LifeT!Lt

LifeT!lt

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Wasabi A sushi tévedés

  

4 hónappal ezelőtt írtam egy bejegyzést Budapestaurant.com címmel, amiben az online éttermek közül a húsz legismertebb, és a legnagyobb forgalmat bonyolító online éttermeket vizsgáltam olyan szempontok szerint, hogy honnan érdemes, vagy hogy egyáltalán honnan lehet rendelni kaját akkor, ha az ember programban van és diétázik. Az online éttermek mára megkerülhetetlen szereplői lettek a mindennapjainknak, mert már kaját rendelünk a munkahelyünkre, ha bandázunk, ha csajt hívunk át, és bizony anyám rezzenéstelen arccal berendelt 8 adag tejszínes csirkemell csíkokat vegyes körettel apám születésnapjára ünnepi ebéd címmel. Természetesen a rendelt ételek legtöbbször egy jól megpakolt méretes kupac szar kategóriából kerülnek ki, mert nem tudnak annyi pizzát kisütni Budapesten vagy annyi cukrot berendelni, hogy az ne fogyjon el pillanatok alatt, és akkor itt még csak a pizzákról meg a desszertekről beszéltünk. Budapesten mint már írtam, egy két belvárosi kerülettől eltekintve lehetetlen normálisan kajálni, és leírni sem merem milyen állapotok uralkodnak Csepelen, Soroksáron, vagy éppen Pesterzsébeten, na nem mintha Pasarét vagy Zugló jobb lenne. Minimális elmozdulás érzékelhető talán abba az irányba, hogy most már a pörköltszaftos moslékhegyek mellett, azért a legtöbb helyen már megtalálható egy jól elrejtett sarokban a grillezett csirkemellfilé is, de azért a biztonság kedvéért ráolvasztanak valami sajtot is mert még végén nem veszi meg senki alapon ugye… A Budapestaurant.com előző részeiben erre már kitértem, így most kanyarodjunk vissza az online éttermekhez, és kezdjük mindjárt az egyik legnagyobb tévedéssel….

A SUSHI ÉTTERMEK NEM DIÉTÁS HELYEK, sőt majdnem hogy egy emeleten dolgoznak a legismertebb gyorsétterem láncokkal kalória és felesleges zsír bevitelét illetően. Tudom, hogy pár emberben most egy világ omlik össze éppen, és akkor még a Nordsee-ról nem is beszéltem, de nem akarok hirtelen ekkora adagban sokkolni senkit. Nyílván most arra gondoltok, hogy zöldségek, tofu és halak, meg különben is menjek már el a faszba, de attól a tény még tény marad, ami úgy hanzik, hogy a rendszeresen sushi éttermekbe járók egy idő után, simán úgy fognak kinézni mint Schmuck Andor. Ezen az úton haladva, nézzük meg közelebbről a sushi éttermek zászlóshajóját, a Wasabit kicsit közelebbről...

 

 

A Wasabi pár hónappal ezelőtt külön étlapot adott ki Health & Happines címmel, ami azért némi utalás arra, hogy a „normál” étlapjuk nem igazán az a felhőtlen Philadelphia, mint ahogyan azt a széles tömegek gondolják. A Health & Happiness rovaton belül minden mehet, kivéve a Wakait. A sima étlapon továbbá jók a levesek, a makik, pár főétel, és önmagában 3-5 db sushi arcba tétele gond nélkül bele illeszthető egy szigorú diétába is, szóval ez a része rendben is van, de ezzel le is zárult a napsütötte életérzés, mert ami ezután következik az azért eléggé borzalmas. Ugorjunk is egyből a mélyvízbe és tisztázzunk le valamit. Mint minden olyan helyen ahol „all you van eat” opció van, azaz ahol x összegért annyit ehetsz amennyit akarsz, ott bizony olyan kaják vannak olyan összeállításban, akkora kalória számokkal, hogy garantáltan ne tudj annyit enni, hogy az az étteremnek ne érje meg. Running sushiba mindenki volt már. Ott van az, hogy egy szalagon mennek a kaják egy tányéron, és te onnan azt veszel le amit akarsz. Egy ilyen session alatt simán magadba tolsz 3-5000  kalóriát, mert ugye ha már becsengettél 5.490-et akkor már eszel is, de nem is kell feltétlenül sokat enned ahhoz hogy összehozd ezt a kalória számot. Nem tudom ki volt már olyan céges rendezvényen vagy olyan buliban, ahol korlátlan mennyiségű pia állt rendelkezésre. Általában ilyenkor van az, hogy még akkor is iszol, amikor már egy csövet ledugva tisztítják a gyomrodat. Ez a reflex lép be az ilyen helyeken is, csak itt még fizetsz is érte. Ákos haverommal egyszer fogadtunk, hogy megeszünk 50 tányérral egy ilyen kajálás alkalmával. Ákos 27-ig bírta, én 48-nál kértem a vödröt. Trófea ugyanez, csak ott még igazi szemétládák is, mert mielőtt bármit kajáltál volna eléd tesznek egy pizzát. Óriási.

Veszélyesek a sushi éttermek, mert önmagában egy lazackrémes sushi csak 101 kcal, egy tigrisrák nigri 113, míg egy vörös tonhal nigri 61 kcal, amivel nincs is semmi probléma, de a gondok ott kezdődnek, hogy ezekből állítják össze a komplett sushi tálakat ami kitesz egy teljes adagot. Ezek az adagok rendelésnél 8, 12, 16 és 24-es kiszerelésekben érkeznek meg a lakásokba. Adjátok össze a 100-120 kalóriás kajákat, szorozzátok fel csak a legkisebb adaggal ami ugye 8, és máris ott vagyunk, hogy bő nyállal köptük magunkat pofán, és ezek még csak a kalóriaszegény diétásabb adagok voltak amiket felsoroltam. Így lesz a Botan tálból 660 kalória, a Shiteból 1.021, és a Hetimából 744 kcal. A legnagyobb csapda, hogy azt hiszed egészséges és diétás kajákat eszel, mert mi lenne más ha egyszer halak meg saláta. A wasabi az egyike azoknak az éttermeknek, akik minden egyes ételük mellett feltüntetik a kalória értéket ami miatt forprez a helynek, de kétlem hogy akár csak az ott kajáló emberek 20%-a meg is nézi ezeket az értékeket. Kezdjük a sushikkal ami létezik önállóan is de alapvetően egy válogatásban kapod. Tonhal, lazac, maki, avokádó, ruccola, rák, tojás, uborka, tofu, csupa faszorkányos kaja. Összehasonlításképpen egy Big Mac szendvics a Mcdolnaldsban 495 kcal, egy dupla sajtos Mcroyal 775 kcal.

Van egy csaj ismerősöm, aki a napokban osztott meg egy képet Facebookon aminek a lényege, hogy a munkahelyére vitt neki egy srác ebédet, ami nem volt más mint egy tálca kaja a Wasabiból. A srác most akarja felszedni a csajt, nincs is ezzel semmi gond tettünk már meg többet is egy nőért, de most nem is ez a lényeg. 

 

A csaj éppen diétázik, de mi mást csinálna hiszen nő, na a lényeg ha jól látom ez egy 12-es kiszereléses kaja, ami így lazán 1000 kalória. Egy diétázó nő átlagos kalória igénye egy napra 1.200-1.400 kcal, amiből most ezzel a szeretetcsomaggal a srác, gyönyörűen a csaj alá gyújtott.

Ami ezután jön, azt azért nehéz szavakkal leírni, mert ugye eddig csak sushikról volt szó, lazacról, rákokról, tinta és tonhalról, kagylók, makik, szóval csupa önmagában emberi mennyiségben tényleg egészséges és jó ételekről. A Wasabi étlapján azonban tekintélyes mennyiségben vannak tészták, mártásokban úszó főtéelek, köretek, desszertek, olajos panírban fetrengő előételek, és bizony külön rendelhető olyan saláta, amiből egy adag önmagában 561 kcal (wakame).

Kalória probléma

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy 100 kalória nem egyenlő 100 kalóriával. Az adott kalóriamennyiség csak egy irányszám az ételben lévő energia mértéke, de hogy az az energia milyen összetevőkből áll, kizárólag az számít.  Ezért baszom nagy átverések ezek a Gastroyalos kaják is. Kis adagokat adnak ami ugyan csökkentett kalória számot és fogyást eredményez, de abban a kajában a minőségi összetevők aránya garantáltan szar, amitől te sosem leszel formás, és nem fogsz szép külsőt sem elérni, mert a sok fos amit magadba teszel az nem fog téged formálni. Szarból várat ugye… Mondok egy példát, amiből megértitek miről beszélek. Adva van egy 130 kilós nő, akinek a napi kalória szükséglete 3.500 kalória. Ha ez a 130 kilós csaj semmi mást nem eszik meg egy nap kizárólag 2 tábla Milka csokit, amiben van 1.300 kalória, akkor a kalória mínusz miatt ő ugyan fogyni fog, amivel leadhat akár 30 kilót is, na de én megnézném azt a szerveztet meg testszerkezetet a második hét után. Egy lottyadt poshadt fos teste lesz logó bőrrel, egy undorító eldeformált test, mert ha rossz kajákból eszel keveset, az még nem megoldás. Ez a legnagyobb átverés ezekben a kis adagokat adunk a szarból „diétás” étlapokban.  Veszélyes ez mert az illúzió, hogy te ettől fogyni fogsz ugyan megvan, de ennek a későbbiekben magas ára lesz, és a kilók vissza száguldásának is tökéletes táptalajt biztosít. Tehát nem csak kalóriát számolunk, hanem azt is megnézzük, hogy az adott étel kalória tartalma az miből épül fel, és milyen arányban vannak meg benne az egészséges összetevők. Remélem érthetően fogalmaztam, és mindenki felfogta azt, hogy ez az egyik alapja a sikeres és tartós fogyókúrának, és pontosan ez különbözteti meg a jó, és a szar fogyókúrákat. Ebből majd írok egy külön bejegyzést, de most menjünk vissza Hinshu szigetére.

 

A wasabiban nincs előétel 400 kcal alatt, és már tudjátok, hogy ezek mind vállalhatatlanok is. A levesek mint már írtam mehetnek, viszont a főételek több sebből véreznek. Repkednek a 6-7-800 kalóriák, és az ételek elkészítésével is komoly problémák vannak, de vannak itt is kivételek, mert például a Wokban pirított zöldséges tofu, és a Gombás spenótos tofu egész jól hangzik, ellenben a Thai lángos csirkével, ami véleményem szerint nem sokban különbözik a Palatinus strand lángosaitól. A köretek elég egyértelműek. Rizs ugye alap kaja mehet, bár nem kéne az egész adagot erőltetni, a fűszeres burgonya tallérok nyílván kuka.

A tészták menüpont érintésével beléptünk a poklok földjére. A Wasabiban kapható összes tésztát kibaszott gyorsan el kéne felejteni, ugyanis az itt található kaják és a gyorsétteremek kínálatai között nincs mérhető különbség. A tészták mutatják meg igazán a Wasabinak azt arcát, amiről én már a bevezetőben is beszéltem. Ránézel az étlapra, azt olvasod Üvegtészta csirkével és zöldségekkel, azt hiszed jó mert csirke és zöldség az a kis tészta nem számít ugye, és bummm bazmeg 794 kcal. Általános tévhit, hogy amiben szerepel a zöldség szó az már jó, de hát nemaaaaaaaaz. Apropó zöldségek. Saláták a Wasabiban. Gyerekek Vegyes saláta 378 kcal !!!!!!! Zöld endamame bab 402 kcal Wakame saláta 551 kcal, és ezek csak a saláták amiket a főételed mellé eszel. Ja a Bento tálak sem dzsok.

A végére tartogattam a legjobbat, a desszerteket. Ugye a desszert mindenhol tilos nyílván te is tudod hogy itt is szar, de nem is ez a lényeg most, mert egy Csokis tavaszi tekercstől vagy a Kókuszos körtétől nem várhatunk sokat a maga 755 kalóriájával, de lenne itt valami amit amikor megtudtam, nem kaptam levegőt. Ugye online rendelésekről beszélünk, és a Wasabi az ételrendelést megjutalmazza olyan formában, hogy minden rendelés mellé ajándék desszertet küld, ami minden esetben egy Tokyo Tiramisu szelet. Egy kis kocka habkönnyű torta szelet. Egy időben zabáltam a Kés Alatt c. sorozatot, amiben volt egy több epizódon átívelő történet, amiben egy csaj kis mennyiségű higannyal mérgezte a nővérét, mert meg akarta szerezni a férjét, aminek hatására a nő fokozatosan tönkrement. Ehhez a jelenethez tudnám hasonlítani a Wasabi ajándék tiramisuját is, mert az a kis szelet süti semminek tűnik és gondolkozás nélkül megeszi mindenki, de csak úgy közlöm, hogy abban a tiramisuban 941 kalória van. Várjatok leírom betűvel is. Kilencszáznegyvenegy kalória. Tehát berendeled a kajádat ami már eleve jó eséllyel 1.000 kcal felett van, és akkor mellé kapsz ingyen ajándékba egy sütit 941 kalóriával, és ez csak egy étkezés. A Wasabi minden, csak nem az a hely ahonnan neked rendelned kéne diéta alatt. Lehet ugyan kommandózni az étlapon mert vannak önmagukban jó kaják de keresni kell, és félek nem fogja mindenki megtalálni.
 
 

A végére egy menü, amit az emberek átlagosan berendelnek a Wasabitól otthonra, vagy beülnek este egy üzleti vacsora, egy randi, vagy valamilyen esemény ünneplésének keretein belül. Mindenki sushival vagy makival kezdi, mert ugye Japán helyen vagyunk.

Előétel: Rák maki 180 kcal

Leves: Miso leves 105 kcal

Főétel: Gyömbérrel pácolt csirkehús falatok 538 kcal

Köret: Rizs 254 kcal

Saláta: Vegyes saláta 378 kcal

Total Score: 1.455 kcal

Direkt nem tettem bele desszertet, de ha azt is rendelsz az még pluszba minimum 350 kcal. Ha online rendelsz és megeszed a Tokyo Tiramisut, az meg még plusz 941, és akkor az italt, amit még megiszol mellé sem számoltam bele.  

Nincs nagyon mit hozzáfűznöm. Illetve még annyit, hogy ha kérhetem a Wasabi vezetőségét, ne akarjon majd beperelni ezért a bejegyzésért.

 

Köszönöm. 

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr363299034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.10.13. 09:06:37

De jó hogy nem szeretem a sushit:D A tiramisut azt viszont igen!!!Atom brutál az a 941...pedig olyan boldogan gondoltam a diéta után egy szelet tortára...most kicsit kevésbé vagyok hepi. Egyébként a diéta-étterem-budapest triót fejeljétek meg a vidékkel, és garantáltan nem mentek sehova 10 hétig:P Otthoni kaja vagy a (éh)halál.

thatsme 2011.10.13. 11:00:48

basszus csak egy ilyen tengeri mütyürt próbálnának ledugni a torkomon, azonnal jönne vissza :D pedig tiszta szarul éreztem magam, hogy milyen egészségesek, én meg itt fújolok a nemkiszálkátlanított halra, de ezek szerint nem vesztettem sokat :)

eperszuret 2011.10.13. 12:44:05

Ezen nincs mit perelni. Egy nagyon speciális, a vendégkör méretét tekintve elhanyagolhatóan szűk csoport - valóban komoly diétás étrendet követők - szempontjából vetted górcső alá egy Bp-i vendéglátóipari egység (most épp a Wasabi) étlapját. Bárhol nyitsz bármilyen jellegű 'konyhát', fix, hogy nem lesz mindenkinek frankó az étlap. És nem is kell. Amúgy kellemes a csavar benne. Akinek kell az érti :D

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2011.10.13. 13:06:28

@thatsme: azert nem olyan rosszak ha belegondolsz, pont a tengeri mutyur resze meg egeszseges is:) Én lazacos, vöröstonhalas és zöldspárgás szushikat szoktam enni, 5-6 darabból(nem maki, hanem nigiri) simán megvan az ebéd, kalóriában és jóllakottságérzetre is oké (300-400 kcal, és 4 óra hosszat elvagyok utána). Elvileg mivel nyers hal, ezért jobb minőségű és frissebb az alapanyaga, mint az átlag halas kaja amit sütögetek magamnak.
Szóval a sushi igenis jó, csak a nemsushit kell kerülni az étlapról:)

benedek bence 2011.10.13. 15:06:06

@eperszuret: nem véletlenül van ott az a video

simms 2011.10.13. 19:46:17

Érdekes és tanulságos bejegyzés ez.
Egy nem pont ide illő kérdés:
Ti edzés előtt-után szoktatok pl. sport krémet használni?
Egyik haverom mondta h az ő box társai lóbalzsammal kenegetik magukat edzések után.
Mióta elkezdtem edzeni azóta ropogok mint állat. a Kezem, vállam, térdem szinte mindenem.
valami javaslat?

Regina09 2011.10.13. 21:30:27

@simms: Hű, ez engem is érdekelne.
Mondjuk én egész életemben ropogós voltam (hmm :) ), főleg a térdem. Ha mozogtam, ha nem.
Én ezt találtam még róla: magazin.builder.hu/testepites/cikkek/ropognak-az-izuleteim-baj-van

Esetleg glükozamin...?

Silvane 2011.10.13. 22:15:50

Nem tisztem megvédeni a Wasabit, de azon kevés hely egyike, ahonnan legalább lehet úgy kaját rendelni, hogy tudjam, mennyi kalória van benne, és egész normális 600 kalória körüli ebédeket ki lehet hozni az étlapról.
Ugyanez igaz a McDonaldsra is: a grillcsirkés wrap csak 400 kalória körül van, a honlapjukon meg lehet nézni, hogy pontosan mennyi.
Nem azt mondom, hogy 7/24 ilyen kajákat kell enni, mert valóban messze vannak az ideálistól, de ha nincs időm minden nap főzni (és gyanítom, ezzel nem vagyok itt egyedül), akkor NÉHA kellemes változatosságot jelenthetnek.
Azt mondjuk nem fogom megérteni, hogy miért nem lehet több olyan netes kajaszállítót találni, ahol az étlapon - akár csak egy körülbelüli - kalória értékek szerepelnének. Onnantól már az én bajom, hogy bevállalom-e az 1080 kalória tartalmú pizzát (nyilván nem, de ha két napig eszem, már akár jó is lehet), vagy keresgélek másfelé.
Ha pedig valaki úgy kezd fogyózni, hogy a bevitt, illetve elhasznált kalória értékekkel nem foglalkozik, hanem csak elhiszi, hogy pl. a "csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér"-ből akár egy tonnát is megehet (ma néztem, tönkölykenyér 260 kalória körül van, ez a csökkentett pedig 200 körül), az hamarosan a saját eredménytelensége alapján kénytelen lesz felismerni, hogy hol rontotta el. De ehhez (is) nagyon kellene az, hogy MINDEN nyers, félkész és készételen szerepeljenek a kalória adatok, és persze a szénhidrát adatok is, a cukorbetegekre figyelemmel.
És épp ezért szerintem értékeljük azt, hogy néhány helyen már megadják nekünk ezt az infót.
(csak zárójelben: írtam régebben a DonPepének e-mailt, hogy legyenek olyan kedvesek, árulják el a csirkés cézár-saláta kalóriatartalmát. Nagyon udvariasan közölték, hogy nem mondják meg:)
Ui.: bocs, hosszú lett, de ha tudtok olyan helyeket Bp-en, ahonnan lehet úgy rendelni, hogy ismert a kaják kalóriatartalma, megírnátok?

mimo8 2011.10.13. 23:10:59

metodic.hu/rendeles/

Nezzetek meg, kivancsi vagyok a velemenyetekre!!

zerolime · http://nullacitromos.blog.hu 2011.10.14. 07:41:54

a Szépvölgyi úti Wasabi szent hely, nem bántjuk. erről ennyit :P
diétázók számolnak.. mindig, ezek a cuccok pedig finomakjóktöbbinemérdekel! :P

debramorgan 2011.10.14. 08:13:38

@Silvane: az Il Treno étlapokon is rajta van, a neten biztosan, azt hittem elég sok minden mellé odaírják

Nyahu · http://ceshireketket.blogspot.com/ 2011.10.14. 09:09:00

@simms: Én akkor szoktam bekenni azzal a balzsammal magam ha izomlázam van cefetül, de azon kívül hogy hűsít igazán nincs sok értelme sztem.

Thresher 2011.10.14. 23:52:42

Hát, ha necces étek, akkor ez viszi nálam a prímet, még poén szintjén is:

www.heartattackgrill.com/

Mondjuk legalább őszinték! :d

SlyZero 2011.10.17. 19:49:59

A japán kaják mint fogyókúrás ételek? Persze, az elhízás azért népbetegség a felkelő nap országában!
Ettől függetlenül én elvagyok velük, főleg, hogy a lakásom környékén kapásból négy japán étterem is található. (Hm, lehet hogy van valami kolóniájuk itt Óbudán?)

zerolime · http://nullacitromos.blog.hu 2011.10.17. 21:54:10

@SlyZero:a tradícionális japán kaják egészségesek, nem véletlenül olyan magas az átlag életkor náluk, nem ritka a 100 év feletti korosztály
az elhízás az amerikát majmoló fastfoodfanatikus fiatalok közt szembetűnő...

(mellesleg szomorú tapasztalat: most szombaton szülinapoztunk Wasabiban, és bár múltkor még el voltam ájulva az újításoktól, most kicsit csalódtam: mini spenótfőzelék, mini fasírttal?? nemáár... pestos tésztakupac...
kékkagyló héjastul panírban??? hová fajul, a végén semmi nem marad a jóból...)

twilight zone 2011.10.18. 15:39:16

@Nyahu: a lóbalzsamnak alapvetően két fajtája van: az egyik hűsít, a másik melegít. nem keverendőek.

twilight zone 2011.10.18. 15:49:54

@Nyahu: úgy értem, valszeg neked azért nem használt, mert izomlázra pont a melegítős fajta való.

Scala 2011.10.25. 19:20:17

Szívesen olvasnék arról, hogy edzés után mennyi időn belül célszerű fogyasztani, és milyen mennyiségben, összetételben, izotóniás ital mikor mehet pl.?
Valami kf-i elit csapat focistáit átállították és csak néztek, hogy mennyivel jobban regenerálódnak a négy-öt meccs per hét terhelés mellett. A meccs utáni első fél óra alapvető. Én is így tapasztalom. Ma már nem vonszolom haza magam, csak letelne ez a drága idő.
Tapasztalatok?

rubik_kocka 2011.10.25. 19:43:08

@Scala: amit keresel, azt úgy hívják, hogy anabolikus kapu. A többit megtalálod.

Tomisz 2011.10.26. 13:53:13

Pl: shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=893

Bár szerintem sok múlik azon is mi a cél... mármint főleg az összetételen. :)

Scala 2011.10.26. 16:27:22

@rubik_kocka: Nagyon köszi! Jól hangzik! :-D
Lövésem sem volt, hogy van neve! Rákeresek!

Seang Lee 2011.11.04. 16:24:47

Imadooom a Wasabiiiit!
Aki dietazik annak alap hogy fott halat eszik meg csirkemellet es fott rizst esatobbi amit otthon megfozoget meg kimericskel (egyesek ezt tokelyre is fejlesztettek, ugye Leningrad :)
De aki nem dietazik annak egy sushi ebed/vacsi igenis jo! (jobb mint egy koromporkolt, legalabbis) de all in all: eljeeen a Wasabi! :) es az osszes tobbi nyami sushi hely!

benedek bence 2011.11.04. 19:42:45

@Seang Lee: azt hittem te augusztusban könnyes búcsút vettél a blogtól

Coralie 2014.11.15. 17:01:29

Nem akarok beleokoskodni, és lehet, nem is így értetted, de pl. a makiknál feltüntetett 120-140kcal az egy rúdra vonatkozik, ami ugye 6db maki. Nem kétlem, hogy egyébként az étlapjuk tele van hízlalóbbnál-hízlalóbb ételekkel, de a sima maki nem tartozik ebbe a kategóriába (mértékkel), tehát a 12db-os válogatás, amit a srác hozott udvarlási célzattal, sincs több, mint 250-300 kcal, tekercstől függően. Ha belegondolsz, ez logikus is, mert egy maki kb. 12-13g főtt rizst tartalmaz, ami kb. 4-5g nyers rizs, ami biztosan nincs meg önmagában 120 kalória, még azzal a falat nyers hallal együtt sem. A szénhidrát-tartalma egy érdekesebb kérdés lehet, én nem rég ettem először sushit, mióta kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, és inzulin mellett is egy kellemes 12es cukrot produkáltam evés után (az inzulin adag egyébként 70g szénhidráthoz volt optimalizálva, aminél nem lőttem sokkal többre a 16os kiszerelést, de valószínűleg nem számoltam olyanokkal, mint a szójaszósz, a pácoláshoz használt cukor, vagy a kis diabetikus desszert, amit elnyammogtam utána). Mindenesetre azért óvatosan közelítem a sushit a jövőben. Szóval valószínűleg szénhidrát miatt még így is kerülendő egy jó nagy adag sushi, de egy ilyen kis kiszereléssel szerintem semmi baj nincs.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2018.06.15. 19:41:15

Kedves Bence!

A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, hogy ez kifejezetten a wasabi lejáratásáról szól, pedig én úgy gondolom, hogy a wasabi vezetősége a kitűnő alapanyagok és szakmai felkészültségük miatt lehetnek büszkék sikereikre és kerültek fel a főváros legismertebb éttermei közé. Azt, hogy a sushi egészséges-e vagy nem szerintem nem a kcal dönti el. Számos alkotóeleme rendkívül jótékony hatással van a szervezetre. Pl itt a norilap, melynek nagyon magas vas és kálcium tartalma van, de hozhatjuk példának a nyers zöldségeket is, melyek nyers felhasználása miatt minden vitamint és ásványi anyagot eljuttatnak a szervezetünkbe. Csak egy kérdésem lenne, ha a sushi-t nem akkor mit ajánlanál? Mi az amit pozitívan értékelsz?
Add a Facebook-hoz