LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Wasabi A sushi tévedés

  

4 hónappal ezelőtt írtam egy bejegyzést Budapestaurant.com címmel, amiben az online éttermek közül a húsz legismertebb, és a legnagyobb forgalmat bonyolító online éttermeket vizsgáltam olyan szempontok szerint, hogy honnan érdemes, vagy hogy egyáltalán honnan lehet rendelni kaját akkor, ha az ember programban van és diétázik. Az online éttermek mára megkerülhetetlen szereplői lettek a mindennapjainknak, mert már kaját rendelünk a munkahelyünkre, ha bandázunk, ha csajt hívunk át, és bizony anyám rezzenéstelen arccal berendelt 8 adag tejszínes csirkemell csíkokat vegyes körettel apám születésnapjára ünnepi ebéd címmel. Természetesen a rendelt ételek legtöbbször egy jól megpakolt méretes kupac szar kategóriából kerülnek ki, mert nem tudnak annyi pizzát kisütni Budapesten vagy annyi cukrot berendelni, hogy az ne fogyjon el pillanatok alatt, és akkor itt még csak a pizzákról meg a desszertekről beszéltünk. Budapesten mint már írtam, egy két belvárosi kerülettől eltekintve lehetetlen normálisan kajálni, és leírni sem merem milyen állapotok uralkodnak Csepelen, Soroksáron, vagy éppen Pesterzsébeten, na nem mintha Pasarét vagy Zugló jobb lenne. Minimális elmozdulás érzékelhető talán abba az irányba, hogy most már a pörköltszaftos moslékhegyek mellett, azért a legtöbb helyen már megtalálható egy jól elrejtett sarokban a grillezett csirkemellfilé is, de azért a biztonság kedvéért ráolvasztanak valami sajtot is mert még végén nem veszi meg senki alapon ugye… A Budapestaurant.com előző részeiben erre már kitértem, így most kanyarodjunk vissza az online éttermekhez, és kezdjük mindjárt az egyik legnagyobb tévedéssel….

A SUSHI ÉTTERMEK NEM DIÉTÁS HELYEK, sőt majdnem hogy egy emeleten dolgoznak a legismertebb gyorsétterem láncokkal kalória és felesleges zsír bevitelét illetően. Tudom, hogy pár emberben most egy világ omlik össze éppen, és akkor még a Nordsee-ról nem is beszéltem, de nem akarok hirtelen ekkora adagban sokkolni senkit. Nyílván most arra gondoltok, hogy zöldségek, tofu és halak, meg különben is menjek már el a faszba, de attól a tény még tény marad, ami úgy hanzik, hogy a rendszeresen sushi éttermekbe járók egy idő után, simán úgy fognak kinézni mint Schmuck Andor. Ezen az úton haladva, nézzük meg közelebbről a sushi éttermek zászlóshajóját, a Wasabit kicsit közelebbről...

 

 

A Wasabi pár hónappal ezelőtt külön étlapot adott ki Health & Happines címmel, ami azért némi utalás arra, hogy a „normál” étlapjuk nem igazán az a felhőtlen Philadelphia, mint ahogyan azt a széles tömegek gondolják. A Health & Happiness rovaton belül minden mehet, kivéve a Wakait. A sima étlapon továbbá jók a levesek, a makik, pár főétel, és önmagában 3-5 db sushi arcba tétele gond nélkül bele illeszthető egy szigorú diétába is, szóval ez a része rendben is van, de ezzel le is zárult a napsütötte életérzés, mert ami ezután következik az azért eléggé borzalmas. Ugorjunk is egyből a mélyvízbe és tisztázzunk le valamit. Mint minden olyan helyen ahol „all you van eat” opció van, azaz ahol x összegért annyit ehetsz amennyit akarsz, ott bizony olyan kaják vannak olyan összeállításban, akkora kalória számokkal, hogy garantáltan ne tudj annyit enni, hogy az az étteremnek ne érje meg. Running sushiba mindenki volt már. Ott van az, hogy egy szalagon mennek a kaják egy tányéron, és te onnan azt veszel le amit akarsz. Egy ilyen session alatt simán magadba tolsz 3-5000  kalóriát, mert ugye ha már becsengettél 5.490-et akkor már eszel is, de nem is kell feltétlenül sokat enned ahhoz hogy összehozd ezt a kalória számot. Nem tudom ki volt már olyan céges rendezvényen vagy olyan buliban, ahol korlátlan mennyiségű pia állt rendelkezésre. Általában ilyenkor van az, hogy még akkor is iszol, amikor már egy csövet ledugva tisztítják a gyomrodat. Ez a reflex lép be az ilyen helyeken is, csak itt még fizetsz is érte. Ákos haverommal egyszer fogadtunk, hogy megeszünk 50 tányérral egy ilyen kajálás alkalmával. Ákos 27-ig bírta, én 48-nál kértem a vödröt. Trófea ugyanez, csak ott még igazi szemétládák is, mert mielőtt bármit kajáltál volna eléd tesznek egy pizzát. Óriási.

Veszélyesek a sushi éttermek, mert önmagában egy lazackrémes sushi csak 101 kcal, egy tigrisrák nigri 113, míg egy vörös tonhal nigri 61 kcal, amivel nincs is semmi probléma, de a gondok ott kezdődnek, hogy ezekből állítják össze a komplett sushi tálakat ami kitesz egy teljes adagot. Ezek az adagok rendelésnél 8, 12, 16 és 24-es kiszerelésekben érkeznek meg a lakásokba. Adjátok össze a 100-120 kalóriás kajákat, szorozzátok fel csak a legkisebb adaggal ami ugye 8, és máris ott vagyunk, hogy bő nyállal köptük magunkat pofán, és ezek még csak a kalóriaszegény diétásabb adagok voltak amiket felsoroltam. Így lesz a Botan tálból 660 kalória, a Shiteból 1.021, és a Hetimából 744 kcal. A legnagyobb csapda, hogy azt hiszed egészséges és diétás kajákat eszel, mert mi lenne más ha egyszer halak meg saláta. A wasabi az egyike azoknak az éttermeknek, akik minden egyes ételük mellett feltüntetik a kalória értéket ami miatt forprez a helynek, de kétlem hogy akár csak az ott kajáló emberek 20%-a meg is nézi ezeket az értékeket. Kezdjük a sushikkal ami létezik önállóan is de alapvetően egy válogatásban kapod. Tonhal, lazac, maki, avokádó, ruccola, rák, tojás, uborka, tofu, csupa faszorkányos kaja. Összehasonlításképpen egy Big Mac szendvics a Mcdolnaldsban 495 kcal, egy dupla sajtos Mcroyal 775 kcal.

Van egy csaj ismerősöm, aki a napokban osztott meg egy képet Facebookon aminek a lényege, hogy a munkahelyére vitt neki egy srác ebédet, ami nem volt más mint egy tálca kaja a Wasabiból. A srác most akarja felszedni a csajt, nincs is ezzel semmi gond tettünk már meg többet is egy nőért, de most nem is ez a lényeg. 

 

A csaj éppen diétázik, de mi mást csinálna hiszen nő, na a lényeg ha jól látom ez egy 12-es kiszereléses kaja, ami így lazán 1000 kalória. Egy diétázó nő átlagos kalória igénye egy napra 1.200-1.400 kcal, amiből most ezzel a szeretetcsomaggal a srác, gyönyörűen a csaj alá gyújtott.

Ami ezután jön, azt azért nehéz szavakkal leírni, mert ugye eddig csak sushikról volt szó, lazacról, rákokról, tinta és tonhalról, kagylók, makik, szóval csupa önmagában emberi mennyiségben tényleg egészséges és jó ételekről. A Wasabi étlapján azonban tekintélyes mennyiségben vannak tészták, mártásokban úszó főtéelek, köretek, desszertek, olajos panírban fetrengő előételek, és bizony külön rendelhető olyan saláta, amiből egy adag önmagában 561 kcal (wakame).

Kalória probléma

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy 100 kalória nem egyenlő 100 kalóriával. Az adott kalóriamennyiség csak egy irányszám az ételben lévő energia mértéke, de hogy az az energia milyen összetevőkből áll, kizárólag az számít.  Ezért baszom nagy átverések ezek a Gastroyalos kaják is. Kis adagokat adnak ami ugyan csökkentett kalória számot és fogyást eredményez, de abban a kajában a minőségi összetevők aránya garantáltan szar, amitől te sosem leszel formás, és nem fogsz szép külsőt sem elérni, mert a sok fos amit magadba teszel az nem fog téged formálni. Szarból várat ugye… Mondok egy példát, amiből megértitek miről beszélek. Adva van egy 130 kilós nő, akinek a napi kalória szükséglete 3.500 kalória. Ha ez a 130 kilós csaj semmi mást nem eszik meg egy nap kizárólag 2 tábla Milka csokit, amiben van 1.300 kalória, akkor a kalória mínusz miatt ő ugyan fogyni fog, amivel leadhat akár 30 kilót is, na de én megnézném azt a szerveztet meg testszerkezetet a második hét után. Egy lottyadt poshadt fos teste lesz logó bőrrel, egy undorító eldeformált test, mert ha rossz kajákból eszel keveset, az még nem megoldás. Ez a legnagyobb átverés ezekben a kis adagokat adunk a szarból „diétás” étlapokban.  Veszélyes ez mert az illúzió, hogy te ettől fogyni fogsz ugyan megvan, de ennek a későbbiekben magas ára lesz, és a kilók vissza száguldásának is tökéletes táptalajt biztosít. Tehát nem csak kalóriát számolunk, hanem azt is megnézzük, hogy az adott étel kalória tartalma az miből épül fel, és milyen arányban vannak meg benne az egészséges összetevők. Remélem érthetően fogalmaztam, és mindenki felfogta azt, hogy ez az egyik alapja a sikeres és tartós fogyókúrának, és pontosan ez különbözteti meg a jó, és a szar fogyókúrákat. Ebből majd írok egy külön bejegyzést, de most menjünk vissza Hinshu szigetére.

 

A wasabiban nincs előétel 400 kcal alatt, és már tudjátok, hogy ezek mind vállalhatatlanok is. A levesek mint már írtam mehetnek, viszont a főételek több sebből véreznek. Repkednek a 6-7-800 kalóriák, és az ételek elkészítésével is komoly problémák vannak, de vannak itt is kivételek, mert például a Wokban pirított zöldséges tofu, és a Gombás spenótos tofu egész jól hangzik, ellenben a Thai lángos csirkével, ami véleményem szerint nem sokban különbözik a Palatinus strand lángosaitól. A köretek elég egyértelműek. Rizs ugye alap kaja mehet, bár nem kéne az egész adagot erőltetni, a fűszeres burgonya tallérok nyílván kuka.

A tészták menüpont érintésével beléptünk a poklok földjére. A Wasabiban kapható összes tésztát kibaszott gyorsan el kéne felejteni, ugyanis az itt található kaják és a gyorsétteremek kínálatai között nincs mérhető különbség. A tészták mutatják meg igazán a Wasabinak azt arcát, amiről én már a bevezetőben is beszéltem. Ránézel az étlapra, azt olvasod Üvegtészta csirkével és zöldségekkel, azt hiszed jó mert csirke és zöldség az a kis tészta nem számít ugye, és bummm bazmeg 794 kcal. Általános tévhit, hogy amiben szerepel a zöldség szó az már jó, de hát nemaaaaaaaaz. Apropó zöldségek. Saláták a Wasabiban. Gyerekek Vegyes saláta 378 kcal !!!!!!! Zöld endamame bab 402 kcal Wakame saláta 551 kcal, és ezek csak a saláták amiket a főételed mellé eszel. Ja a Bento tálak sem dzsok.

A végére tartogattam a legjobbat, a desszerteket. Ugye a desszert mindenhol tilos nyílván te is tudod hogy itt is szar, de nem is ez a lényeg most, mert egy Csokis tavaszi tekercstől vagy a Kókuszos körtétől nem várhatunk sokat a maga 755 kalóriájával, de lenne itt valami amit amikor megtudtam, nem kaptam levegőt. Ugye online rendelésekről beszélünk, és a Wasabi az ételrendelést megjutalmazza olyan formában, hogy minden rendelés mellé ajándék desszertet küld, ami minden esetben egy Tokyo Tiramisu szelet. Egy kis kocka habkönnyű torta szelet. Egy időben zabáltam a Kés Alatt c. sorozatot, amiben volt egy több epizódon átívelő történet, amiben egy csaj kis mennyiségű higannyal mérgezte a nővérét, mert meg akarta szerezni a férjét, aminek hatására a nő fokozatosan tönkrement. Ehhez a jelenethez tudnám hasonlítani a Wasabi ajándék tiramisuját is, mert az a kis szelet süti semminek tűnik és gondolkozás nélkül megeszi mindenki, de csak úgy közlöm, hogy abban a tiramisuban 941 kalória van. Várjatok leírom betűvel is. Kilencszáznegyvenegy kalória. Tehát berendeled a kajádat ami már eleve jó eséllyel 1.000 kcal felett van, és akkor mellé kapsz ingyen ajándékba egy sütit 941 kalóriával, és ez csak egy étkezés. A Wasabi minden, csak nem az a hely ahonnan neked rendelned kéne diéta alatt. Lehet ugyan kommandózni az étlapon mert vannak önmagukban jó kaják de keresni kell, és félek nem fogja mindenki megtalálni.
 
 

A végére egy menü, amit az emberek átlagosan berendelnek a Wasabitól otthonra, vagy beülnek este egy üzleti vacsora, egy randi, vagy valamilyen esemény ünneplésének keretein belül. Mindenki sushival vagy makival kezdi, mert ugye Japán helyen vagyunk.

Előétel: Rák maki 180 kcal

Leves: Miso leves 105 kcal

Főétel: Gyömbérrel pácolt csirkehús falatok 538 kcal

Köret: Rizs 254 kcal

Saláta: Vegyes saláta 378 kcal

Total Score: 1.455 kcal

Direkt nem tettem bele desszertet, de ha azt is rendelsz az még pluszba minimum 350 kcal. Ha online rendelsz és megeszed a Tokyo Tiramisut, az meg még plusz 941, és akkor az italt, amit még megiszol mellé sem számoltam bele.  

Nincs nagyon mit hozzáfűznöm. Illetve még annyit, hogy ha kérhetem a Wasabi vezetőségét, ne akarjon majd beperelni ezért a bejegyzésért.

 

Köszönöm. 

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr993299034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása