LifeT!Lt

LifeT!lt

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Energiavámpírok

tumblr_lr1obrZs341r1t0u4o1_500.jpg

A negatív emberek mindenhol ott vannak és mint egy halálos betegség előbb utóbb felemésztenek, ha nem söpröd ki őket az életedből. Lehet egy idegesítő szomszéd, egy rád akaszkodó ismerős, akinek te vagy a lelki szemetesládája, egy kapcsolatból kijövő régen eltűnt barátnő, de legtöbbször csak szimplán egy álmait elérni képtelen, terveit régen feladó megkeseredett emberről van szó. Az energiavámpírok akkor boldogok ha másnak rossz, mások kudarca az ő sikerük, mások sikere szembesíti őket saját gyengeségeikkel amit ő nem tud elviselni ezért lekicsinyli, bagatelizálja azokat. Az energiavámpírok mindig minden esetben egy helyben állnak ők sosem mozdulnak maximum lefelé, de felfele sosem. Ha elhaladunk mellettük megpróbálnak megállítani, ha épp lefele zuhanunk tárt karokkal boldogan várnak minket, majd rajtunk dobbantva még lejjebb tuszkolnak.  

Tudatosan, de legtöbbször tudat alatt, olyan helyzeteket teremtenek, mely során a te életerődből merítenek. Erre szükségük van, mert az ő erejük jelentősen megcsappant. Tele vannak negatív érzésekkel, gonoszak, kicsinyesek, vagy egyszerűen csak genetikailag nem predesztináltak a sikeres életre. Ezek az emberek sok problémával küzdenek, de ahelyett, hogy magukba néznének, a világot tekintik minden gondjuk okozójának ahol mindig más a hibás. Egyedül képtelenek lépni, mindig másokban látják a megmentőt, akiket maguk mellett tartanak, és azzal, hogy őt is szenvedni látják, ideiglenesen energetizálva érzik magukat, mert látniuk kell, hogy nem csak nekik szar, mások is szenvednek, és ez megnyugvással tölti el sötét lelküket. Az energia vámpírok a pokolból is kitagadott ördögök, akik lassan mérgeznek, és a mosolyuk mögött minden esetben düh van, kétely és rossz akarat... 

Mindenkinek van olyan barátja, akivel ha találkozik, mindig optimizmust, erőt sugároz, és ha vele vagy, te is szebbnek látod a világot és terveket kezdesz el szövögetni a jövőre nézve. Az energiavámpírok pont az ellentéteik. Ha beszélgettek, ürességet és bágyadtságot érzel, rosszkedvűvé és ingerlékennyé válsz a találkozás után. Sokszor megtörténhet régi barátságokban is, hogy egy idő után teherré válik a másik, sőt, egy lángoló szerelemként induló kapcsolatban is érezheted, hogy párod megfojt a problémáival. Természetesen nem minden segítségre szoruló vagy hullámvölgyben lévő barát számító, energiacsapoló, de azokkal nem árt vigyázni, akiknél ez állandósult jellemző. Ezek a mocskok egyébként könnyen felismerhetőek. Bármit mondasz, legyen az negatív vagy pozitív, ő mindig nagyobbat mond. ha valami eredményedről mesélsz az lófasz az övéhez képest, de neki a szakítás is jobban és hosszabban fáj, mert ugye az ő kapcsolata más volt mint az átlagé és nem mellesleg elveszített egy stabil energia forrást. A negatív emberek tele vannak kisebbségi érzésekkel, ami általában abból adódik, hogy...

1. ha férfi és alacsony akkor azért, ha nő és magas akkor azért.

2. simán selejtes ember

3. ronda és/vagy kövér

4. rosszabb társadalmi helyzetben van mint ahova ő sorolja magát, de tenni érte vagy nincs ereje, vagy esélye sincs elérni

Ezeket a komplexusait azzal próbálja csökkenteni, hogy a saját szintjére kényszerít másokat. Ha mesél magáról, abban folyton a mártír és szenvedő szerepében tűnik fel. Ő az, aki mindig a galamb szar alatt áll, vagy az ő kertjébe hugyoznak, de minden egyes kudarca természetesen mások miatt van. Soha semmivel nem elégedett, a pesszimizmus szó mellett a szótárban valószínűleg az ő televert képét találod. A környezetében tapintatból nem mersz jó dolgokat mondani, inkább te is előbányászod az odavágó, együtt érző, téged is elszomorító történeteket, és ezzel meg is indult a lehúzásod.

5635535648_29289c841c_z.jpg

Mindenki ismeri azokat az embereket akik 5 perc ismerettség után már az egész életüket elmondták magukról a szülei frusztrációkkal teli házasságától kezdve, a munkahelyi problémáikon át egészen a kiégett negatív életének ecsetelésééig. A legjobb példa erre a csövesek, akik minden alkalmat megragadva öntik rád a fost ha véletlenül beszélgetésbe elegyedsz velük. Egy emberről minél többet tudzs meg adott időn belül, annál inkább biztos lehetsz benne hogy már régen be kellett volna lökni egy vonat alá. 

Az ilyen emberek feltűnően szívélyesek és kedvesek addig, amíg rá nem jönnek, milyen célokra használhatnak fel téged. Az őszintének tettetett beszélgetések során megkeresi a gyenge pontjaidat, és amikor társaságban, vagy munkahelyi ebéden rólad van szó, a hátadba döfi a kést, hogy mindenki röhögjön rajtad, vagy összesúgjon a hátad mögött, majd persze elnézést kér a kurva anyja, hogy nem gondolta komolyan, meg persze poén és nem igaz hogy nem veszed a lapot. Ez a fajta fasz kizárólag akkor beszélget veled, amikor csak te vagy ott, de ha vannak a társaságban mások, akiknek barátságát előnyösebbnek tartja, téged le se fog szarni. Folyamatosan viccelődik, magára irányítja a figyelmet, és abban leli örömét, minél több emberről tudja elmondani, hogy ismeri, és mekkora spanok meg a közös élmények, de persze ez nem igaz.

Gondolom most páran magatokra ismertetek, de nem baj ez, jó ha tisztában vagy azzal, hogy a szememben az árfolyamod alacsonyabban van, mint a MÉH telepen a tejes doboznak. Kerüljétek az ilyen embereket a saját érdeketekben. Sajnos az egyre növő tömeg miatt a Tilten is egyre több ilyen ember jelent meg de nyugalom, ha elérnek egy kritikus szintet megteszem a megfelelő lépéseket..


Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr844502887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.05.12. 17:55:10

és az a kemény, amikor az ilyen ember másokrol beszel ugyanigy, mint energiavampirrol... mert persze o tokeletes, bla-bla...

hut 2012.05.12. 22:18:24

Elolvastam és szerintem kicsit megkavarodtak a dolgok, de sebaj. Arra a gondolok, hogy a cím lehetett volna "Emberek, akik visszahúznak" , mert itt elég sokféle emberről volt szó.
Energiavámpír szerintem: aki lefáraszt, aki hátráltat, akinek a társasága egyszerűen kártékony.
Szerinted: Kárörvendő, pesszimista, komplexusokkal teli.
Ezt látva tehát az energiavámpír szerintünk ugyanaz, csak te pontosítottad.
Ha e.v. a munkahelyünkön van az nem nagy baj, dolgozni sehogy sem lesz jobb, nagyobb baj ha ilyen személy a baráti körünkben van, hiszen ez már a mi felelősségünk. Akinek nem tűnik fel, illetve nem képes változtatni, az maga is olyan, mint az általa kikiáltott személy, mert ha a malac korpa közé keverdik...

Megéri így gondolkozni, mert igaz képet ad: ha valaki ezután a bejegyzés után elégedetten nyugtázza, hogy "igen, körülöttem csak ilyenek vannak", az maga se jobb, csak nem érti, hogy hol ment félre.
Tamást megértem, mert ő a blogot veszi a baráti körének, és annyi ember közé bekerülhet, de mint írtam, aki a személyes baráti körét hátránynak tartja, az csak egy kiborult sörösüveg az asztalon.
Egy másik dolog, ami megfogott, hogy aki szomorú, nem utálni kéne emiatt. Sokan kezelik úgy párjukat és barátaikat, hogy majd azok őt felvidítják a kemény napja után, és fel van háborodva, ha véletlen vkije panaszkodik neki, mert ő most épp ki akarna kapcsolódni. Az ilyen tartson állatot, pl macskát, ő nem fog panaszkodni, beszélni sem, lehet simogatni és el van intézve.

Semmi nem jó. Ha sírdogál a haverod, szemét vagy ha örülsz, hogy neked milyen jó. Nem jó, mert te vidám dolgokat akarsz hallani, visszahúz. Ha vigad a csaj, szemét vagy, ha nem örülsz vele együtt. Nem jó, mert neked rossz kedved van és érzed, hogy neki milyen jó, mellette másodhegedűs leszel, visszahúz.
Szar, hogy össze-vissza pofázik minden egyes alkalommal, mikor felszáll a Blahánál,nem hagy érvényesülni. Szar, ha alig beszél, mintha az ő felelőssége lenne témát feldobni, beszélgetést fenntartani.
Papolunk arról, hogy húz vissza a társadalom, mikor sosem vittük előre semmivel.

Záró-akkord: A probléma,ha jól érzem, nem is létezik, mert aki viszi előre a kitartás lángját a kétség sötét erdőin, a mellől a piros táskás kempingesek, erdőlakók lekopnak, de aki megpihen, elidőzik, arra a legrosszabb végzet vár: hisz az erdőben egy üveggömbbe lép, nem mehet se vissza, se előre, és barátai sincsenek, mert őt mindenki húzza vissza.
Minek szántam, azt már nem tudom, boldoggá teszlek a vehemens reakciómmal, amit a bejegyzésed kiváltott, hiszen 2 fogyás között vmi szellemi töltésnek is maradnia kell...na együnk müzlit!

futbol 2012.05.13. 11:28:29

Jo lenne egggy olyan nap,"day of Kusss" illetve "day of silence" amikor senki nem szolalna meg aznap,mindenki befogna, csak irasban lehetne kommunikalni annak aki akar, munkaban, otthon, akarhol ahol eppen vagy..

*Ildi* 2012.05.13. 17:32:41

@hut: Mi bajod van neked? De most tényleg...

Cicoo 2012.05.13. 19:31:53

Szerintem ebben a posztban kicsit keveredik a valódi energiavámpír definíciója a simán csak eltunyult, lusta emberekével, pedig elég nagy a különbség. Aki eltunyult és lusta, nem feltétlen energiavámpír, néha csak szimplán meggyőződéses idióta, aki úgy tesz, mintha úgy érezné magát jól, ahogy van. Persze lehet, hogy van keresztmetszet, mindenesetre véleményem szerint az energiavámpírok azok az emberek, akiknek mindig van valami problémájuk. Mindig minden baj nekik, ők mindig boldogtalanok, persze nem a saját hibájukból, hanem mindig másokéból. Látványosan szenvednek, sajnáltatják magukat, és természetesen elvárják, hogy valaki megsajnálja őket, és megoldja helyettük a problémájukat. Általában önállóan nem is nagyon jutnak semmire, és ezt a tetteikkel, viselkedésükkel és szavakkal is a környezetük tudomására hozzák, lásd a sajnáltatós részt.

Ennek azonban SEMMI KÖZE ahhoz, hogy alacsonyak és férfiak, magasak és nők, kövérek, rondák, alacsony társadalmi helyzetűek, vagy egyéb hasonló problémájuk van. Az, hogy esetleg elhíznak, lesüllyednek a társadalomban, stb. az a viselkedésükből következik. Az emberek előbb-utóbb elunják a dolgaikat, és magukra hagyják őket. Ők pedig lelkesen keresik az újabb áldozataikat, akiknek sajnáltathatják magukat. Közben esetleg édességgel kompenzálják a világfájdalmukat, és elhíznak. De inkább önsajnáltatásból híznak el az emberek, mint elhízásból önsajnáltatnak.

hut 2012.05.13. 20:15:25

@*Ildi*: menj a büdös picsába e.v.!!!

mostmár semmi :)

Kockás Zebra 2012.05.13. 22:15:07

Az írás tele van túlzásokkal és általánosításokkal.

Az említett 4 kategória csupán sztereotípia; ez hasznos az agynak, mert gazdaságosan dolgozza fel a naponta ránk zúduló információt, ám nagyon káros a társadalomban, az emberi kapcsolatokban.

Ugyanígy nem süthető rá a hajléktalanokra sem, hogy energiavámpírok, csak azért, mert az utcán élnek. Lévén emberi lények, szükségük van társas érintkezésre, és mivel tisztában vannak a rájuk szánt idő rövidségével, ezért abból a 2-3 percből próbálják kihozni a maximumot. Ez nem egyenlő az energialeszívással. 10 éves ismeretség kötött egy hajléktalanhoz, akinek az elején rengeteg mondandója volt és azonnal; majd miután 4-5 naponta úgy is összefutottunk, teljesen elfogadható kommunikációmennyiség alakult ki magától.

És még valami: a legjobb barátnőmről az évekkel ezelőtti megismerkedésünk 5. percében már tudtam mindent (beleértve az anyagi helyzetüket, családfáját, stb.), de soha nem éreztem őt energiavámpírnak.
Édes teher, amikor meghallgatom? Vagy lehet, hogy csak az érez maga körül energiavámpírokat, aki hagyja a vérét szívni?

Ilovechubbygirl 2012.05.13. 22:41:17

Eddigi életem során egyetlenegy "energiavámpírral" találkoztam. Saját magammal. Én vonom el az energiát magamtól,mert annyi szarsággal kell foglalkoznom. Kell? A francokat. Az életben semmi se kötelező. Ha fogy az energiád,csakis magadat okolhatod!!

gisellerojo 2012.05.14. 08:35:56

Azért az sem véletlen, ha az ember bevonzza az energiavámpírokat. Van az úgy, hogy az ember pontosan tudja, mi folyik körülötte, hogyan "használja" a környezete, de neki ez megfelel, mert úgy érzi, ez egy szép feladat és megtisztelő, hogy más ennyire beavatja. Aztán ha a vámpírral egyszer nézeteltérésed van, simán dob, mert annyi, de annyi ember van, aki befogadja őt. Szomorú.

Vctry 2012.05.14. 09:40:24

Egyszer volt dolgom energiavámpírral. Nem feltétlenül abban a formában,ahogy a cikkben megjelenik. Mindig semleges volt a kedve, mikor találkoztunk. Ha nekem jó kedvem volt, neki is az lett. Ha épp szomorú/kedvetlen voltam, ő is az lett. És itt jött a bökkenő. Szeretem, ha körülöttem jókedvűek az emberek és nem szeretem, ha elrontom valaki kedvét a saját "f*szságaimmal", ezért megpróbáltam felvidítani minden esetben. Csak az volt a baj, hogy ezek az esetek egyre-egyre szaporodtak. Kizsigerelve, fáradtnak, "agyhalottnak" éreztem magam az ilyen találkozások után.
Szép lassan elkopott az ismeretség, én pedig visszaépítettem, amit elvett tőlem.
Valaki írta, hogy összekeveredtek a lusta emberek jellemzői az energiavámpíréval. Ezzel egyetértek...

zombika 2012.05.14. 11:35:55

Nos én éltem együtt ilyen emberrel (testvér), pokollá tette az életemet. Ponosan ezeket a tüneteket produkálta, évekig pusztította az életem. Megszabadultam tőle, azóta boldog és kiegyensúlyozott vagyok. Kib@szott szivolák, menjetek egy szigetre és baszogassátok egymást.

Keli29 2012.05.14. 16:13:42

@Kockás Zebra: A hajlakk-talan attól még energia-vámpír, hogy szüksége van emberi kapcsolatra..., mert nekem ne mondja senki, hogy az esetek döntő többségében nem rázza szerencsétlen homeless-t, ha az aluljáróban az embernek ront egy komplett life-story-val! És ha meghallgatod az nem azért van, mert de jó, h. végre valaki üdítő tanácsot ad neked, és a metró alagútban kisüt a nap, hanem mert a jóérzésed és udvariasságod miatt ne te legyél a következő, aki belerúg szerencsétlenbe, bár szíved szerint elküldenéd a francba, mert nem vagy kíváncsi a mondandójára! És az emberek döntő többsége így érez, aki meg nem, azt szociális munkásnak hívják! És evvel egyébként nincs is semmi baj, mert ha "mész előre" típus vagy, akkor azt a pár percet kibírod, míg a szerelvény el nem visz, ha meg meg akarod téríteni, akkor pont annyira vagy energiavámpír, sőt lúzer, mint ő! (Ugyanis ő nem kért tanácsot...) Sikerült a lényeget kiragadnom, úgy érzem... Pfff... Na, nem baj, majd next time!

SlyZero 2012.05.15. 19:38:50

Mi a fene? Kezedbe akadt egy Satanic Bible? O.o

alexqq 2012.05.15. 20:48:24

@Ilovechubbygirl: a soraidban lesz az igazság ;)

imsocute 2012.05.15. 22:11:20

kurva nagy lett a cikk és igen, magamra ismertem. bár nekem egyáltalán nem érdekem, h lehúzzak egy embert is vagy hogy mártíroskodjak neki, mert inkább megtartom magamnak. az jó ha van egy egészséges önkritikád, meg magabiztosságod de sokszor sok ember baszott sokat képzel ám magáról. az ilyet meg gyűlölöm ha valaki mindig a saját dolgaival felvág ha nagy dolog ha nem...

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2012.05.29. 12:56:45

"Mindenkinek van olyan barátja, akivel ha találkozik, mindig optimizmust, erőt sugároz, és ha vele vagy, te is szebbnek látod a világot és terveket kezdesz el szövögetni a jövőre nézve. "

Neki te vagy a vámpír :D

Mahotonix 2013.05.17. 17:44:28

@zombika:

Nekem egyik osztálytársam volt pont ugyanilyen (egyszer úgy elfajult a dolog hogy pofon vágtam) - na azóta nem szólt hozzám...
Add a Facebook-hoz