LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Budapestaurant

Budapesten valami nagyon nincs rendben, és most itt nem csak a Demszky vezette lidérc korszakra, a járhatatlan utakra, a vállalhatatlan közállapotokra, a BKV évek óta tartó agonizációjára, és az ország első számú Nokia reklámarcának Hagyó parizer Miklósnak börtönből való kiengedésére gondolok. Ipari szinten vannak elbaszva a dolgok ebben az országban minden szinten, és bár mögöttünk van a rendszerváltás de megkockáztatom az utobbi 40 év legsötétebb 8 éve, nagyon úgy tűnik, hogy a legjobban vérző sebeket a Fidesz sem tudja elállítani, megszüntetni meg főleg nem. Nyakunkon az alkotmányozás, ami véleményem szerint az egyik utolsó dobása és nagy lehetősége ennek az országnak, ami jó pár évtizedre határozza majd meg a folyamatokat a mindennapok minden szintjén. Bár sokat ne várjunk ettől a történelmi lehetőségtől addig, amíg ekkora nimandok varrják fel a gombot, a magyar demokrácia kabátjára. A fejétől bűzlik a hal tudjuk ezt már az 1991-es privatizáció óta, így ami Budapesten zajlik, az hűen tükrözi nemcsak Magyarország, hanem Európa legtöbb nagyvárosának állapotát. Vizsgáljuk meg egy kicsit alaposabban tehát Budapesten milyen lehetőségeink vannak ha egészségesen szeretnénk táplálkozni éttermi szinten.

Diétás és egészséges ételeket ugyanis nagyítóval kell keresni szinte mindenhol, járjunk bármerre az oly sokat ajnározott Európában. Az angliai állapotokról már írtam ebben a postban, de maradjunk inkább a Schengeni határ keleti szélénél, és kanyarodjunk vissza Budapestre. Budapesten, ha valaki egészségesen szeretne táplálkozni, esetleg követne egy egészséges életmódot, akkor nagyon nagy szarban van, ugyanis akadályok millióiba ütközik a rántott húsok, szénhidrát dús köretek, és tradicionálisan zsíros, és fűszeres  ételek országában. Elképesztő állapotok uralkodnak szinte az összes irodaház étkezdéjében, elöntenek minket a kínai éttermek, a bevásárlóközpontok kajázó részeiről jobb nem is beszélni, és szinte minden sarkon van egy Mcdonald's egy KFC vagy Burger King. Nem is értem a Dunkin Donuts miért ment ki az országból. Próbált már valaki egészségesen reggelizni a belvárosban, vagy akárhol Budapest 30km-es sugarú körzetében? És itt most nem arról beszélek, hogy bemegyek a közértbe rozs kifli, sonka, és sovány sajt, vagy amit otthon elkészítesz magadnak.

Pékségekről, kész ételeket árusító üzletekről, és éttermekről beszélek. Mert igy hirtelen a Princess ugrik be, és a Mcreggeli mint lehetséges alternatíva reggel 9 előtt. Londonban, ha füvet akartál venni tök mindegy volt a város melyik pontján álltál az kurvaéletvolt, hogy200 méteren belül van valaki, akitől tudsz venni. Budapesten ugyanez a helyzet, csak a szar kajákkal. Bármikor tudok venni cukrozott péksüteményeket, csokikat minden mennyiségben, cigit, zsírban úszó, vagy éppen panírozott húsokat, de esélyem sincs teljes kiörléső szendvicset enni, minőségi sonkával, párolt fehér húsú halakat vagy grillezett sovány húsokat.  Arról már nem is beszélve, hogy igényes tápláló salátákat is egyre nehezebb találni, mert valahogy Budapesten az a fogalom, hogy saláta összenőtt a tzatzikivel, meg azzal az elképesztő fail thinkingel, amit még anno a mára már megboldogult Salátaház hurcolt be a köztudatba.  A saláta az tartáros fűszeres alap, abba zöldség egyéni szinezés szerint, és attól függően milyen zöldséget teszünk bele, az lesz a saláta neve. A 80-as évek hagyatéka ez amiről beszélek.

Cézár saláta? Basszuk agyon majonézes öntettel. Francia saláta? Naná, hogy fokhagymás tartár. Fittnesz saláta? Ezer sziget öntet alap, hiszen ha egyszer fitness a saláta, akkor mehet rá az öntet az már nem számít. De sorolhatnám estig a saláta neveket, mert már mindenre tesznek valami  pöcelevet ízesítés címszó alatt. Roquefort saláta ugye, hogy mást ne mondjak. Izgatottan várom, hogy a görög és a még szűzen hagyott salátákra mikor talál ki a Joy és a Kiskegyed halál osztaga valami nagyon finom, nagyon trendi, lehetőleg stabilan 400 kcal fölött produkált öntet csodát.

Vegyük hát nyakunkba a várost, és nézzük meg hol vannak azok az éttermek, beülős helyek, egyszóval azok az egységek, ahol még lehet diétásan kajálni a nap bármely szakában. 2 milliós város, több mint 15 ezer vendéglátóipari egység, 525 négyzetkilométeren. Több hónap is kevés lenne egy több emberből álló teamnek ahhoz, hogy ezeket az éttermeket fel lehessen térképezni, és meg lehessen vizsgálni. Természetesen erre én sem voltam képes, de azért megpróbáltam a lehető legtöbb infót  összegyűjteni azokról a helyekről, ahol érdemes enni, és azokról is ahol kifejezetten tilos.

Végigjártam az összes nagyobb bevásárlóközpontot, és a lehető legalaposabban néztem utána neten azoknak az éttermeknek ahol szóba jöhet az, hogy egészséges étkezés. Kalória táblázatot kértem szinte mindenhol, Subwaytől kezdve Nordseen át egészen a Yogomc 0,1 %-os yoghurtokat kínáló üzletéig. Könnyű dolgom volt, ugyanis ha valaki szarakodott azzal, hogy nem tud felvilágosítást adni arról, hogy milyen kajákat árulnak, abban mennyi kalória van, és a tej amit használnak az hány %-os, akkor csak be kellett dobnom a csodafegyvert.

 „Benedek Bence az indextől, és cikket írok az egészséges táplálkozásról”

Nagyjából ez volt varázsszó, itt kiesett üzletvezetők kezéből az aktuális teendő, és irodából hozták a táblázatokat, és adták át az engem érdeklő információkat. Ingyenes kóstolókból sem volt hiány a vitamin szigeteken, de a legjobb az Oktogonos Burger Kingben volt. Odamentem az egyik pénztáros kiscsajhoz, hogy kéne nekem kcal táblázat, mondtam honnan vagyok. Jött a részleg vezető, majd az üzletvezető, aki az irodában lévő egyetlen!!! táblázatot külön lefénymásolta nekem. De ugyanígy tett a KFC a Starbucks a Subway a Fridays vagy éppen a Wasabi is, maradva a nemzetközi franchise rendszernél, ahol ugye alap lenne kiadni azt, hogy melyik étel mit tartalmaz, mennyi energiaértékkel. Természetesen ez a legtöbb helyen gondot okozott, kivéve a Mcdonaldsnal ahol a papír alátéten vannak ratja a kcal értékek. Dicséretes. Kár, hogy minden étel ami ott kapható, Dante poklának legmélyebb bugyrait idézi meg.

Rendszerek és Kódok

Útelágazkodásutelágozosásholádhoz érkeztünk. Nehéz szó. Útelágazáshoz érkeztünk tehát. Magyarul valami rendszert is bele kéne vinni ebbe az egészbe. Először arra gondoltam, hogy 3 részre osztom az osztályzást a Tiltott, Tűrt, Támogatott keretrendszerben, de aztán ezt a legszebb Kádári kommunista hagyományokra való tekintettel elvetettem. Maradjunk a színkódnál, az eddig még mindig bejött, úgyhogy azok az éttermek amik olyan menők, hogy nem csak simán diétásan lehet kajálni hanem egyenesen válogatni is lehet a kalória szegény egészséges ételek és italok között, azok a zöld kódot kapják.  Ahol 1-2 diétás étel kapható, az a kék kódot kapta, de én már annyival is megelégedtem, hogy ha lehet kapni rostos,  grillezett, vagy párolt húst vagy halat már az is kék színt érdemelt.  Végül ahol nagy számban megtalálhatóak a boldogtalan vagy kapcsolatban élő nők, illetve a magukra már teljesen igénytelen férfiak, azaz akik már feladták az életüket és már csak túlélni akarnak, és a legtöbb örömöt az ételektől várják, azok az éttermek a piros kódot kapják. A gyorséttermek vérpiros alatt futnak, természetesen azokra már szavak sincsenek, felesleges is lenne őket külön vizsgálni, de pár szót azért majd róluk is elrettentő példaként. Ha tehetitek, csak a zöldbe üljetek be, de a kék sem akkora csapás,feltéve ha megválogatjátok, hogy mit rendeltek mindenesetre rendszert azért nem kéne csinálni belőle.

A kódok között azért lesz súlyozás, mert hiába lehet egy zöld  helyen belül 4-5 fasza kaját kapni, ha egy másik helyen kifejezetten az egészséges életmódra helyezik a hangsúlyt, mert azért ilyen is van. Ugyanígy a kéknél, mert nem mindegy, hogy minimálisan csúszott ki a zöldből vagy éppenhogy nem lóg bele a lába a pirosba. Minél sötétebb egy szinen belül például a zöldnél, annál jobban ajánlom. Piroson belül ami sötétebb, nyilván a lehető legmesszebb kéne elkerülni. Kéknél minél sötétebb annál közelebb van a zöldhöz.

Bevásárló központok

Westend Kaja szempontjából kétség kivűl az első számú supermarket. A legjobb kaják itt vannak, ha diétázunk, ha nem. Muszáj is villantania valamit a helynek mert ha valaki ruhát akar venni magának, az ne nagyon a westendben keresse. Kezd erősen prolulni a hely hiszen képviselteti magát az öt legnagyobb proli márka a New Yorker, Buffalo, Energie, Retro és persze nincsen kurva X-it nélkül.

Pago Pago Vitamin, YogoMc, Hummus Point, Grilland, Fridays (low fat)

Leroy, Karma, Nordsee,Istanbul török, Míró, Csirke fogó, Sit n Eat, KFC, Submarine, Főzelékfaló

Apropó, Meat Point, Pepita, Scampi,Cortesi, Don Pepe, Belfrit,Burger King, Gelateria La Gondola, Kono Pizza McDonald’s, New York HotDog, Krokett, Bundás

Mamut Komolyan erősitett az utóbbi időkben, már ami a diétásabb kajákat illeti. Itt van az egyetlen biobolt, és amióta a Guru bevezette a light részlegét, már-már válogatni lehet a diétás ételek közül. Vitamin bárok, kétféle sushi, a Jam Pub salátái és a Fridays low fat étlapjáról válogatva az ember már majdnem úgy érzi magát, mintha egy normális országban élne.

La Pergola, Oliva, BatyuBio, Guru light, Sushi Planet, Sushi Bár, Fridays (low fat), Jam Pub

Leroy, La Fortuna, Taverna Zorbas, Dokk Cafe

Mandarin, Mexicanos, Bittersweet csoki és Grill, Dr Pocak, Etage, Pot Burry, Abbocato, McDonald’s, Subway, Jóasszony gyorsétterem

Aréna Az abszolut mélypont. Hihetetlen szélsőségek között mozog az Arena, mert egyrészről itt van Budapest legkirályosabb ruha választéka, Bershka, Pull and Bear, Zara hogy csak a legnagyobbakat emlitsem, Másrészről pedig az éttermi része a legmegalázobb szinteket verdesi. Egyetlen vitamin sziget a Vita Juice Bár, egy Sushi és szevasz, a legnagyobb Budapesti plázában. Vigyázzatok van egy másik vitaminosnak álcázott dolog az emeleten. Cukroznak mindent, és 2,8%-os tejet használnak. A földszinti mozgáskorlátozott wc-ben viszont tök jól lehet szexelni.

Vita Juice Bar, Leroy Sushi

Leroy, Sphinx, KFC, Sherry Peking, Főzelékfaló

Guru,Subway,Burger King, McDondald’s, Pizza Hut,Haagen Dazs

Pólus Utálom. Mondjuk nekem rossz emlékiem vannak a helyel kapcsolatban, mert egy régi szerelmem lakott a szemben lévő egyik panelépületben. A Pólusban az a szép, hogy van egy meki bent, és a biztonság kedvéért a parkolóban is. Egyetlen Grill landot leszámítva tilos itt bármit is enni, de ha valaki amerikai napot akar tartani annak ez az ideális hely. No ész szar kaják.

Grill-Land

Excalibur,Nagymama konyhája,Gyros terasz,Sahara,Kínai kajáldák,KFC

Bandy Thai,Belrfit,Cortesi,Il Treno,Mcdonald’s,Pizza Hut, N.Y. Hot dog

Duna Plaza Megmondom őszintén az is meglep, hogy ez a pláza még egyáltalán üzemel. Évek óta tönkre kellett volna már mennie, az első pláza ugyanis véleményem szerint bőven megérett már a pusztulásra. Egészséges ételekről egyáltalán nem beszélhetünk, de tudunk inni vitaminban dús gyümölcsleveket. Van egy büfé aminek az a neve Hepíz. Ez a név csak nekem tünik úgy mintha egy nemi betegség lenne? Egyetlen pozitivuma a Duna Plazanak, hogy kurva jó csajok dolgoznak az első emeleti T-mobileban.

Vitamix

Star Kebab,Zang,Csirkefogó,KFC

Bella Italia,Hepíz,Mcdonald’s Piccolo Mondo,Thai Gyros

Lurdy Ház Fail. Egészséges ételekről egyáltalán nem beszélhetünk. Az egész plázát az emeleten lévő miami poker klub vendégei tartják el, és annak személyzete ami így kb. 500 embert jelent / nap. A legdiétásabb kaja az egész helyen, egy szendvics.

Páholy Szendvics, Renegade, Nyári Palota

Thai Food,Kánaán,Pogisarok,Bőségtál,Pecsenye sarok,Art Crepe,Mcdonald’s

Allee A kedvenc plázám. Hangulatos, jó boltok, kaja az nincs de ezt már megszoktuk. A Mcdonald’s hiánya miatt tántorgó űrt, azért biztos ami biztos alapon, a Burger King helyettesíti. Még a végén nem tudnánk bevinni egy étkezés alatt 1600 kalóriát.

Vita Juice Bár, Wok n Go

Leroy,Csibefaló,Mevlana,KFC,Főzelékfaló

Burger King, Guru, Guru 2Go

MOM Park Nem igazán értem a Mom éttermekre vonatkozó üzletpolitikáját, ugyanis ez az a pláza aminek a legigényesebb, és legmagasabban kvalifikált vásárló közönsége van. Ehhez képest egyáltalán nem lehet semmiféle ditás ételekről beszámolni. A kötelező meki azért itt is ott figyel az egyik ficakban.

Vita Juice Bár

Wasabi, Leroy,Thai/Görög étterem

Pizza Ház, Mcdonald’s

Campona A helyről tömören ez a véleményem

Szárnyas fejvadász, Leroy,Kerkyra,Mcfőzi,Piramis,Ízek háza

Don Pepe,Mcdonald’s,Subway

Gondolkoztam még hogy megnézem a Corvin sétányt is, de nem megyek olyan helyre ahol kettőnél több cigány fordul meg egy órán belül, ugyhogy ezen oknál fogva kihagytam a Corvinos kiruccanást. Meki van. Abban szinte biztos vagyok.

Vonjuk le a szomorú tanulságokat. Mcdonald’s szinte kivétel nélkül mindenhol van. Az Alléban egyedül nincs, de 200 méterre a Móriczon van.  Kijelenthetjük, hogy alig van diétás étterem, kifejezetten erre specializálódott kajálda, meg egyáltalán nincsen. Ellenben ömlik ránk mindenhonnan a kalóriában gazdag sűrű fos. Bevásárlóközpontonként minimum 5 cukrászda, vagy fagyizó van, és egy vitamin sarokra jut 10 kávézó vagy koktélbár.

Diétásan kizárólag a Westendben és a Mammutban lehet enni, és ha nem lenne Vita Juice Bár, Budapest 8 legnagyobb plázájából ötben!!!!!!! Nem lehetne sem diétás, sem egészséges ételeket kapni, a valódi vitamin tartalmú italokról meg nem is beszélve. Mielőtt elkezdenénk bárkit is okolni, azt ajánlom mélyen nézzünk magunkba, hiszen azt már megtanultuk a közgazdaságtan első óráiban, hogy csak azok a szereplők vannak jelen a piacon, amire vagy akikre kereslet van. A Mcdonald’s nem nyitna 20 méterenként egy éttermet, ha nem érné meg neki, és lehet, hogy valamivel több healthy kajázó lenne, ha az embereknek igényük lenne valami minőségibb élet felé. De nem csak itt van ez így, hanem az egyesekben erekciót kiváltó Nyugat Európában is ez a trend. Kevés tápanyagtartalmú hízlaló szarokat töm magába mindenki.

Régebben folyamatosan kiröhögtem a Greenpeaceseket, a Cope Inc. meg az UNICEF környezetvédőit úgy általában, hogy ti idealista pacifista seggfejek hát nem veszitek észre, hogy ár ellen hugyoztok folyamatosan? Minek ez az erőlködés, mert pár egyetemista, meg pár száz blogger nem fogja megvédeni a földet, és nem veszi rá sem a G8-ak vezetőit minimális változásokra sem, sem a szakmunkást végzett gyári bedolgozókat, hogy ugyan kapcsolják már le a villanyt legalább minden nap 1 órára, és máris sokat tettek a földért. Na nem mintha én lezárnám vagy bármelyikünk is. Ugyanezt érzem most én is. Írhatok én itt bármit, elolvassátok néha talán egyet is értetek vele, de sanszos, hogy valakinek a szájából épp pizza lóg ki, ahogy a cikkeimet olvassa. De mit is várok én akkor, amikor Dave (aki egy egyébként egy értelmes, villamosmérnök gyerek) akkora fasz, hogy azt nem érti meg, hogy hiába csinál kőkemény edzéseket, ha le se szarja a diétát, és csak azt nem eszi meg amit éppen nem tesznek elé, akkor az egész edzése lófaszt sem fog érni .  Vagy itt van Adri, aki Corvinoson most harmadéves és egy inteligens okos lánynak tartom.  Megbeszéljük, hogy mit hogy kéne tennie a céljai elérésében. Elmondom, mit nem szabad ennie és mennyit szabad maximálisan edzenie az elején. E rre rám ír, hogy baj van elkezdte az edzéseket, és most fáj mindene, mert ő is hatot edzett egy héten, és érzi  le fog betegedni. tette mindezt azok után hogy láttam velem mi történt. Előtte mondtam el neki, az elején maximum  négy edzés helyes technikával ésszel. De menjünk tovább Cservenkaya kisasszony a BGF üdvöskéje. Kérdéseket tesz fel nekem, én válaszolok de kétség bevonja a válaszaimat. Mondom, bazmeg kicsi legalább addig higgyél már nekem, amíg hasznos és jó dolgokat mondok. Majd ha kiderül amit mondtam az méretes faszság volt, akkor lehetnek fenntartásaid de addig mire fel ? És ha így van akkor minek kérdezel ?

Gyerekek, amit ide leírok, azt úgy nagyjából legalább érdemes lenne betartani. Amit nem tudok, leírni vagy nem tudom elmagyarázni, (ilyen pl. a helyes technika sulyzós edzéseknél) azt pedig megkérdezni személyesen személyi edzőktől.  Tényleg úgy érzem magam, mint a szülő, aki tudja mit kéne csinálni, már átment ezen az úton, megtapasztalta a saját bőrén a hibáit, át tudná adni a tudást, hogy más is hasznosítsa, és fejlődjön tőle, erre mi történik ? Önfejűségből, makacsságból, egoból vagy fazs tudja miért, szépen bementek egy olyan utcába, ami nem vezet sehova, és biztos kudarc a vége, mert ti azt jobban tudjátok. Tessék, lehet csinálni. Megtanultam az életben, hogy mindenki saját hibáiból és pofára eséseiből fog csak és kizárólag tanulni. Úgyhogy ha lesz gyerekem, ebben a szellemben fogom nevelni. Egyszer elmondom, ha nem hallgat rám én magam fogom beküldeni a getvába, hogy tanulja meg azt, amit mondok azt nem hülyeségből teszem. Legközelebb hallgatni fog rám vagy ha nem mehet újra a tanulópénzek erdejébe. Mondom Dave-nek diéta nélkül NINCS eredmény, az úszás magában nem megoldás a fogyásra. Erre mit csinál a baromarcú ? Vesz egy éves bérletet 170 ezerért, és büszkén mondja, hogy milyen fasza borsos tokányt evett meg délben. Gratulálok. Mert ,majd ő megmutatja hogy lehet így is. Majd amikor a mérleg nyelve átmegy a 110kg-os álom határon a leúszott 50km után, majd akkor mindenképpen szeretnék ott lenni, hogy lássam a hülye fejét.

Anyám ugyanez, de ő még rosszabb is mert neki az edzés abból áll hogy vesz egy futócipőt. Nem is folytatom, mert csak felbaszom az agyamat. Chris mondta egyszer, hogy néha nehéz kitérnünk mások boldogtalansága elől. Vannak ilyen emberek, akiknek hiába dobsz kötelet, nem belekapaszkodnak, és engedik hogy kihúzd őket, hanem kötnek vele egy csomót a nyakuk köré aztán meg panaszkodnak, hogy nem kapnak levegőt.

Hozok egy narancsot inkább. Addig ez lemegy párszor…

Jobb lett volna tudni 20 évesen azt amit most tudok az tény, na de hagyjuk is. Vége az első résznek. Ezt csak két részesre tervezem, aztán majd alakul ahogy alakul. A következő részben egy kicsit bővebben a gyors éttermekről, és a több éves tévhitekről. Olyan köd szúrkálásokról többek között, minthogy a Wasabi az diétás étterem mert sushi. Csak mellékesen jegyzem meg, a Wasabinak van olyan kajája, amiben egyedül 1100!!!!! Kcal van. Az ajándék sütiben, amit ingyen adnak a rendelések mellé. Gondoltam szólok. Mileszmég… Összegyűjtöttem 67 éttermet Budapesten, ahol akár egy teljes diétás étkezést is le lehet zavarni, ezeknek az éttermeknek a listáját írom majd le. Lesz szó a Trófeáról, és arról is, hogy én a 66 + diétás napjaim alatt hol eszek, amikor nem viszek itthonról kaját.

Ha van kérdés ezzel kapcsolatban írjatok. Apropó olvasói levelek. Kezdem, magam összekaparni,  jövök ki egy kétségbeejtően negatív időszakból, a fogam is kezdenek rendbe jönni, (holnap reggel 8-ra megyek gyökérkezelésre) úgyhogy lassan zökkenünk vissza a régi kerékvágásba.Vége a betegszabadságnak, akinek még nem válaszoltam az e-mailjeire azt a napokban megteszem. Szombaton indul az edzésem, nyakunkon a farsang, és ahogy olvasom, vészesen gyengül a forint, azaz minden a megszokott mederben. Kriszti, Cservenkaya kisasszony, Adri, az edzés amit ígértem jövő héten megtartjuk, már ha van még rá igény.

Zárásképpen egy videó ha már szóba jöttek a csajok.

 

 

Answer Questions


A bejegyzés trackback címe:

https://lifetilt.blog.hu/api/trackback/id/tr922687465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása