LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

A Shreddedshian legenda

Ez a bejegyzés Zyzz Shreddedshianról, egy 22 éves legendáról szól, aki extrém vékony ektomorfként, a világ egyik legelismertebb sportolója lett megmutatva a világnak, hogy igenis bármi elérhető, csak kitartás kell hozzá, akarat, és megfelelő elszántság. Zyzz végérvényesen bebizonyította, nem létezik rossz testalkat, csak akarat gyenge ember. A bejegyzés egy interjú, amit a simplyshredded.com oldalról fordítottam, és amiben Zyzz elmeséli, hogyan lett a testalkata miatt csúfolt gyerekből, egy tökéletes izomzatú, mindenki által irigyelt testű sportoló, mindössze 3 év alatt...

zyzz 5.png

Hogyan kerültél a testépítés világába ?

A középiskola évei alatt 18 éves koromig extrém ektomorf testalkatom volt, és úgy is néztem ki.. Rengeteget ettem, de ezek egyáltalán nem látszottak meg rajtam. Képtelen voltam magamra zsírt, izmot, vagy valódi tömeget felszedni, akkor legalábbis még úgy gondoltam. Mindig is lenyűgözött a testépítés, de hiányzott a motiváció, mert a gimnázium utolsó évében minden időmet a záróvizsgákra, és a főiskolai felvételire való felkészülésre fordítottam. Az érettségi után, és a főiskola közötti nyáron elhatároztam eljött az ideje az életmódváltásnak, és én elhatároztam mindent megváltoztatok az életemben.

Mindig is nevetségesen vékony voltam, és úgy is csúfoltak a többiek, hogy a „sovány srác”. Az emberek folyamatosan megjegyezéseket tettek a testalkatomra és én gyűlöltem ezt, de tenni ellene, akkor legalábbis még úgy gondoltam nem tudok.  Emlékszem úgy éreztem magam mint egy kis kurva, mert testalkatra akkora voltam mint a lányok, és amikor egy lány mellett sétáltam, ezt mindenki meg is jegyezte. A HSC (high school after) időszakban minden hétvégén bulikban voltam, ahol mindig is az izmosabb srácok érvényesültek. Tiszteltem ezeket a srácokat, és a lányok is imádták őket, de most komolyan, ha azt látod, hogy csak ennyi kell, hogy elvidd a legjobb nőket, akkor ki ne akarna egy izmosabb testet ? Abban az időben a bátyám már 1 éve kondizott, és határozottan látszott rajta a fejlődés és én ekkor csatlakoztam hozzá, a helyi edzőterembe.  Fogalmam sem volt semmiről, csak céltalanul bolyongtam a gépek között, de mindenképpen változtatni akartam, így 1 hónap alatt amit tudtam elolvastam az edzésekről, a helyes táplálkozásról, a leghasznosabb edzés módszerekről, és az ektomorf testalkat fejleszthetőségéről. Innen indul, az én történetem… 

tumblr_lxphwlAWlA1r8nn5ao1_500 (1).jpg

Mi volt a motivációd az évek során ?

Ha az edzések kezdetekkor kérdezted volna meg ezt tőlem, akkor teljesen más lett volna a válaszom, mint most. Eredetileg beértem volna annyival, hogy ne legyek ennyire vékony és némi izmot akartam volna felszedni magamra. Azt akartam, hogy nagyobb legyek, és alapvetően a lányoknak akartam tetszeni, hogy végre komolyan vegyenek engem is. Képeket tettem a szobám falára olyan srácokról, akikhez hasonlítani akartam én is, és elhatároztam én is ilyen leszek. 4 év távlatából nyugodtan mondhatom, hogy az akkori célkitűzéseim nevetségesen kevésnek bizonyultak. Ahogy láttam magamon a fejlődést, folyamatosan többet akartam, és a céljaim az idő múlásával messze túlmutattak azon, hogy csak pusztán jól nézzek ki. Az edzéseim közben folyamatosan többet akartam elérni, és egy idő után azt vettem észre magamon, hogy nincs szükségem motivációra, mert az életmódom részévé vált a testépítés, és a mozgás.

Az életem meghatározó része lett a sport, és már elképzelni sem tudom, hogy ne menjek le edzeni, ne figyeljek oda a kajálásokra, mert mérhetetlenül sokat kaptam ettől az életmódtól fizikailag, de elsősorban szellemileg, mentálisan. Fantasztikus dolog megtapasztalni magad, és hogy miket vagy képes elérni a testeddel, és önmagaddal szemben. Az én végső célom nem az, hogy hatalmas izmokat növesszek, hanem hogy a lehető legtökéletesebb testet hozzam létre, ami már-már művészien kidolgozott és áramvonalas. Az emberi test szépségére mentem rá, ami mindenki számára vonzó.

Mi alapján edzettél, és hogyan alakítottad ki a programodat ?

A kezdetekben mindent úgy csináltam, ahogyan azt olvastam, de hamar rájöttem, hogy sokkal jobban fejlődök, ha a saját módszeremet fejlesztem ki, ami a lehető legjobb a testemnek, mindezt persze az alap tudás elsajátítására építve. Az én filozófiám nem követte a klasszikus útvonalat. Ha leírták, hogy egy gyakorlatot 8-10 ismétléssel kell végezni akkor elkezdtem úgy, de ha azt éreztem az izmaim jobban reagálnak a 12-16 ismétlésre, akkor annyit csináltam. Folyamatosan figyeltem a testemet és a annak reakcíóját, így alakítottam ki a saját módszeremet.  

zizz10.png

Az emberi test tétlen akar maradni és nem akar változtatni a megszokott folyamatokon, kivéve, ha kényszerítik. Minél nehezebb egy edzés, minél több és kellemetlen fájdalmat érzel edzés közben, annál jobb eredményre számíthatsz. Ha edzés közben nem halsz meg minden egyes alkalommal, akkor nincs értelme. Ha az edzés végére nem fáradsz ki teljesen, nem érzed úgy, hogy össze akarsz esni, akkor feleslegesen dobtál ki az életedből másfél órát. Sokat segít ha zenét hallgatsz és kizársz mindent a külvilágból. Kizársz minden negatív gondolatot és csak a céljaidra fókuszálsz. Be kell jutnod egy zónába amiben csak te vagy, és a sport. Edzés előtt ess kómába, és edzés végén térj magadhoz. Minden körülmény essen ki ami nem az edzéssel kapcsolatos és ha ezt a szintet fejben eléred, akkor csodálatos dolgokat fogsz tudni elérni.

Őszintén szólva én minden edzést úgy várok, mint életem egy epikus eseményét. Folyamatosan az órát nézem, mikor ismét le tudok menni edzeni. Nekem van egy elméletem, amit „szivattyú elméletnek” hívok, amit edzésre menet már elkezdek. Teljesen átszellemülten érkezek meg a terembe, már nincs semmi a fejemben csak az edzés. Edzés alatt nincs beszélgetés, nem gondolok semmire, hozzám sem lehet szólni, nem gondolkozok az életemen, mert az életem akkor a teremben van. Egész egyszerűen akkor nem létezik másik világ, nincsenek gondok, sem örömök, semmi nem érdekel. Én vagyok, a vas, és a testem. Eggyé válok a gyakorlatokkal és az izmaimra összpontosítok és figyelek a reakciókra amit a testem mond. Hidd el, ha elméd van, akkor mindened van, és mindent el tudsz érni. Le kell számolni minden olyan hülyeséggel, hogy „utálom a láb napot” vagy egy adott gyakorlatot. Meg kell értened, hogy a fejlődésed érdekében nem lehet olyan, hogy valamit nem szeretsz, vagy nem esik jól, ezért nem csinálod. Én sem szerettem legalább 10 féle gyakorlatot, így összetettem egy olyan edzéstervet magamnak azokból a gyakorlatokból amit utáltam, és csináltam. Csináltam borzalmasan keményen. Fájt és szar volt, de nem érdekelt. Addig csináltam, amíg meg nem szerettem és mindenhez így kell hozzá állni.

zizz9.png

Edzések közben hogy fenntartsam a motivációmat trükköket alkalmaztam. Versenyzőként képzeltem el magam, és azt képzeltem engem figyel több ezer ember. Mondjuk ha 200 kg-al csináltam felhúzást és abba kellett belenyomnom 3 ismétlést, akkor arra gondoltam, ha megcsinálom kapok 1 millió dollárt, és így előbb utóbb mindent elértem amit akartam. El kell hinned ezeket és maximálisan beleélned magad. Ezer okot fel lehet hozni, hogy miért nem tudsz valamit megcsinálni. Fordítsd meg a dolgot, és találj okokat arra, miért kell valamit megcsinálnod. Fejben dől el minden. Alakítsd ki a saját motivációs csatornáidat. Képzeld azt, hogy pisztolyt nyomnak a szeretteid fejéhez és ha nem csinálod meghúzzák a ravaszt. Ez a fajta motiváció nekem mindig is segített, hogy ne álljak meg, ne adjam fel soha, és csináljam olyan keményen ahogyan az csak lehetséges. Ez egy elme játék a fizikumoddal szemben. Le kell győznöd a testedet, mert a szellemed sokkal erősebb mint a tested, de ahhoz hogy le tudd győzni akaraterő kell, eltökéltség és hogy valóban elakarod-e érni a céljaidat. A végső ítéletet, hogy te milyen ember vagy az hozza meg, hogy feladod, vagy eléred a célt. Ha olvasod ezeket a sorokat és még nem mozdult meg benned valami, akkor te fel fogod adni.   

Szóval ez a filozófiád a sportban, de ilyen vagy az életben is ?

Határozottan. megvannak az elvárásaim magammal szemben. Személy szerint én nagyon barátságos és boldog ember vagyok. Nekem is szükségem van a lazításra és hogy élvezzem az életet. Szeretek rájátszani a megjelenésemből fakadó sztereotípiákra, de sosem veszem magam komolyan. A teljesítményemmel motiválom a többi embert, és szerintem részben ez a varázsom, amiért újabb, és újabb rajongók csatlakoznak hozzám, és követik a módszeremet. Bár tettem néhány ijesztő kijelentést, és megfélemlítően nézek ki, de ennek ellenére én vagyok az egyik legbarátságosabb ember, akivel találkozhattok. 

zyzz 1.jpg

zyzz 2.png

Melyik a 3 kedvenc gyakorlatod és miért ?

Felhúzás - Ez a gyakorlat alakítja át az egész testet, és adja meg a felső test ívét, ha minden héten helyesen végzed. Figyeld meg, hogy nagyon ritkán látni olyan embereket az edzőteremben, aki ezt a gyakorlatot végzi. Ezek az emberek akik nem csinálják, mind átlagos fizikumúak. Ez egy nehéz, és nagy erőt igénylő gyakorlat, éppen ezért a leghasznosabb is.

Oldalemelések - Ez egy izolációs gyakorlat, amihez nagy mentális erő kell. Ehhez a gyakorlathoz kell leginkább a „szivattyó elmélet”. Nagyon szeretem, mert esztétikus vonalat ad a testnek, és jó fizikumot.

Mellből nyomás kézi súlyzóval – A mellkas edzéseim alapját képzi ez a gyakorlat, ami lehetővé teszi, hogy sokkal nagyobb területen stimuláljuk az izmokat a mellkason, valamint célzottan tudunk a mellizom leglátványosabb részeire dolgozni.

Nálad mik a táplálkozás törvényei ?

Tilos a gyors étterem

Tilos az üditő

Semmi cukor és édesség

Folyadékot kizárólag vízből és zöld teából

Én még soha nem számolgattam a kalóriákat, (extrém ektomorf a csávó csak szólok) kizárólag a megfelelő mennyiségű fehérje bevitelre figyelek minden étkezésemnél, ami nálam 7-8 alkalommal történik meg egy nap, ami begyújtja az anyagcsere folyamatokat is. A húst hússal eszem, ami legtöbb esetben csirke, bárány, steak, vagy kenguru hús. Ha valamilyen ételt nem szeretsz, hát tanuld meg megszeretni.

zyzz 3.png

Amikor szálkásítasz akkor jobban preferálod a HIIT (magas intenzitású és intervallumú kardio) edzést, vagy elég csak a szokásos kardió ?

Egyik sem. Ha a diétát 100%-ban tartod, akkor lényegtelen a futás. Ez egyszerű matek a kalóriákkal. Ha több kalóriát fogyasztasz, mint amennyit elégetsz, hízni fogsz, ha kevesebbet fogyni. A kardió égeti ugyan a kalóriákat, de ha már alapban megfelelően sakkozol a kalória bevitellel, nincs valós igény a kardió edzésekre, bár lehet hogy a zsír veszteség sokkal gyorsabban megy le, de a futás csak felesleges izom pazarlás, amit én nem engedhetek meg magamnak.

Milyen táplálékkiegészítőket szedsz ?

Hidrolizált tejsavó fehérje, Halolaj, Nagyon erős multivitamin csomag, Xtend  BCAA aminosav, Cink, Magnézium, C-vitamin, Mesomorph vagy Jack3d energetizáló, Phenadrine és Inferno zsírégető.

Az interjú elkészülte után pár hónappal, Zyzz a szaunában rosszul lett, és meghalt. A halálát egy veleszületett szívelégtelenség okozta, amit nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet kimutatni. Emiatt halt meg Ocskay Gábor, Kolonics Gyuri és Fehér Miki is. A hiedelmekkel ellentétben Zyzz nem a testépítésbe halt bele, hanem egy olyan betegségbe, ami akkor is végzett volna vele huszon pár évesen, ha egész életében otthon ül és nézi a tévét. Halála megrázta az egész testépítő világot, mert 22 éves kora ellenére Zyzz mindenki által elismert sport ember volt, akit mindenki tisztelt kitartása, és teljesítménye miatt. Több százezer követője volt, és halálával, mindössze 22 évesen legendává vált. Ezzel a bejegyzéssel az ő emléke előtt tisztelgek. Zyzz öröksége felbecsülhetetlen, kinek története maga a motiváció mindenki számára, és amiért a nevére még sokáig emlékezni fognak.

11sh26s.jpg


Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr113977920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása