegyzésben még csak 2 kilóval röhögtétek végig az estét szex elött most meg már 5 lájk

hát igen a nő kapcsolatban és a hízás kézen fogva járkálnak. spinning jo futás ok kéne kis kondis edzés is sztem a testalkat edzéstervek nőnek bejegyzésben megtalálod ezt is

a tejes kávéról annyit hogy egy deci tej 50 kalória sanszos hogy a costa starbucks társai kávézoban 2,8 %-os tejet hazsnálnak az kb decinként 65-70 kalória de ha telenyomatod makadán dios szirupokkal akkor az nyilván szétvágja kalóriával +-ba az egészet

egy deci fehérbor 60-90 kalória

ha a heti egy almanaprol és hasonlo diétákrol kérdeznek mindig az 1945-ös drezdai mészárlás korképei jutnak eszembe ami egyben hűen érzékelteti is mi a véleményem a dologról

edzés és normális diéta mind a kettőt megtalálod a blogon

2011.04.26. 15:59:35

@benedek bence: jó tudtam, hogy bele fogsz kötni, de mi az, hogy felesleg? orvosilag így is gizdának számítok. az egy dolog , hogy mi az álom cél, a másik meg , hogy mi az,hogy eufemizmus.. drezdában akkor nem sok kaja volt igaz? dióra allergiás vagyok , sturbux meg g drága amúgy is felejtő. lényeg hogy, maradok olvasó az tuti.

KopaszMercis 2011.04.27. 17:07:50

@benedek bence:
Minek, hogy amikor nem tudsz akkor ne valaszoljal ra?

Annyira birom, amikor kvazi szakmaiasan valaki aki sosem kuzdott sem suly problemakkal sem etkezesi zavarokkal, majd megfejti azt, hogy hogyan kell 50 kilot lefogyni. Megfejtes: atnezni a builder.hu-n a forumokat, es lemasolni az ottani dietat es parasztul megnyilvanulni.
Kurvara tudomanyosan hangzik, hogy "vercsoport dieta" meg hogy a harom testalkat az ektomorf a blind myself meg a superbutt, es biztos hogy mindenki beszopja, hogy ertesz hozza, de az igazsag az, hogy az egesz csak fust es tukrok. Ahogyan az emberek baszogatasa, es szuksegtelen psziches terhelese. Azzal az emberrel lehet mit kezdni, aki akar valamit. Akarni meg nem erted meg miattad fog (miattad kulonosen nem), hanem mert egyfelol van benne valami elhatarozas, masfelol meg megvilagitod elotte, hogy ez megcsinalhato kulonosebb lemondas nelkul.. nemi racionalizalas, egy keves szorgalom es akaratero.

Kurvara mindenki akinek ez a napirendje egyreszt teljesen hitelelen, mert soha a kurva eletbe nem szabadult meg tobb tiz kilotol, masreszt meg senkinek nincsen szuksege sem szemelyiedzore, sem dietetikusra ahhoz, hogy drasztikusan lefogyjon - igazabol semmire. Kulonosebb akarterore sem. Egy kevesre igen (plusz nemi targyi tudasra, ami pl nalad is hianyos), a baj az, hogy az emberek altalaban feladjak mielott tenylegesen elkezdenek jonni az eredmenyek. Azt is altalaban a szar tanacsok, a hulye buzi etrendek (sovany turo, meg zabpehely meg egyeb ehetetlen fos szarok), es szuksegtelenul kikenyszeritett kompromisszumok miatt. Hulyere terhelik magukat rovid idore, es megreccsennek. Nem kapnak fenntarthato alternativat, lesz belole jojo es szopas. Es szarabbul jartak, mintha soha senki hozzajuk sem szolt volna. Mikozben, kb egy 3 oras elbeszelgetessel minden szukseges tudas atadhato, es onnantol kezdve esszel barki fogyni tud.. ugyis, hogy kozben esetleg *GASP* egy uzleti vacsoran borozik!

Sem a nagyon koverek lelki allapotarol sem a hatekony lefogyasztasukrol nem vagy igazan kepben - a builder.hu forumat beteve tudod, ez dicseretes, csak a valosaghoz koze nincsen. Raadasul ignoralod az olyan jellegu kritikakat, amikre nincsen valaszod.

Komolyan en soha nem vennem magamra azt a lelki felelosseget, hogy pl egy 120-130 kilos embert lefogyasszak, meg ugy sem, hogy nalad felkeszultebb vagyok.

tomot 2011.04.27. 21:00:19

@KopaszMercis: Mélyen egyetértek. Nem is értem, hogy a Bence/Tamás mit akar, életkorban szerintem 23-24 körül lehet max, én is ilyen lelkes voltam még fiatalon, csak nem máson gyakoroltam. Mondjuk nem kellene embereket tönkretenni. Egy 120kg ember lefogyasztása rendkívül érzékeny feladat, rögtön megfuttatni, pont az amit nem kellene. Komoly végzettséggel, tapasztalattal is láttam problémákat, egy porckorong sérv vagy térd probléma örökre megnyomoríthat egy embert. Az edzés módszerek nagyfokú tapasztalatlanságról tanúskodnak. Érthetetlen.

benedek bence 2011.04.28. 00:01:36

@KopaszMercis: merdzso te vagy az én david chapmanem

benedek bence 2011.04.28. 00:06:58

@tomot: "virág elvtárs miért fájok én maguknak" tomot gyere szállj be dani programjának alakitásába

bionda · http://spanodcsaja.blog.hu/ 2011.04.28. 01:55:04

hát szivem, az lesz veled is mint az sp-vel. Olvasva ezeket a kritikákat....
Szép vagy és jól is adod elő mégis sokan fognak utálni,a nök meg imádni. Ez van.
Egy kis sorsközösség éder krisztiánnal.:))

tomot 2011.04.28. 08:07:19

Bionda : Az lesz mint sp vel ? Bemelegszik ?

Bence/Tamás : Már próbáltam néhány embernek segíteni, nagyon kevés vette a lapot. Viszont csak olyanokkal foglalkoztam, akiknél meg tudtam ítélni, hogy ártani nem fogok. Amennyiben bármilyen kérdés felmerült, vagy nem voltam biztos valamiben, elvittem az illetőt profihoz. Ezt csinálnám Danival is. Amit rögtön javasolnék az 2 hónap nagyon lassú terhelés szoktatás, teljesen alulról. Ez alatt nem is lenne látványos változás. Nála ez egész egy 1 éves program. 10,000 ből 1 képes megcsinálni, aki innen indul.

KopaszMercis 2011.04.28. 17:15:34

@benedek bence:
Marmint, hogy EN lennek az aki arra vagyik, hogy olyan legyek, mint te?

Mifele erdemed van, ami szerinted irigylesre melto nekem? Mit irigyelhetek vajh?
Azt, hogy 4 honap alatt le tudsz fogyni 9 egesz kilot? :) Vagy a remek munkahelyed? A sok penzed? A derek komenyista elveidet? Esetleg a nogyulolo vilagnezeted? Vagy az iskolai vegzettseged? Nyelvtudasod?

Es mi van, ha egyikben sincsen okom irigykedni..? Olyankor nem az van, hogy hogyakarjamaganakifejezni? Ezt "a boldogsagot hazudod magadnak?" :D

tomot 2011.04.28. 17:50:58

Még annyit, hogy ha messzebbről fényképezed az embert, lehet, hogy karcsúbbnak tűnik, de ez nagyon egyszerű trükk. Photosop komplikáltabb lett volna. Nagyon a mélyzsír rétegből fogyott a Dani, mert kívülről semmi nem látszik a 8kgból.

benedek bence 2011.04.28. 18:11:20

@tomot: a photoshopot csak magamon használtam meg petránál daninál gondoltam kiprobálom a trükkös fotozást csak hogy izgalmasabb legyen de hogy a jövöben ne kelljen folyamatosan grafikushoz vinnem a fotoikat várom a konstruktiv javaslataidat dani edzéseivel kapcsolatban és igérem kiprobáljuk

tomot 2011.04.28. 19:09:14

Kezdésnek néhány gyakorlat, nagy izomcsoportok megmozgatására : bearwalk, gugolás (szabályos), fekvőtámasz (térdből akár, vagy állva, valamire támaszkodva, a lényeg, hogy a mell éríntse a rudat vagy a talajt), kitörés, invertált evezés (itt is olyan szögben, hogy érintjük a rudat), dobozra fellépés, ezek kombója először lájtosan, aztán (2 - 3 hét után) emelve időre.
Közben ezerrel nyújtás, önmaszírozás pilatesz hengerrel. Kaja : leangains.com, egyébként paleo diet. Rengeteg víz, omega3.

Amit nem csináltatnék vele : futás szerintem ilyen túlsúlynál többet árt mint használ. Súlyzós edzést sem, használja csak a saját súlyát.

tomot 2011.04.28. 19:10:06

Ja, és ha kétség van, elküldeni szakemberhez :-)

cöcö 2011.04.28. 19:48:53

@tomot: ahogy elnézem TE is a Schmitt-magyar, magyar-Schmitt helyesírás-szótárt használod.:)

tomot 2011.04.28. 19:53:50

@cöcö:
Adaptálódunk :) Melyiket fordítsam ?

benedek bence 2011.04.28. 20:26:41

@cöcö: schmitt - magyar sírok ez de nagy

tomot 2011.04.28. 23:21:12

Bence/tamas/cöcö meg ki tudja meg ki : latom, sikerult erdemben hozzaszolni

Tomisz 2011.04.29. 09:29:18

Nem azért, mert védelemre szorulna a szerző, de...

Dani még nem az az alkat aki ne futhatna (gyors-sétálhatna?)... persze tényleg óvatosan kell ezt. De annélkül hogy tudnánk/látnánk hogy megy az a 5x400m nem feltétlen kritizálnám, vagy írnám károsnak.
De tény nála inkább először a hozzászoktatás kell először.

Ami általában a blogot érintő kritikát illeti vannak benne igazságok nem tagadom.
Énis hozzátennék egyet, itt azért tisztázni kell hogy egy ilyen programot egy középosztálybeli (Mo-i körülményeket figyelembevéve) és afelett tud igazán megvalósítani. Azért egy ilyen javasolt diéta nem kevés pénz havonta, plusz a kondi stb stb is. Ha csak azt nézem pl a csirkemell (vagy eleve a minőségi hús) mennyivel drágább mint a zsíroskenyér, és sokaknak heti 1x max ha futja húsra eleve itthon... és ország viszonylatban ez inkább a baj. Pl egy 4 tagú család helyes táplálása szerintem sokaknak (többségnek) valljuk be komoly probléma lenne, a rezsit se tudják sokan fizetni, mellette meg marad a kenyér meg a zsír...

Tomisz 2011.04.29. 09:35:56

Ez csak azért írtam mert ugye szimpatikus az a jobb felső sarokban lévő "motiváló káltvány". De ez nem iylen egyszerű a többségnek hogy akkor csirkemell, rizs, narancs kondi stb. :)

Sajnos... és a "hamburgeradózó" politika sem gondolta át mi is a valódi baj ebben az országban táplálkozásilag. :)
Nem a hamburger, az állíthatom biztosan...

tomot 2011.04.29. 21:24:52

@Tomisz:
Ti egy uzlet vagytok a bence/tamas/coco vel ? Lehet, hogy valakinek el kellene mennie orvoshoz :-) ?

Ha valakin 20-30 % extra suly van, akkor annyival tobb terhelodik az izuleteire. Ami nem arra van tervezve. Se a tudeje, se a szive. Igy tiszta ?

Tomisz 2011.04.30. 12:01:06

@tomot: Semmi közünk egymáshoz. :)

Csak másképp látjuk a dolgokat mint Ti/Te. :)

A súlyzós és egyéb edzés szerinted nem terheli az izületeket?

Értem amit mondassz, ezért írtam hogy minden relatív és edzettségi/felkészültségi foktól függ és óvatos apró lépésekből álló hozzászoktatás kell. Nyilván a pl 80%-os erőbedobással hosszútávot futni nem az első nap kell ezzel egyetértek. De a futás nem ördögtől való. Dani pedig nem szumós hogy a sétán kívül mást ne csinálhatna. :)

tomot 2011.04.30. 21:25:59

@Tomisz: Persze, hogy terheli. Írtam súlyzós edzést ? Nem.
Milyen súlyzós edzést tudna egyébként csinálni jelen állapotában ? Semilyet.
Amíg nem tud megcsinálni mondjuk 10 fekvőt (szabályosan), addig felesleges a súlyokra még ránéznie is.
Gyors séta pedig hatékonyabb lenne, mint a futás, avval jelenleg csak szétcseszi a térdét.

KopaszMercis 2011.05.02. 00:25:04

Ha szabalyosan melluszik kozel 1500 kaloriat el tud egetni... ha pillangozni tud, akkor meg nem is kozel.Foleg ha oda teszi magat. Nochdazu nem is kell majd neki sem bot, sem toloszek, mire vegez a 90 napos amator amokfutasoddal. Heti 5-10 ora uszas egy mas-fel kilo zsir hello. Jah es meg csak hogy az erolkodesbe SEM kell beledoglenie. Abbol a szenvedesbol amibol kipresel magabol 30 perc futast.. 4 x 1 orat uszik.. az fix.

Ha majd meg lesz az angol alapfok, itten erdmes lesz korulnezzel
www.healthstatus.com/calculate/cbc

Ezt a kenyer hulyeseget, amire sikerult barom modra raszoktatni, meg hagyja abba! Ha muszaj ilyen szarokat ennie egyen abonett-et vagy holland toast-ot.. teljes kiorlesut. Ha edesszaju akkor adjal neki trek bar-t (azt se tudod bazd meg mi az mibe fogadjunk?) pl, ha szereti a sovany turoval kinozni magat akkor hajra, bar inkabb akkor is naturjoghurt ha mar sanyargatas.

Rost forras meg dietanal egy van: a buzakorpa, a tobbi picsafust. Jol mutat az internetrol letoltott etrendeidben hogy zabpehely, csak eppen gecire hasztalan. Megsugom meg a zabkorpa is keves mint szarban a vitamin, ha egysegnyi kaloriara juto rost mennyiseget nezed.

Altalaban amugy a gyumolcsoket sem hulyeseg elkerulni - hatekony fogyas alatt, talan a malna a magas rosttartalma miatt kivetel, illetve a "ha lo nincs" elv (vaygis ars poeticad) alapjan az almas/korte fele cucc sem rossz valasztas uzsonnara, ha muszaj. Tovabba, amiket meg be lehet tarozni, kulonbozo kukorica, bab stb konzervek. Remek uzsonna, vagy csak ha vmit gyorsan/hirtelen kell burkolni. Husok meg spar-bol putenschinkent, vagy a heis niess genuss vagy mia picsa 2%os zsirtartalmu kockazott bacon-re emlekezteto sonkaja, a tojashoz.. tojasba meg nem kell sargaja semmi sem. Panspray-vel faszan el lehet kesziteni a rantottat.. abba meg rakjon paprikat, hagymat meg gombat, stb... Jo meg amugy a tolle beres alexandras kocka sajt (a masik ketto ipari hulladek, mar ez is annyira mu hogy broaf), a light mozarella meg talan eheto. A globus light majoneze sem teljesen hasznalhatatlan... alapvetoen a mustar is jo. Ezeket erdmes bevinni ha nem akar emberunk beledogleni a builder.hu-s fantaziatlan szar dietaidba.

Meg aruld azt is el neki, ha muszaj akkor koccinthat a fonokovel, csak szaraz bort igyon es 1-2 decinel tobbet ne nagyon, ha lehet abbol is feheret pl, es inkabb edzes utan 1-2 oran belul. Sot ha istenesen bekur, akkor azzal meg a vizet is ki tudja hajtani, es mas nap reggel egy szepet merlegelni, es ha mind ezt egy kemeny edzes utan csinalja, akkor a sok sok csunya alkohol mind az izmat fogja epiteni... felteve, ha aznap vitt be eleg feherjet, es nem 8 oran keresztul tomenyezik ;)

De ezeket CSAK AKKOR erdemes betartania, ha hatekonyan akar lefogyni.. ha arra vagyik, hogy felhatekonyan hulyeseggel terrorizaljak, akkor mindenkeppen folytassa azt amit elkezdett, modositas nelkul.

cöcö 2011.05.02. 09:35:03

@KopaszMercis: már megbocsáss, de a körtét nem szokták javasolni diéta alatt magas cukortartalma miatt, ugyanígy a kukoricát sem. a light majonézt meg nyugodtan elfelejthei, annak adalékanyaga többet árthat, mint használ. Max. mustárt egyen és annyi.
gyümölcsből egyébként az almát, és a citrusféléket szokták javasolni, és nagyjából ki is fújt, azt is max. 1 db-ot/nap.

KopaszMercis 2011.05.02. 10:55:44

@cöcö:
rajzolsz nekem egy kepet arrol, hogy mondjuk 120 g tonhalban elkevert 20 g light majonez mifele ellenjavaslat letezik?

Cukor (vagy egyszeru szenhidrat ha mar muszaj): napi 30 gram. Kesz.
Azt, hogy te azt lefekves elott juharszirup formajaban, vagy csak kortebol kukoricabol viszed be, az tulajdonkeppen teljesen jelentektelen.. Gyumolcsot eleve kerulni kell. Ha lehet. Punktum. Ha nem, akkor meg odafigyelni, hogy beleferjunk a napi egyszeru szenhidrat mennyisegbe, ossz szenhidrat mennyisegbe illetve a feherje/zsir/szenhidrat aranyba.. ha ezt a 3 dolgot kepes vagy kizsonglorkodni.. mar pedig ez azert nem annyira bonyesz (ha nem 1938-at ir a naptarad, mint szerencsetlen blogszerzoje), akkor megsugom, hogy teljesen totalisan tok mindegy, hogy mi az amit eszel. Csak persze nem feltetlen erdemes.. tovabba meg kell tudni fizetni az "arat" ha ilyen faszsagokra fanyalodsz, mint kenyer meg gyumolcs. Lehet enni a legszigorubb dieta alatt is egy tabla csokit... csak ember legyen a talpan, aki a sugar crash-t es a 2 ora mulva jelentkezo farkasehseget kibirja, meg ket oraig, es utana nem zabal be, sot a dietahoz kepest is kevesebbet eszik, hogy ellensulyozza a csokizabalast.

benedek bence 2011.05.02. 12:59:11

@KopaszMercis: neked csináltam merdzso

edzemfaszommegall.blog.hu/

eljött az ideje hogy te is blogot kezdj el irni szólj ha kellenek a belépési adatok

tomot 2011.05.02. 14:11:31

@benedek bence: Na megjött a "mester" ! Hun vótá ?

KopaszMercis 2011.05.02. 16:37:09

@benedek bence:
ennek meg a lifetiltnal is szarabb a neve...
Amugy nekem nincsen szuksegem arra, hogy apropenzre valtsam a tudasom ;) De ha van kedved, neked adok tanacsot ingyen is...
Ha kepes lennel komoly parbeszedre, amugy szivesen segitenek neked.. nyilvan nem hasztalan az, ha valaki tapasztalatbol is tudja, milyen az amirol te predikalsz a patronaltjaidnak nem?
Te magad irtad, hogy te szerencses testalkat vagy... a legjobb.. nemtudom melyik hogy az ektomorf vagy a superbutt, de valamelyik biztos.. a lenyeg, hogy neked ilyen akadalyokat nem kellett lekuzdjel soha, kerdes: miert utasitod vissza a konstruktiv kezeledeset, olyannak, aki amugy kepes volt erre, es akinek a meglatasaival es tapasztalataal te is epulhetnel es sikeresebb lehetnel, es konnyitenel pl dani sorsan? Ez ilyen peniszmericskolo hugyozo verseny mentalitasbol fakado valami, vagy vmi mas...?
Amugy meg ha kicsit kulturaltabban is hajlando vagy viselkedni, szivesen irok neked is cikket a blogodba.. Isten latja a lelkem, nekem semmi szuksegem erre az elmebajra, amit magadra vallaltal..

tomot 2011.05.02. 20:17:11

Én már azt is sikernek élném meg, ha a Danit megkímélnénk egy gerincsérvtől. Sok idióta nekiugrik az embereknek...... Danikám, nem akarnál hozzászólni ?

Frucsasz 2011.08.22. 16:07:16

@KopaszMercis: "harom testalkat az ektomorf a blind myself meg a superbutt" Egek, ezen szénné röhögtem magam. Úgyis, mint Ektomorf-kedvelő :D

Egyébiránt, a blogon vannak hasznos infók, és vannak kevésbé azok is. Vannak nem feltétlenül helytálló tiltások, és vannak ellentmondások is, dögivel. De egy nem szakmabelihez képest (mert ugyebár, a fórumok, netes oldalak és könyvek benyalása, kiegészítve a saját tapasztalataiddal még nem tesz szakmabelivé), szóval egy nem szakmabelihez képest egész jó, és mindenképp tetszik, hogy átfogó jellegű. Jó ,hogy sok a magyarázat, nem csak úgy leírja, hogy ez van és kész.

Viszont nagyon hiányolom az érdemi párbeszédet és az érveléseket. Különösen azokat, ahol a megfogalmazott kritikára reagálna (nem gúnnyal, hanem érdemben) a posztoló.
Attól, hogy ezekre nem reagál, valahogy kevésbé tűnik hitelesnek, megingathatatlannak a tudása.

Summa summarum, mindenképp fogok építeni az itt megszerzett infókra, amikor az egyéni tervemet állítom össze.

NDG 2011.08.22. 22:30:00

@Frucsasz: majd szóljál, hogy haladsz az egyéni terveddel. Küggyé képet is. Reméljük, jobb állapotban vagy, mint a Dani bármikor is lesz. Jó sok a magyarázat, hahaha.
Add a Facebook-hoz