LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Dani

 

Bemutatom Danit, aki a LifeT!Lt blog következő szereplője lesz az elkövetkezendő bő 3 hónapban. Dani több mint 15 éve súlyproblémákkal küzd, és mostanra érett meg benne az elhatározás, hogy szeretné radikálisan megváltoztatni az életét még mielőtt azon kapja magát, hogy 32 évesen vérnyomás és koleszterin csökkentőkön kezdjen el élni és szedje azt a sok szart élete végéig.  Dani 29 éves, 176 cm és 110,2 kg. Ez kurva sok. Mert ez azt jelenti, hogy Danin több mint 30 kg felesleg van, de inkább 35. Mint minden olyan esetben, amikor valakivel egyénien kezdek el foglalkozni, azaz a program első napjától az utolsóig bármikor hívhat ha kell éjjel 2kor találkozok vele a Blahán, nos Daninál is meg kellett bizonyosodnom arról, hogy valóban készen áll-e az előtte álló 12 + 1 hetes kőkemény szopásra, elsősorban persze mint mindig most is mentálisan. Úgyhogy amikor megkeresett, hogy dolgozzunk együtt, az első beszélgetésünk után adtam Daninak 10 napot, gondolja át mire is vállalkozik, és ha még mindig biztos a dolgában akkor tűzzünk ki egy napot és elkezdjük, de akkor utána bazmeg nincs visszaút, csinálni kell és menni előre. Nincs pizza, nincs piázás, nincs Las Vegasban kurvák és koko hajhászása. Szembe kell néznie saját magával, minden gyengeségével és tudatosan leszámolnia azzal az egészségtelen életvitellel amit eddig folytatott.

 

 

Danit rengeteg minden fogja hátráltatni, és igazából még nem is tudja mire vállalkozott, bár én úgy érzem amire kellett arra felkészítettem. Rengeteg mindenen elbukhat elsősorban azért, mert hosszú évek óta élt egy ritmust egy ütemet, amit most fel kell felborítania és újra gondolnia pár dolgot az egész életmódjával kapcsolatban, mert amit eddig csinált vagy jónak gondolt annak a blog elején látjuk az eredményét. Változnia kell fejben, gondolkozásban, és az egész eddig megszokott rutin szerű mindennapjait kell teljesen más alapra helyeznie ha sikereket akarunk elérni, márpedig kurvára azt akarunk.  Az első és legnagyobb leküzdendő akadály tehát a mindennapjai újratelepítése kell hogy legyen. A második és egyben  legnagyobb buktatót én a feleségében látom, ugyanis Dani nős. Félreértés ne essék, nem konkrétan Dani feleségével van gondom, hanem mint egy olyan személlyel aki nő, és státuszából kifolyólag napjai nagy részét együtt tölti Danival. Természetesen támogatásáról biztosította  Danit mindenben, de van a nőknek egy olyan gondolatmenetük, amit meg kell értenünk, tudnunk kell kezelni, és kell kezelnie minden férfinak aki mellett egy nő van. Én ezt elsősorban anyámnál tapasztaltam, amit én úgy hívok a gondoskodó szerető kéz halálos ölelése. Ami úgy néz ki, hogy ha a nő úgy ítéli meg, az ő szubjektív női érzelmi alapon meghozott döntése alapján,  hogy a szeretett férfi, szerető, gyerek már eleget diétázott, akkor ne szenvedjen már annyit, úgyhogy ez az egy süti, „neked vettem csoki”, „a kedvencedet csináltam, mert ilyen ügyes vagy” kaják amik a női agy  számítása szerint belefér, bármilyen szigorú diétába, azt bizony  a srác elé fogja tenni és ami a legszomorúbb, hogy még el is várja, hogy megegyed mert azt Ő neked csinálta szeretetből.  Fel sem fogják, hogy ez miért baj, hogy ezzel mit tesznek, és hogy ezzel csak visszalökik a szerettüket abba a gödörbe, amiből éppen hogy csak hatalmas szenvedések árán kezd kimászni. A nők gondoskodó, férfiakat etető ösztönéről beszélek itt elsősorban. Mindannyian ismerjük anyáink telefonhívásait amiben két kérdés stabil, és állandó. A hol vagy ? és a mit ettél ma ? Aki fiú és ne adj isten egyke, az pontosan tudja miről beszélek.

Ez a legnagyobb és legveszélyesebb akadály, és én erre maximálisan felkészítettem Danit.  Mert bizony elfog jönni az  a pillanat, amikor Dani hazamegy a leadott 10 kg után, és Kata a felesége otthon fogja várni Dani kedvenc kajájával. Érzelmi zsarolás, párosulva az összes undorító lelkifurdalást kiváltani akaró női praktikákkal.  Tudom hogy ez lesz, mert anyámon is ugyanezt látom nap mint nap. Mit gondoltok az én, most már 71 napja tartott diétámat anyám hányszor akarta keresztbevágni ?  Nem rossz indulatból szó sincs róla, hanem ismétlem a nők legősibb ösztöne, a férfiak táplálási ösztöne miatt, amit mi még anyatej kódnak is nevezünk, és amihez nem lehetünk elég idősek hogy a nőkbe ez ne maradjon meg. Hányszor hagyott itt nekem tábla csokikat, hányszor hívott fel hogy mákos tésztát csinált nekem,  és  menjek át egyek valamit mert már úgy nézek ki mint egy anorexiás ? Pontosan tudja miket szabad ennem és miket nem, de valahogy mindig itt köt ki egy telibe vert 1,5 literes Nestea és a dolog már odáig fajult, hogy egyszer sajtos baconos ízesítésű puffasztott búzákat csempészett be. Bazmeg azt sem tudtam hogy van ilyen. De mondom a legjobbat mert ilyen tényleg nincs. A diétám elején volt egy olyan napom amikor reggelire sovány túrót ettem paradicsommal és tízóraira is. Erre anyám mit csinál ? Jövök haza és a hűtőmben ott figyel 10 !!! darab óriás pöttyös túró rúdi, hogy akkor ő most hozott nekem túrót. Nagyon ritkán sírom el magam, de ez ott akkor a hűtő előtt megtörtént.

Ez így ment napokig, mígnem eljött az a nap, amikor is egy egész tepsi milánói makarónit hozott át ide anyu, de kurvaélet úgy, hogy aznap 3x hívott fel menjek már át egyek belőle mert ugye NEKEM CSINÁLTA. Mondtam nem kell,  de itt már geci idegesen, mert  ugye éppen egy nagyon szigorú diéta kellős közepén voltam . Erre mit csinált mutter ? Átjön, becsönget kezében a tepsi makarónival, hogy akkor ő ezt most áthozta nekem majd  sírásra görbülő szájjal megkérdezi az ajtóban, hogy miért csinálom ezt vele és MIÉRT NEM SZERETEM ŐT ???????? Ezt így. Na ez volt az a pont, amikor elég volt. Megfogtam a tepsit, behívtam a lakásba, és a szeme láttára öntöttem ki a kukába az egészet tepsivel együtt. Most a nők biztos felhördülnek, hogy lehetek ekkora geci meg hogy viselkedhetek így az anyámmal. Ja mintha ez bármit is meghatározna. Én imádom az anyámat, nekem ő a legfontosabb ember az életemben, sőt tovább megyek az egyetlen nő akiben megbízom, de basszameg minden nő aki körülöttünk van és szeret minket férfiakat ezt csinálják, és a kaja az egy külön érzékeny pont náluk.  Mert ilyenek a nők. Képtelenek elviselni , hogy ez most nem róluk szól, hogy ebbe most nincs és nem lehet beleszólásuk, és EBBE nem tudnak részt venni, nem tudnak részesei lenni. Vagyis hogyne tudnának. Egyetlen feladatuk van csak, és ez nem más ,mint nem basztatni a srácot jelen esetben Danit.  Nem tálcán vinni elé a kést egy szeretettel csinált kaja formájában ami romba döntheti az egész programot, hanem egyszerűen csak ebben az egyetlen dologban félreállni, mert marad még bőven más terület a házas életben, amiben részt lehet venni, el lehet venni az álmainkat és zsarnoki módon elnyomni megfojtani.  Úgyhogy azt kérem minden nőtől akinek  barátja, férje szeretője, apja, gyereke belekezd egy diétás programba, szóval azoktól a nőktől ugyanazt kérem  mint általában Istentől is ha belevágok valamibe az életben…Most az egyszer ne állj az utunkba.

Daninak  lesz pár hol pontja és az, hogy ne adja fel iszonyatos erőfeszítésekbe fog neki kerülni. Két emberre számíthat ezt jobb ha most megjegyzi és letisztázzuk. Saját magára, és rám. Senki másra.

 Kalóriaszámítás és adatok

Dani 29 éves 176 cm és 110,2 kg. Középvezetőként dolgozik, de megmondom őszintén a faszom se tudja hol, pedig mondta. A lényeg, hogy irodai ülő munkát végez, és amikor mozognia kell, akkor azt kocsival teszi. Testalkata szerint mezo-endomorf, körülbelül 60-40 arányban.

Mellkas: 121 cm
Derék: 117 cm
Csípő: 120 cm
Bicepsz: 41 cm
Comb: 63 cm

Alapanyagcsere 15,3 x 110,2 + 679 = 2365 Kcal RMR 2365 / 24 =98,54 Kcal

RMR szám egy órára 98,54 Kcal

Dani energia felhasználása, a napi tevékenységek beleszámításával

7 óra alvás 7 x 98 = 686 Kcal

0,5 óra súlyzós edzés 0,5 x 98 x 5 = 245 Kcal                         

0,5 óra kardi edzés 0,5 x 98 x 2,7 = 132 Kcal

16 óra napi tevékenység irodai ülő munkával 16 x 98 x 1,4 = 2195 Kcal

Dani napi kalóriaszükséglete : 3258 Kcal 

 

Petránál ugye egyértelmű volt számomra, hogy mennyivel menjünk be a kalória szükséglete alá. De Danival egészen más a helyzet mivel itt már extrém nagy feleslegről beszélünk és ahhoz, hogy betartsuk az egészséges fogyás ütemének rendszerét, át kellett gondolnom pár dolgot. 25 kg feletti túlsúly esetén a szervek extra nagy terhelésnek vannak kitéve egy tök átlagos napon is. Főleg a szív, az érrendszer,  a szervekre nehezedő nyomásról nem is beszélve.  Daniról terveim szerint 18-24 kg-ot fogunk lekarcolni 3 hónap alatt. Az hogy elérjük ezt a fogyást, közben ésszel kell dolgoznunk. Ahhoz az állapothoz tudnám hasonlítani, mint amikor a búvárok feljönnek nagy mélységekből. Ott is csak óvatosan szintenként tudják ezt megtenni elkerülve a nyomás különbség matti keszonbetegséget. Írtam diétát és edzéstervet is, de ez folyamatosan változni fog, szerintem többek között azért, mert fel kell mérnem Dani fizikai állapotát, úgyhogy ez a hét ahogyan Petránál is a felkészülési hét jegyében fog zajlani. Megtanulják a mozdulatokat  a konditeremben, és beállítjuk azt  a kardio terhelést amire szükség van. Ma megyünk kondizni, holnap egy futás felmérés KSI-n, és persze Dani állapotának folyamatos felügyelése. Pulzus számhoz igazított futások, vérnyomás alakulása, és az izom terhelésre való felkészítés konditeremben. Diétánál végülis a 20 %-os mínuszt választottam, aztán majd meglátjuk mit kell még rajta csiszolni. 

A heti 5 edzés mellett döntöttem, ami 3 súlyzós edzésből fog állni, valamint 2 futásból, emellett Dani focizni is jár. A futásokat nagyon óvatosan kezdjük. Első 2 hétben 1500-2000 méter szerintem bőven elég lesz  Danival. A kondis edzések során a kisebb súlyokkal magas sorozat számok lesznek az ideálisak, ha szanaszét akarjuk égetni a zsírt és stimulálni akarjuk az izom munka beindulását.

Danival mai nappal kezdtük meg a programot, és ha minden jól megy akkor  július közepére olyan eredményeket fogunk elérni amire már tovább tudunk alapozni, de ne szaladjunk ennyire előre, először éljük túl a kritikus első 12 napot. Teljesen más egyébként egy férfival együtt dolgozni. Dani első bevásárlásánál is ott voltam, ugyan úgy elmondtam mindent ahogyan Petrának is, azzal a különbségel, hogy Dani nem kérdezett hülyeségeket, nem akartam percenként elvágni a torkomat az elképzelhetetlenül gyökér kérdések miatt, nem mentünk be a parkolóházba a kijáraton, nem kérdezte meg tőlem, hogy mézet szabad-e enni azok után, hogy előtte napokig azt ecsetelem a cukor minden formája tiltott, de legfőképpen minden féle sallang nélkül tudunk majd haladni a programban, mert nem veszi el az energia nagy részét az, amit egy nő igényel.  A lelki támogatás, az érzelmi faktor eszeveszett kilengéseinek kezelése, és a komplexusok feloldása, hogy csak pár dolgot említsek.

Apropó komplexusok. Azt szeretném üzenni minden csajnak akinek kicsi a melle vagy nincs vele megelégedve, hogy ne aggódjon nincsen semmi probléma, mert ha kicsi a melled, de jó a segged és  megtanulsz rendesen szopni, akkor nem lesz semmi probléma.

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr22797785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása