LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Il Treno A dietetikus ajánlásával...

 

Az Il Treno pár évvel ezelőtt, még ha nem is a kedvenc online éttermeim egyike volt, de létező alternatívát kínált a Buda- Pest- Óbuda háromszögben. Már a budapestaurant.com bejegyzésben is utaltam rá, hogy ha írok az Il Trenoról akkor az nagy eséllyel arról fog szólni, hogy a város általam legjobban utált bandája, a Jókai utca 6 és a Népszava szerkesztősége után, itt vert sátrat magának. Az Il Trenora 150-200 karakternél hosszabb anyázást nem terveztem, de aztán Ákos haverom - akinek  ugyanúgy feláll a farka ha meglát egy lazacfilét salátaágyon mint nekem - rám irt Facebookon, és elküldött egy linket aminek hatására megszületett ez a bejegyzés. Egy linket, azzal a szöveggel, hogy azonnal nézzem meg mert ilyet még nem láttam. És tényleg nem… 

LOL.  Nyugodtan nézzétek végig újra ezt a listát mert ez az étlap egy dietetikus által összeállított menüsor. Pontosan erről beszéltem ebben a bejegyzésben. Mindenhonnan ömlik ránk a tömény hülyeség. Önmagukat felkent messiások, kilóra megvett orvosok és „szakemberek” írnak alá olyan tanulmányokat, ami ellen megy minden józan észnek és tudományos állításnak, de aláírják, a nevüket ás arcukat adják hozzá mert valamiből élni kell és ha ő nem, akkor jön egy másik aki igen. Több oldalnyi tanulmányt megérne ez a téma, de inkább elmesélek egy történetet amiből kiderül, hogy az úgynevezett szakma hogyan és milyen elvek mellett áll ki a saját területén belül termékeket és cégeket reklámozva és magukat maximálisan eladva.

Van egy srác, aki fogorvosnak készült valamikor még 2007-ben. Egyik alkalommal arról beszélgettünk, hogy milyen fasza lenne szerepelni egy fogkrém reklámban ha megszerezte a diplomáját. Tudjátok azok a reklámok ahol azt magyarázzák, hogy a Blend A Med az Aquafresh meg a Colgate mekkora királyság és 10-ből 9 fogorvos ezt ajánlja. Kérdezem, hogy szerinte melyik a legjobb és melyik gyártó reklámjában szerepelne leginkább. Erre bemondja, hogy az neki teljesen mindegy csak szerepeljen. Ő elmondja bármelyikről, hogy az a legjobb mert egy ilyen reklámfilmben való szereplés beindíthatja a karrierjét, arról nem is beszélve, hogy szinte semmi különbség nincs közöttük mert a különbség max annyi, hogy kinek jobb a marketing csapata.

 Valami ilyesmiről szól ez a dietetikus által ajánlott étlap is, csak ez szakmailag teljesen megalapozatlan és teljességgel vállalhatatlan. A csajnak mondjuk  jó, mert ott virít a feje az Il Treno honlapján mellyel ismertséget szerez magának, az Il Trenonak is jó mert egy dietetikus ott áll az ételei mögött azt a látszatot keltve, hogy a kajáik mögött szakemberek állnak és figyelnek a vendégeikre.  Tökéletesen megvalósult a tipikus egymást segítő marketing szituáció. Aztán hogy ez az étlap a kisasszonynak szakmailag mennyire vállalható, és az ö megítélése a dietetikus szakmán belül milyen lesz, az már egy másik kérdés. Az életben mindannyian mindent mérlegre teszünk. Jelen esetben  szakmai hitelesség az egyik oldalon és egy papírra nyomtatott arckép a másikon. Mindenki döntse el magában, hogy ebben az esetben merre billent a mérleg nyelve.

1592 és 1426 kalóriás pizzát ajánlani, 1327 kalóriás tésztát, 890 kalóriás rizottót és persze a kihagyhatatlan vanilliás palacsintát a maga 419 kalóriájával szóval most erre mit mondjak…

Csak összehasonlításképpen egy dupla Whopper menü a Burger Kingben (ami a kapható legnagyobb hamburgerük) közepes krumplival és közepes sima kólával 1356 kcal. A Mcdonald’s zászlóshajója a Big Mac menü, hasonló méretű krumplival és üdítővel 1023 kcal. Tehát a Burger King legvéresebb menüjének kalória értéke még így is több mint 300 kalóriával elmarad az  Il Treno dietetikusa által javasolt ételeitől. Őrület…  

Nem tudom pontosan, de mintha a dietetikus az valami táplálkozási szakértő kifejezést jelentene, akinek az egészséges és helyes táplálkozás megismertetése lenne a feladata, amibe nem igazán férnek bele a pizzák és az egyszeri étkezés során bevitt olyan kalória mennyiség, ami egy felnőtt nő napi kalória szükségletének felel meg. De lehet én tudom rosszul, úgyhogy meg is néztem a Wikipedia mit ír a dietetikus kifejezésről.

„A dietetikus olyan szakember, akinek feladata: a gyógyítás a beteg élelmezésben, ezentúl tanácsadás különböző területeken, valamint a prevenció vagyis a korszerű kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetése”

Egy kávézóban írom ezt a cikket, és a mellettem ülő Japán turisták nem értik miért sírok… (remélem nem sugároznak) Képtelen vagyok erről többet írni mert igazából mindent elmond az a vizuális élmény amit a fent látható kép okoz. Elég hülyén néz ki egymástól 3 centire leírva az, hogy a dietetikus ajánlatával és a Asparagus pizza 1592 kcal.

Most, hogy a budapestaurant.com  2-be már nem lesz szó az Il Treno-ról, így megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, ezeken túl még mi is az én  problémám magával az étteremmel.  Szeretem ezt a blogot mert ha csak simán írnék egy panaszlevelet, azt jobb esetben elolvassák röhögnek rajta egyet aztán küldik is be törölt levelek közé, rosszabb esetben kinyomtatják és kitörlik vele a seggüket. Kezdem megérteni a Tékozló Homár blog online társadalomban betöltött kiemelkedően fontos szerepét és a szolgáltatókkal szembeni kontrollt gyakorló erejét.

Ha röviden akarnám összefoglalni a lényeget, akkor csak annyit írnék, hogy savanyú tejjel kihozott mákos gubák, 2 – 2 és fél órás várakozás a kajára, és a legrohadtabb futárok akik nem egy alkalommal akartak átbaszni a visszajáróval. Történt ugyanis, hogy  egy rendelés alkalmával már másfél órája vártam a kajámat amikor is felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy így másfél óra után ugyan merre tart a rendelésem. Megnyugtattak, perceken belül megérkezik a futár már úton van. Csak mondom, hogy mást már ne érjen váratlanul, a perceken belül Il Treno nyelven azt jelenti, hogy 40 perc. A kaja megérkezett kicsivel több mint 2 óra 10 perc várakozás után, mire a futár úgy akart elnézést kérni tőlem, hogy 2.000 forintból akart vissza adni úgy, hogy egy tízessel fizettem. Majd ezek után a főétel hideg, a mákos guba savanyú a megrohadt tej miatt, és én nagyobb összegeket mernék feltolni rá, hogy az a guba nem frissen lett elkészítve 2 órás kiszállítás ide vagy oda.

Nem igazán vagyok egy feljelentő típus de ez már nekem is sok volt ráadásul úgy, hogy nem ez volt az első ilyen eset. Finoman jeleztem a Netpincer.hu-n keresztül, hogy köszönöm szépen az együttműködést, amit ezúton részemről be is fejeztem. A futárt nem dobtam fel, annak ellenére, hogy nem egy alkalommal próbáltak Rodolfózni a visszajáróval. Másnap kapom a hívást, hogy elnézésemet kérik, és a holnapi nap folyamán felhívnának az ügyben, hogy  hogyan tudnánk rendezni ezt sajnálatos kellemetlenséget. Mondom igen, hívhatnak kösz. Na most azóta sem sikerült velem kapcsolatba lépni, amit ezzel a bejegyzéssel szeretnék megköszönni.

Egy kicsit még elrovarkodtam  az Il Treno  honlapján és milyen kurva jól tettem, mert olyan kincseket találtam mint a dietetikus válaszol rovat, ahol bátran feltehetitek a kérdéseiteket ti is, ahogyan azt már megtették mások is….

Ez kész… Csak az utolsó mondat…

Ezt meg azért kapjátok mert nekem is meg kellett néznem ezt a kurva nagy szart.

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr262952089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása