LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

EgészségKonyha.hu

 

  

Anyunak is lassan kezd leesni, hogy az elmúlt időszakban nem egy trendet lovagolok meg, és nem egy múló szenvedélyről van szó, hanem arról, hogy én tényleg egy teljes életmódváltáson mentem keresztül az elmúlt pár hónapban. Ennek eredményeképpen a nutellás palacsintákat már csak heti 1x akarja rám tukmálni a kezdeti napi  három helyett, és mivel a szüleim 3 házzal arrébb laknak és anyu küldetésének érzi, hogy kétnaponta reggelit hozzon nekem a sarki fűszerestől,  így reggelire már nem kakaós csigák és csokis fánkok sorakoznak a szatyorban, hanem rozskenyér, sonka, és paradicsom. Azért néha  egy-egy akna csokiskeksz még így is itt felejtődik, de már messze nem olyan véres a helyzet mint pár héttel ezelőtt. Ennek következményeképpen, muter a szokásos napi telefonhívása keretében felhív, hogy éppen most rendelnek kaját valami új helyről és nekem is akarnak rendelni mit kérek. Egy időben az ilyen hívásokra felkészülve azon gondolkoztam, hogy felveszek egy sablon szöveget, így amikor anyám hiv csak bekapcsolom, és nem kell elmondanom hogy „nem anyu nem kell, van mindenem, tudod hogy azt nem ehetem hagyjál már basszus”.

 

Éppen erre  a szövegre vettem a levegőt, amikor is legnagyobb meglepetésemre fordulatot vett a beszélgetés. Az egészségkonyha szóra kaptam fel a fejem, és mivel ezeknél a telefonbeszélgetéseknél általában teljesen kikapcsolom az agyamat, most visszakérdeztem, hogy milyen egészségkonyha ? Mi ez ? Ez valami új cucc ? Igen válaszolta anyám majd folytatta, hogy külön diétás ételeket lehet kapni vegetáriánusoknak, bio ételeket és alacsony szénhidráttartalmú ételeket, és most ők onnan fognak rendelni egy hétre előre mert így is lehet. A nagy egészséges életmód viharomból természetesen a szüleim sem maradhattak ki, így már őket is az egészség szelei sodorják egy ideje. Faternak gondjai vannak a koleszterin szintjével és már évek óta vérnyomás csökkentőket szed, ráadásul úgy, hogy sportmúlttal rendelkezik. Anyu egy teljesen más kategória. Ő az a nő típus aki tökéletesen alkalmatlan bármiféle diétára. Rajta van némi súlyfelesleg, de nem is ez a lényeg mert az egy dolog, hogy 35 éve fogyókúrázik, de olyanokat múvol közben hogy kiesek az ablakon. Nála egy diéta úgy néz ki, hogy reggel egy kávé, délben egy joghurt, és akkor itt ezzel általában meg is vagyunk, mert a vége általában délután 5-6 fele meg is érkezik, amikor leszédülve az éhségtől bepótolja az aznapi kaja adagot. De nehogy azt higgyétek, hogy ez csak az én anyámra jellemző, mert kb. hasonló metódus szerint működnek a nők 40 fölött. Szigorú diéta közben megkóstolni a nyers tésztát hogy kell-e még bele valami, a napi előírt 3 liter folyadékot cukrozott teával meginni, és minden, de ismétlem minden érzelmi kiborulást édességgel kezelni mert az nem számít, mert ez kellett . De a legnagyobb szöveg amit a napokban hallottam a „most éppen menstruálok ilyenkor jót is tesz és kell a csoki”.  

Na a lényeg, hogy a szüleimen is komoly nyomást helyezek el minden egyes alkalommal amikor meglátogatom őket. Megnézem a hűtőt, és látványosan legyilkolom őket a tekintetemmel amikor azt látom hogy apám este 8-kor lemegy a boltba és visszajön egy csomag keksszel meg egy üveg Fantával. Kitartó munkával már sikerült azt elérnem, hogy csak ásványvizet isznak a cukrozott fosadékok helyett és amikor azt mondom, hogy csirkét vagy minőségi húst kéne enni, akkor már nem tejszínes roqufortos csirkemell csíkokat rendelnek burgonya krokettel, hanem lazac salátát. Bár anyám múltkor bevallotta, hogy ha megtudják hogy megyek, előtte elrejtenek előlem minden   olyan kaját amiért tudják hogy balhéznék. Óriási ez azért valahol, mintha nem az ő érdekükben tenném.

Egészségkonyha tehát. Nem nagyon hallottam még róla, nem rendeltek még innen az irodából a csajok,  nem hallottam még egyetlen nőtől sem hogy ajánlanák egymásnak hogy jaj de jó kaják vannak ott, és ami a legfontosabb… Van itt az iroda szinten egy belső kör, amit mi csak matriarcha körnek hívunk. A csoportot körülbelül  9-11 nő alkotja. Back office, recepció, marketinges csajok és pár értékesítő, magyarul  hatalmas vitriollozás megy itt egész nap. Ők azok, akik tudnak mindenkiről mindent a ruhamérettől kezdve, ki kinek tetszik, ki kivel kefélt a céges bulin ki mennyit keres, és úgy általában tényleg mindent, de a legfőbb jellemzőjük hogy már reggel 9-kor az a legfőbb témájuk, hogy vajon ma hova menjenek ebédelni, vagy éppen honnan rendeljenek kaját. Na most amiről ők nem beszélnek az nem létezik és én egészségkonyha nevű helyről én még nem hallottam. De miért is hallottam volna, amikor a 90%-uk kapcsolatban él, azaz magasról szarik arra hogy miket eszik. Na innen tudtam, hogy amit most anyu mond, az valóban valami jó dolog lehet, mert ha nem hallottam  a matriarcha körtől ezt a kajázót, akkor az biztos, hogy egészséges és diétás ételeket szállít.

Ákossal régi tervünk, hogy nyitunk egy helyet vagy akár egy ilyen netes éttermet, ahol tényleg csak és kizárólag egészséges, és diétás kajákat lehet majd rendelni, ahol nem lesznek cukormentes desszertek, szénhidrátszegény tészták, és csokoládémentes csoki torták, hanem csak és kizárólag egészséges ételek. Komolyan nem értem miért nincsen még ilyen, mert szerintem eszeveszett kereslet lenne rá. Úgy veszem észre, ez már másnak is eszébe jutott majd a megszületett  gondolatot tett követte, de egy ponton túl mindig elmegy az alapkoncepció egy olyan irányba, ahova nem kellene eljutni. Tegyük fel az egészséges kajákkal lehet keresni naponta 400.000 forintot. De ha nyitnak a mainstream tömegek felé és berántják az étlapba az édességeket meg a „finom” kajákat, akkor a profit máris napi 1.500.000-ra ugrik fel és ekkor már magasan szarnak a kiindulási pontra, mert ugye mint tudjuk van az a pénz és ha lehet másféllel gurigázni egy nap, akkor nem fognak 400-al szarakodni.

Reméltem, hogy az egészségkonyha egy ilyen 400-as valami lesz, mert ha mi nem is tudjuk megcsinálni (nincs 30 mihályunk) de legalább valaki megcsinálja akkor ezáltal is terjedni fog a számomra most már oly fontos egészséges életmód. Nem is tudom miben reménykedtem igazából, mert a pofára esés menetrendszerűen érkezett. Nem azt mondom, hogy Pizza Hut szintű szarról beszélünk, mert ők legalább nem építenek légvárakat, de azért nem egészen arról van szó mint amit  az egészségkonyha névtől várnánk. Mielőtt beleásnánk magunkat az étlapba egy kis magyarázatra szorul az értelmezése.

Kaják mellett jelek vannak, amik a következőket jelentik. Zöld bióételek, Piros kalóriaszegény, Narancs szénhidrát szegény tehát szegény nem mentes, Világoskék sportline erre nem sikerült rájönnöm hogy ez mi lehet, akinek van ötlete az szóljon.Talán sportolás mellé fogalmam sincs, Sötét kék vegetáriánus cucc.

Ami  külön dicséretet érdemel, hogy a diétásnak szánt vagy annak gondolt ételek mellé odaírták hány kalóriát tartalmaz az étel. Ez mindenképpen dicséretes, de ha azt vesszük hogy Nagy Brittaniaban most hoztak egy törvényt ami kimondja 2012-től kötelezően MINDENRE rá kell írni mi, mennyi kalóriát tartalmaz. Ha ebből indulunk ki akkor ez kellene, hogy legyen az alap, de miért indulnánk ki ebből ? Örüljünk, hogy itt legalább kiírják.

M7-M8 alakformáló zóna. Na most ezt nem igazán tudom hogyan gondolták, és nekem ez a zóna több sebből vérzik mint Fukusima. A Gastroyalos cikkben már kifejtettem, egy átlagos nőnek mennyi az egy napra eső kalóriaigénye ahhoz, hogy lefogyjon (1.500). Az Egészségkonyha alakformáló zónájában 7-900 kalóriás értékű adagok vannak amit ebédre + vacsorára adnak. Ugyan lenne itt még három étkezés ha követni akarjuk a diétás kézikönyveket, de nekem itt valami rohadtul nem tetszett. Méghozzá a kalória értékek, úgyhogy mivel minden adat rendelkezésre állt, kicsit utána számoltam az adagoknak. A képen látjátok a felszolgált adagok mennyiségét és mivel pont tegnap tettem fel egy fasza kis kalóriatáblázatot, gondoltam utána számolok.

 

Hát akkor nézzük. Karfiol leves 3dl 315Kcal, 20dkg csirkemellcsík 244kcal, füstölt sajt 5dkg 186kcal, csirketokány 330kcal, kukorica 10dkg 102kcal saláta 17kcal. = 1.194 Kcal.a 865 Kcal helyett. Hát igen ezek mennek itt Budapesten. 329 kalóriával van elszámolva az adag és ez ugyan nem tűnik soknak, meg egyesek szerint ennyi belefér, de azért ennek lesz egy enyhe vonzata majd a jövőben. Mondom máshogyan. Ez a + 329 kcal három !!! Kinder Bueno, és ha csak minden nap ennyit csúsztok el a diétával az egy hónapban 7.700 kalória, és ugye mindenki emlékszik hogy 9.000 kalória +-1 kg testzsír. Arról meg már nem is beszélve, hogy ez a szám csak két étkezésre szól, ezenkívül még kéne egy bőséges reggeli + a 2 napközbeni étkezés. A diéta egy nagyon szigorú rendszer amit vagy betartasz vagy elmehetsz  a picsába ezt kéne már végre megértenie mindenkinek. Ezért van az hogy  diétázol és mégsem fogysz aztán jönnek a kapaszkodó kifogások. Velem van a baj, nincs rá időm nem olyan az életem, boldogtalan vagyok, meg biztos a pajzsmirigyem, meg képtelen vagyok fogyni mert nem olyan alkat vagyok… Ez  a legjobb nem olyan az alkatom. Ilyenkor azért olyan jól jönne egy pisztoly. Nincs olyan, hogy képtelen vagy lefogyni csak fogalmatlanul álltok hozzá a diétákhoz. Cukros piák ívása a megengedett mennyiség túllépése még a diétás ételekből is, az alkohol, és azt mindenki elfelejti, hogy egy tejeskávéban 4 deci tej van decinként 50 kalóriával és te azt hiszed, hogy tartasz egy kúrát, holott folyamatosan átkúrod magad mert igazából mindig azokon bukik el az egész amikről nem is tudsz meg nem is gondolnád, hogy az gyilkolja le a fogyókúrád. Kurva egyszerű dolog ez. Van egy alap kalória igényed. Ha az alá mész fogysz, ha fölé, akkor hízol, ha edzel mellette gyorsabban fogysz és formásabb is leszel. Ez az alap kiindulási pont ezt ragozzák túl, ebből nőtt ki a több milliárd eurós fitnesz business a végeláthatatlan csalókkal együtt. Az a baj, most nem vagyok olyan idegállapotban, hogy a csaló, meg bűnöző csokik evését megemlítsem, de ha valaki tudni akarja mit gondolok erről, az nyugodtan nézzen bele egy tébolyult gyilkos fejébe.

Egy kicsit visszatérnék még  a nők világához, mert amit ti műveltek csajok az valami egészen elképesztő. Haveromnak kivették a bölcsesség fogát pár nappal ezelőtt, és mint minden foghúzás után az orvos megmondja, hogy tilos bármiféle tejterméket enni, inni 3 napig. Srác hazamegy, mondja a barátnőjének, 3 napig SEMMI TEJTERMÉKET nem ehet és nem ihat. Erre mi a csaja első reakciója ? Jó akkor csinálok neked egy kis tejberizst !!!!!!!!!!!!!! Ez kész. De most erre mégis mi az istent mondjak még ? Esküszöm ezekért pusztulunk 15  évvel korábban mint a nők. Bele sem merek gondolni abba, hogy egy nő hogyan is láthatja a világot, vagy mi játszódik le a fejében akkor amikor diétákról,és kalória megvonásokkal járó kúráról van szó. Rendszerint totális káosz, többek között ezért is diétázik egy nő egész életében, pedig tényleg nem ártana ha egyszer ki is próbálná milyen is az. Ha nőkről van szó akkor mindenre fel kell készülni x3. Nagyapám legnagyobb hagyatéka ez rám.

Egy utolsó megjegyzés az egészségkonyha étlapjához. Diétásnak szánják még a K33-as sort, az F1,F3-at, és E1-től E6-ig. Direkt a végére hagytam a D4-et mint cukormentes desszert kategóriát. Be is másolnám ide miről van szó, de nem szeretnék hozzáfűzni semmit.

Mindent összevetve számomra csalódás az Egészségkonyha. Anyuék ezt rendelik folyamatosan, és igazából még mindig jobb mintha a Princesszből hazacipelt szarokat ennék. Egyre erősebb bennem a késztetés, hogy komoly lépéseket tegyek egy valóban szakmai alapon létrejövő egészséges étterem megnyitásán, ahol semmiféle ócska hulladékot nem lehetne majd kapni. Ha valaki be szeretne fektetni 30 milliót az írjon már egy emailt.

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr322827212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása