LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Hamis próféták Bukott angyalok

 

 "Isten halott"                                                                          "Nietzsche halott"

  Nietzsche 1883                                                                                   Isten 1900 

Ha most valaki megkérdezné hogyan tehetné tönkre az életemet, egyszerűen csak azt  a választ adnám, hogy kösz de most nem mennék bele egy komoly kapcsolatba. Így vagyok ezzel a fent látható teológiai vita eldöntésével kapcsolatban is, azaz most nem mennék bele, mert megmondom őszintén én sem tudom eldönteni, hogy kinek van igaza. Egyik oldalon a gondolatok és a szellem halhatatlansága, míg a másikon a legtöbb kérdőjel a legkevesebb válasszal kategória. A hamis profétákról lesz tehát most szó, akik félrevezetnek és hazug tévhiteket terjesztve, változást ígérve, becsapnak és átvernek.  Az élet számos területén találunk emberi gyengeségre vagy éppen életképtelenségre, naivságra alapozó embereket és arra felépített eszmerendszereket aminek egyetlen célja, hogy kiszedjék belőled a pénzt és cserébe semmit, de semmit nem adnak csak álmokat, de persze egy idő után rájössz, hogy még azt sem, és nagyon hülyén fogod magad érezni. Most, hogy definiáltam a Multi Level Marketing fogalmát és a szcientológiai egyház lényegét, ugorjunk a jelenlegi témánkra mert ha csak hazug és gerinctelen tolvaj csalókról akarnék beszélni, akkor politikai témájú blogot írnék…

Az egészséges életmód köré felépített világ nagyobb business, mint az olaj és a sportfogadás együtt véve. Milliárd dollárok tűnnek el olyan emberek zsebében, akik egy nem létező világban árulnak használhatatlan tudást, maguk után kilókat és összetört álmokat hagyva. Egy ipar ami a következő két mondatra épült fel, és a továbbiakban innen kristályosodnak majd ki vagy éppen sorvadnak el a próféciák a világ milliónyi útvesztőjében.

Van egy alap kalória igényed. Ha alá mész fogyni fogsz, ha fölé mész hízni. Ha alámész és edzel gyorsabban fogysz és formásabb leszel, ha alá mész és helyesen edzel akkor személyesen fogod megtapasztalni, hogy valóban érhetnek égig a fák. Ilyen kurva egyszerű ez, és erre épült fel egy több 100 milliárd dolláros üzletág, egy szakma, és egy egész tudományág. Nem is tudom hol kezdjem mert annyi baromságot láttam az elmúlt években hogy az valami eszméletlen.

Nagyon sokan állnak Júdea sorában. Naná, hogy sokan állnak mert rengeteg a hal és ahol kétségbeesetten vergődő  segítségre váró emberek keresnek kapaszkodót és megváltást a pénzükért cserébe, ott bizony megjelennek az éhes cápák is akik vagy így vagy úgy, de jól akarnak lakni. Nagyon hosszan sorolhatnám, hogy kik azok a kóklerek akik a bóvli szarjaiktól nyereséget remélve megjelennek a piacon. Itt vannak ugye az MLM rendszerek az Amwaytől, az FLP-n át, egészen a Herbalife-ig. Véleményem szerint ezek a cégek és főleg ez a piramis rendszerű modell amit a többlépcsős értékesítési hálózat képvisel, számomra különösen undorító és gyomorforgató dolog.  Ez az üzletág kíméletlenül rámegy a naiv és gyenge emberek álmaira és azt mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül kihasználja, miközben kizsigerel és tönkretesz. Tönkretesz anyagilag, a sok "munkával" járó megaláztatás miatt emberileg is, és ami a legszomorúbb, hogy aki belép ebbe a szarba és komolyan veszi az előbb utóbb egy agymosott szektás lesz. Egy szektás, akinek ugyanúgy nem lesz semmi sem szent, csak vegye meg valaki tőle a terméket tökmindegy ki, csak gyűjtse össze a heti 25 pontot, csak legyen meg az arany szint. Ezzel a nyomulással elveszíti először a távoli ismerőseit, majd a rokonait, aztán elidegeníti a kollegáit is, (mert ugye ebből megélni nem lehet, valamit melózni kell mellette) majd a vérszívásával elöbb utóbb beáldozza a barátait is.  

Láttam már ilyet, ugyanis voltam én is FLP „istentiszteleten”. Egészen megdöbbentő volt látni mi folyik egy ilyen előadáson, és látni azt, hogy felnőtt embereket hogyan hülyítenek be, és sokkolják őket a push marketing legintenzívebb módszereivel. Soha nem fogok elfelejteni egy FLP-s csajt, akinek a mobilja háttérképén a következő felirat volt olvasható: „50 pont akarom”. Szentül meg volt győződve, hogy ő ebből fog élni és mindenét ennek rendelte alá. Olyan szinten volt a csaj, hogy minden félretett pénzén elutazott Monte Carlóba csak azért, hogy csinálhasson pár képet magáról a Condamine negyedben, a Casino téren és a kikötőben. Majd hazajött, a Monacói képekkel kiplakátolta az adatlapját mindezt azért, hogy mutogatni tudja  az új belépőinek azt, hogy az FLP milyen jó dolog és ő már annyi pénzt keres vele, hogy a Francia Riviérára jár nyaralni. Az önáltatás legdurvább és legfelső szintjei ezek. Ez egy 2006-os sztori. Ma a csaj sminkesként dolgozik és alkalmi munkákból él.

Kinek mennyit érnek meg az álmok és kinek mennyit érnek meg a pénzen vett megoldások és igazságok.  Ezt mindenki rendezze le saját magában. Nincsenek csodaszerek, nem kínál megoldást sem az Amway, sem az FLP, sem a New Way, meg a faszom se tudja hány majom alapított még legális szektát mostanában, és azok milyen forradalmi, hihetetlen, fantasztikus világ szabadalom terméket akarnak rád sózni lehetőleg egy csomagban 70.000 forintért. Szart sem ér egyik sem higgyétek el. A gyógyszertárakban kapható vitaminoknál 43 ezerszer hatékonyabb tabletták, meg karkötő ami leviszi a vércukrodat, tapasz amit ha magadra teszel lefogysz 5 kilót 2 óra alatt, szóval vicc az egész… Mindent elhisztek, minden megvesztek, csak ne kelljen lemenni futni, csak ne kelljen diétázni mert még a végén éhes leszel és az nem fér bele a te hedonista életedbe. Szánalmas Istenem mennyire szánalmas ez.  

A legkevesebb energia befektetéssel a lehető legnagyobb haszon. Nem fog működni gyerekek előre szólok. Mert ez a felfogás ahogy az életben sem működik,  úgy a diétában százszorosan, ezerszeresen nem fog működni. Egy életet nagy ritkán ugyan végig lehet blöffölni, átverve embereket, főnököt, a párodat, de a diétában és az edzésekben nem, mert  a test nem egy átbaszható valaki. Az pontosan úgy fog kinézni és olyan lesz, amilyen minőségű kajákat adsz neki és amilyen intenzitású edzéseket végzel.  Magadat és az elmédet minden további nélkül átverheted, de a testedet és a tükröt sosem fogod tudni. Egyik havercsaj megkérdezte, hogy elkezdje-e használni azt a fogyasztó port amit az újságban látott, és állítólag hatásos. Mondom mutasd. Megnézem hát majdnem kiestem az ablakon. Mondom neki bazmeg te tényleg megvennél bármi olyat amit a Győzike reklámoz ? Erre bemondja a csaj  „de hát lefogyott 60 kilót”. Igen, de nem zavar, hogy azért fogyott le mert gyomor gyűrűt kapott és nem a fostos fogyasztóporok miatt ? Zabálna ö most is, csak már nem tud.

Elcseszett egy generáció a miénk. Tele tisztességüket vesztett bukott angyalokkal és ambicíó nélküli töketlen férfiakkal.  Nincs háborúnk sem válságunk, nincsenek ellenségeink és nincsenek már új eszméink sem amiért harcolnunk vagy küzdenünk kéne. Amíg nagyapáink világháborúkban harcoltak az országukért a nemzetükért, gyerekeikért haltak meg millió szám, amíg nagyanyáink a női egyenjogúságért vívtak harcot, addig nekünk csak egyetlen dolgunk lenne, hogy ne nézzünk ki úgy mint egy rakás szar, de a legtöbbünk még erre is képtelen. Egy lány most kezdte el a programját amiben én is segítek neki. Hát ezt a cirkuszt látni kéne amit ez a csaj levág nap mint nap. Ő most kezdte el az általam irt programot és úgy csinál, mintha most találná fel a Penicillint. Mindenki vágja magát hasra attól, hogy ő most elkezdte ezt és neki most milyen rossz. Mondom neki, ” kislány nem a világot váltod meg, egyszerűen csak 10 hétig úgy eszel mint egy ember és mellette eljársz mozogni heti 4x. Ez nem a Spanyol inkvizíció, és nem most szállsz partra Normandiánál. Ez csak egy fogyókúra ennél azért vittek már véghez nehezebb és komplikáltabb dolgokat is az életben.

Gyenge az utóbbi pár évtized generációs állománya mocskodul gyenge. Kicsit eltolódtak már itt a határok igazi szenvedés és valós teljesítmények között. A fogyás nem valami olyasmi amit beletehetsz a CV-be a diplomád mellé mint elért eredmény. Egyszerűen csak egy korrekció a hedonista életmódod miatt. Elkezded, elhatározod és csinálod. Nem nézel hátra, nem szagolgatod a haverjaid által rendelt pizza illatát, nem állsz meg a cukrászdák előtt vágyakozva hanem csak simán haladsz előre és csinálod. A társadalmunk elpuhult és felnőtt a Teleshop generáció, ami már arra is megoldást kínál, hogy hogyan verje ki helyetted. Az MLM rendszerek az ilyen és ehhez hasonló oldalak, a szcientológiai egyházak és minden olyan intézmény ami a gyenge, mankóra szoruló embereket célozza meg kerüljétek el, mert nem létező alternatívát kínálnak és soha, de soha nem értek el velük semmit. A nagy semmit csomagolják be úgy, hogy te azt megvedd. A szavaik annyit sem érnek mint a levegő ami ahhoz kell, hogy ki tudják mondani a faszságaikat. Nincsenek csodaszerek gyerekek ezt kéne már végre felfogni de nagyon gyorsan. Nincs fogyasztó por, nincsenek fogyasztó tabletták, nincsenek zsírégető kezelések, nem lehet eredményeket elérni egy Teleshopból vagy az E-bayről rendelt alumínium rúddal, meditációval, teákkal, kővekkel, és úgy általában semmivel sem amit nem kísér komoly elhatározás és valós teljesítmény. Én nem ígérek, és nem akarok eladni semmit. Ha engem megkeresnek én senkinek sem mondom azt, hogy nem lesz nehéz nem kell aggódni mert igenis kurva nehéz lesz és embert próbáló feladat. De basszus azért ez mégsem a don kanyari ütközet vagy egy recski halál tábor. Ez csak egy kúra egy 2 hónapos program, aminek elvégzése után új alapokra helyezed az életed és tudatosabban fogsz élni mert pontosan tudni fogod már és értékelni fogod mi az, hogy leadni 5 kilót. Olyan ez mint a pénz. Ha kapod, ha nyered, elszórod könnyen és le se szarod mennyit versz el egy nap, de ha megdolgozol érte kemény munkával akkor még a legkisebb kiadást is meggondolod. Ugyanígy van ez a leadott kilókkal is. Ha nem tettél érte semmit miért értékelnéd ? De ha megpusztultál az éhségtől éjszakánként, és az edzőteremben heti 3-4x akkor már meg fogod gondolni, hogy mit eszel meg és mit nem.

Hatalmas világtrend lett mostanában ez a well és fitnesz egészséges életmód amit úgy látok a hazánkban is kezd egyre népszerűbbé válni. Ennek igazán örülök, vagyis inkább örülnék, mert mint mindent fogtuk a szótárunkat és lefordítottuk ezt is magyarra. Nincs olyan étterem ahol ne lenne diétás étel és ahogy nézegetem a netes kajás cégeket szinte kivétel nélkül beblöffölik a diétás étlapokat. Igen ám, de ezt nem úgy, hogy minőségi alapanyagokat kezdenek beszerezni és tényleg odafigyelnek arra, hogy az valóban szívbarát legyen vagy alacsony kalória tartalmú. Nem. Fognak egy zöld matricát meg egy filctollat és ráírják az ételekre, hogy diétás és + 300 forint. Emlékszem Demszky „Isztria” Gábor döntésére megépítettek 40 km bicikli utat a városban ami úgy nézett ki, hogy vettek sárga festéket és felfestették a járdákat. Ez volt a nagy soha nem látott méretű kerékpár út építés Budapesten. Valahogy így van ez a nagy diétás viharral is. Annak tűnik, de hát az attól még nem lesz az hogy annak tűnik. A dolgok  látszata maga a dolog alapon ugye.

De ne csak az úgymond fitneszen kívüli világra tekintsünk mert bőven van a szakmán belül is éppen elég Gyurcsány Ferenc hazug próféta, akik a hozzá nem értésükkel ugyanúgy tévútra terelhetnek mint a profit orientált fent említetettek. A személyi edzők és életmód tanácsadók tengerében is bőven van elég döglött hal. Az utóbbi időben főleg ahogy a blog mérhető látogatottságot produkált megjelentek azok a hangok amik megkérdőjelezik a hozzáértésemet és felelősségre vonnak azért, hogy milyen alapon osztom én itt az észt mindenféle edzői végzettség nélkül. Mielőtt egy öblöset hánynék ezekre az emberekre azért tisztázzunk már le valamit anélkül, hogy mosakodni akarnék. Regeltem egy blogot, amiben bemutatom az általam elképzelt programot. Ezt látjátok rajtam,  Petrán,  Danin, és azokon akmiket nem láttok mert velük a privát életben foglalkozom. Ez a blog azért született meg, hogy motiváljon titeket. Minden általam hasznosnak és eredményes fogyáshoz szükséges infót publikálok. Diétákat, komplett edzésterveket, amiket bárki szabadon felhasználhat. Nem Szent Grálként őrzöm a szekrényemben a tudást, attól remegve, hogy valaki ehhez a tudáshoz ingyen hozzáférhet. Én ezt magasról leszarom mert nem ebből élek.

Röhejesek ezek az emberek és annyira kicsinyesek mintha a  papír valami mágikus szérum lenne aminek a birtokában már képes motiválni, már képes gondolkozásmódokat megváltoztatni. Ismerek bőven olyan edzőket akik egy anorexiára hajlamos komplexusokkal küzdő tinit sem tudna lefogyasztani. Egész nap ott téblábolnak a teremben, az összes hozzáadott értéke a mások edzéséhez annyi, hogy zárás előtt visszapakolják a kézi súlyzókat a helyére. A másik meg jön vissza ebédről hozza szatyorban a kaját, kérdezem Attila mit eszel ? Borsos tokányt jön a válasz. Az igen baszod végül is csak az összes vendég azt látja, hogy a személyi edző egy zsíros szart eszik kenyérrel. Miért nem hozunk be mindjárt egy PB gázos palackot és kezdünk el disznót vágni a terem közepén ? De tényleg az ilyen miért nem megy vissza a Zepterhez edényeket árulni, meg piros fényű elemlámpákkal baszakodni.

Van pár ilyen igazi barom, akiknek egy másfél órás edzés abból áll, hogy arcosodnak, és megpróbálják felszedni a csajokat edzés címszó alatt. Ezek után tényleg én fájok ennek a szakmának ? Mert azért elkérni pénzt, hogy mindenki által ismert közhelyeket pufogtassanak sportcipőben az minden csak hozzáadott érték nem, aztán ha kilépsz a teremből le se szarja mi van veled vagy hogyan haladsz. A cukor rossz, a fehérje jó, ne egyél este 8 után. Ez lenne a hozzáadott plusz ? Ezt a 3 éves unokahúgom is tudja mégsem kér el érte pénzt.

Nagyon nagy hiba lenne viszont a legnagyobb csalókat nem magunkban keresni mert a legtöbször nem is kell egy hazug mosolyú jól marketinget gépezet ahhoz, hogy átkúrjuk a saját fejünket a palánkon mert az életben a legnagyobb ellenségeink általában mi magunk vagyunk. Küzdeni kell és nem hagyni magad. Fel kell állni ha kell  húszadszor is, mert ha nem teszed előbb utóbb már fel sem tudsz majd kelni mert a szar kajákkal teli élet először csak  földre küld, majd egy idő után a föld alá…

                                                                                                                   

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr692940118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása