LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Bevizsgált Fogyasztótabletták

tumblr_m2w88mx4vk1qf80qxo1_500.png

Akárhányszor leírják, hogy csodaszerek nem léteznek, a nők bármilyen terméket megvesznek, ami gyors fogyást ígér. Az a legkisebb baj, ha az adott termék szart sem ér, a rosszabb, ha olyan mellékhatásokat tapasztalunk magunkon, mint a megnőtt pulzus, a magas vérnyomás, az álmatlanság, vagy épp a hirtelen dühkitörések, a vérkeringés összeomlása. Ezeket persze nem a kaktuszkivonat vagy az L-carnitin okozza, sokkal inkább azok a hatóanyagok, melyeket úgy raknak az adott termékbe, hogy "elfelejtik" feltüntetni az összetevőket a doboz oldalán. Ha valaki szív- és érrendszeri problémával küzd, akár életveszélyes állapotba is kerülhet az ártalmatlannak gondolt fogyasztó tabletták hatására. Nem egy ilyen esetről tudnak a szakemberek, a hatóság, az elcseszett jogszabályok miatt mégsem vizsgálódik. A magukat okosabbnak tartó, beképzelt seggfejek Amerikából és Kanadából rendelik meg a nálunk már nem forgalmazott gyógyszereket, de a külföldről jövő csomagokat a vámhivatal ellenőrzi, és ilyen esetekben bizony vissza is tartja azokat. Magyarországon a gyógyszerpiacon fellelhető termékek 1-2 százalékát becsülik hamisnak. A legkeresettebbek az életmóddal összefüggő termékek (potencianövelők, fogyasztószerek, testépítéshez használt szerek), de mára már az onkológiai, szív- és érrendszeri gyógyszerek, illetve az antibiotikumok is elterjedtek. Az illegális piac mindenre rástartol ami drága és keresett, illetve nehezen hozzáférhető. Az így forgalmazott gyógyszerek nagy része persze hamis vagy szennyezett. A terjesztők nagy része azt mondja, hogy a termék nem hamisítvány, hanem eredeti vagy lopott, de az utóbbi években azonban csak néhány nyugat-európai esetről érkezett hír, ahol nagyobb szállítmány gyógyszer tűnt el többek között azért, mert a gyógyszerraktárakat nagyon jól őrzik...

                                                               A teszt

Hogy megnézzük, tényleg hamisak-e a neten megvásárolható gyógyszerek, vásároltunk néhány fajtát. Hozzácsaptuk azt az étrendkiegészítőt, melyekről több fórumon is állították, hogy bár növényi hatóanyag van benne, valójában gyógyszerhatóanyagot tartalmaz. A vizsgálatot a Szegedi Tudományegyetem Farmakognóziai Intézetében végezték el. Azt kértük, állapítsák meg, milyen hatóanyagot tartalmaznak a gyógyszerek illetve étrend-kiegészítő, és milyen mennyiségben. 

2037475_c29bc52b619c292feefd756ad3b6dc12_m.jpg

Az eredményt látva mi is megdöbbentünk. A Nat.Farm Slim Kft által forgalmazott SuperSlim étrend-kiegészítő gyümölcskivonat honlapja meggyőző. Termékük az OÉTI által engedélyezett, a bizalom elnyerése érdekében még a WESSLING Hungary laboratóriumának vizsgálati jegyzőkönyvét is feltették a honlapjukra. Ebben pedig több oldalon keresztül sorolják, hogy miket találtak a bevizsgált termékben. A baj csak az, hogy növényvédőszereket vizsgáltatott be a cég, ebből pedig tényleg vajmi kevés volt a kapszulában. A Wesslinget természetesen semmilyen felelősség nem terheli az ügyben, ők azt vizsgálták, amit kértek tőlük. Az étrend-kiegészítőt gyógyszertárban szereztük be. Az összetétele szerint gyümölcskivonatot tartalmazó zöld-fehér kapszulákban azonban más lapult, mint dió, alma meg kivi. A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézete által bevizsgált készítményben 17,76 mg sibutramin van. Ez a hatóanyag az éhségérzetet csökkenti, hamar jóllakottság érzést kelt és növeli a hőtermelést. Elvileg tehát nagyon jó szer lenne, ha mellékhatásként nem okozna bizonyos esetekben kardiovaszkuláris betegségeket (agyvérzés, infarktus), növelné a vérnyomást, okozna hangulatingadozásokat. Emellett számos gyógyszer szedése esetén szigorúan tilos a használata, a kölcsönhatások miatt. Pont ezen mellékhatások miatt az EU gyógyszerészeti hatósága 2010 január végén javasolta a sibutramin hatóanyagú gyógyszerek visszavonását a piacról. Magyarország ennek eleget is tett.

Ha ez nem lenne elég, a  SuperSlim hatóanyag tartalma meghaladja a korábban vényköteles gyógyszerként forgalomba hozott termékek hatóanyag-mennyiségét. A Nat.Farm Slim Kft képviselőjét is megkerestük, aki érdeklődésünkre azt mondta, hogy ők biztosan nem forgalmaznak sibutramin tartalmú terméket. Ezt egy tavaly decemberi vizsgálati jegyzőkönyvvel is igazolta. A Wessling által elvégzett vizsgálat és az általunk gyógyszertárban vásárolt, majd azonnal a laborhoz eljuttatott termék összetétele egy ponton biztos, hogy nem egyezett meg. Ez pedig a sibutramin volt. 

kkkll.png

kk.png

Még ezen kívül három terméket vizsgáltak meg Szegeden, ezek Magyarországon sosem voltak gyógyszerként törzskönyvezve. A gyógyszereket a neten rendeltük több kereskedőtől. A ZenSlim 15mg-os készítményben  10,36 mg sibutramin volt, a Slim Trimben pedig 11,54 mg. Az Adipex retard (mely egy másik hatóanyagot tartalmaz) ismeretlen mennyiségű fentermint tartalmazott. Ezek forgalmazása természetesen tilos, de ahogy mi, úgy más is könnyen hozzájuthat a termékhez. Székely Krisztina, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) gyógyszerhamisítás elleni vezetője másfél évvel ezelőtt kérte a nemzeti erőforrás minisztériumot,  hogy szigorítsanak a jogszabályon. Jelenleg az étrend-kiegészítőkre rendkívül megengedő jogszabályok vonatkoznak, gyakorlatilag csak bejelentési kötelezettsége van a forgalmazónak, azaz Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetnek (OÉTI) kell egy dokumentációt benyújtani, ha valaki ilyen szert akar forgalmazni. Az OÉTI azonban nem vizsgálja meg ténylegesen az adott terméket, és a forgalmazás előtt elég egy nappal beadni a kérelmet. A HENT szeretné elérni, hogy a forgalmazás előtt legalább 30 nappal be kelljen adni az összetevők listáját és egy mintát, hogy azt előzetesen analizálni lehessen mondta el a Velvetnek Székely Krisztina a HENT részéről.

Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóziai Intézete  2010-ben vizsgált meg több étrend-kiegészítő potencianövelő készítményt. Az 53 potenciafokozónak kikiáltott termék közül 10-et emeltek ki, amelyekről feltételezhető volt, hogy növényi összetevőiken kívül mást is tartalmaznak, gyógyszerhatóanyaggal szennyezettek. A 10 vizsgált termékből 9 OÉTI engedéllyel rendelkezett. Ebből 5-ben találtak olyan hatóanyagot, melyeket a vényköteles merevedési zavarok elleni gyógyszerekben találhatóak meg. Volt olyan termék  melyben mindhárom merevedési zavar ellen használt gyógyszer hatóanyaga benne volt, persze a hatást nem ennek tulajdonították, hanem az Eleuthero ginzeng gyökér, Rhodiola gyökér, galagonya termés, citromfű, levendulavirág kombinációnak.

A vizsgálat hatására annyi változás történt az OÉTI oldaláról, hogy a potencianövelő készítményeknél a gyártótól származó, a termék pontos összetételét igazoló bizonyítvánnyal, és független laboratórium által kiadott vizsgálati jegyzőkönyvvel kell igazolnia a termék összetételét, és azt, hogy nem tartalmaz a fogyasztó számára káros összetevőt. De ez az új szabály kizárólag a potencianövelőkre vonatkozik, a fogyókúrás vagy egyéb életmódszerek esetében semmiféle szabályozás nincs a mai napig. A megkérdezett árusok mindegyike azt mondta, hogy nem félnek a rendőrségtől vagy egyéb szervektől, mert nem tudják megfogni őket, és ha mégis sikerül, akkor is elenyésző a büntetési tétel. A honlapok egy része külföldi szerveren van, de nem egyet találtunk, akik még ezzel sem foglalkoznak. Többen nehezményezték, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága annak ellenére nem változtatott a szabályozáson, hogy ellenőrzés gyakorlatilag nem létezik.

kkkl.png

Megkeresésünkre Fentős Kornélia, a NEFMI sajtóreferense elmondta, hogy  „A jogszabály tervezetnek az étrend-kiegészítők bejelentésére vonatkozó részei még átdolgozás alatt állnak, várhatóan ebben a félévben a megküldjük a rendeletet az Európai Bizottság részére a notifikációs eljárás keretében. A szigorú szabályozást az indokolja, hogy ezek az esetenként egészségügyi kockázatot hordozó termékek egyre népszerűbbek, egyre nagyobb számban vannak jelen a piacon. Ilyenek például a potencia-növelésre javasolt, vagy a teljesítményfokozásra szánt termékek, de ide sorolhatók a testtömeg-csökkentők is. Az ezekben felhasznált anyagok csaknem mindegyike gyógyszer-hatóanyagnak minősül, így azok élelmiszeripari felhasználása semmilyen körülmények között sem megengedhető."

Forrás: Velvet.hu

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr34454921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása