LifeT!Lt

LifeTILT

Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... bence@lifetilt.hu

Photobucket

Facebook

storekaki.jpg

Utolsó komment

  • Balogh Zsolt: Kedves Bence! A cikked nagyon érdekes, összeszedett, azonban nem értek egyet. Kissé úgy tűnik, ho... (2018.06.15. 19:41) Wasabi A sushi tévedés
  • Christopher Haga: Sokan itt azt vélik hogy most Zyzz agyon ajnározásától van szó, pedig csak egy "riporter" tisztelg... (2016.12.23. 02:13) A Shreddedshian legenda
  • Letícia Mezriczky: Jó kis írás, de nem szavazok az LMP-re (2016.02.11. 11:30) Testalkat edzéstervek nőknek
  • phaszfej: @futbol: Nagyon jó ötlet! (2016.02.05. 06:00) Energiavámpírok
  • SadieThe Wise: www.scribd.com/doc/132235180/Kimelo-Edzes-Nagy-Tulsulyra#scribd Valaki árulja az egyik programot :) (2015.09.02. 16:58) Edzéstervek nőknek l.

Edzéstervek nőknek lll.

Ezzel a bejegyzéssel összeáll egy nagy egész, amit ha egymás mellé tesztek és a megfelelő szögből nézitek, egy olyan használható tudásra tesztek szert, amit a későbbiekben az egészséges életmód, a szép alak és a formás izmok világában fogtok kamatoztatni. A Tudatos Táplálkozás sorozat lezárult, helyesen kajálni már tudtok, vagy legalábbis már tudjátok mit kéne, hogyan, és mennyit enni ahhoz, hogy a kalória egyensúly rendben legyen. Most húzzuk le a rolót a női edzéseknél is, így a kettőt összetéve már mindenki kezdheti nézegetni a környéken a konditermeket, és gondolatban megrajzolhatja azt az útvonalat, amin majd időről-időre futni fog. Alapvetően egy új élet küszöbén áll most mindenki aki azt tervezi, hogy belekezd az önsanyargatás, a fizikai és mentális megpróbáltatások világába. Mert egy kicsit többről van itt szó, mint mínusz 6-8 kg és 4 x 20 hasprés ferde padon.

Answer Questions


Negyedik 7 összegzése

 b1.png

       36.nap                                                0.nap 

Az aLteRnatív7

90,959 Km futás, 16 súlyzós edzés -10.15 Kg 36 nap alatt

Eltértem az eredeti edzéstervtől ezen a héten, gondoltam feszegetem kicsit a határaimat. Lovasi András szavaival élve ez a hét, egy igazi öncélú alternatív faszverés lett.  29,220 km futás 3 óra 1 perc 36 mp alatt 4 kondis edzés, kiemelve a 2 legnehezebb napot. A szerevezetem ezt a terhelést már nem birta el és ha volt nála kulcs azt leadta. Vitaminok ide, táplálékkiegészitök, egészséges kaják oda, a szervezetem legyengült, elkaptam az influenzát, és most nagyon ugy néz ki, hogy lebetegedni látszom. Lázam még nincs, de hőemelkedésem igen, gyengének érzem magam, fáj a torkom és be van dugulva az orrom, azaz „most mondanám, de nem bírom, megtehetném mégsem szídom”.  Aki tudja honnan van ez a szöveg, azt leedzem ingyen nem vicc. Feltéve ha csaj.

Fogalmam sincs ilyenkor mi a teendő. Beszélek  Tomival, és utána kell olvasnom, ilyenkor egy edzésterv közepén mi a teendő. Nem vágom. Továbbá azt sem, hogy ha jobban leszek mi az a terhelés amit adhatok magamnak, mert ugyan fizikálisan nagyon erős vagyok, de egy influenza azért csodákat tud müvelni a szervezettel negativ értelemben. Tegyük fel, nem jövök rendbe olyan hamar és akár 1 hétre is fel kell függesztenem a 66 napot. Akkor ez most teljes értékü edzés marad ? Ezek után mennyit fognak érni a hétösszegzéses képek, és az izomzatom változása ? Hova tegyek ezután egy 5,7 vagy egy 10 km-es futást ? Hol tartanék akkor, ha nem betegszem le, és egyébként is betegség alatt mit kezdjek a diétával ? Most akkor tényleg elmehetek a büdös picsába ? Ezek a kérdések vannak bennem, amire legkésőbb holnapig megkapom a válaszokat. Így születnek a bejegyzések témái. Az élet írja én meg csak felteszem a blogra. Teendők ha lebetegszel…

Addig is menjünk vissza a negyedik héthez, mert tanulságos volt. Remélem mindenki tanul majd a hibámból, és nem kezd el menőzni az edzés terheléssel úgy mint én, mert az egész eddigi munkáját teheti tönkre. Mekkora vicc ez már jön egy járvány, és egyből elkapom. Komolyan szánalmas. 86,15 kg tehát amivel átléptem a 10 kilós fogyási határt. Ennyit terveztem lefogyni, innentől kezdve megkezdődik az a szakasz, amit úgy hívnak a második stádium. Lekapartuk a felesleget, ami meg megmaradt az még jól jön energia tartalékként, és elkezdhetek külsőre edzeni. Innentől kezdve már csakis a tükörnek fogok edzeni tehát izmot formálni. Elveszik a jelentősége annak, hogy hány kg vagyok, mert már nem ez számít, hanem a minőségi izomzat és testfelépités kialakítása. Nem mérlegre edzünk hanem külsőre ezt még leírom párszor nyugi.

Kicsit megvizsgáltam a képemet, kiemelve pirossal azt amivel nem vagyok elégedett. A hasam kritikus szinteken szánalmas, ezzel majd kezdenem kéne valamit, és még mindig van "úszógumi" pedig a delta alak már kezd kirajzolódni. Ennyit az analízisről meg a tervezésről, mert nem tudom mikor tudok újra edzeni, és ha tudok is, mikor leszek újra olyan állapotban amikor érdemben is tudok fejlődni. Az utolsó láztalan nap után 3-4 nappal lehet újra elkezdeni de akkor is csak óvatosan. Úgy számolom ez minimum 4-6 nap kiesés lesz. Azért sem érdemes elsietni a visszatérést (az egészségi kockázatokat leszámítva), mert ha visszaesel, akkor tényleg vége.  2-3 hetes kiesést nem bír el a program.

Fontos. A diétát minden körülmények között tartani !!! Még ilyenkor is. Nincs megcsúszás nincs most lehet enni. Talán még jól is jön ez az egész, ilyenkor lehet faszán szálkásodni. Egy biztos a következő buszon, rajta leszek én is, csak hang legyen és féééény….

 

 

Answer Questions


36.nap

36 nap mögöttem,  még 30 további előttem, amikor is komoly veszélybe került a 66 napos programom. Három iszonyú kemény napon vagyok túl amivel ezen a héten 7 edzésnapot sikerült leedzenem a negyedik heti összegzés előtt. Megterhelt ez a 3 nap,  többek között azért mert futottam egy olyat, amire normális ember nemigen vállalkozik, főleg nem -3 fokban. Ha a hét elején az volt a célom, hogy kivégezzem magam, akkor kijelenthetem hogy ez nagyjából sikerült is. De ami legjobban bebasz, hogy azt hiszem elkaptam az influenzát és lebetegedni látszom, ugyanis tegnap éjjel torokfájás orrfújás és olyan izzadás volt a hálótársam ami egy komolyabb lebetegedés előzménye szokott lenni. Amikor írom ezt a bejegyzést már jobban vagyok, egyetlen mázlim, hogy most 2 pihenő nap jön.

Rohadt ideges vagyok magamra, mert túlhajszoltam magam egy egyébként is megterhelő program kellős közepén, és átestem a közmondásos lovak túloldalára. Legyen példa ez mindenki előtt, aki hosszabb edzésbe kezd bele, mert essenek bármilyen jól is az edzések, érzed magad akármilyen top formában, ne emeld meg radikálisan a betervezett edzéseket, mert a kevesebb több elv ismét bebizonyosodni látszik. 20 napig mentem el ugye az edzésekeben mielött belekezdtem volna ebbe a 64 napba, ez volt a rekordom. Most a 36.napnál járok, és általam ismeretlen területeket járok be nap mint nap. Sajnos ez magával vonzza azt, hogy saját hibáimból kell tanulnom, így ti már lehetőleg nem ütköztök bele ilyen akadályokba.

33. napon kondi 34.nap futás 35.napon pedig ismét váll tricepsz edzés, amivel zártam ezt az öngyilkos hetemet. A kondis edzésekről semmi különöset nem tudnék mondani azon kívül, hogy alig tudtam felemelni a karomat az edzés végn, inkább gyorsan rátérnék a futásomra, ami az eddigi legek futása volt. Leghosszabb táv a legnehezebb útvonalon, amit  legjobb átlaggal futottam le, és persze a legnagyobb rábaszás. A csúcson éreztem magam, és nyilván ilyenkor kötelező a pofára esés, aminek ezúton is kötelezően be kellet következnie. Azt hiszem itt dőlt be a szervezetem is, utat nyitva az influenzának, bár nekem gyanús, hogy nagymutternál kaptam el ezt a szart, amikor bennt voltam nála a kórházban.

12.35 km -3 fok.

Hősök terénél, Andrássyn- Láchidon át fel a Várba, le másik oldalon- Tabán Szabadság híd- Kálvin tér- Astoria- Deákon át vissza Hősökig.

A Kálvinon éreztem, hogy kezdenek eldurvulni a dolgok, nehezemre esett a futás itt már és még volt 2,5 km a célig. Az Astoria meg úgy ahogy van fel van túrva, úgyhogy az Astoriától a Deákig végig pallókon futottam, feltúrt buckák és betonlapok között. Pont ez hiányzott nekem a végére, egy fasza kis terepfutás. Próbáltam valahogy belefűzni a sztoriba egy kis Demszky anyázást, de sehogy sem akart összeállni, úgyhogy így oldottam meg. Nagyon megviselt ez a szakasz, de úgy, hogy a testem már nem tudott regenerálódni. Ez volt az első előszele a lebetegedésnek. Megcsináltam másnap még egy kondis edzést, és este elkezdett fájni a torkom. Az egész testem kikészült a futástól és úgy az egész héttől. Általános gyengeség fogott el, rossz közérzet de igazán akkor ilyedtem meg, amikor az HBO-n ment egy fasza szexjelenet a Gengszterkorzóból, és nem mozdultam rá. Itt már tudtam bajok vannak.

Nagyon nagy fasz vagyok,és ez simán elkerülhető lett volna, mert nagyon erős a szervezetem. Vitaminokat és minden szükséges tápanyagot megkap, de a hétfői eléhezett 2 óra alvással produkált 6km-es futásommal már megágyaztam ennek az agybaszott influenzának. Szóval csak magamat hibáztathatom, de mondom, ebből tanuljatok. Fogalmam sincs mi lesz, 2 pihenőnapom jön, ha nem gyógyulok, meg fel kell függesztenem az edzéseket, mert a ki nem pihent betegségek nagyon nagy szemétségeket tudnak művelni. Jelenleg a betegség határán egyensúlyozok. Szabadnapot kéne kivennem, de el vagyok maradva a melóval így is + este lesz, egy találkozom. A többit meglátjuk.

Ha valaki edzene és ugyanilyen problémával találná szembe magát mert ha jól olvastam 3 féle aktív járvány van most jelen,bár a H1N1 komolytalan, szóval senki ne keseredjen el ha az élet adja a szart mert ez csak egy edzésterv,  és mindig van lejjebb. Van, aki sokkal nagyobb szarban van, gondolok itt Winona Ryder magyarországi megfelelőjére Bakáts „szalámi” Tibire.  

 

UPDATE : Na basszus elfelejtettem kirakni a váras futás közben csinált képet a városról.

 

Answer Questions


Edzéstervek nőknek ll.

Folytatassuk az előző részben megkezdett, nők számára kifejlesztett edzéstervek taglalását. De mielőtt belekezdenék, muszáj kitérnem pár dologra, amit évtizedes tévhitek, és megalapozatlan félelmek uralnak a nők súlyzós edzéseit tekintve. Anyáról lányára szállt baromságok ezek vagy én nem tudom hogyan terjedtek el ezek a hülyeségek, de most ideje kicserélni a vizet abban a bizonyos pohárban. Továbbá pár érv a súlyzós edzések mellett, nem utolsó sorban azért, hogy mindenki tudatában legyen annak, hogy amit csinál, azt miért kell csinálnia, és miért olyan kibekurva fontos a súlyzós edzések a nők számára is.

Answer Questions


Edzéstervek nőknek l.

Tisztázzunk le pár dolgot, mert komoly félreértések vannak itt úgy látom. Tegnap együtt kajáltam egy lánnyal aki el akar kezdeni edzeni, de nem csak ő, hanem a barátnője is, és mielőtt belevágnának a 2 hónapos tervükbe, átbeszéltünk pár dolgot mit, hogyan is kéne csinálni ahhoz, hogy értelme is legyen.

Amikor elkezdtem ezt a blogot, nem számítottam arra, hogy ennyi női olvasója lesz, de arra meg végképp nem hogy az általam leírt edzéseket és leirt diétákat megpróbálják lemásolni és e szerint elkezdeni sportolni és étkezni. A blogban szereplő edzéstervek és diéták, férfiaknak készültek, speciálisan mezmorf testalkathoz és nem utolsó sorban teljesen egyénien rám szabva. Mondom ezt azért, mert a diéta amit pl. most csinálok, az tipikusan férfiaknak készült edzés mellé. Óva intenék minden lányt attól, hogy azt a diétát kövesse amit én csinálok,(kivéve a radikális diétát) több okból is. Az egyik, hogy egy nő átlagos kalória igénye 1500-1800 kcal normál esetben. A diéta amit leírtam, a napi 2800 kcal igényemet elégíti ki edzés mellett, ami azt jelenti, ha ezt a diétát elkezdi egy nő az tuti, hogy hízni fog tőle. Ugyanez a helyzet a súlyzós edzésekkel férfiaknak szól férfias izmokat stimulálva.

Ezért most kifejezetten nőkre szabott edzésterveket fogok leírni, amit már bátran követhettek. Az egészen kezdőtől a már haladóbb edzésekig. Ezek csak és kizárólag, női testre női szervezetre kitalált edzések. A diéta részéről bővebben, majd a TT3-ban.

Kezdésnek a kondis edzésekhez egy 6 hetes edzéstervet javaslok, ami felkészíti az izmaidat a keringésed és a kötőszöveteidet a terhelésre. Nem kéne ezt kihagyni mert ez az alap, amit mindenkinek le kéne tennie, mellesleg már ez a 6hét is látványos eredményeket fog tudni produkálni. Majd ez után a 6 hét után, vagy személyre szabott edzéstervet készítettni, vagy ha erre nincs lehetőséged mert mondjuk egyetemista vagy csak egyszerűen nem jött be az élet, válassz az alábbi edzések közül. Fontos, mivel ez nőknek készült, ezért ettől nem lesztek izmosak, ettől nem kell félni. Ezek az edzések nagyon faszán kihozzák a nőies formákat, és feszessé teszik azokat. Nincs is jobb egy női lábnál vagy egy szép fenéknél. AHHHHHHhhhhhh.  

Az alapok, és az alap edzés

6 hetes felkészítő és alakformáló program, ami mellett elengedhetetlenek a kardios edzések, legalább heti két, de inkább három alkalommal. Két pihenő napot mindenképpen tartsatok egy héten belül. A súlyzós edzéseket két napra bontjuk, így lesz meg a heti 4-5 edzés, ebből kéne majd valami program félét összerakni az ideális diéta megtalálása mellett. (TT 3)

Bemelegítés kurva fontos, 10 perc bármilyen kardio edzés, legyen az futás, bicaj, taposó gép vagy amit találtuk és felnyomja a pulzus számot. Ezzel elkerülöd a sérüléseket, az izomhúzódásokat, bemelegíted és felkészíted az izmaidat a terhelésre, a vérkeringésed javul és testhőmérsékleted az edzéshez ideális állapotba kerül. Ezzel elérve a lehető leghatékonyabb edzés munkát és formáló folyamatot. 

Answer Questions


32.nap

Menjünk vissza kicsit a múltba, egészen 1999-ig. Ebben az évben változott meg a világ végérvényesen, ugyanis erre az évre tesszük a legújabb kori pontcom időszámítást, amikor is az internet, mint olyan felrobbant, és globális szinten terjedt szét a hat kontinensen. Nagyjából ebben az időben kezdett el a Google is tényező válni, míg az Apple éppen mindent egy lapra tett fel, és kijátszani készült az egyetlen ütőképesnek tűnő kártyáját, Steve Jobsot. Öt évvel járunk ekkor a Facebook előtt, és közösségi internet, mint olyan még nem létezett.

2003-ban megalapítják a Youtube-ot, amely véleményem szerint a legjelentősebb történelmi tech lépés a Microsoft 1978-as, és a Google 1998-as megalapítása óta. A video megosztás fogalommá vált és teljesen új értelmet nyert. Userek milliói kezdik el használni, majd 2006-ban felvásárolja a Google, amelyet csak szimplán forradalmak találkozásaként aposztrofálnak. A Youtube időzítése tökéletes de elképesztő sikerét ezen kívül három dolognak köszönhette.

Az egyik a videózás forradalma, ugyanis ekkor jelentek meg az olcsó kézi kamerák és a videózásra még épphogy alkalmas mobiltelefonok, így a legszélesebb tömegek számára is lehetővé tette a mindennapok megörökítését. Másodszor, megjelentek a közösségi szájtok, a Myspace, a Wikipedia vagy a mára már teljesen eltűnt Digg. Ezekben a szájtokban öltött testet az, amit mi csak Web 2.0-nak ismerünk. Végül pedig nem más, mint a kulturális forradalom, amelynek egyetlen mozgatórugója volt az a generációs igény, amely a Youtubeon vált mozgalommá mely szembe helyezkedik a médiával, és minden megnyilvánulásával.

Answer Questions


Add a Facebook-hoz
süti beállítások módosítása